Utrke 2015 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Lewis Hamilton

Re: VN Monaka - Circuit de Monaco 22/23/24 Svibnja 2015.

Post Postao/la elder »

slika
Darkness rises when silence dies
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

Rosberg po meni pobjedio čistom srećom, ali opet imate dvostruka mjerila. Ako Ham ili Alo voze sporije ili polakše 'a vid ga vozi pametno, štedi bolid, čeka tuđu grešku'.
Rosberg ili neko pogodan za hejtanje 'e vid ga pussy kako ga deru'. Ham je imal tih 7 ili 8 krugova friške gume i kolko generalno brži bolid od Vettela i nijednom ga nije probal napasti. Naravno, pametno je odustal od toga da se ne skrše oba. Ali eto, to je tu pametno, kod drugih bi bilo - nemaju muda.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

mrd je napisao/la:Cim sam vidio onog matorog brku iz Mercedesa na pocetku utrke, reko sam da Rosberg dobija.
Još jednom pitam jel je taj čovjek toliko glupav da nezna tko je pobjedio kad on nije na utrci?

Vuksa dobar zaključak, da je Hamilton bio na Rosbergovom mjestu, onda bi rekli Hrabri imaju sreću
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

I je i nije. Njih dvoje su se dokazali da čistom brzinom mogu biti nevjerojatno brzi, pa je jasno kada to nisu. Rosberg... i je i nije.
Samo neka se trkaju.
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Vuksa_KC je napisao/la:Rosberg po meni pobjedio čistom srećom, ali opet imate dvostruka mjerila. Ako Ham ili Alo voze sporije ili polakše 'a vid ga vozi pametno, štedi bolid, čeka tuđu grešku'.
Rosberg ili neko pogodan za hejtanje 'e vid ga pussy kako ga deru'. Ham je imal tih 7 ili 8 krugova friške gume i kolko generalno brži bolid od Vettela i nijednom ga nije probal napasti. Naravno, pametno je odustal od toga da se ne skrše oba. Ali eto, to je tu pametno, kod drugih bi bilo - nemaju muda.
Kenny je napisao/la:Vuksa dobar zaključak, da je Hamilton bio na Rosbergovom mjestu, onda bi rekli Hrabri imaju sreću
Ne znam o čemu pričate. Da je hamilton (ili bilo koji drugi vozač) onako vozio iza auta koji zaostaju za krug bez imalo želje i ambicije da ih prestigne (i približi se vodećem) isto bih rekao da vozi kao pi***.
To je ono što ne volim, nikakva ambicija da nešto napravi, pomiri se sa sudbinom i kruza na drugom mjestu. Čak nisu ni neka muda trebala za proć zaostale vozače, ono, približiš im se na 1 sec iza njih i oni ti se maknu.
Takav mindset vozača ne volim, vožnja na damege control: ''uzet ću to drugo mjesto, a ako se lewisu nešto dogodi ispred možda i pobijedim, super.''
Kod lewisa to nikad neces vidjet, kad god je rosberg ispred njemu je cijeli đir u glavi kako da ga prođe i pobijedi, stalno tokom utrke ispituje ove na pit wallu kakvu taktiku da naprave, kakva vremena mora vozit. Nikad se ne miri s tim drugim mjestom. Čak i kad zna da je ovaj tu utrku brži.
Nekako mi rosberg uopce nema taj mindset prvaka, tu drskost, želju. Zato nikad ni neće bit prvak (jedino ako mu ovi iz merca ne poklone). Ne znam, čisto sam takav dojam stekao.
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

E pa ti sad znaj gdi je razlika između 'nikakva ambicija da se nešto napravi' i 'to je pametno odvoženo', pošto se nije riskiralo.
To tak djeluje, ali kolki ni ne pitaju ili se ni ne pusti on air pit radio pa ne mora značiti da ne žele. Uvijek postoji druga strana priče.
Popustil je Hamov baš sad u ovoj trci taj mindset jer nije ni pokušal Vettela napasti, tj. bila je pomirba s trećim mjestom. Pametno ili nikakva ambicija...

Verstapen je imal ambiciju:D
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Vuksa ti očito nisi onda gledao zadnjih 8 krugova jer mu je konstantno puhao za vrat. probao je, nije išlo i odustao da ne bi ispalo golub na grani,a vrabac pobjegao.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Neznam dal je iko isao za tim al pogledajte sliku i recite sto ne valja na slici. Muski zamijenili zenske
"Why didn't we have any grid girls today?" Vettel joked. "What was that? You get there and park behind George or Dave. What's the point?"
slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

feministi jbg...objektizacija žena i te spike
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

F1NAC je napisao/la:Neznam dal je iko isao za tim al pogledajte sliku i recite sto ne valja na slici. Muski zamijenili zenske
...mislim da se nekim likovima ovo i sviđa...khmm, neću ih imenovati ali oni znaju...za njih je to dobrodošlo osvježenje od pustih sisa i preplanulih bedara....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Pa šta je iduće, hoćemo morat dolazit u odjelima na utrku?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

treba te feministe u kuhinju poslat
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

