Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
canzve
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonsa

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la canzve »

Nisam pratio FP1 i FP2. Kakvi su bili McH na simulaciji trke? Mada sam misljena da po ovim vremenima jos ne mogu u Q3.
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

canzve je napisao/la:Nisam pratio FP1 i FP2. Kakvi su bili McH na simulaciji trke? Mada sam misljena da po ovim vremenima jos ne mogu u Q3.
Kolko sam čitao po netu nije baš dobro, vjerojatno još uvijek ne mogu vrtit PU na maksimumu tolko dugo vremena
Ima ovdje tablica s prosjecima vremena, u long runu su dolje pri dnu negdje oko FI i Saubera, a najbrži krug u fp2 im je 7. najbrži.
Evo i sva vremena s fp2 pa uspoređuj, ne znam tko je bio na kakvim gumama, ali piše gore na linku

btw - i meni je baš ovo s toplinom i taminm bojama prolazilo kroz glavu jučer kad sam vidio Wiliams iz ovog kuta.
U teoriji da, crna bi se više trebala grijati, ali kak se u F1 gleda svaka sitnica vjerojatno momčadi imaju neki poseban premaz koji odbija toplinu i s bijelih i s crnih površina pa na kraju na radi tolku razliku, a i ako radi, vjerojatno je samo "karoserija" (izvana) toplija par stupnjeva, pitanje koliko to dolazi do unutarnjih komponenti.
Vidi se ovdje kod Red Bulla da postoji još jedan sloj nečega ispod pokrova (da je goli karbon bila bi crna unutrašnjost), dok je recimo tu kod Toro Rossa goli karbon, ne vjerujem baš da bi u TR-u ostavili ovako da postoji veća razlika u temperaturi
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Napreduje se ali presporo.Ocekivao sam ovdje konkretniji napredak
...put u raj nije posut ružama...
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Daleko je jos Q3
McLaren u <3
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

I ja isto..ocekivao sam ih u Q3 100%
Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Lol tek ste usli u Q2 vi bi odma u Q3 :D. Zasad ste presli momcadi koje prakticki ne donose nove dijelove tj nemaju neki budzet. Sad dolaze malo vece ribe
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

F1NAC je napisao/la:Lol tek ste usli u Q2 vi bi odma u Q3 :D
Hajde ti novopečeni vettel-fan ne provociraj :p
...put u raj nije posut ružama...
Alonso-champ
Veteran
Veteran

F1NAC je napisao/la:Lol tek ste usli u Q2 vi bi odma u Q3 :D. Zasad ste presli momcadi koje prakticki ne donose nove dijelove tj nemaju neki budzet. Sad dolaze malo vece ribe
Kao sto smo se mi zeznuli i ti si se zeznuo,priznaj da si ocekivao Ferrari blize Mercedesu :-)
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Alonso-champ je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:Lol tek ste usli u Q2 vi bi odma u Q3 :D. Zasad ste presli momcadi koje prakticki ne donose nove dijelove tj nemaju neki budzet. Sad dolaze malo vece ribe
Kao sto smo se mi zeznuli i ti si se zeznuo,priznaj da si ocekivao Ferrari blize Mercedesu :-)
Kao sto rekoh. Nakon prosle sezone ova je trenutno bomba za mene. Bitno je postavit dobre temelje. Nakon updatea tokenima za nas pocinje lov.
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Cuo sam to vec negdje :-)

Ustvari par puta vec :-)
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

F1NAC je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la:
Kao sto rekoh. Nakon prosle sezone ova je trenutno bomba za mene. Bitno je postavit dobre temelje. Nakon updatea tokenima za nas pocinje lov.
Tokenima?
Tolkien-ove bajke za malu djecu su priče o tokenima i za Ferrariste i za McLaren-Hondine fanove. :biggrin:
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

Cuky je napisao/la:stvar je u tome da se za downforce nije koristila toplina ispušnih plinova nego njihova brzina i količina... toplina je bila jedan od problema jer su morali podnice učvršćivati da se ne deformiraju
Nije šija nego je vrat? :biggrin:
Nije li topliji zrak rjeđi i samim tim brže struji?
Ako je topli, rjeđi, brži zrak niskog tlaka dole(podnica, difuzor) a hladni, gušći, sporiji i višeg tlaka gore(stražnje krilo), proizvodi li možda ta razlika u tlakovima potisak na dole, tj. downforce?
Zanima me još nešto. Zašto su kod svih bolida podnice iza sidepodsa crne. Zašto nijedna momčad nema obojenu podnicu u bojama bolida? Sad tu ne dolaze ispušni plinovi pa da bi to npr. bio jedan od razloga? :roll:
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Ali plinovi su išli na rub difuzora... zbog njihove brzine druga su strujanja imala manje utjecaja na njih pa su se usmjeravali tako da naprave "zid" između bočnih djelova difuzora i stražnjih kotača. Na taj način vrtložno strujane sa kotača nije ulazilo u difuzor pa je isti mogao biti agresivnije dizajniran što je davalo veći downforce.

