Utrke 2015 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: VN Velike Britanije, Silverstone - 03/04/05 Srpanj. 2015

Post Postao/la speedy56 »

Smio je tek kasnije, u početku su ga zadržavali iza
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

od svih britanskih zvjezdi u motorsportu oni nijednog ne stave :roll:

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

@F1: NO FURTHER ACTION: No penalties for opening-lap collisions at #BritishGP #F1
Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Opet nisu mogli jedan dobar onboard (recimo Gro, Mal ili Alo) stavit da se vidi kako je to išlo po krivom...
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

Kak pretjeruju na Skyu da je ova utrka dokazala da F1 nije dosadna. A od slijedeće bu opet već po starom, a uostalom tko je i ovu pobjedio...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Mercedes je brutalan, i kada je Williams imao 1-2 u utrci ja uopšte im nisam davao ni promil šanse da mogu pobjediti, bila je to igra mačke i miša.
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Mečke su samo čekali svojih 5 minuta da odvoze koji krug na čistom stazom .

Razočarenje je trakcija Ferarija od kada su pojačali motor. Softver proklizava točkove na izlasku iz svake krivine
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

jučer sam radio popodne pa evo napokoh jutros pogledah utrku.

Početak je bio čudan. Prvo nisam očekivao tako dobar start Williamsa i tako loše startove Mercedesa i Ferrarija. Onda onaj sudar u T3...nekako nema toga u zadnje vrijeme u F1, a ova dva u Lotusu bi trebali malo poraditi na samokontroli. Red Bull je ušao Grosjeanu na unutrašnju, ovaj ga pokušao zatvoriti kad su već bili paralelno i dodirnuli se. Onda je to Grosjeana odnijelo u Ericssona, odbilo ga natrag u stražnji kotač RB-a i to ga vratilo direkt u Maldonada. Alonso je da izbjegne sudar jače kočio, izgubio kontrolu i pogodio Buttona (nešto kao što je Massa prošle godine izgubio bolid kad je izbjegavao Raikkonena).

Poslije toga je bilo još par krugova akcije nakon SC-a i onda uspavanka do kiše.

Williams je, bar kad su strateške odluke u pitanju, kao Ferrari od prije par godina. Čak i kad imaju poziciju oni sami sebi pucaju u noge i prosipaju sve. Nekako sam dojma da Smedley ima svoje prste u tome. O njihovoj brzini po kiši da i ne pričam. Bolid je po kiši katastrofa, Massa valjda još uvijek proživljava traume iz Silverstonea 2008. svaki put kad kiša padne, a Bottas kao da vozi Manor kad je kiša počela.

Ferrari je bio katastrofa danas. Jedina dobra stvar koja se dogodila je pravovremeni ulazak Vettela po Inter...Kimi je očajan bio.

Alonso napokon osvojio bod iako ga vjerojatno nebi osvojio da Sauber nije napravio glupost kakvu nismo prošlih godina viđali čak ni od Ferrarija. Prvo prerano na Inter, pa se vrate na suhe taman kad je počela kiša i onda u slijedećem krugu opet na Inter.

Toro Rosso me razočarao totalno, a Force India čini se da je popravila svoju formu sa novim bolidom.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Raikkonen je imao spin koji režiser nije ulovio

Ista priča je i s Kvyatom (Horner je jučer to rekao), spin ga je koštao Bottasovog 5. mjesta
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a evo i Raikkonenovo naručivanje Intermedija

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Vuksa_KC je napisao/la:Kak pretjeruju na Skyu da je ova utrka dokazala da F1 nije dosadna. A od slijedeće bu opet već po starom, a uostalom tko je i ovu pobjedio...
svaki F1 vikend bi mogao biti zabavan kad bi kako sam već jednom prije pisao uveo dvojni format utrkivanja.
Još jedna sprint utrka sa okrenutim poredkom bez obaveznog zaustavljanja, na taj bi način stalno gledali da se dominantiniji bolidi moraju probijati kroz gužvu.
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Meni nije cudan ovaj massin start, imao je on odlicnih startova u karijeri + puno bolja trakcija williamsa u odnosu na merc u pocetku i eto is ispred.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