E pa ti sad znaj gdi je razlika između 'nikakva ambicija da se nešto napravi' i 'to je pametno odvoženo', pošto se nije riskiralo.
To tak djeluje, ali kolki ni ne pitaju ili se ni ne pusti on air pit radio pa ne mora značiti da ne žele. Uvijek postoji druga strana priče.
Popustil je Hamov baš sad u ovoj trci taj mindset jer nije ni pokušal Vettela napasti, tj. bila je pomirba s trećim mjestom. Pametno ili nikakva ambicija...
Kakva pomirba sa trećim mjestom, pa ne možeš uspoređivat rosbergovo ne prelaženje zaostalih za krug sa lewisovim ne prelaskom vettela nakon što mu je ekipa par krugova prije uzela već sigurnu pobjedu. Dobro da mu je uopce na pameti bilo nekakvo utrkivanje, ja bi vec tamo sparkirao auto i poslao sve u 3pm. :) Da ne govorim da je rosberg vec odmaglio ispred jedno 5.6 sec pa nebi apsolutno bilo nikakve šanse za napast ga čak i da je prošao vettela. Mislim glupo mi je i pisat kolko su neusporedive ove dvije situacije.
Ja sam siguran da je kojim slučajem lewis iz boksa izašao ispred vettela da bi napao rosberga pa čak i pod cijenu odustajanja obojice.
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Zanimljivo kako su grid girls postale problem u F1 ili WEC-u. U WEC-u su ih čak i ukinuli skroz. http://www.autoblog.com/2015/04/04/worl ... rid-girls/" onclick="window.open(this.href);return false;
Feministice se pobunile, tamo neki lik iz teksta gore kaže: "For me that is the past. The condition of women is a little bit different now."
A onda u isto vrijeme te grid girls stavljaju u kartingu u utrkama klinaca od 12.-13.-14. god., tamo one nisu problem i feministice se ne bune :lol: http://www.kartcom.com/com_kart_asset/3 ... Ortona.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

F1NAC je napisao/la:treba te feministe u kuhinju poslat
nisu svi feministi isti...ima ih (neke i osobno poznajem) koji su sasvim ok, koji sve što im je nekakav cilj je da smo svi jednaki i shvaćaju da u nekim stvarima jednakost jednostavno nije moguća i sa time su ok.

Problem su ovi novi moderni feministi kojima su za svaku sitnicu muškarci krivi, žene su uvijek potlačene i seksualno iskorištene...nedavno sam čak vidio jedan video na yt gdje lik jedan komentira članak u kojem je neka feministkinja pisala da je u svijetu sve više visoko obrazovanih žena, a sve manje muškaraca sa istim stupnjem obrazovanja te da visoko obrazovane mlade žene nemaju na izbor dovoljno partnera koji su jednako visoko obrazovani. Naravno, zaključak je da nisu žene te koje bi trebale spustiti kriterije nego da bi se muškarci trebali uhvatiti knjige kako bi se žene imale za koga udati. #-o

@Kimi tamo se ne bune zato jer to nije toliko na TV pa većina tih feministkinja ni nezna za te stvari...hvataju se samo onog što je na TV i što je popularno, za ostalo ih boli ki....nema njih šta bolit

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Hoćemo uskoro vidit iste te žene na baušteli da rade po 12 sati? :biggrin: Muškarce u tangama na Baseballu da plešu? :biggrin:

Nerazumijem šta se ima neko bunit što su žene na gridu? pa ljepše je njih vidit, nego tamo neke manekene, jel neko tjero ove da dođu na grid, ili su same to htjele i još zaradile love? Kontam da bi to moglo biti da se pobunila skupina žena koje niko neželi ni da pogleda, a ne da mogu bit na gridu.
E sad ozbiljno, mene zanima zar nebi trebala biti ti zadnja od Bernia ko će držat te brojeve?
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:treba te feministe u kuhinju poslat
nisu svi feministi isti...ima ih (neke i osobno poznajem) koji su sasvim ok, koji sve što im je nekakav cilj je da smo svi jednaki i shvaćaju da u nekim stvarima jednakost jednostavno nije moguća i sa time su ok.

Problem su ovi novi moderni feministi kojima su za svaku sitnicu muškarci krivi, žene su uvijek potlačene i seksualno iskorištene...nedavno sam čak vidio jedan video na yt gdje lik jedan komentira članak u kojem je neka feministkinja pisala da je u svijetu sve više visoko obrazovanih žena, a sve manje muškaraca sa istim stupnjem obrazovanja te da visoko obrazovane mlade žene nemaju na izbor dovoljno partnera koji su jednako visoko obrazovani. Naravno, zaključak je da nisu žene te koje bi trebale spustiti kriterije nego da bi se muškarci trebali uhvatiti knjige kako bi se žene imale za koga udati. #-o

