Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la Cuky »

Chuck Norris je napisao/la:Ta usporedba nema nikakvig smisla.Ferrari je ove sezone na svim utrkama uvjerljivo bez konkurencije druga momčad, dok u Alonsovom slucaju to nije bilo tako, na nekim utrkama su bili drugs momčad oo snazi na nekim treća, a bilo je utrka gdje su bili i lošiji

2010. je Ferrari bio na početku sezone čvrsto druga momčad iza Red Bulla, dok su u drugom dijelu sezone bili dosta izjednačeni sa RB-om i najčešće bi pobjedila ona ekipa koja taj vikend nebi kiksala.
2011. je RB bio premoćan, 5 pobjeda i 1 drugo mjesto Vettela u otvaranju sezone to i dokazuje
2012. i 2013. je Ferrari obje sezone imao solidan ulazak u sezonu, ali su se kasnije pogubili
2014. treba zakopat negdje duboko da je se više nitko ni ne sjeti
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Cuky je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la:Ta usporedba nema nikakvig smisla.Ferrari je ove sezone na svim utrkama uvjerljivo bez konkurencije druga momčad, dok u Alonsovom slucaju to nije bilo tako, na nekim utrkama su bili drugs momčad oo snazi na nekim treća, a bilo je utrka gdje su bili i lošiji

2010. je Ferrari bio na početku sezone čvrsto druga momčad iza Red Bulla, dok su u drugom dijelu sezone bili dosta izjednačeni sa RB-om i najčešće bi pobjedila ona ekipa koja taj vikend nebi kiksala.
i
2010 RB i Ferrari su imali ozbiljnu konkurenciju u Mclarenu i bilo je utrka na kojima je Mclaren bio jači od Ferraria,što ove sezone nije slučaj.Ferrari nema konkurenciju(kad izuzmemo Mercedes),mogu krstarenjem doći do trećeg mjesta(tu izuzimam Kimia koji vozi loše već nekoliko sezona)
...put u raj nije posut ružama...
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

što se mene tiče, zasad ništa ne ukazuje na to da bi Alonso radio puno bolji posao od Vettela. Ok, vjerojatno u Bahreinu ne bi radio onoliko grešaka ali s druge strane nisam siguran da bi u kvalifikacijama bio dobar kao Vettel.
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Pa s ovakvim Ferrarijem, Vettel, Hamilton, Alonso, (Button?), (stavio bi i Kimija, sam kaj on od prosle sezone ima problema sa drzanjem pacea cijeli vikend) bi napravili isto, bili najbolji iza Merca...
I like to race, not to do laps alone.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Jedno je biti najbolji iza merca, a drugo imati 28 bodova manje od Hamiltona. Praktički jedna trka.
Samo neka se trkaju.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

dmarijon je napisao/la:Jedno je biti najbolji iza merca, a drugo imati 28 bodova manje od Hamiltona. Praktički jedna trka.
Vettel je svojom zaslugom skinuo hamiltonu 3 boda u monacu.... Budimo realni to je trebalo biti 41 bod iza.... Ali eto vettel se sjajno drzi iza hamiltona.... Hocemo napomenut da je alonso u ovo vrijeme bio vodeci 2012. U prvenstvu?
McLaren u <3
dmarijon
Legenda
Legenda

Tako možeš svaku trku analizirati... pa gdje je tko trebao biti.
A za Alonsa - nisam rekao da Alonso u sadašnjem Ferrariju možda ne bi imao i više bodova nego Vettel. Alonso.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

McLewis je napisao/la:Hocemo napomenut da je alonso u ovo vrijeme bio vodeci 2012. U prvenstvu?
Što samo pokazuje koliko je ove godine Ferrariju teže u prvenstvu nego 2012. s obzirom da njihov najbolji vozač ove godine je sa 98 bodova tek 3. u prvenstvu, dok je u ovo isto doba 2012. njihov tada najbolji vozač bio vodeći sa 76

