Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
zonelsk
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: FA

Re: NOVOSTI - Ožujak 2016

Post Postao/la zonelsk »

a mislim ja to gledam ovak.

ove kvale su mi lagano postajale monotone (da ne kazem dostadne). a ovo je promjena koja MOZDA nesto priomijenit. A u startu nije totalni zaokret u nacinu kvalifikacija nego samo nadogradnja.

I vjerujem da bude zanimljivo sigurno svima osim mercu i fer ispred, a moguce da cesce bude i njima nego kaj to mislimo.
I like to race, not to do laps alone.
KimiF@n
Navijam za: Kimi Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la KimiF@n »

Meni nije jasno ono kad pišu za kvalifikacije da je sistem zbunjujuć. Ne vidim što tu može biti zbunjujuće. Kad se napravi presjek vremena, preko TeamRadia jave onom posljednjem da je ispao, on se vrati u box, a ostali nastavljaju kao da se ništa nije dogodilo. Vrlo jednostavno.
slika slika slika slika slika slika

“Leave me alone, I know what I'm doing”
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

bit će zanimljivo kad taj vozač koji je ispo nekom zasmeta i zbog njega neko ispadne
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

COTA potvrdila VN SADa
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Mercedes je navodno predložio da se za sve proizvođače PU osim njih samih poveća dozvoljeni maksimalan protok goriva za 2% što bi donijelo oko 20 KS više.

http://www.f1today.net/en/news/f1/20948 ... ing-rivals
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

mislim da nije to istina
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

nešto bih komentirao al ne znam šta....sad bi ostali trebali prihvatit milostinju ili? možda mercedes ima toliko jaču PU da ni tih 20 KS neće ništa značiti...na kraju sezone će se još više hvalit :D
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Pa mislim tako bi nešto predložili (ako je stvarno istina) samo u slučaju da su sto posto sigurni da i s tim osvajaju prvenstvo
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Možda oni dobiju 40 konja dok ostali 20
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ne da mi se sad to tražiti po netu, ali kaj nije Toto (tamo negdje kad je bilo govora o promjenama pravila vezano za PU radi veće snage > povećanju protoka goriva) rekao da ne mogu samo tako ovim motorima povećati protok goriva jer bi to povećalo i opterećenja koja motor mora trpiti?
Mislim da je on tada spomenuo 105kg/h kao primjer
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Kenny je napisao/la:Možda oni dobiju 40 konja dok ostali 20
oni nude opciju da oni ništa ne povećavaju a da se ostalim dozvoli povećanje. zvuči deprimirajuće
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Trenutno se na stazi Hungaroring postavlja novi asfalt
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Možda oni dobiju 40 konja dok ostali 20
oni nude opciju da oni ništa ne povećavaju a da se ostalim dozvoli povećanje. zvuči deprimirajuće
Sumnjam da nebi to iskoristili, a možda igraju na to što Speedy kaže da ostali povećaju snagu i da im motori počnu crkavat?
slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Ma jok, ne igraju na to sigurno.

To sto je limit povecan ne znaci da ce to stalno koristiti, i ne vjerujem da bi previse utjecalo na pouzdanost (barem kod ferrarija). A ostali im nistu bitni.

Zele vjerojatno povecat zadnimljivost F1 tako da priblize Ferrari sebi a time marketinski vise profitiraju.
Također nije sve u Mercedesovom bolidu u motoru.
I like to race, not to do laps alone.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Potvrđene su gume za VN Španjolske...momčadi na izbor imaju Soft, Medium i Hard

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Ne znam, par puta sam gledao ovaj video i ne izgleda mi toliko optimistično za Ferrari koliko se priča. merc ko po tračnicama, djeluje uvjerljivije (koliko god tu mogu bit i različtie postavke i svašta, al svejedno)
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda

Evo i grafičkog pregleda Pirellijevog odabira guma
slika

i još jedno objašnjenje novih pravila (koja mi polako već sjedaju, mislim da nakon 2-3 utrke to ne bi trebao biti nikakav problem)

Edit:
Naišao sam na ovo
Pat Symonds je napisao/la:What about further restrictions on driver aids?
Restrictions on radio messages are being
reinforced, with one subtle change. Previously
certain topics were prohibited from dialogue
between teams and drivers, but there is now a
list of 32 topics, which are the only ones that are
allowed to be discussed. In addition, there are
further restrictions from the start of qualifying
on some of the engine torque control parameters
and, most importantly, the driver may now only
use one clutch paddle rather than the two used in
the race start procedure.
hmmm :-k , do sad su imali one dvije polugice iza volana, otpuštanje jedne je otpustilo kuplung do one točke kad one počne "loviti" (bite point), a druga je bila ona ostala finesa.
Sudeći prema ovome startovi će sad još više ovisiti od vozača i ustvari će biti jednaki kao u normalnom autu s manualcem (samo što kuplungom, umjesto nogom upravljaju rukom)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Zanimljivo ce bit vozit u kini na supersoftu :D.

