Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Novosti - Svibanj 2015

Post Postao/la Alonso-champ »

FIA-in predsjednik Jean Todt je izjavio da od zabrane reklamiranja alkoholnih pića u Formuli 1 neće biti ništa.

Zabranu je nedavno zatražio Eurocare (European Alcohol Policy Alliance), grupa nevladinih zdravstvenih i društvenih udruga koja se zalaže za prevenciju i redukciju negativnih posljedica alkohola.

Trn u oku Eurocarea bila je prošlotjedna Velika nagrada Monaka koja je proizvođačima alkoholnih pića bila posebno zanimljiva. Čak su izmjerili i da se logotip alkoholnog pića u prijenosu pojavljivao svakih 5 sekundi.

- Reklamiranje alkohola nije povezano s FIA-om nego je povezano sa zakonima svake pojedine zemlje. Ja sam osobno potpuno protiv pića i vožnje, no svaka zemlja treba napraviti svoj posao - rekao je Todt.

- Ne možete zabraniti alkohol, ali možete educirati ljude da ne voze kad piju – istaknuo je Todt.
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

na pomolu je možda i sezona sa 22 utrke u 2016. pošto Indija još uvijek ima 2 godine ugovora za odraditi, a Bernie želi da se tamo vrate
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3261 ... -deadline/" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

S 22 utrke će teško realizirati onaj leakani kalendar s početkom sezone u travnju.
Iako, po meni je 20 plafon, treba i momčadima malo vremena, a i nije F1 jedini (motor)sport na svijetu
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo mene opet sa prednjim krilima...

Na ovom se klipu može vidjeti završni trzaji Ferrarijevog krila kod bazena u Monaku dok Vettel gore u manjem ekranu komentira kako je morao parkirati iza Georgea

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Po dokumentu koji je FIA danas poslala svim momčadima Ferrari je iskoristio 3 tokena, Honda 2 dok Mercedes i Renault nisu niti jednog. Ono što je nepoznato je hoće li Ferrari koristiti modificirani PU u Kanadi ili će nastaviti koristiti ovaj već korišten u Monaku.
http://www.motorsport.com/f1/news/exclu ... ine-tokens" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Honda i Ferrari koriste tokene!!!!

Ferrari za Kanadu, Honda za Austriju!!

http://www.motorsport.com/f1/news/exclu ... ine-tokens" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S. Uh, sorry kolega C., nisam čitao postove, vidim da si na istom tragu.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ART Grand Prix, potencijalan kandidat za 2016 kao mclarenova B momcad?

Rok prijava je do 30.6
Leading GP2 team ART Grand Prix is run by FIA president Jean Todt's son, Nicolas, and runs McLaren youngster Stoffel Vandoorne and Honda protege Nobuharu Matsushita.
It also has further links to McLaren and shares the Woking team's new livery - a sign of deeper involvement in the near future?
Meanwhile news that customer cars could return has been doing the rounds. It's believed McLaren's Ron Dennis is a supporter of the plan and would be keen to see a McLaren B-team running Honda engines to provide additional feedback to aid the Japanese manufacturers development.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

NOVOSTI - Lipanj 2015

Post Postao/la Cuky »

FIA je malo korigirala pravilnik i sada je zatvorila rupu koja je iskorištena ove godine te svi tokeni koje proizvođači misle iskoristiti moraju biti iskorišteni i PU homologirane do 28. veljače 2016. Neiskorišteni tokeni se gube.

No, svi proizvođači osim Mercedesa bi htjeli da se otvori razvoj kroz sezonu kako je bilo ove godine: možeš raditi što i kad hoćeš dok god imaš tokena. Da bi se promjena uvažila mora biti jednoglasna, a Abiteboul iz Renaulta kaže da će sva 4 proizvođača razgovarat i da će pokušati dogovoriti sa Mercedesom da se to dozvoli.

http://www.motorsport.com/f1/news/fresh ... evelopment" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Re: NOVOSTI - Lipanj 2015

Možda će na kraju i biti nešto iz toga, valjda neće ostati samo na izjavama
Bernie Ecclestone believes it is time the Strategy Group was axed and for the FIA and Formula 1 Management to again call the shots.

F1's commercial rights holder feels the influence the leading teams now have on F1's future is having an adverse effect compared to the days when he and former FIA president Max Mosley were in charge.

Although such an alliance had its own problems, at present there is often too much self-interest from the major teams that prevents firm decisions from being taken.

Gary Anderson: Teams think they are gods

Ecclestone feels a more united front with FIA president Jean Todt would drive things on.

"We should stop mucking around and asking for opinions," said Ecclestone, speaking to AUTOSPORT.

"The problem is we are running something that is too democratic, and Jean won't go along with things.

"I said to him the other day 'if you come up with something sensible, on whatever it is, I'll support you.

"The same thing - if we [FOM] come up with something sensible you should support it'.

"Between us we should say 'these are the rules of the championship, if you want to be in it, great, if you don't, we understand'."

Asked whether F1's Strategy Group should be removed, Ecclestone replied: "Yeah, absolutely.

"It's bloody difficult for the constructors to come up with anything.

"If you were Mercedes you wouldn't want anything changed.

"At last month's Strategy Group meeting nothing was decided - not even the date of the next meeting.

"We could have voted on something then and put it through, but nothing."

Ecclestone has support from two of the teams in Red Bull and Toro Rosso, along with tyre supplier Pirelli.

Monaco Grand Prix 2015

Red Bull team principal Christian Horner recently remarked: "Every team has its own agenda and is going to fight its own corner.

"Bernie and Jean need to get together and say 'this is what we want the product to be, this is how it needs to be governed', and then give us the entry form and see if we want to enter or not."

