Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
-
- Legenda
Re: Formula 1 team - Ferrari
hebiga, da je puklo dobro sunce u monacu možda bi se kockice drugačije posložile...
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
Onda bi svi isli jos jednomdmarijon je napisao/la:hebiga, da je puklo dobro sunce u monacu možda bi se kockice drugačije posložile...

Vettel dobar dobar krug. Kimi.... eh slabo je to

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
#Kimi: “I don’t think that the accident of this morning affected my qualifying. My car has been working pretty well so far, apart from the fact that it was hard to get the tires working . You need few good laps to make a time and today in my last run I was too slow behind a Toro Rosso and decided to come in.
Today we had the speed but not the chance of doing a clean lap. It was not a very good day and obviously tomorrow we are going to pay a big price. Tomorrow we’ll see what we can do, we’ll try to make a good start and go from there, even if it won’t be easy.
Here there is a big chance to remain stuck behind other cars for the whole race and overtaking is really difficult: that’s why the result of today is very disappointing.” [via ferrari.com]
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
-
- Legenda
Mislio sam na to da bi viša temperatura staze odgovarala FerrarijuF1NAC je napisao/la:Onda bi svi isli jos jednomdmarijon je napisao/la:hebiga, da je puklo dobro sunce u monacu možda bi se kockice drugačije posložile....
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
a ne nuzno. Merc je jos u kvali modeu jaci za nesto konja al posto je to Monakodmarijon je napisao/la:Mislio sam na to da bi viša temperatura staze odgovarala FerrarijuF1NAC je napisao/la:Onda bi svi isli jos jednomdmarijon je napisao/la:hebiga, da je puklo dobro sunce u monacu možda bi se kockice drugačije posložile....
Steta da ne kazu hebenu grafiku kad su sve te novotarije na bolidima koliko im treba tu da se napuni ers

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Biću zadovoljan ako Ferrari i na kraju utrke bude na pozicijama na kojima starta. 

- F1NAC
- Moderator
ma ja misilm da bi mozda mogli s undercutom nesto, SS nam pase i jos je asfalt topao. Samo da Vettel poleti sa starta, Kimi neka proba ono kao i prosle godine samo Kvyat je malo nezgodanF2004_the_best_ever je napisao/la:Biću zadovoljan ako Ferrari i na kraju utrke bude na pozicijama na kojima starta.

- F1NAC
- Moderator
Pas mater. Kad treba bit brz kroz boks shebemo -.-

- Cuky
- Moderator
što su strategijom mogli sjebat danas sjebali su...Kimi je mogao biti ispred oba RB-a da su malo riskirali, isto tako je Vettel mogao ispred Rosberga
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
#Vettel: "When Lewis was coming out the pits, it was pretty Close, but I was in front - thank to the long nose of my #Ferrari"

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
I na kraju je Vettel mogao pobijediti da je prvi ulazak bio brzi.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Snaga, trakcija ili neki vrag kod Ferraria odlično funkcionira, Hamilton je bio sasvim blizu na samom repu Vettelu pa na pravcu Ferrari pere naprijed. Nebi se više usudio reći da Mercedes ima najmoćniji agregat, možda se i varam, možda je diferencijal ili nešto drugo kod Ferraria bolje.
btw Vettel mi lagano ide na nerve s Ferrariem i talijanskim, do zadnje minute je čeko lani hoće li Hamilton napustit Mercedes da pređe u srebrne a sad izjavljuje ljubav Ferrariu ko da ima 8 naslova s njima. Svima je zinulo dupe samo na pobjede i naslove
btw Vettel mi lagano ide na nerve s Ferrariem i talijanskim, do zadnje minute je čeko lani hoće li Hamilton napustit Mercedes da pređe u srebrne a sad izjavljuje ljubav Ferrariu ko da ima 8 naslova s njima. Svima je zinulo dupe samo na pobjede i naslove

- Cuky
- Moderator
ovom glupošću Mercedes je Ferrariju dao ono što je Ferrari ranije u utrci propustio sam ugrabiti. Doduše, sa zamijenjenim pozicijama za #44 i #6

- F1NAC
- Moderator
trakcija nije sigurno. Dokaz: zadnjo sektor u barceloni. Al da dobro se drzao protiv Hamiltonam. Mislio sam si samo da ne napravi sranje i produzi di ravnoĆale od Lewisa je napisao/la:Snaga, trakcija ili neki vrag kod Ferraria odlično funkcionira, Hamilton je bio sasvim blizu na samom repu Vettelu pa na pravcu Ferrari pere naprijed. Nebi se više usudio reći da Mercedes ima najmoćniji agregat, možda se i varam, možda je diferencijal ili nešto drugo kod Ferraria bolje.

- Cuky
- Moderator
Barcelona je bila prije 2 tjedna Finac, a na testu nakon su radili na testiranju nove aerodinamike i na trakciji, koja je jako važna u Monaku i Kanadi.
I neznam jesi li gledao onboarde sa Kimijevog i Sebovog bolida (a bilo ih je dosta ovaj vikend) gdje nije skoro nikakvih korekcija bilo na izlascima iz zavoja niti se čulo po zvuku pretjerano da proklizuju što barem mene dovodi do zaključka da su trakciju dobrim dijelom popravili u odnosu na VN Španjolske
I neznam jesi li gledao onboarde sa Kimijevog i Sebovog bolida (a bilo ih je dosta ovaj vikend) gdje nije skoro nikakvih korekcija bilo na izlascima iz zavoja niti se čulo po zvuku pretjerano da proklizuju što barem mene dovodi do zaključka da su trakciju dobrim dijelom popravili u odnosu na VN Španjolske

- vidc
- Veteran
source?Ćale od Lewisa je napisao/la:Snaga, trakcija ili neki vrag kod Ferraria odlično funkcionira, Hamilton je bio sasvim blizu na samom repu Vettelu pa na pravcu Ferrari pere naprijed. Nebi se više usudio reći da Mercedes ima najmoćniji agregat, možda se i varam, možda je diferencijal ili nešto drugo kod Ferraria bolje.
- F1NAC
- Moderator
Je bio je miran bolid al pitanje kakva je to brzina bila u odnosu na mercedesCuky je napisao/la:Barcelona je bila prije 2 tjedna Finac, a na testu nakon su radili na testiranju nove aerodinamike i na trakciji, koja je jako važna u Monaku i Kanadi.