Sto se tice kvacila, u biti bit ce vise proklizavanja na startu. (S drugom poluzicom su kontrolirali to)
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Aaaaaa zaboravio sam stavit link :D mislio sam na ovaj klip

- (Ne znam, par puta sam gledao ovaj video i ne izgleda mi toliko optimistično za Ferrari koliko se priča. merc ko po tračnicama, djeluje uvjerljivije (koliko god tu mogu bit i različtie postavke i svašta, al svejedno)

odlično za promjene kod kvačila (a nadam se da će ferrari opet tu biti tipično jak). "do sad su imali one dvije polugice iza volana, otpuštanje jedne je otpustilo kuplung do one točke kad one počne "loviti" (bite point), a druga je bila ona ostala finesa." - ovo bi bilo kao kod automatik auta neutral i drive na minimumu
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Sad imaju jedno kvačilo?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

kvačilo ostaje isto kao i do sada...razlika je samo u tome da više neće imati 2 poluge sa kojima ih kontroliraju nego samo jednu

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

gledam baš kvale sada za Formula E utrku i nejasno mi je zašto u F1 ako već žele mijenjati format kvalifikacija ne kopiraju ovaj...

U Formula e vozači su podijeljeni u 4 grupe (2x4 vozača i 2x5 vozača) i svaka grupa je sama na stazi te ima 6 minuta za postaviti krug...uglavnom svi u Formula E voze krug iz boksa, postave vrijeme na postavci za utrku (170kW) i onda još jedno vrijeme na postavci za kvale (200kW) nakon čega se vraćaju u boks. Kad sve 4 grupe završe vozačima od 6. do zadnjeg je određeno mjesto na gridu, dok se najbržih 5 brišu vremena i idu u superpole gdje jedan po jedan imaju samo jedan krug i voze redom kako su završili prethodni dio kvala tako da 5. ide prvi na stazu, a najbrži ide zadnji.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:gledam baš kvale sada za Formula E utrku i nejasno mi je zašto u F1 ako već žele mijenjati format kvalifikacija ne kopiraju ovaj...

U Formula e vozači su podijeljeni u 4 grupe (2x4 vozača i 2x5 vozača) i svaka grupa je sama na stazi te ima 6 minuta za postaviti krug...uglavnom svi u Formula E voze krug iz boksa, postave vrijeme na postavci za utrku (170kW) i onda još jedno vrijeme na postavci za kvale (200kW) nakon čega se vraćaju u boks. Kad sve 4 grupe završe vozačima od 6. do zadnjeg je određeno mjesto na gridu, dok se najbržih 5 brišu vremena i idu u superpole gdje jedan po jedan imaju samo jedan krug i voze redom kako su završili prethodni dio kvala tako da 5. ide prvi na stazu, a najbrži ide zadnji.
Padne kiša najbržem i starta zadnji jest neka fora
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ne... zato jer tih pet koji su u superpoleu se bore za pozicije od 1. do 5. mjesta...

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Kaj nisu u Londonu prošle godine imali show jer su zbog kiše i tog sustava kvalifikacija neki od glavnih kandidata za naslov, najvećim dijelom Piquet, morali startali iza
The race began with a mixed order after the rain-impacted qualifying session which saw the points contenders line up in sixth (Buemi), 11th (Lucas di Grassi) and 16th (Piquet). Buemi and Piquet received FanBoost, as did Oliver Turvey.
Rain affected the three Formula E title rivals to battle for pole position in the most thrilling qualifying session of the season. While it started to drizzle, Venturi’s Stephane Sarrazin set the best time in the first group. Sebastien Buemi was able to squeeze a sixth time out of his car in the following session, but when heavy rain arrived Lucas di Grassi and Nelson Piquet Jr had no chance to improve better than P11 and P16.

“It is difficult to judge how tricky it really is, but this condition is the same for everyone,” Jerome D’Ambrosio said after completing his runs in the first group. He missed out pole by 0.064 seconds and qualified next to Sarrazin on the front row. The weather conditions worsened however, when Buemi appeared on track during the second session.

Heavy rain arrived when Piquet Jr appeared on track in the third session. Sakon Yamamoto was the first victim in terms of car damage and hit the wall in turn 13. The session was neutralised shortly to remove the Amlin Aguri electric racer. Piquet Jr seemed to be the better qualifier in wet conditions, but Jean-Eric Vergne outperformed him in the last lap.

Piquet’s worst case scenario became a reality when the track improved a bit when the final five drivers turned up to set their laps. Teammate Oliver Turvey was first to outperform Piquet and shortly after that title rival Lucas di Grassi was faster too.

With Sarrazin and D’Ambrosio sharing the front row grid, Loic Duval will start from third, next to Sam Bird. Sebastien Buemi is in sixth, while Lucas di Grassi finds himself in 11th and Nelson Piquet Jr begins the final race in 16th position.

“At first I was complaining to be in group 1, but in the end it turned out I was a bit lucky when it started to rain,” said Sarrazin.

If Buemi wants to win the title, he must make sure to finish 7th or higher and only in case di Grassi and Piquet Jr fail to score any points.
http://www.electricautosport.com/2015/0 ... n-on-pole/

[ne pratim baš tak aktivno FE, ovo sam izvadio jer mi je ostalo u sjećanju]
slika
Zaključano