dosta je zanimljiva utrka bila, Williams me skroz razočaro Bottasu nisu dali da prestigne Massu, a bio je puno brži i bila je jedina šansa da pobjede ako Bottas bude prvi prije ulaska u boks, ali su se očito bojali da nedođe do sudara i nisu mu dali da se bori sa Massom, ali nakon što je pala kiša bolid je postao totalno slab za vozit, loše su bokseve odradili, uglavnom prvih par krugova su vozači radili dobar posao, ali je tim sve shebo. Trebali su pustit Bottasa da prestigne Massu, ili javit Massi da malo sačuva gume, da se sponzori iz Brazila nebi bunili kao prošne sezone. Ferrari napravio odličan posao u boksu kao i Mercedes sa Hamiltonom. Sve u svemu dobra utrka
Ćale od Lewisa je napisao/la:
Vuksa_KC je napisao/la:Kak pretjeruju na Skyu da je ova utrka dokazala da F1 nije dosadna. A od slijedeće bu opet već po starom, a uostalom tko je i ovu pobjedio...
svaki F1 vikend bi mogao biti zabavan kad bi kako sam već jednom prije pisao uveo dvojni format utrkivanja.
Još jedna sprint utrka sa okrenutim poredkom bez obaveznog zaustavljanja, na taj bi način stalno gledali da se dominantiniji bolidi moraju probijati kroz gužvu.
Za ovo nisam nikako, jednostavno mi je bezveze da se to mjenja, ko da dođu u nogometu na ideju da imaju 2 utakmice od 45 minuta, a drugu odma vodi tim koji je prvu izgubio

EDIT: režiser dosta toga nije pokazo kad su bile žute zastave
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

režiseri već nekoliko utrka propuštaju puno akcije na stazi i sve više počinjem sumnjat da Bernie ima prste u tome...da bi se u F1 nešto mijenjalo treba dokazat da je ovo što je trenutno dosadno, katastrofa i slično...a ako radiš loše prijenose to tako i ispadne. Pa na ovoj utrci se ne sjećam jesmo li možda 1 pretjecanje vidjeli uživo, borbe uopće nisu praćene...sve što smo od akcije vidjeli je bilo u ponovljenim snimkama koje su kasnile dosta za stvarnim događajem.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Bottas nije bio toliko brziii!! Nakon sto su mu rekli "make it clean" (ili ti ga dzvolili da napadne za vodstvo al da pazi na Hamiltona) nije uspio proci massu (odnosno nije bio dovoljno blizu blizu i nakon stowea. Jos kad je pala kisa bottas je bio najlosiji.

Sto se prijenosa tice zasto ne stave pokoji onboard s bolida koji je zapravo bio sudionik u sudaru..
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:Bottas nije bio toliko brziii!! Nakon sto su mu rekli "make it clean" (ili ti ga dzvolili da napadne za vodstvo al da pazi na Hamiltona) nije uspio proci massu (odnosno nije bio dovoljno blizu blizu i nakon stowea. Jos kad je pala kisa bottas je bio najlosiji.

Sto se prijenosa tice zasto ne stave pokoji onboard s bolida koji je zapravo bio sudionik u sudaru..
Bio je čak napado masu dok mu nisu počeli na radiju ponavljat da nenapada Massu, kak je jednom sa DRSom postavio bolid pored Masse, ali su odma počeli pričat da nenapada Massu. Kada je počela padat kiša bio je najsporiji, ali ne i po suhom
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
speedy56
Legenda
Legenda

Trebao bih pogledati snimku, ali imam dojam da je Bottas imao najveću šansu onih prvih par krugova kad su mu rekli da ostane iza, mislim da je onda bio skoro paralelan s Massom u Stoweu. Da je bilo koji drugi vozač bio ispred njega vjerojatno bi probao neki kamikaza potez.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

speedy56 je napisao/la:Trebao bih pogledati snimku, ali imam dojam da je Bottas imao najveću šansu onih prvih par krugova kad su mu rekli da ostane iza, mislim da je onda bio skoro paralelan s Massom u Stoweu. Da je bilo koji drugi vozač bio ispred njega vjerojatno bi probao neki kamikaza potez.
Mogao je a onda bi ga massa izgurao na astroturf i onda bi ga i Hamilton rijesio. Jedna od vecih greski mu je kako je elegantno otvorio vrata Hamiltonu u prvom krugu
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Cuky je napisao/la:režiseri već nekoliko utrka propuštaju puno akcije na stazi i sve više počinjem sumnjat da Bernie ima prste u tome...da bi se u F1 nešto mijenjalo treba dokazat da je ovo što je trenutno dosadno, katastrofa i slično...a ako radiš loše prijenose to tako i ispadne. Pa na ovoj utrci se ne sjećam jesmo li možda 1 pretjecanje vidjeli uživo, borbe uopće nisu praćene...sve što smo od akcije vidjeli je bilo u ponovljenim snimkama koje su kasnile dosta za stvarnim događajem.
kad smo već kod ovakvih teorija... moglo bi se reći i da je mercedes namjerno loše startao da pusti williamse naprijed, da prividno učine utrku zanimljivom... s tim da su dogovorili da williams ne smije ić prvi u boks :D
speedy56
Legenda
Legenda