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

zonelsk je napisao/la:Pa s ovakvim Ferrarijem, Vettel, Hamilton, Alonso, (Button?), (stavio bi i Kimija, sam kaj on od prosle sezone ima problema sa drzanjem pacea cijeli vikend) bi napravili isto, bili najbolji iza Merca...
Naizgled dobar bolid ne mora odgovarat svakom vozaču podjednako. Možda ovaj ferrari ne bi nikako odgovarao Alonsu
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Cuky je napisao/la:
McLewis je napisao/la:Hocemo napomenut da je alonso u ovo vrijeme bio vodeci 2012. U prvenstvu?
Što samo pokazuje koliko je ove godine Ferrariju teže u prvenstvu nego 2012. s obzirom da njihov najbolji vozač ove godine je sa 98 bodova tek 3. u prvenstvu, dok je u ovo isto doba 2012. njihov tada najbolji vozač bio vodeći sa 76
Pogrešna ti je logika.
To pokazuje da je tada bila veća i jača konkurencija nego sada .Je li to onda pokazuje da je Rosbergu teže nego prije jer je sa 116 bodova tek drugi u prvenstvu?
I kad uspoređujete sezone ne mogu se samo brojke uzeti kao dokaz crno na bijelo,jako puno tu faktora utječe.
Evo uzmimo sezonu 2010 na jednoj od prvih utrka(ne sjećam se točno kojoj)Ferrari je shebao Alonsa u kišnim kvalifikacijama poslavši ga kasno na stazu i ispao u Q1,zatim u utrci mu crkaje motor.....

Niko Vettelu za ovu sezonu ništa ne prigovara,Ferrari je druga momčad po snazi i on kao od šale može svaku utrku završiti treći(u slučaju normalnih utrka,bez kiše,sudara....)A još zahvaljujući nekim Mercedesovim greškama uspio je i biti prvi i drugi
Chuck Norris
Veteran
Veteran

vidc je napisao/la:
zonelsk je napisao/la:Pa s ovakvim Ferrarijem, Vettel, Hamilton, Alonso, (Button?), (stavio bi i Kimija, sam kaj on od prosle sezone ima problema sa drzanjem pacea cijeli vikend) bi napravili isto, bili najbolji iza Merca...
Naizgled dobar bolid ne mora odgovarat svakom vozaču podjednako. Možda ovaj ferrari ne bi nikako odgovarao Alonsu
dobar vozač ne smije imati izgovor da mu bolid ne odgovara,dobar vozač je onaj koji iz bolida izvuče maksimum
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Chuck Norris je napisao/la:
vidc je napisao/la:
dobar vozač ne smije imati izgovor da mu bolid ne odgovara,dobar vozač je onaj koji iz bolida izvuče maksimum
a možda je to samo maksimum koji taj vozač može izvuć u tom iz bolida. netko kome taj bolid jako dobro odgovara će vjerojatnije izvuć koju desetinku više.
hoćeš reć da ako Alonsa staviš sad u bolid koji vozi Vettel, sa setupom koji odgovara Vettelu, da bi Alonso napravio jednak rezultat?
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Cuky je napisao/la:
Ne, nego su drugi kiksali u 2012., a Alonso je skupljao bodove.
Button i Vettel su se u Maleziji izbacili, Hamilton nije pretvarao pole positione u pobjede, kasnije je i njega Maldonado izbacio u Valenciji (ne sjećam se sad koja je to bila utrka), Vettelu je alternator prdnuo u Valneciji, pa su Hamiltona diskvalificirali u Q u Barceloni, Vettel je u toj utrci imao DT...
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Cuky je napisao/la:Pa evo još nešto što bi moglo pokazati da se već dokazao u Ferrariju
http://www.jamesallenonf1.com/2015/05/a ... ine-boost/" onclick="window.open(this.href);return false;

Bodovi Alonsa nakon prvih 6 utrka u njegovih 5 godina u Ferrariju:
2010 - 75
2011 - 69
2012 - 76
2013 - 78
2014 - 61

Bodovi Vettela ove sezone: 98

Također Vettelu je ovo 2. najbolji start u sezonu, iza 2011 kada je u prvih 6 utrka skupio 143 boda (5 pobjeda i jedno 2. mjesto)