Toro Rosso counterpart Franz Tost added: "The Strategy Group itself will never come up with a proper solution.

"It should be Bernie and Jean together who should decide what we have to do.

"They should not even ask the teams because the teams never will come up with an agreement."

Hembery said: "In any sport it shouldn't be the competitors that are involved in deciding changes.

"As Christian said, defining between the FIA and FOM how the sport is going to be, and then the teams can decide whether they want to adhere to those guidelines."
http://www.autosport.com/news/report.php/id/119283" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Zanimljiv graf sa f1.com.

Usporedba steering inputa Rosberga i Vettela, sa strane su brojevi od 1 do 10, što veći broj to je više korekcija s volanom. Zanimljiva usporedba španjolske i monaca za rosberga ali i u odnosu na vettela koliko je zivlji bio u monacu. Naravno vidi se i utjecaj kod Vettela nakon što je Lewis bio iza njega koliko je poskočilo

slika

EDIT: Dal je neko probao F1Access , i dali bi mogli vise nas to kupit i koristit u isto vrijeme?

malo mi je 200 kuna davat previse za taj App kao i 20 mjesecno kad mogu bar live timing stavit da mogu svi gledat
slika
speedy56
Legenda
Legenda

F1NAC je napisao/la: EDIT: Dal je neko probao F1Access , i dali bi mogli vise nas to kupit i koristit u isto vrijeme?

malo mi je 200 kuna davat previse za taj App kao i 20 mjesecno kad mogu bar live timing stavit da mogu svi gledat
Stavio sam link u jednu gp temu s besplatnim live timingom (s vremenima sektora), pa ako samo zbog toga uzimaš može ti i to poslužiti. (jedini nema podatke o gumama)
Ja sam uzeo na onu mjesečnu tarifu, upravo zbog toga, možda otkažem, a i dođe mi na isto do kraja sezone (tokom zime mogu bez onih videa). Najveća mana po meni je što nema driver trackera (barem na pc-u)

Inače, one performance rating gluposti tokom utrke ne pratim... dosta pažnje oduzima samo praćenje vremena i strategije guma
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Formula Sochi, firma koja je organizator VN Rusije je bankrotirala
http://zeenews.india.com/sports/motorsp ... 05706.html" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Neznam dali je ovo pravo mesto za ovu informaciju,ali verovatno vi znate bolje šta je posredi oko ovu utrku. Ako zatreba prevod ,recite bez problema:

http://automedia.mk/?p=16849
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Vidjeh uzivo. Brutalna pila. Rimac je izrastao u mocnog proizvođača. Koenigseggu je napravio bateriju od 700 ks s tim da tezi samo 115kg . Lik je brutalan
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Nije mala stvar da jedna mala tvrka sa naših prostora da napravi auto kojeg mogu pozavideti i najbolji proivođači sveta.

Bravo :bye:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

timovi su navodno jednoglasno odbacili mogućnost povratka nadolijevanja goriva
http://www1.skysports.com/f1/news/12433 ... refuelling" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:timovi su navodno jednoglasno odbacili mogućnost povratka nadolijevanja goriva
http://www1.skysports.com/f1/news/12433 ... refuelling" onclick="window.open(this.href);return false;
U jednu ruku mi je žao jer necemo moc gledat ganjanje vremena i lakse bolide, a u drugu ruku ko zna koliko bi neki mogli jos izvuc kad su bolidi laksi. Mozda bi Mercedes bio jos jaci
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Timovi se na sastanku također nisu uspjeli dogovoriti ni oko prijedloga promjena pravila po pitanju guma za 2016.
http://www.motorsport.com/f1/news/f1-te ... tyre-rules" onclick="window.open(this.href);return false;

A mislim da ovaj komentar Somersa to savršeno opisuje:
Hardly surprising, they probably can't decide on which day of the week it is

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Sljedece godine bi timovi mogli dobit poziv od pirellija na testiranje kisnih guma na stazi Paul Ricard posto staza ima prskalice koje mogu namocit stazu
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Cuky je napisao/la:Timovi se na sastanku također nisu uspjeli dogovoriti ni oko prijedloga promjena pravila po pitanju guma za 2016.
http://www.motorsport.com/f1/news/f1-te ... tyre-rules" onclick="window.open(this.href);return false;

A mislim da ovaj komentar Somersa to savršeno opisuje:
Hardly surprising, they probably can't decide on which day of the week it is
Ima jedan dobar članak na autosportu kako je CART propao.
http://plus.autosport.com/premium/featu ... 1428087771" onclick="window.open(this.href);return false;
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nažalost nemam premium na Autosportu

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Bas sad citam na forumima kako to da je mercedesu dozvoljen reliability update kad su vozili 6 trka na jednoj PU?? I nakon toga FIA postrozi te updatove vezane za pouzdanost?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

zato jer imaju u tim mapama rada motora neku postavku koju mogu koristiti kratkotrajno, daje veću snagu, ali je motor bio dosta nepouzdan...kroz taj upgrade riješili su problem pouzdanosti (za što isti i služi) i na taj način došli u mogućnost veću snagu ICE-a koristiti kroz duži vremenski period.

slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Na trkama je Ferarijev motor do sada bio puno bliži nego na kvalifikacijama.Priča se da je Mercedes malo štopao motor za utrke,a i vidi se na ovom novom poklopcu motora po jedan baluun na obe strane bolida kod turbo kompresora
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Cuky je napisao/la:nažalost nemam premium na Autosportu
Nemam ni ja . Odnosno više nemam. Ali bilo je govora o tome da kad su timovi počeli donositi pravila CART je propao. Povlačenje paralele i radne skupine u f1.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Zaključano