Ova tvoja teorija bi dovela do gubljenja downforcea na difuzoru jer on downforce radi zbog razlike u tlaku iznad (visoki) i ispod (niski) podnice i difuzora.

Što se boje podnice tiče, pogledaš li malo bolje fotke vidjet ćeš da ju ne bojaju u crno nego ostavljaju goli karbon... razlog je ušteda na masi. Iz istog razloga se ne bojaju ni donji djelovi krila (jer se ionako ne vide u normalnim uvjetima), a mnoge su momčadi počele ostavljati i neobojane stražnje djelove pokrova motora i bokova...uštede na boji, a uz to i jedan dio bolida koji dosta utječe na aerodinamiku stražnjeg dijela ostave u jednoj tamnoj boji kojom donekle sakriju finije detalje.

EDIT: Popravljene gramatičke greške (pisao sam originalni post na mobu) i dodana rečenica-dvije na kraju
Zadnja izmjena: Cuky, dana/u 10 svi 2015, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Bernardinac je napisao/la:
Cuky je napisao/la:stvar je u tome da se za downforce nije koristila toplina ispušnih plinova nego njihova brzina i količina... toplina je bila jedan od problema jer su morali podnice učvršćivati da se ne deformiraju
Nije šija nego je vrat? :biggrin:
Nije li topliji zrak rjeđi i samim tim brže struji?
Ako je topli, rjeđi, brži zrak niskog tlaka dole(podnica, difuzor) a hladni, gušći, sporiji i višeg tlaka gore(stražnje krilo), proizvodi li možda ta razlika u tlakovima potisak na dole, tj. downforce?
Zanima me još nešto. Zašto su kod svih bolida podnice iza sidepodsa crne. Zašto nijedna momčad nema obojenu podnicu u bojama bolida? Sad tu ne dolaze ispušni plinovi pa da bi to npr. bio jedan od razloga? :roll:
Topliji zrak ti ima manju energiju jer ima manju gustocu i samim time proizvodis manje downforcea, uzmi za primjer avione koji tijekom ljetnih vremena moraju postizat veci top speed na pisti zbog nedostatka lifta zbog toplog(rijeđeg) zraka,iz ispuha se iskoristavala iskljucivo brzina plinova kako bi se povecala iskoristivost diffuzora i kao sto je cuky rekao odmakao turbulentan zrak kojeg su proizvodili kotači.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

stvarno napredak...oštećeni Lotus brži od McLarena =D>

I kočnice otkažu u boksu #-o

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Sada je jasno da je sezona prdac u vjetar..
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Toon je napisao/la:Sada je jasno da je sezona prdac u vjetar..
Dobro jutro. Malo kasnis :D
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Gle ove dvojice Toon,opet dosli da se sprdaju...ljudi ne stajte nam na muku,i ovako nam je dosta i bez vas :-)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

komentar sa streama:
McLaren should just buy some Civics and tune them

Žalosno je da jedan Manor bez testiranja i sa praktički 0€ budžetom završava utrke bez kvarova, a McLaren to nije u stanju

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

ništa se ne kasni neznalico provokatorska...pravi znalci daju vremena do Španjolske no vidi se sada da će svaki bod biti malo čudo...bez obzira na napredak koji će biti do kraja...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Button kaze da se boji da mclaren nece ove god do bodova ;)
McLaren u <3
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Nakon ovoga danas?realno...
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Meni djeluje da na tom autu ne valja nista.... Imamo slab motor al zato aerodinamika nevalja ni k.... Hahhahahhahaha

Edit: tko ima mclaren grupu lajkanj na fejsu neka ode citat komentare fanova hahhaha nesto ala slogan za HŽ...
Ovo sad vec boli jako....
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

misliš na stranicu njihovu ili baš grupa u kojoj su fanovi skupljeni?

Jer znam da su čak i na Sky-u kad su u petak nove boje komentirali Croft i Davidson komentirali kako podsjeća na jedan bolid iz 2010. i kad je Croft pokazao sliku Marussije Davidsonu ovaj je rekao "a voze se i na istim mjestima"

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Cuky je napisao/la:misliš na stranicu njihovu ili baš grupa u kojoj su fanovi skupljeni?

Jer znam da su čak i na Sky-u kad su u petak nove boje komentirali Croft i Davidson komentirali kako podsjeća na jedan bolid iz 2010. i kad je Croft pokazao sliku Marussije Davidsonu ovaj je rekao "a voze se i na istim mjestima"
Bas njihova grupa... Uzas.... Ne kuzim samo izjave one napuhane??? Ja se jadan poveselim i krenem ih ocekivat u borbi za bodove kad oni jos gori... A i to je sramota, mi ocekujemo njih u borbi za bodove.... Imam feel da je mp4/30 promasen u svim poljima... Da je jedino volan kvalitetno napravljen.... Uzas totalni.... Osjecam se bas jadno i razocarano...
McLaren u <3
Odgovori