Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- vidc
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: NOVOSTI - Ožujak 2015
pa u startu žene (djevočice, djevojke) se ne guraju u autosport zato što se to uzima kao muški sport,normalno da ih trenutno nema puno.
sad ispade da reprezentaciju koja osvoji svjetsko nogometno prvenstvo za žene treba omalovažavat zato što je kvaliteta njihovog nogometa na razini treće hrvatske lige i da to nije pošteno prema igračima iz te lige jer su oni definitivno bolji od njih.
malo karikiram... f1 nije nogomet, ali i f1 traži visoku razinu fizičke spreme i vještine koju realno govoreći žene ne mogu postić kao što mogu muškarci.
sad ispade da reprezentaciju koja osvoji svjetsko nogometno prvenstvo za žene treba omalovažavat zato što je kvaliteta njihovog nogometa na razini treće hrvatske lige i da to nije pošteno prema igračima iz te lige jer su oni definitivno bolji od njih.
malo karikiram... f1 nije nogomet, ali i f1 traži visoku razinu fizičke spreme i vještine koju realno govoreći žene ne mogu postić kao što mogu muškarci.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Možda je tražila, danas 17 godišnjak bez problema odvozi (skoro) najtežu utrku sezonevidc je napisao/la:
f1 nije nogomet, ali i f1 traži visoku razinu fizičke spreme i vještine koju realno govoreći žene ne mogu postić kao što mogu muškarci.
jbg s nogometom je teško uspoređivati jer ovisiš od 10 drugih ljudi.. u putu do f1 kroz niže serije imaš isti bolid kao i ostalih 20-25 vozača/ica kraj tebe i pokažeš kaj možeš.

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Ta f1 za žene nebi imala nikakvog smisla jer trenutno na svijetu ima možda 5,6 žena koje se kako tako mogu nositi s muškima u nižim serijama. Sve ostale bi bile toliko lošije od tih par dobrih da bi to bilo smiješno. U gp3 su 2012. vozile dvije žene. Jedna je bila onako ok (Powell) osvojila je samo 1 bod u sezoni, al recimo da je imala solidnu brzinu. Druga je bila ta Jorda iz ovog teksta. Jorda je bila od te Powell sporija redovito oko 3 sekunde po krugu u kvalama! Imate i rezultate na gp3 stranici. http://www.gp3series.com/Results/?racei ... asonid=168" onclick="window.open(this.href);return false; Koji put je razlika izmedju njih dvije i 5 sec po krugu... I sad zamislite tu f1. Ta Powell čak nije ni medju najboljima, npr. De Silvestro bi bila brža od te Jorde i tih slabijih njene razine 5,6 sec. A još ako uzmemo u obzir da bi ove najbolje ekipe naravno pokupile i najbolje vozačice onda bi razlika bila po 8 sec, pa na šta bi to sličilo.
Da, f1 definitivno traži visoku razinu fizičke spreme i vještine, al npr. traži i nogomet pa imamo par 17 godišnjaka koji igraju na najvišoj razini u najjačim klubovima/ligama.

A zašto po tebi 17 godišnjak nebi trebao moći odvoziti cijelu utrku. Ne kužim na što ciljaš, da nebi trebao imat dovoljno snage ili čega već za odvozit utrku? Pa Verstappen je visok 180cm i ima 70kg, po čemu je on slabiji od nekog tko ima 25 godina i istu visinu/težinu? Il nzm, od Masse npr. koji ima 33 godine a ima 166 cm i 60kg.speedy56 je napisao/la:Možda je tražila, danas 17 godišnjak bez problema odvozi (skoro) najtežu utrku sezone

Da, f1 definitivno traži visoku razinu fizičke spreme i vještine, al npr. traži i nogomet pa imamo par 17 godišnjaka koji igraju na najvišoj razini u najjačim klubovima/ligama.

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Ako nastavite miješati sportove koji se dijele na M/Ž i "auto-moto sport" zaplešćete se u takvu mrežu da vas nitko više raspetljati neće...postoje sportovi i "sportovi" a kompletan auto-moto je, ruku na srce, ipak ovaj sa navodnim znacima...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- speedy56
- Legenda
Čitao sam neki dan interview s Hamiltonom gdje je rekao da je za 2014. trebao skinuti 5-6kg (većinom su to mišići jer malo "dekice"K1M1 je napisao/la: A zašto po tebi 17 godišnjak nebi trebao moći odvoziti cijelu utrku. Ne kužim na što ciljaš...

