Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Kimi i Frijns

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la K1M1 »

McLewis je napisao/la:evo danas sam se sjetio zasto nisam podnosio ovog vozaca a izgleda da nakon malo primirja da ce se dogodit ponovo isto....
razlog su njegovi navijaci.... evo citam po netu da je pobjedio mercedese u sekundu sporijem autu... joj daj odma proljev dobijem.... danas je ruku na srce vettel sjajno odvezao, takticki, brzo i pmateno, al u sekundu sporijem autu??? daj me nemoj....
A i ti se uloviš na svakakve gluposti. Pa zar nije tako i sa svim ostalim navijačima? I alonsovi su isto tako govorili kad bi on pobijedio red bullove, hamiltonovi su isto tako znali reć 2008. I u ostalim sportovima navijači znaju uzdić svog pojedinca ili ekipu više nego je to realno. Kao da su samo vettelovi navijači takvi i nikoji drugi na svijetu. Uopce ne kužim tvoju zamjerku. :? I to je razlog zato što ne podnosiš Vettela, ma lol #-o
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

K1M1 je napisao/la:
McLewis je napisao/la:evo danas sam se sjetio zasto nisam podnosio ovog vozaca a izgleda da nakon malo primirja da ce se dogodit ponovo isto....
razlog su njegovi navijaci.... evo citam po netu da je pobjedio mercedese u sekundu sporijem autu... joj daj odma proljev dobijem.... danas je ruku na srce vettel sjajno odvezao, takticki, brzo i pmateno, al u sekundu sporijem autu??? daj me nemoj....
A i ti se uloviš na svakakve gluposti. Pa zar nije tako i sa svim ostalim navijačima? I alonsovi su isto tako govorili kad bi on pobijedio red bullove, hamiltonovi su isto tako znali reć 2008. I u ostalim sportovima navijači znaju uzdić svog pojedinca ili ekipu više nego je to realno. Kao da su samo vettelovi navijači takvi i nikoji drugi na svijetu. Uopce ne kužim tvoju zamjerku. :? I to je razlog zato što ne podnosiš Vettela, ma lol #-o
Sve je to ok al ovi stvarno pretjeruju al uvijek hahahah ja smatram da je danas imao jednako brz auto ili malo sporiji ali koji ne trosi gume.... I stalno jedno te isto kak je on vunderkind... Nemrem to stalno slusat hahaha rvo ja sam danas priznao da nisam prije bio u pravu...
McLaren u <3
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Ne valja sto prica talijanski, ne vala kako se veseli, ne valjaju mu navijači. Blago ferrariju kad ima vozaca kojem su to jedine mane

edit:cinjenica je da je vettel pobjedio sa sporijim bolidom, ali tim je skupa sa vettelom odradio fantastican posao i tu je nastala razlika u odnosu na mercedes
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

pa možda SF15-T jest ponešto sporiji bolid (koliko je bilu u FP3, oko 3 desetinke ako se ne varam?) ali je danas očito bio pažljiviji prema gumama i tu je Ferrari zaradio 20-ak sekundi sa jednim stopom manje
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Cuky je napisao/la:pa možda SF15-T jest ponešto sporiji bolid (koliko je bilu u FP3, oko 3 desetinke ako se ne varam?) ali je danas očito bio pažljiviji prema gumama i tu je Ferrari zaradio 20-ak sekundi sa jednim stopom manje
naravno,ali sve to mozemo slobodno preskociti i reci da je vettel pobjedio s bolidom koji nije najbrzi. Barem se tako gledalo u zadnje vrijeme tako da ne krivim ljude koji to tako laički gledaju
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Majstor ostaje majstor, čekali smo predugo na njemačko-talijansku himnu :)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Bas gledam malo snimku na skyu posto sam pocetak propustio, mora proradit jos na startu ima srece da je rosberg mlak i ono psovanje na podiju a to mu bas ne treba u tim trenucima. Ne treba bit wnb Kimi
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

vidc je napisao/la:
Cuky je napisao/la:pa možda SF15-T jest ponešto sporiji bolid (koliko je bilu u FP3, oko 3 desetinke ako se ne varam?) ali je danas očito bio pažljiviji prema gumama i tu je Ferrari zaradio 20-ak sekundi sa jednim stopom manje
naravno,ali sve to mozemo slobodno preskociti i reci da je vettel pobjedio s bolidom koji nije najbrzi. Barem se tako gledalo u zadnje vrijeme tako da ne krivim ljude koji to tako laički gledaju
To ne osporavam ali nije niti jednu sekundu sporiji ;)
McLaren u <3
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

McLewis je napisao/la:
vidc je napisao/la:
To ne osporavam ali nije niti jednu sekundu sporiji ;)
naravno da nije, to su gluposti. Mislim da bi se moglo radit o 0.5 sekundi po krugu...ali opet, ako imas jedan pit stop manje onda na kraju utrke nisi puno sporiji
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Negov kolega je sa krugom zaostatka skoro, dosao do 4 mj i 50 sec zaostatka? ne cini mi se nimalo los taj ferrari (na ovoj utrci).

