Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Po navodima ako Ferrari bude koristio drugi ice onda ce update pogonske jedinice bit odgođen za Kanadu
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
7Times
Navijam za: MSC

Post Postao/la 7Times »

To je hendikep.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

pa dobro,nije toliko ni strašno. jedan ICE za tri cijela GP vikenda(treninzi+kval+utrka). možda će ovaj prvi nastavit koristit na treninzima a onda ovaj novi za kvalifikacije i utrku tako da bi u normalnom slučaju ovaj novi mogao trajati sljedeće 4 utrke jer neće morat vozit sve slobodne treninge kao prvi.
s obzirom na to da je motor vrlo bitan u bahrainu, moguće je da je ovo bilo i planirano.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

vidc je napisao/la:pa dobro,nije toliko ni strašno. jedan ICE za tri cijela GP vikenda(treninzi+kval+utrka). možda će ovaj prvi nastavit koristit na treninzima a onda ovaj novi za kvalifikacije i utrku tako da bi u normalnom slučaju ovaj novi mogao trajati sljedeće 4 utrke jer neće morat vozit sve slobodne treninge kao prvi.
s obzirom na to da je motor vrlo bitan u bahrainu, moguće je da je ovo bilo i planirano.
Ne ovo nije bio plan Ferrarija, ovo je sada veliki problem za Ferrari.
Plan je bio da updateju PU u Barceloni, to bi značilo da imaju 15 utrka da odvezu sa 3 PU. Ne vjerujem da imaju spreman updatovan PU koji bi trebao da bude u Barceloni pa da taj updateovani PU sada stave u Bahreinu.
I ne razumijem ovo što si napisao da sa starim voze treninge a sa novim utrke, zašto da čuvaju ovaj novi, s njim će vjerovatno voziti najviše 4 utrke Bahrein, Španjolsku, Monako i Kanadu, s tim da Monako nije uopšte zahtjevan za PU tako da ne vidim zašto da ga čuvaju, jer posle ovog 2 PU dolazi 3 PU koja će biti updateovana i tada ova 2 PU postaju neupotrebljiva.
Je li ti znaš da kada updateuješ PU (iskoristiš određen broj tokena ili sve tokene) da to tada postaje PU sa novom specifikacijom i od tada samo PU sa tom specifikacijom moraš voziti i na utrkama i na treninzima, jedino ako ti je ostalo još tokena pa da onda mijenjaš opet specifiakciju PU, PU sa starom specifikacijom ne smiješ više vozti ni na utrkama ni na treninzima.
Još jednom ovo itekako utiče na Ferrari, update koje su planirali za Barcelonu sada će morati da odgode najranije za Kanadu ako bude tamo stavili 3 PU, ako u Kanadi stave 3 PU to bi značilo da moraju da odvezu 13 utrka sa 2 PU a to nikako nije dobro, ili da stave 5 PU pa da dobiju kaznu. Kako sada stoje stvari veoma mala je šansa da bude 5 PU po sezoni, jer je za to potrebna saglasnost svih timova a pojedini timove se bune jer im bi to povećalo troškove.
#Gazzetta "#Ferrari in Bahrain could use 2nd PU, with same specs, on both cars. The first power unit will be used for free practice"
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

zar nije da imaju pravo na 5 PU za cijelu sezonu?
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

vidc je napisao/la:zar nije da imaju pravo na 5 PU za cijelu sezonu?
Power units - each driver is restricted to four power units during the season. Should a driver exceed the total, a grid penalty will be imposed.
Power unit penalties - the replacement of a complete power unit no longer results in an automatic penalty; instead penalties are applied cumulatively based on the individual components of each power unit. Unlike in 2014, grid penalties no longer roll over to the next event.
four - četiri (4)
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

http://www.autosport.com/news/report.php/id/118232" onclick="window.open(this.href);return false;
šta je na kraju bilo s ovim?
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

vidc je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/118232
šta je na kraju bilo s ovim?
- koliko ja znam još ništa tj. ne mogu se sve momčadi usaglasiti sa tim (nešto takvo je bilo) - jedino ako mi negdje nije promaklo da je FIA dozvolila petu PU u međuvremenu...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

a fakaj ga onda :D
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Je li ti znaš da kada updateuješ PU (iskoristiš određen broj tokena ili sve tokene) da to tada postaje PU sa novom specifikacijom i od tada samo PU sa tom specifikacijom moraš voziti i na utrkama i na treninzima, jedino ako ti je ostalo još tokena pa da onda mijenjaš opet specifiakciju PU, PU sa starom specifikacijom ne smiješ više vozti ni na utrkama ni na treninzima.
jesi siguran da je to baš tako?
može li tim recimo promijeniti samo nešto na turbo punjaču i za to iskoristit token? ako bi ICE ostao isti, on bi se mogao opet koristiti u sklopu te nove specifikacije? ovo je pod uvjetom da uzmu samo novi ICE za Bahrain.
A i ako uzmu sad sve novo... a za barcelonu urade update određenih dijelova PU, dijelovi s prve dvije PU koji nisu mijenjani bi se trebali moći i dalje koristit jer oni nisu mijenjani, samo se ne smije koristit stara kombinacija dijelova PU...
Uostalom,više ćemo znat uskoro... sve su još uvijek nagađanja
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la: Je li ti znaš da kada updateuješ PU (iskoristiš određen broj tokena ili sve tokene) da to tada postaje PU sa novom specifikacijom i od tada samo PU sa tom specifikacijom moraš voziti i na utrkama i na treninzima, jedino ako ti je ostalo još tokena pa da onda mijenjaš opet specifiakciju PU, PU sa starom specifikacijom ne smiješ više vozti ni na utrkama ni na treninzima.
može li tim recimo promijeniti samo nešto na turbo punjaču i za to iskoristit token? ako bi ICE ostao isti, on bi se mogao opet koristiti u sklopu te nove specifikacije? ovo je pod uvjetom da uzmu samo novi ICE za Bahrain.
A i ako uzmu sad sve novo... a za barcelonu urade update određenih dijelova PU, dijelovi s prve dvije PU koji nisu mijenjani bi se trebali moći i dalje koristit jer oni nisu mijenjani, samo se ne smije koristit stara kombinacija dijelova PU...
promjenis jednu komponentu s tokenima promijenio si cijeLI PU
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