Htio sam se nadovezati na koleginu rečenicu o visokoj spremi koju traži F1 u stilu da danas to nije tolko izraženo (pogotovo ako namjerno gube snagu koja im je trebala prije) kao prošlih godina i da bi žena mogla voziti bez problema, samo jbg uzeo sam možda krivi primjer, nisam znao da je Max zapravo max

- F1NAC
- Moderator
Ali formula jedan nije takav sport. U ostalim sportovima razlika među pojednicima nije toliko velika kao sto moze bit u F1, kao sto rekoše ljudi kako ova zenska uopce ima obraza govorit o tome a zavrsila trku sa debelim zaostatkom, bolje da je lupila bolid u ogradu nego da se sramoti tako. Beš s tim ćavidc je napisao/la:kao što reče djevojka iz članka u skoro svim sportovima postoji ženska i muška verzija, ne vidim da itko pravi problem od toga.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Nikakav problem, samo trebaju poći od nule.
Kako bi jednog dana imali 30 potencijalnih kvalitetnih F1 lady vozačica, prvo moraju imati jednu masovnu karting chicks ligu, i tako sve ostale lige do F1.
To je skoro pa nemoguće jer mame od tih malih curica i same curice radije odu na balet, ritmičku gimnastiku, violinu, flautu i sl., a ne na strašni, opasni i preglasni karting.
Kako bi jednog dana imali 30 potencijalnih kvalitetnih F1 lady vozačica, prvo moraju imati jednu masovnu karting chicks ligu, i tako sve ostale lige do F1.
To je skoro pa nemoguće jer mame od tih malih curica i same curice radije odu na balet, ritmičku gimnastiku, violinu, flautu i sl., a ne na strašni, opasni i preglasni karting.
- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Ali to će se jednom i dogoditi, da krenu od nule, i budu ustrajne; i mame ( pa i tate ), i kćerke. Takve su žene, one moraju doseći mušku razinu ili moraju po svemu parirati muškarcima.Bernardinac je napisao/la:Nikakav problem, samo trebaju poći od nule.
Dovoljno je lud ovaj svijet, da se i to dogodi. Ali to neće biti skoro, negdje kroz desetljeće ili dva. Do tada, imamo/imali smo, ove "usamljene" heroine - Danica Patrick, Giovana Ammati, Simona de Silvestro, Pippa Mann, Lela Lombardi,.......
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

- F1NAC
- Moderator
- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Mene žena vozi a ja kuham, ponekad me veže i šiba al ne boli zbog nitni i latexa.F1NAC je napisao/la:Padelu i kuharnicu i šibaj

- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Hehe, dječaci,..... nećete se smijati, kada koke zavladaju pistama, vozeći moćne F1 pile, i dok dobri, stari Bernie bude obilazio Petersona, de Angelisa, Sennu i ekipu,.....Bernardinac je napisao/la:Mene žena vozi a ja kuham, ponekad me veže i šiba al ne boli zbog nitni i latexa.F1NAC je napisao/la:Padelu i kuharnicu i šibaj
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 

- F1NAC
- Moderator
Bernie bi svima dao Mercedesove motore. Koji imbecil 

Ecclestone wants Mercedes power for entire grid
Bernie Ecclestone would like to see every car on the grid equipped with a Mercedes engine.
The F1 supremo is increasingly frustrated with the current turbo V6 rules, as Mercedes is dominating and many fans and promoters are unhappy with the milder engine note.
Asked specifically what he wants, Ecclestone told Sport Bild: "The old V8 engines, or the same engine for everybody.
"I would like to sign a contract where every team is supplied with a Mercedes engine."
Curiously, Mercedes team chairman Niki Lauda alluded to this idea earlier in Shanghai, when he told La Gazzetta dello Sport: "If Renault and Honda go, we will give 20 Mercedes engines to everyone and what is the problem?"
But Mercedes team principal Toto Wolff exclaimed: "I don't think Ferrari would take a Mercedes engine!"
To which Ecclestone, 84, retorted: "Leave Ferrari out. They're an exception."
And also curiously, Red Bull team boss Christian Horner doesn't mind the sound of Ecclestone's latest proposal.
"Well, (team title sponsor) Infiniti already works with Mercedes," he said.
Germany's Sport Bild said that during the three-way interview with Wolff and Horner, Ecclestone repeatedly banged his fist on the table in frustration.
Some of that frustration is with the governing FIA.
"The FIA president is in a difficult position," he said, referring to Jean Todt. "He doesn't want to upset anybody. He wants to make everyone happy.
"Unfortunately, that is not easy."