Mislim da je kimi lako mogao biti treci da nije pukla guma. tako da nisam siguran da bi jos velical vettela,mora jos on dosta toga pokazati ovu sezonu.

Sam se bojim da ce biti vec od Kine merc opet daleko.
I like to race, not to do laps alone.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

zonelsk je napisao/la:Negov kolega je sa krugom zaostatka skoro, dosao do 4 mj i 50 sec zaostatka? ne cini mi se nimalo los taj ferrari (na ovoj utrci).

Mislim da je kimi lako mogao biti treci da nije pukla guma. tako da nisam siguran da bi jos velical vettela,mora jos on dosta toga pokazati ovu sezonu.

Sam se bojim da ce biti vec od Kine merc opet daleko.
kako je lijepo izostavit činjenicu da je na stazu izašao SC tako da se ipak nije radilo ni približno o krugu zaostatka.
svejedno kimi je odradio super posao u nedjelju...malo manje super posao u subotu, za razliku od vettela koji je još jednom pokazao umijeće vožnje po mokroj stazi.
ima već par godina da vettel stvarno ne mora nikome ništa dokazivati. lik spada među najbolje vozače u zadnjih 20 godina, onaj tko to dosad nije vidio neće nikad ni vidjeti.
Ferrari nije mogao naći idealnijeg vozača od njega za ovu godinu.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

slika
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

vidc je napisao/la: kako je lijepo izostavit činjenicu da je na stazu izašao SC tako da se ipak nije radilo ni približno o krugu zaostatka.
svejedno kimi je odradio super posao u nedjelju...malo manje super posao u subotu, za razliku od vettela koji je još jednom pokazao umijeće vožnje po mokroj stazi.
ima već par godina da vettel stvarno ne mora nikome ništa dokazivati. lik spada među najbolje vozače u zadnjih 20 godina, onaj tko to dosad nije vidio neće nikad ni vidjeti.
Kimija su malo zaj... u boxu sa izlaskom na stazu u q. U ned, da je i nakon restarta bio na kraju kolone (a bio je dosta iza, i jos se zalio da ekipa ispred njega ni ne pokusava uloviti kolonu) sa tim Ferraijem je dosao na 4 mj, tako da, izgleda da je bolid bio i vise nego dobar za ovu utrku. Fascinira me zakljucak da je vettel napravio nesto posebno. Imao je cistu stazu vecinu vremena (nikog nije morao proci) samo je odrzavao pace koji je bio i vise nego dovoljan. Sezona je dugacka i jadva cekam utrku/vikend di Kimi nece imati problema pa da vidimo i tu usporedbu.

Oprosti, ali meni mora jos dosta toga dokazati, pogotovo nakon prosle godine. Od takvog vozaca (vozaca za kakvog se prica da je on) ocekujem puno vise. To što si ti zaljubljen u njega ne znaci da si i najobjektivniji.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

zonelsk je napisao/la:
vidc je napisao/la: kako je lijepo izostavit činjenicu da je na stazu izašao SC tako da se ipak nije radilo ni približno o krugu zaostatka.
Kimija su malo zaj... u boxu sa izlaskom na stazu u q. U ned, da je i nakon restarta bio na kraju kolone (a bio je dosta iza, i jos se zalio da ekipa ispred njega ni ne pokusava uloviti kolonu) sa tim Ferraijem je dosao na 4 mj, tako da, izgleda da je bolid bio i vise nego dobar za ovu utrku. Fascinira me zakljucak da je vettel napravio nesto posebno. Imao je cistu stazu vecinu vremena (nikog nije morao proci) samo je odrzavao pace koji je bio i vise nego dovoljan. Sezona je dugacka i jadva cekam utrku/vikend di Kimi nece imati problema pa da vidimo i tu usporedbu.