Doduše, ovdje piše da Gazetta piše da bi trebale biti nadogradnje na Ferrarijevoj PU u Kanadi, dok se na drugim mjestima citira Arrivabenea koji kaže da ništa od toga u Kanadi.
Kakva ti je to usporedba Cuky svega ti???
Pa ja sam te imao za pametnog decaka...
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nikakva posebna usporedba kolega prvak...samo statistički pokazatelj da očito nismo mi crveni prešli sa konja na magarca kao što smo se bojali u početku

Ili da se možda još malo drukčije izrazim: uživanje u boljem stanju kompletne momčadi

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

mislim da je neke iznenadilo to što Vettelu ide ovako dobro.
ali ono što je po meni posebno dobro je da je završilo vrijeme kad se moralo u prvi plan stavljat samo vozača i kad se svaki dobar rezultat pripisivao samo vozaču a sve loše timu. opet se, kao nekad, vratio FERRARI u prvi plan i odmah je situacija bolja. cijeli tim funkcionira kako treba, čak i updatei rade, tim rješava probleme (loša trakcija u barceloni rješena za monaco i to dosta uspješno jer je Vettel manje-više cijelu utrku uspijevao pratit Rosbergov ritam) itd.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Znaci lik ima drugi najbrzi i najbolji bolid na gridu i osvaja treca mjesta,sve sto radi dobro to je da pobjedjuje momcadskog kolegu..kapa do poda
dmarijon
Legenda
Legenda

Alonso-champ je napisao/la:Znaci lik ima drugi najbrzi i najbolji bolid na gridu i osvaja treca mjesta,sve sto radi dobro to je da pobjedjuje momcadskog kolegu..kapa do poda
Nakon ovakvog komentara više mi zvuči da može ići ovo: "Pa ja sam te imao za pametnog decaka..." :)
Samo neka se trkaju.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Alonso-champ je napisao/la:Znaci lik ima drugi najbrzi i najbolji bolid na gridu i osvaja treca mjesta,sve sto radi dobro to je da pobjedjuje momcadskog kolegu..kapa do poda
zaboravio si jednu pobjedu i jedno drugo mjesto...s bolidom koji što kažeš nije najbolji i najbrži ;)
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Da,u pravu si,pobjedi se ne gleda u zube,bi rekli slovenci...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

vidc je napisao/la: ali ono što je po meni posebno dobro je da je završilo vrijeme kad se moralo u prvi plan stavljat samo vozača i kad se svaki dobar rezultat pripisivao samo vozaču a sve loše timu. opet se, kao nekad, vratio FERRARI u prvi plan i odmah je situacija bolja. cijeli tim funkcionira kako treba
vidim na što pucaš
Ja želim Vettelu do kraja karijere da mu ide ovako dobro,tj da je blizu vrha al nikako na vrhu,pa ćemo vidjeti kako će biti idilični odnosi s Ferrariem.
Bilo je sve tako lijepo i s Alonsom ispočetka dok se nije skupilo puno toga
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

šta će bit u budućnosti ne znam, možda bude isto kao s Alonsom, možda ne bude. Mišljenja sam da je ova promjena vozača dosta pozitivno utjecala na Ferrari
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Da promjena vozača je ubrzala Ferrari :roll: ,dolaskom Vettela ubrzao se i Kimi :badgrin:
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Ako ćemo pošteno, ovogodišnji Ferrari je pravljen prema Kimijevom feedbacku i možda je Kimijev dolazak napravio razliku u odnosu na prije. a bolid koji odgovara Kimiju manje više odgovara i Vettelu. al Kimi sad ima drugih problema
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Chuck Norris je napisao/la:Da promjena vozača je ubrzala Ferrari :roll: ,dolaskom Vettela ubrzao se i Kimi :badgrin:
krivo...promjenom vozača došlo je u momčad svježe krvi, svježih ideja, razbila se malo monotonija...hoće li to imati i utjecaja na performanse tako što će momčad možda bolje raditi...vidjet ćemo, pokazat ćemo vrijeme

slika
Odgovori