Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Kenny
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Williams i MS

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la Kenny »

canzve je napisao/la:
Toon je napisao/la:SKY sports (Pete Gill) e jako lijepo napisao članak od pet razloga zašto je ova momčad u problemima...malo krivice na jednoj (Honda) i malo krivice na drugoj strani (Mclaren)...

LINK SKY
Misljena sam da McHonda sledeće godine, u najboljem slučaju može da bude na novou ferrarija. Vladaće Mercedes do sledećih promena pravila.
Nemora bit jer Mercedes ima manje mjesta za napredak od ostalih, pogledaj da je Honda praktički tek sad počela da razvija motor, a ko zna di su granice tom motoru, kako kažu imaju neke stvari drugačije od ostalih, pa treba samo sačekat i vidit kako će bit
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Kenny je napisao/la: Nemora bit jer Mercedes ima manje mjesta za napredak od ostalih, pogledaj da je Honda praktički tek sad počela da razvija motor, a ko zna di su granice tom motoru, kako kažu imaju neke stvari drugačije od ostalih, pa treba samo sačekat i vidit kako će bit
s ovim se nikako ne slazem. Mislim da oni mozda imaju i najvise mjesta za napredak.
I like to race, not to do laps alone.
canzve
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la canzve »

Nemora bit jer Mercedes ima manje mjesta za napredak od ostalih, pogledaj da je Honda praktički tek sad počela da razvija motor, a ko zna di su granice tom motoru, kako kažu imaju neke stvari drugačije od ostalih, pa treba samo sačekat i vidit kako će bit[/quote]

Opet videćemo. Ali, ako pogledamo ferrari i reno, koji su prošle godine bili u istom stanju kao honda ove, a pogotovu reno, vidimo i da nisu baš napredovali. Mislim ferrari jeste, ali opet nedovoljno. u suštini ako je loše postavljeno od početka,teško ima velikih mesta za napredak,sa ovako ograničenim testiranjima i razvojem motora. Isti slučaj kada je i redbull dominirao. Svi su bili tu nege,ali nikad ispred.
Nego da ne budem pesimista, sačekajmo prvo kraj ove sezone....
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Odu 3 tokena
http://www.motorsport.com/f1/news/honda ... belgian-gp

Edit... s kojima očekuju 3% veću snagu (na 800ks to je nekih cca 25ks)
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/329141/
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

zaostatci najbržeg McLarena na pravcu za najbržim Mercedesom pogonjenim bolidom u prvih 10 utrka ove sezone
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Arai je bio u pravu, mk3 je na Ferrarijevoj razini
FP2: #Alonso 323kph, Button 319kph. Stevens 322, Merhi 320kph.
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ferrari vjerojatno vozi s motorima s početka sezone (stara specifikacija s dosta pređenih kilometara)
edit: a tko zna s kojom verzijom tek voze manori :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Manor vozi sa prošlogodišnjom PU pošto ovogodišnja niti pristaje u njihov prošlogodišnji bolid

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

honda ce napravit trik na ovoj stazi (jer imaju nevjerovatno puno sreće koliko su pravila izmjenili zbog njih ove godine) tako da ce u petak tj danas stavit 7. pu i ce popusit kazne automatski al ce sutra stavit 8 i tako ce posto su se pravila promjenila i nema vise onih masivnih kazni jer je najveca kazna sad na kraj grida za sljedece GPeve imat lišo PU
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
speedy56
Legenda
Legenda

F1NAC je napisao/la:honda ce napravit trik na ovoj stazi (jer imaju nevjerovatno puno sreće koliko su pravila izmjenili zbog njih ove godine)
Da, zbog promjena pravila (u vezi kažnjavanja promjena PU) s obiljem optimizma mogu ciljati visoko sedmo mjesto u konst. poretku.
Red Bullu je to najviše odgovaralo jer je to moglo igrati veliku pomoć Force Indiji
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mozda sam malo preostro zvucao al opet budimo realni dosta su im pomogle te promjene bar sto se tice razvoja PU , sad dal je Honda sposobna nesto proizvest iz svega toga
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

sad gledam FP2 (radio sam popodne jbg) i Brundle na svojoj šetnji oko staze iz T1 kaže da McLaren na izlazu iz boksa kad stanu i vježbaju start zvuči još gore nego je prije zvučao, kao da će se svakog časa samo ugasiti.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

znači...jučer je u oba bolida bila nova PU, a danas su opet stavili nove (jer više nema ekstra kazni ako se ne može sve grid kazne odraditi). I nakon instalacijskog kruga Alonsa bolid je opet rastavljen u garaži zbog problema.

EDIT: Button i Alonso bi zajedno trebali za sutrašnju utrku imati 105 mjesta kazne #-o

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:znači...jučer je u oba bolida bila nova PU, a danas su opet stavili nove (jer više nema ekstra kazni ako se ne može sve grid kazne odraditi). I nakon instalacijskog kruga Alonsa bolid je opet rastavljen u garaži zbog problema.

EDIT: Button i Alonso bi zajedno trebali za sutrašnju utrku imati 105 mjesta kazne #-o
Koja razlika da startaju zadnji ili imaju 105 mjesta kazne? :roll:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa sad više nikakva. Inače bi im tih 105 mjesta kazne značilo da bi obojica startali zadnji i imali 10 sekunda stop/go kaznu u utrci. No od, ako se ne varam ovog vikenda, kažnjen si sa oduzimanjem mjesta na gridu, a ako padneđ na zadnje mjesto i još ti je ostalo kazni nikome ništa, to je to. Zato u McLarenu i jesu ovaj viked kod svakog vozača po 2 kompletno nove PU stavili...tako da kad bude potrebno jednu od njih kasnije u sezoni mogu ponovo koristiti bez da bude kazni (jer su ju već koristili ovaj vikend).

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

desni dio motora se pregrijavao kod alonsa (cirili su plinovi(ispusni) iz cijevi van)
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

preračunali su se sa smanjivanjem bokova
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Definitivno mi se svidja situacija momentalna mclarenova.... Dakle gledam neoptereceno, znam da su nigdje, sazivio se s tim i super.... A inace kad su pri vrhu, pa izgubim zivaca tokom trke za tri zivota... Ovaj ga stize, on u box, oce sve valjat?? Pa ga uspori ovaj sta zaostaje za krug, pa opet nerviranje, pa safety car a on u boxu nije bio, pa nerviranje.... Ovako sta god da bude, super!!! To sam i ocekivao hahhahaah
McLaren u <3
speedy56
Legenda
Legenda

2015. Honda:

Kod: Označi sve

18 22J. BUTTON 318.3
19 14F. ALONSO 317.9
2014. Renault (najgora PU u kvali. modu i kramp od šasije) - 327

Doduše, treba reći da je Honda tokom vikenda išla i preko 320, ali isto tako treba reći da Lotterer nije bio flat-out kroz Eau Rouge i imao je još 1000rpm do limita na kraju pravca

Eto tek tolko za usporedbu...
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

lol koji cirkus
Someone forgot to connect the batteries
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Usporedba Mercedesa i Honde u Blanchimontu (snimka je iz Q1 i Rosberg je na mediumu, na softu bi imao bolji izlaz iz Stavelota i bio bi bliži limiteru - još brži)
https://vid.me/of6y

Nego... ja ću biti hrabar i reći da mislim da bi Monza mogla biti malo bolja (bolje rečeno, malo manje loša).
Problem im je bio što su tokom kruga ostajali bez harvestane kinetičke energije, a na Spa i nema baš nekih većih zona koćenja gdje se može skupiti puno energije (jedina poštena je ona za Bus Stop i djelomično ona za La Source) ovo ostalo (Les Combes, Pouhon, Rivage...) su ono... gas do poda - brzo na kočnicu - par brzina dolje - nosi brzinu u zavoj. Kraj toga, krug je jako dug i praktički 2 cijela sektora su flat out
U Monza je ipak kraća i ima dvije veće zone koćenja nego bilo koja na Spa (s veće brzine na nižu)

I Mark Hughes (jedino mi njegovi komentara drži kapljicu optimizma koju još imam za ovo, iako što više čitam sve manje i manje) kaže da su na stazi izgledali dobor u Stavelotu. U kvalifikacijama je Alonso za Hamiltonon na Intermediate 2 linije (kraj S2) zaostajao 5km/h. U to treba uračunati da od izlaza iz Stavelota do te linije ipak postoji nešto pravca i da je Hamilton to vrijeme vjeorojatno postavio u Q3 kad je staza bila u boljem stanju

Kod: Označi sve

44 L. HAMILTON	201.4
 6 N. ROSBERG	200.4
5 S. VETTEL	197.2
7 K. RAIKKONEN1	96.4
14F. ALONSO	196.0
http://www.fia.com/file/32340/download?token=UqjOG01l
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

sve manje i manje #beliveinMcLaren
McLaren-Honda Formula 1 driver Jenson Button has revised his ambitious pre-season target of winning a race this year, as he believes even a podium is now unlikely.

McLaren has struggled for both reliability and performance in 2015 and currently sits ninth in F1's constructors' championship, ahead of only Manor, with just 17 points.

Progress has been made, with Fernando Alonso scoring the team's best result of the season with fifth in Hungary before the summer break.

However, last Sunday's Belgian Grand Prix was a reality check, as Button and Alonso finished a lap down despite a major upgrade to the Honda engine.

When reminded of his pre-season comments, Button said: "I think the aim is getting both cars in the points. A podium? It's unlikely.

"For us, you have to think our best race is going to be Singapore; it's a slow-speed circuit with low-speed corners which we're very strong in.

"So that's probably the race where we will pick up the most points I should think."

Alonso echoed his team-mate's thoughts and added the remainder of the season was still important for McLaren in the context of ensuring 2016 is more productive.

"In the remaining races, we need to score and maximise every opportunity," he said.

"But if it doesn't come, we don't need to get frustrated.

"Despite the results, good or bad, we need to focus especially next year's car and use the remaining races as a test.

"We are trying to increase the performance, which is not good enough in terms of the power unit, aero stuff and mechanical grip.

"There are still many things we have to put in place to be competitive and fight for world championships.

"Monza will probably not show the progress we saw in Hungary, when we were more or less in the top 10.

"But hopefully we can see something similar in Singapore and the following races.

"For future races and next year things will look pretty different.
sve manje i manje #beliveinMcLaren
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Jensonu sve vjerujem,nekako sam filinga da njega nece biti iduce godine u McLarnu dok onom Arai-u nista vise ne vjerujem
Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Vidljiva promjena od VN Belgije na promjeni PUa je pozicija hladnjaka ulja. Prije je bila pri vrhu odmah iza airboxa

slika

Straznje ravno krilo s manje draga i downforcea (lijevo specifikacija za Monzu, desno ono koje su koristili u Belgiji)

slika
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Najbrzi manor sporiji od najbrzeg McLarena za 1.235 sec :D
slika