Oprosti, ali meni mora jos dosta toga dokazati, pogotovo nakon prosle godine. Od takvog vozaca (vozaca za kakvog se prica da je on) ocekujem puno vise. To što si ti zaljubljen u njega ne znaci da si i najobjektivniji.
Kimija su zajebali kao što su timovi zajebali sve vozače koji nisu izašli prvi iz pit lane-a... a opet je bilo još 9 slobodnih mjesta za prolaz dalje, trebao se nekako izborit se bolju situaciju.iza njega je bio hamilton pa je on uspio proći dalje. mogao je bolje odradit kvalifikacije. nije da je napravio ne znam kako loš posao, ipak su uvjeti bili kišni i svašta se može dogoditi... al opet.
nakon testarta poslije SC-a je bio na kraju kolone, s tim da je njegova kolona malo zaostajala za vodećom... opet nije toliko kritično kao zaostatak za cijeli krug, al srećom bolid je dobar pa je izborio 4. mjesto.
što se tiče vettela, savjet je da prestaneš čekati da ti nešto dokaže... jednostavno uvijek se može naći neki razlog za nešto ako nekoga ne voliš. objektivno gledajući, vettel nema potrebe ništa dokazivat, ima rezultate iza sebe.
svakom vozaču se dogodi loša godina, nema smisla zaključke donosit na osnovu jedne sezone. njemu se potrefilo da bolid jako dobro leži njegovom timskom kolegi.
i naravno da je ovaj ferrarijev bolid bio jako dobar i da je strategija bila odlična. ne postoji vozač koji s kantom od bolida i lošom strategijom može pobjedit. pa evo ni Hamilton s najboljim bolidom ali kompromitiranom strategijom nije uspio pobjedit.
i Vettelova pobjeda ima neko drugo značenje za navijače Ferrarija...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kimi se u neku ruku sam shebo, jer su prosli i Ericsson i Hamilton u Q3. Al uspio je sve nadoknadit u trci. Pitanje kakav pace bi imao da se kvalificirao kao 4. Vettel jednostavno mora popravit starteve
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ni Kimi nije imao neki start prema njegovoj izjavi. možda je to slabija točka bolida...
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

F1NAC je napisao/la:Kimi se u neku ruku sam shebo, jer su prosli i Ericsson i Hamilton u Q3. Al uspio je sve nadoknadit u trci. Pitanje kakav pace bi imao da se kvalificirao kao 4. Vettel jednostavno mora popravit starteve
"I tried to overtake Ericsson because he was in front of me," said Raikkonen, who had been Mercedes' closest rival in all three practice sessions.

"But at the last corner I couldn't slow down because there were other people pushing me forward.

"We just got the timing wrong. That's how it ended up."
Nisam siguran kolko je sam sebe sjebo nego koliko nije mogel ispred Ericssona, a nije se ni mogao odmaknuti od njega prema iza.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Dobar posao danas. Mercedes je prejak u kvalifikacijama po normalnim uvjetima tako da mislim da je ovo maksimum. Sutra pametnom strategijom probat bar jednog mercedesa skinut.
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Verovatno će ići sa strategijom sa stintom gde će Mercedes biti na medijum gumama a ferari na softu,i tu da se napravi neka razlika.Ostali stintovi biće isti'po jedan soft i jedan medijum.Ukoliko uspe Ferari da izvozi stint sa novim soft gumama koje je uštedio na kvalifikacijama,a taj stint će Mercedes morati da uradi na medijum gumama(mora zbog veće potrošnje),što treba da znači prosek veća brzina od po pola sekunde,i za 15 krugova da pokušaju da uštede ono šta će izgubiti na normalnim stintovima.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Rosberga konstantnim krugovima ili Hamiltona ako negdje, ili zbog nečeg zapne.
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Vettel prvo treba da odbrani tu svoju treću poziciju na startu, a kako starta, biće to veoma teško, gotovo nemoguća misija.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Vettel nije u prve dvije utrke izgubio poziciju na startu. Ne vidim zasto bi bilo nemoguće?
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

vidc je napisao/la:Vettel nije u prve dvije utrke izgubio poziciju na startu. Ne vidim zasto bi bilo nemoguće?
U Australiji nije izgubio poziciju jer je Kimi bio kooperativan.
U Maleziji Rosberg je bio "soft" u tom duelu na početku, vjerovatno je mislio bolje da ne ulazim u rizičan duel odmah na početku, zaobiću ga kasnije u utrci.
Sada ima pored sebe Massu, koji je dobar starter a takođe često bude incidenata sa njim, plus on je bivši Ferrariev vozač, a svi Ferrarijevi ex vozači imaju pik na Ferrari, neki od njih i zamrze posle Ferrari, Massa nije izuzetak i ne bi me čudilo da on sutra na startu izbaci iz utrke Vettela.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Ma nije Massa takav. Ferrari mu je dao sve, on nema potrebe imat ikakav pik na ferrari
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:Ma nije Massa takav. Ferrari mu je dao sve, on nema potrebe imat ikakav pik na ferrari
slika
Odgovori