Cuky je napisao/la:režiseri već nekoliko utrka propuštaju puno akcije na stazi i sve više počinjem sumnjat da Bernie ima prste u tome...da bi se u F1 nešto mijenjalo treba dokazat da je ovo što je trenutno dosadno, katastrofa i slično..
Da se malo nadovežem na ovo...
Obratio sam pažnju malo na sredinu grida dok sam pratio srezanu snimku i Kvyat je na nakon T4 bio iza Vettela i Pereza, nakon Brooklandsa (kad se gurao "na mišiće" s Vettelom) je bio ispred Vettela (da bi kasnije Perez prešao Vettle u Maggotsu).
Samo primjer odličnog onboard materijala (možda opet kamere nisu radile #-o ) bačene u vjetar...

Edit:
Evo i slikica
Kvyat iza Pereza
slika

Približio im se u slipu
slika

Vjerojatno s vanjske prešao Pereza
slika

Guranje s Vettelom
slika

Kvyat ispred
slika
Zadnja izmjena: speedy56, dana/u 07 srp 2015, 21:47, ukupno mijenjano 2 puta.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa tu i tamo se potrefi da uhvate uživo (i što je najbolje onboard) akciju ako se slučajno nađu na pravom mjestu u pravo vrijeme (npr. Verstappen vs. Grosjean u Monaku ili Massa vs. Ericsson u Kanadi) ali uglavnom se u dobrom dijelu utrka prati prva 4-5 bolida i ako netko odustane i to je to. Ako imamo sreće dobijemo snimku nekog izlijetanja i slično, ali sve češće za neka izlijetanja doznamo tek kad ljudi stave na net snimke koje su snimili sa mobom na stazi (npr. Kimijev spin u Silverstoneu)

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

vidc je napisao/la: kad smo već kod ovakvih teorija... moglo bi se reći i da je mercedes namjerno loše startao da pusti williamse naprijed, da prividno učine utrku zanimljivom... s tim da su dogovorili da williams ne smije ić prvi u boks :D

Mercedes bi morao nakon Bernia preuzet F1 :)

Kad smo već kod mečke, mene je iznenadilo da u utrci na suhom nisu skoro ništa mogli protiv Williamsa. Očito je da u kavlifikacijama Mercedes ima neki boost mode jer u utrci ako ćemo gledat brzinu iz qval da su brži od williamsa 1sec , uz DRS to bi moralo ići glatko međutim nije ni jednom zaprijetio Hamilton. Pa nije baš niti da se nije trudio jer je u svakom krugu bio između 0,400 do 0,900 od Bottasa, da bi zadržao DRS.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Mislim da je to bilo čisto ne riskiranje da dođe do kontakta i izgubi se sigurna pobjeda. Znali su da prije ili kasnije će doći boksevi i da tu u čistom zraku u krug-dva mogu preskočiti Williams

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
vidc je napisao/la: kad smo već kod ovakvih teorija... moglo bi se reći i da je mercedes namjerno loše startao da pusti williamse naprijed, da prividno učine utrku zanimljivom... s tim da su dogovorili da williams ne smije ić prvi u boks :D

Mercedes bi morao nakon Bernia preuzet F1 :)

Kad smo već kod mečke, mene je iznenadilo da u utrci na suhom nisu skoro ništa mogli protiv Williamsa. Očito je da u kavlifikacijama Mercedes ima neki boost mode jer u utrci ako ćemo gledat brzinu iz qval da su brži od williamsa 1sec , uz DRS to bi moralo ići glatko međutim nije ni jednom zaprijetio Hamilton. Pa nije baš niti da se nije trudio jer je u svakom krugu bio između 0,400 do 0,900 od Bottasa, da bi zadržao DRS.
već je poznato da je vrlo teško u normalnim uvjetima preteć Williamsov bolid
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

u službenim highlightsima ima 2 situacije koje smo spomenuli kroz zadnjih par postova, a nisu viđeni u prijenosu:
- onboard Kvyata protiv Pereza u prvom krugu
- onboard Raikkonenovog spina

http://www.formula1.com/content/fom-web ... %2715.html" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Zaključano