- ivancina
- Početnik
- Navijam za: McLaren
svakim danom je sve pametniji
- F1NAC
- Moderator
Novosti - Travanj 2015.
Inace prosle sezone ako bi neko dobio kaznu a bio je nisko na gridu, ostatak se prenio na sljedecu trku. Ove godine je to ovako
1 to 5 grid places untaken - five-second time penalty
6 to 10 grid places untaken - 10-second time penalty
11 to 20 grid places untaken - drive-through penalty
Over 20 grid places untaken - 10-second stop/go penalty
1 to 5 grid places untaken - five-second time penalty
6 to 10 grid places untaken - 10-second time penalty
11 to 20 grid places untaken - drive-through penalty
Over 20 grid places untaken - 10-second stop/go penalty

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Re: Novosti - Travanj 2015.
Ecclestone želi da se što hitnije vrate V8 motori koji bi razvijali 1000KS
http://www.autosport.com/news/report.php/id/118530" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaže da su novi V6 hibridni motori razlog pada posjećenosti na utrkama i gledatelja na TV...kao nema dovoljno buke...
Ono što je meni zanimljivo je da Formula E koja proizvodi skoro nikakvu buku, gdje DJ pušta muziku za vrijeme utrke (i ista se čuje u prijenosu) na svakoj utrci ima krcate tribine gledatelja. Nije zato što je buka velika pa ih je to privuklo nego su utrke zanimljive i pune događanja.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/118530" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaže da su novi V6 hibridni motori razlog pada posjećenosti na utrkama i gledatelja na TV...kao nema dovoljno buke...
Ono što je meni zanimljivo je da Formula E koja proizvodi skoro nikakvu buku, gdje DJ pušta muziku za vrijeme utrke (i ista se čuje u prijenosu) na svakoj utrci ima krcate tribine gledatelja. Nije zato što je buka velika pa ih je to privuklo nego su utrke zanimljive i pune događanja.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- speedy56
- Legenda
Meni nikako ne ide u glavu zašto svi traže neku revoluciju, okret na glavačke.
Sitne promjene pravilnika, što na strani PU, što na strani šasije, kao i dovođenje u red FIA-e (sudaca, odluka, itd...) na utrkama može napraviti veliku razliku od ovoga danas
Sitne promjene pravilnika, što na strani PU, što na strani šasije, kao i dovođenje u red FIA-e (sudaca, odluka, itd...) na utrkama može napraviti veliku razliku od ovoga danas

- F1NAC
- Moderator
Isto tako je njurgao kad su se prebacili na v8.

- Cuky
- Moderator
Horner kaže da su se sve momčadi složile oko 5. PU za sezonu i da je sve samo pitanje formalnosti
http://www1.skysports.com/f1/news/12433 ... ian-horner" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www1.skysports.com/f1/news/12433 ... ian-horner" onclick="window.open(this.href);return false;

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
baš super, možemo očekivati i šesti možda i sedmi - kako će se situacija razvijati...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- F1NAC
- Moderator
Medium,Hard- spanjolska
Supersoft,soft-monako i kanada
Supersoft,soft-monako i kanada

- speedy56
- Legenda
Monako, Kanada i Austrija supersoft i soft, u Austriji i Kanadi bi moglo biti gusto, u Španjolskoj i Monaku vjerojatno Mercedes uzima. U Španjolskoj zbog tvrdih guma, u Monaku zbog Monaka

- F1NAC
- Moderator
Monako ce bit lutrija, moze se desit da Vettel sredi bar rosberga u kvalama pa mozda i Hamiltona undercutom i chill. Pa ih sve onda shebe Kimi sa svojim ultradugim stintomspeedy56 je napisao/la: u Monaku zbog Monaka

- F1NAC
- Moderator
Moguca velika vijest vezano za f1. Predsjednik vw grupe koji je jedini bio prepreka da Audi uđe u f1 je dao ostavku

- Cuky
- Moderator
navodno neki timovi i britanska vlada traže od europske komisije da pronjuška kroz FIA-ino poslovanje zbog neravnomjernog dijeljenja nagradnog fonda

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Oduvjek je bilo da se dobija lova po mjestu na kojem je ko završio. Nerazumijem u čemu je sada problem?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja