Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

rekao sam. nema smisla da na jednom setu PU odvrte samo 3 utrke, bit ce taman nakon Kanade da promijene i voze s updateom
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

jedna slika kako izgleda to kad timovi pripreme ovjes za Monaco, skratili su malo vilice na Ferrariju i povecali kut skretanja

slika
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

:biggrin: :) :)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

po omnicorseu se pojavljuju informacije da bi update mogao bit u Belgiji sto znaci da ako zele imat bar 2 nova motora jos ovaj mora pretrpit kanadu, austriju silverstone i hungaroring :D. Ali Arrivabene je rekao da nece otkrivat kad ce dones update da ne dozna Merc tako da ova informacija ni nemora nuzno bit istinita
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Što se tiče tokena, najvažnije ih je potrošiti pametno, iskoristiti ih na način da oni stvarno donosu poboljšanje, da ne ugroze pouzdanost PU i da budu u skladu sa daljim planom razvoja PU i sa trošenjem tokena za 2016. Po pričama koje su stizale i po izjavama Marchionne u Monzi bi trebali potrošiti sve tokene tj.one koji bi im preostali posle prvog update PU, vidjet ćemo sada možda su im se planovi promjenili. Mada ja ne vidim veliki problem i da stave 5 Pu u USA i krenu sa začelja tamo.
Gazzetta kaže da će koristiti polovinu preostalih tokena u Kanadi a Omnicorse kaže da Ferrari neće koristi tokene u Kanadi.

Who makes the best Spanish tortilla?

Roberta i Britta nisu imale šanse protiv Španjolsko-Meksičke kombinacije Marc - Esteban
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Arrivabene je potvrdio da se za Kanadu niti jedan token neće biti potrošen, a za kasnije da ne želi davati nikakve izjave kada će biti kako bi Mercedes držali u mraku
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Arrivabene: "It isn't true, as some people say, that we are at the point of last year. Look at the podiums that we achieved so far"
ovo se vjerovatno odnosi na Alonsa :biggrin:
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Mercedes se sam drži u mraku genijalnim odlukama. Pametno od ferrarija jer merc sada neće znati da li se ferrari poboljšao zbog karakteristike, staze, aera ili pak motora.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dani je napisao/la:Mercedes se sam drži u mraku genijalnim odlukama. Pametno od ferrarija jer merc sada neće znati da li se ferrari poboljšao zbog karakteristike, staze, aera ili pak motora.
Kako neće znati :?: , pred svaki GP vikend Fia izdaje saopštenja gdje se može vidjeti da li je ko promjenio i koje elemente PU.
Ono što sada Mercedes neće znati je to, kada će Ferrari donijeti updatovani PU, na kojoj utrci će se pojaviti sa updatovanom PU, koliko će preostalih tokena iskoristiti, koje će elemente PU updatovati.
Jednostavno neće znati Ferrarijeve planove oko update PU sve dok se oni ne dese. ;)
Da je šlampavi Domenicali ostao u Ferrariju on bi vjerovatno poslao email Mercedesu gdje bi im rekao na kojoj će se utrci pojaviti sa updatom PU, koliko će tokena koristiti i koje će elemente PU updatovati.
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Po meni je bolje da se jedna utrka krene sa začelja nego da se čitava sezona vozi sa malo smanjenim performansama da bi motori mogli izdržati celu sezonu.
Ja bih odmah stavio apdejtovanu PU i na kraju sezone na zadnje 3-4 utrke bih koristio 5-ti PU
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ferrari F1 boss gives Kimi Raikkonen qualifying 'homework'

Kimi Raikkonen has been told to raise his game in Formula 1 qualifying by Ferrari team principal Maurizio Arrivabene, who says the Finn needs to do some 'homework'.

Raikkonen conceded his performance in qualifying for the Monaco Grand Prix was "a disaster", before starting and finishing sixth on Sunday.

It is not the first time this year Raikkonen has struggled on a Saturday afternoon, with such form seriously affecting his race results.

In qualifying around the streets of Monte-Carlo, Raikkonen finished 1.329s off of polesitter Lewis Hamilton, and almost six tenths of a second behind team-mate Sebastian Vettel.

Explaining Raikkonen's woes, Arrivabene said: "The problem with Kimi was qualifying.

"He caught some traffic, and there was a very big gap to the guys in front of him.

"But then during the race you saw, at a certain part of the race, he had the same pace as Sebastian.

"So if he improves in qualifying then he will have no problems in a race because Kimi in a race is super and he can do a good job."

With a wry smile, Arrivabene then added: "If I have to give him some homework then he has to write 100 times 'I have to be better in qualifying'."

Arrivabene, though, recognises Ferrari has to up its pace in qualifying in general as Vettel has been faced with a Mercedes front-row wall in four of the six races this season.

"Mercedes are very quick in qualifying, and this is an indication for us on where to focus our attention for the future to work," added Arrivabene.

"If you are going to start in a good position on the grid then the race is going to be easier.

"When you have air in front of you, and not other competitors, it's good for you and the tyres because with someone in front of you the consumption of the tyres goes down very fast.

"So for us it's something we have to work on."
http://www.autosport.com/news/report.php/id/119166" onclick="window.open(this.href);return false;

Ferrari rules out using engine tokens for Canada

The Ferrari Formula 1 team has now decided against using any of its engine development tokens for the Canadian Grand Prix, despite the potential such upgrades could have.

The Maranello outfit has closed the gap to Mercedes in power terms this year, but still needs a further step forward if it is to regularly beat the reigning champions.

It had been considering using some of the 10 development tokens it has left for more power, but now thinks it is better off waiting until nearer the end of the campaign to ensure it maximises what it can change.

When asked in his Italian media session at the Monaco Grand Prix about the plan for engine tokens, team principal Maurizio Arrivabene said: “In Canada we will not use the tokens.

“But do not ask me when we will do it, because I do not want to give the information to the Germans [Mercedes]. I want a bit of [Italian] nationalism...”

Qualifying form key focus

Sebastian Vettel's strong race pace in the Monaco GP suggested that the team remained a threat to Mercedes on Sundays – even if it knows it needs to do better in qualifying.

Arrivabene said the team needs now to work out what it can do to improve single lap pace.

“Mercedes since the beginning of last year were very, very quick in qualifying,” he said. “They are very strong and this is an indication for us of what we have to focus our attention on the future.

“If you are going to start from a good position on the grid then the race is going to be easier, because when you have air in front of you and not another competitor it is good for you, good for tyres.

“You know if you get close to another competitor then the consumption of tyres goes very fast, so it is something we have to work on.”
http://www.motorsport.com/f1/news/ferra ... for-canada" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

zbog količine aero nadogradnji koje je Ferrari donio na VN Španjolske mnoge su se momčadi pobunile da Ferrari vjerojatno prekoračuje maksimalno dozvoljeno vrijeme korištenja zračnog tunela i CFD simulacija ili da koristi partnerstvo sa Haasom kako bi Haas testirao djelove i tako Ferrari izbjegao prekoračenje limita. FIA je poslala inspekciju u Maranello i našli su da nije ništa prekršeno
http://www.motorsport.com/f1/news/ferra ... inspection" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Debilizam...koristite rupu u pravilniku i sigurno nešto muljate s Haas-om...tko je kriv ostalima što se toga nisu sjetili...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

kako ne? McLaren sa Force Indijom, Mercedes sa Williamsom, Red Bull sa TR-om, Sauber potpiše previše vozača pa se ne mogu dogovorit...jedino jadni Lotus i Marussia ostaju pošteni luzeri