@Kimi tamo se ne bune zato jer to nije toliko na TV pa većina tih feministkinja ni nezna za te stvari...hvataju se samo onog što je na TV i što je popularno, za ostalo ih boli ki....nema njih šta bolit
Ma znam To je bila sala :D. Al bit ce smijurija ako pocnu muske stavljat :D
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

VN Monaca... :P
Samo neka se trkaju.
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Dani je napisao/la:Vuksa ti očito nisi onda gledao zadnjih 8 krugova jer mu je konstantno puhao za vrat. probao je, nije išlo i odustao da ne bi ispalo golub na grani,a vrabac pobjegao.
A onda nisam :roll:
K1M1 je napisao/la:
Kakva pomirba sa trećim mjestom, pa ne možeš uspoređivat rosbergovo ne prelaženje zaostalih za krug sa lewisovim ne prelaskom vettela nakon što mu je ekipa par krugova prije uzela već sigurnu pobjedu. Dobro da mu je uopce na pameti bilo nekakvo utrkivanje, ja bi vec tamo sparkirao auto i poslao sve u 3pm. :) Da ne govorim da je rosberg vec odmaglio ispred jedno 5.6 sec pa nebi apsolutno bilo nikakve šanse za napast ga čak i da je prošao vettela. Mislim glupo mi je i pisat kolko su neusporedive ove dvije situacije.
Ja sam siguran da je kojim slučajem lewis iz boksa izašao ispred vettela da bi napao rosberga pa čak i pod cijenu odustajanja obojice.
Pa ti si prvi usporedil njegovu po tebi nezainteresiranost za utrku sa Hamovom željom za napredak bez obzira na situacije. Kak ne bi bile usporedive, kaj ovo sa preticanjem zaostalih nije dio utrke? Ne mora biti konkretno ova trka nego i općenito.
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Ne kužim što si htio reć. Ja govorim da lewis uvijek daje maksimum i da se ne pomiruje s drugim ili 3. mjestom, ono što rosberg zna često napravit. Ovo iz prošle utrke ne možeš uspoređivat jer ga je ekipa shebala par krugova prije i kad ti netko oduzme tako sigurnu pobjedu jasno da mu je samo to na pameti onda.
Ne sjecam se situacije da su npr. lewis ili vettel ostali iza nekoga zaostalog za krug 5-10 krugova i pomirili se sa situacijom. Lewis u takvoj sitauciji odmah prolazi, vettel također, pritom vičući na team radio: blue flags c'mon. :) https://www.youtube.com/watch?v=YocBQDjQZcc" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

A ja tebe razmem, ali ti mene ne :D.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Sjetio sam se Maldonadove kazne iz Brazila 2012, ista stvar kao i Sainz, on je dobio 10 mjesta na gridu, Sainz start iz pit lane...
http://www.autosport.com/news/report.php/id/104542" onclick="window.open(this.href);return false;

Jesu se mijenjala pravila oko toga u međuvremenu?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nisu se mijenjala pravila:
Sportski pravilnik:
26.1 (iv): A reprimand will be imposed on any driver who fails to stop when signaled to do so, provided the car is then brought back to the FIA garage without delay and that the FIA technical delegate is satisfied the car has been brought back in exactly the same condition it was in when it was driven into the pits.
Any driver who fails to stop when asked to do so, and then fails to bring the car back to the FIA garage, or if work is carried out on the car before it is returned to the FIA garage, will be required to start the race from the pit lane.
Sainz je morao startati iz boksa zbog ove druge rečenice...nisam točno siguran jesu li nešto dirali na bolidu pa ga vratili na vaganje ili ga uopće nisu vratili na vaganje, ali uglavnom zbog te rečenice u pravilniku koja je prekršena je dobio kaznu starta iz boksa.

Maldonado je za to isto bio dobio opomenu 2012. ali kako piše u članku koji si linkao:
Because the reprimand for the incident was Maldonado's third of the year, he was given a grid demotion on this occasion.
Dakle dobio je opomenu, ali zato jer mu je bila treća dobio je 10 mjesta kazne

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Cuky je napisao/la: Sainz je morao startati iz boksa zbog ove druge rečenice...nisam točno siguran jesu li nešto dirali na bolidu pa ga vratili na vaganje ili ga uopće nisu vratili na vaganje, ali uglavnom zbog te rečenice u pravilniku koja je prekršena je dobio kaznu starta iz boksa.
Kužim, govorilo se da su u međuvremenu promijenili gume (u kvalifikacijama niti ne mogu puno više od toga napraviti)
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

VN Kanade - Gilles Villeneuve, Montreal,05/06/07 lipnja 2015

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

slika

Fri 05 June 2015
Practice 1 16:00 - 17:30
Practice 2 20:00 - 21:30

Sat 06 June 2015
Practice 3 16:00 - 17:00
Qualifying 19:00

Sun 07 June 2015
Race 20:00

Tyres - Soft (prime, yellow) and Supersoft (option, red)

F1 2014 Canadian GP Nico Rosberg Onboard Pole Position Lap
Zaključano