F1NAC je napisao/la:
vidc je napisao/la:
promjenis jednu komponentu s tokenima promijenio si cijeLI PU
i moraš uzet novi potpuno ICE (ili bilo koji drugi dio) iako je ostao potpuno identičan onom starom?
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Pa to je druga homologirana verzija. Ovu prije mores u smece hitit
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

Sto se tice izmjene motora, situacija je sljedeca. Zvanicno je Ferrari objasnio da se radi o redovnoj i planiranoj promjeni motora zbog opterecenja kojima su motori izlozeni u Bahreninu u smislu temperatura i ostalih meteo prilika ( pijeska u vazduhu ). Promijenjen je motor, dok su ostale komponente PU ostale neizmijenjene, sto dalje znaci da Ferrari nece sljedecih 5 GP moci mijenjati elemente unutarnjeg sagorijevanja u motoru ( zargonski, hardvera ), dok ce moci donositi update u vidu iskoristenih tokena na ostalim komponentama.
Takodje je Antonini odbacio spekulacije da su pronadjene pukotine u bloku motora, te ce se motor koristiti u slobodnim treninzima. Dakle, redovna i planirana izmjena, ali samo motora. Ocito u Barcelonu dolaze tokeni na drugim komponentama. Izgleda da znaju sta rade.

http://www.omnicorse.it/magazine/52795/ ... -raikkonen
FORZA FERRARI !!!
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

To znaci onda da ce u Barceloni imat 3. ICE posto ova PU nece vrijedit pa se citava mijenja?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ne trebaš mijenjati cijelu PU...trebalo je biti da se može imati samo jednu konfiguraciju PU aktivnu, ali to bi stvaralo probleme ako bi Ferrari npr. trošio tokene i stavljao novu PU, a Sauber bi možda još utrku-dvije mogao koristiti aktualnu...tu bi bilo problema proizvođačima kako da usklade sve momčadi (zbog kvarova i slično) tako da su slobodni koristiti koju god žele.

Također, ako sad imaju ICE #2 mogu naknadno staviti na njega npr. MGU-H #2, MGU-K #2 itd. na kojima je možda nešto promijenjeno (potrošeni tokeni). Ne moraju cijelu PU promijeniti da bi promijenili nešto na jednom od 6 djelova.

Uktatko, ove godine nema homologacije. Momčadi moraju dostaviti dokumentaciju FIA-i kao i kad se prošle godine homologiralo PU tako da FIA zna što se diralo, što je isto i slično. No ta se dokumentacija, za razliku onih promjena zbog pouzdanosti, ne pokazuje suparnicima.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

OVDJE vam je dosta lijepo objašnjeno oko tokena i promjene (što se smije a što ne i koliko puta) pa koga interesira...
nikolaf1
Početnik
Početnik

Mercedesi opet zabrinuti Ferrari-jem. I Ham i Rosberg su rekli da je Ferrari u race modu izuzetno brz i da predstavlja realnu opasnost i jednakog takmaca za pobjedu.

Inace, oba vozaca Ferrarija su danas na FP2 imali greske ( Vettel veliku, na kraju je imao i dodir sa Perezom ) pri vozenju najbrzih krugova, tako da su mozda mogli biti blize Rosbergu za desetinku-dvije. Vettel je na FP1 imao problem sa snagom, a na FP2 sa kocnicama, pa je to i prouzrokovalo incident sa Perezom. Raikkonen je, kao i Hamilton, pozvan kod sudaca zbog nepropisnog izlaza iz pitstopa.

http://www.autosport.com/news/report.php/id/118549
FORZA FERRARI !!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nakraju će suci napraviti sezonu zanimljivom tako što će kazniti Hamiltona, Vettela i Raikkonena i Rosbergu pokloniti pobjedu

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Unikatna straznja struktura i ispusni sustav kod Ferrari-ja. Ispusna cijev prolazi kroz kuciste mjenjaca, te je time reduciran prostor za pakovanje ispusnog sustava oko mjenjaca. Veliki benefiti aerodinamike i sustava hladjenja. Ove godine, cine se mnogo inovativnijim i agresivnijim nego prosle godine, mozda cak nisu bili inovativniji i agresivniji od 2008 godine i rupe u nosu bolida koja je uvedena na VN Spanjolske.

Sto je jos interesantnije, tesko je kopirati ovo, jer je potrebno redizajnirati mjenjac, tocnije cijeli sklop kuciste-sustav-mehanicke dijelove.

slika
FORZA FERRARI !!!
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ferrarijev long run izgleda dobro. jesu i kimi i vettel imali iste gume kad su radili long run?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mislim da jesu, ali nemoj me držati za riječ

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vettel je bio na softu ja mislim
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Follow

Adam Cooper
‏@adamcooperF1
Sport Bild claims the @ScuderiaFerrari door closed for HAM because of a deal between Sergio Marchionne and Merc boss Dieter Zetsche...
Svaka i insinuacija da bi Hamilton mogao doći u Ferrari je za mene poražavajuća, nadam se da je ovim svaka priča da bi Hamilton mogao doći u Ferrari završena.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

kako je lijepo vidjet bolid na izlazu iz hairpina bez wheelspina :D
slika
Odgovori