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Cuky je napisao/la:kako ne? McLaren sa Force Indijom, Mercedes sa Williamsom, Red Bull sa TR-om, Sauber potpiše previše vozača pa se ne mogu dogovorit...jedino jadni Lotus i Marussia ostaju pošteni luzeri
već bi bile inspekcije da i oni nešto muljaju...ovi nabrojani su međusobni konkurenti i sigurno ne dijele podatke (možda RB i TR)...ne kudim i ne optužujem to je realnost F1, zaobiđi pravilo i pravi se blesav...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Po informacijama koje dolaze iz Italije Ferrari u Kanadi neće koristit novu PU tj. tokene ali će zato doći za novim gorivom, to novo gorivo bi im trebalo da da još KS i mogućnost malo agresivnijeg mapiranja.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:zbog količine aero nadogradnji koje je Ferrari donio na VN Španjolske mnoge su se momčadi pobunile da Ferrari vjerojatno prekoračuje maksimalno dozvoljeno vrijeme korištenja zračnog tunela i CFD simulacija ili da koristi partnerstvo sa Haasom kako bi Haas testirao djelove i tako Ferrari izbjegao prekoračenje limita. FIA je poslala inspekciju u Maranello i našli su da nije ništa prekršeno
http://www.motorsport.com/f1/news/ferra ... inspection" onclick="window.open(this.href);return false;
zasto mi to sve smrdi na to da Mercedes ima neku veliku ulogu u tome, nakon onoga sa kontroliranjem protoka, sad ovo kontra Ferrarija
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kada je u pitanju update Ferrarijeve PU kontradiktorne su informacije, jedni kažu doće u Kanadu Ferrari sa updatovanom PU drugi kažu neće, jedan dan jedne drugi dan druge informacije, morat ćemo sačekati GP Kanade da vidimo šta je istina. ;)
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Nema logike da Mercedes prelazi na Pu numero 2 Ferari na treći PU. To bi bilo ogromna prednost Mercedesa imajući u vidu da Ferari sa preostala 2 PU mora dogurati do kraja celu godinu, a to znači uprkos jačem motoru da se on mora malo zategnuti da bi izdržao najmanje 6-7 utrka
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

https://instagram.com/p/3WW2weiNV3/" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

kako lijepo zvuci na ovoj kameri
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ferrari u Kanadu dolazi sa updatovanom PU i novim gorivom.
Kada je u pitanju update PU, promjena bi trebale da se desi na klipovima, bregastoj osovini i sagorevanju, na ove promjene PU Ferrari bi trebao potrošiti 4 a možda i 5 tokena, imaju ukupno 10 tokena na raspolaganju.
Takođe Shell donosi novo gorivo koje će pomoći u smanjenju potrošnje goriva i povećanju performansi.
Ove promjene, update PU i novo gorivo bi trebalo Ferrariju da donesu 20-30 KS i na taj način Ferrarijeva PU bi imala najmanje 820 KS, na koliko se procjenjuje da ima Mercedesova PU.
Mercedes će u Kanadu doći sa novom PU ali još neće koristiti tokene, tek kasnije u sezoni će iskoristiti svoje tokene, Mercedes ima 7 tokena.
http://www.speedweek.com/formel1/news/7 ... sberg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Znaci onda ce ovu pu koristit u Singapuru ili mađarskoj (trenutna specifikacija)
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ili na sve ostale slobodne treninge do kraja sezone,pa zatim u petak uvece vadi jedan motor i stavljaj drugi. i tako do kraja sezone
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

F1NAC je napisao/la:Znaci onda ce ovu pu koristit u Singapuru ili mađarskoj (trenutna specifikacija)
Je li to znači da se PU sa starom specifikacijom može ponovo koristiti kasnije u sezoni :?:

Ako imaju spreman updetovan PU za koji su uvjereni da može izdržati 5-6 utrka sa maksimalnim opterećenjem onda trebaju taj PU staviti u Kanadi.
Ali ja stvarno ne vidim problem da 5 PU stave u USA i krenu sa začelja, mislim da bi i u tom slučaju s obzirom na konfiguraciju staze mogli konkurirati za 3 mjesto. Meni je to bolje rješenje da jednu utrku "žrtvuju" nego da razvuku PU na 7 utrka, pa onda da voze malo na slobodnim treninzima i tako negativno utiču na podešavanje bolida za kvalifikacije i utrku i da pojedine utrke, vjerovanto 3-4 utrke, će morati da voze u nekom safe modu.
Mišljenja sam da će mnogo više da nauča kada je u pitanju i priprema i razvoj PU za 2016 ako bude sve utrke vozili na maksimumu, nego ako budu neke vjerovatno 3-4 utrke vozili u nekom safe modu.
Odgovori