dmarijon je napisao/la:
Čudno mi je da se tu jako malo spominje to da je sam Lewis veeeelikim djelom kriv za taj kiks. Čuo sam juutros priče laika o tome "kako su ga zeznuli", koji pojma nemaju o cijeloj situaciji. A onda: aaaaaaa
Možda se velik dio odgovora nalazi baš u tome, lewis se smotao u ključnom trenutku. Mogao je reći - bolid mi je dobar nema smisla sad u boks šta vam je - i to bi bilo to.
Čini mi se da se to njemu dešava baš zbog toga: postoje lukavi, veliki vozači (schumi, vettel, alonso)... koji dok voze vide cijelu trku, razmišljaju i sada i unaprijed. Mislim da je lewis ipak tip vozača koji je jako brz, ali od zavoja do zavoja.
kako je on kriv nije mi jasno?
Pitali su ga kakve su gume i on im je odgovorio, isti odgovor su dobili u Ferrariu od Vettela i od Rsoberga. Čuo si sam na kraju da su Vettel i Rosberg rekli da su imali probleme s gumama i da to nisu gume za restart pa još u monacu (to znači da su bili u Lewisovoj koži nebi im ginulo 99% ista sudbina)
Kriv je tim jer je dao krivu procjenu za 1-2sec. Lewis nema u bolidu monitore sa parametrima i proračunima gdje će izać van, ni koliko traje njegov ukupni pit stop itd...
A našo si lukave vozače za usporedbu alal ti vera.....Schumi koji nije morao mislit nego stiskat dok ne potroši gorivo i onda u točno određenom krugu doć po gorivo i gume u box koji je opet tempirao tim.
Alosnova slava u istom vremenu tempiranih boxeva
Vettelovi naslovi su izvan tog starog pravilnika ali s najbržim bolidom i zaštićenim statusom u timu. Čak je jednom uspjelo Hamiltonu ga pobjedit sa sporijim McLarenom samo zato što nije stiskao na pole-position u kvalifikacijama da bi u trci na kraju imao svježije gume, to je bila Barcelona ne sjećam se koje godine.....tko je tu lukaviji?
Nek dođe svaki od njih trojice u Mercedes kraj Hamiltona pa nek ga skinu, da vidimo dali im je dovoljna samo jedna vrlina, 'lukavost'.