- Cuky
- Moderator
u kvalama su najmanje gubili u zadnjem sektoru...a tu imaš izlazak iz bazena te zadnja 2 zavoja u 1. ili 2. brzini

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Zadovoljan sam nastupom Ferrarija u Monacu, posebno kada se u obzir uzme činjenica koliko smo više bodova osvojili u odnosu na najbližeg pratioca tj. na Williams.
Što se tiče rasprave da li je Vettel mogao izaći ispred Rosberga posle boxa, mislim da je Ferrari odradio i dobar pitstop tj. 2,4s a ne 3,1s da opet Vettel ne bi bio ispred Rosberga, bio je Vettel oko 2s iza Rosberga kada je uša u box i teško je to mogao nadoknaditi u 1 krugu na soft gumama, posebno kada je u pitanju Ferrari kome treba malo više vremena da zagrije te gume i koje lošije funkcijonišu u odnosu na SS, možda da je Vettel ušao ranije u box kada je bio oko 1s iza Rosbega bi mogao nešto i uraditi.
Mislim da je ovaj dobar tempo Vettela u odnosu na Rosberga danas prije prije svega posledica viših temperatura staze u odnosu na subotu i četvrtak.
Što se tiče trakcije i lošeg Ferrarijevog nastupa u trećem sektoru u Barceloni i kako će se to odraziti u Monacu, u Ferrariju su rekli da to neće imati nikakve reperkusija na nastup u Monacu ali bi zato u Kanadi mogli imati "noćne more" ako ne riješe taj problem. Međutim posle testa u Barceloni su stizale pozitivne vijesti o napretku po tom pitanju i nadam se da su riješili taj problem i da neće imati problema u Kanadi.
Biće zanimljivo vidjeti da li će se u Kanadi konačno pojaviti taj dugo najavljivati update PU koji bi trebao da donese 30+KS, kojeg u Ferrariju čekaju kao ozebao sunce.
Što se tiče rasprave da li je Vettel mogao izaći ispred Rosberga posle boxa, mislim da je Ferrari odradio i dobar pitstop tj. 2,4s a ne 3,1s da opet Vettel ne bi bio ispred Rosberga, bio je Vettel oko 2s iza Rosberga kada je uša u box i teško je to mogao nadoknaditi u 1 krugu na soft gumama, posebno kada je u pitanju Ferrari kome treba malo više vremena da zagrije te gume i koje lošije funkcijonišu u odnosu na SS, možda da je Vettel ušao ranije u box kada je bio oko 1s iza Rosbega bi mogao nešto i uraditi.
Mislim da je ovaj dobar tempo Vettela u odnosu na Rosberga danas prije prije svega posledica viših temperatura staze u odnosu na subotu i četvrtak.
Što se tiče trakcije i lošeg Ferrarijevog nastupa u trećem sektoru u Barceloni i kako će se to odraziti u Monacu, u Ferrariju su rekli da to neće imati nikakve reperkusija na nastup u Monacu ali bi zato u Kanadi mogli imati "noćne more" ako ne riješe taj problem. Međutim posle testa u Barceloni su stizale pozitivne vijesti o napretku po tom pitanju i nadam se da su riješili taj problem i da neće imati problema u Kanadi.
Biće zanimljivo vidjeti da li će se u Kanadi konačno pojaviti taj dugo najavljivati update PU koji bi trebao da donese 30+KS, kojeg u Ferrariju čekaju kao ozebao sunce.
- F1NAC
- Moderator
mislim da ce pu update doc na trku nakon kanade jer ovo je "tek" treca trka za ovu PU. Tako da ako ne donesemo update bit ce razumljivo al onda bi gap mogao bit veci za Mercom jer oni ce vjerovatno pocet koristit 2. PU a i mogao bi bit koji update ako ne ocekujem Ferrari blize

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ma mogli bi donijeti taj update PU zbog Sergio Marchionne
, jer je on ipak kanadski talijan ili već kako se to kaže, pa da se pokažu pred njim, to će biti na neki način druga domaća utrka za Ferrari, pa neka donesu taj update PU i nabudze ga pa neka eksplodira ili neka ....
Ako ne donesu update u Kanadi onda će vjerovatno donijetu na Silverstoneu.

Ako ne donesu update u Kanadi onda će vjerovatno donijetu na Silverstoneu.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Arrivabene kaže da neće koristiti tokene u Kanadi, onda neka idu sa ovom PU do Monze, jer očigledno žele da pokušaju da sezonu odvezu sa 4 PU, a mislim da nije dobro da sa 3 PU voze i Spa i Monzu. Monzu pred tifoze doći sa updatovanom PU "odvrnut" do kraja pa šta bude neka bude.....
http://www.omnicorse.it/magazine/56167/ ... -in-canada" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.omnicorse.it/magazine/56167/ ... -in-canada" onclick="window.open(this.href);return false;
- vidc
- Veteran
možda misle da još uvijek mogu dosta dobit doradom software-a