Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Legenda
Re: Formula 1 team - Ferrari
Zanimljivo. Moguće da će Nico i Lewis - htjeli ne htjeli - trebati surađivati na što boljim zatvaranjima ferrarija
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
usporedba zadnjice iznad difuzora na SF16-H i W07

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
I volan sa onom famoznom polugom koja se proteže skoro celom širinom volana:

- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
-
- Svjetski prvak
Da, ali ja sam je stavio u cilju one polugice kvačila. Znate da se na sva zvona objašnjava fenomenalni start Ferarija i prognoza da će to biti standard na večinu utrka ove godine
-
- Legenda
Razumijem usporedbu starog i novog F. Ali sad svi moraju imati jednu polugicu umjesto dvije, šta ne. O tome se ono prije cca 10 dana ovdje pisalo. Kako je na drugim bolidima riješeno.
Zanimljivo, Hamilton se žalio da nije mgoao dobro dozirati kvačilo, i da su mu zato kotači previše proklizavali. Ferrari je očito s ovim baš to usavršio. A dobro za ferrari je što to nije nešto što se samo tako riješi, između dvije trke.
Zanimljivo, Hamilton se žalio da nije mgoao dobro dozirati kvačilo, i da su mu zato kotači previše proklizavali. Ferrari je očito s ovim baš to usavršio. A dobro za ferrari je što to nije nešto što se samo tako riješi, između dvije trke.
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
mogu ih imat 50 ako žele, pravilo je samo da ne smiju više od jedne koristiti za start. Svi timovi osim Ferrarija su zadržali volane sa 2 polugice, čisto da ne troše vrijeme i resurse na sastavljanje novog volana (što i nije tako jeftino i jednostavno) te da vozači i dalje mogu u slučaju izvrtanja na stazi koristiti onu koja im je u tom trenutku zgodnija kako bi spriječili da se motor ugasi.

- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Na ovom videu kaze da los start nema veze sa polugama kvacila, jednostavno je proklizao. Vidicemo, ovo je samo jedna utrka. Kako sam rekao gore, ferrari je znao i proslih sezona da ima te ultra brze startove, tako da mene ovo nista ne cudi. Ako nastave svaku utrku ovako, ili vecinu, onda mislim da su nesto novo napravili sto im dodatno pomaze.dmarijon je napisao/la:Zanimljivo, Hamilton se žalio da nije mgoao dobro dozirati kvačilo, i da su mu zato kotači previše proklizavali.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Onda se ubaci anti stall ako se izvrteCuky je napisao/la:mogu ih imat 50 ako žele, pravilo je samo da ne smiju više od jedne koristiti za start. Svi timovi osim Ferrarija su zadržali volane sa 2 polugice, čisto da ne troše vrijeme i resurse na sastavljanje novog volana (što i nije tako jeftino i jednostavno) te da vozači i dalje mogu u slučaju izvrtanja na stazi koristiti onu koja im je u tom trenutku zgodnija kako bi spriječili da se motor ugasi.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Legenda
Fala na objašnjenju.
A onda je za pretpostaviti da će i ostali kopirati ferrarijevo rješenje. sad kad su vidjeli konkretne prednosti
A onda je za pretpostaviti da će i ostali kopirati ferrarijevo rješenje. sad kad su vidjeli konkretne prednosti
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
F1NAC je napisao/la:Onda se ubaci anti stall ako se izvrteCuky je napisao/la:mogu ih imat 50 ako žele, pravilo je samo da ne smiju više od jedne koristiti za start. Svi timovi osim Ferrarija su zadržali volane sa 2 polugice, čisto da ne troše vrijeme i resurse na sastavljanje novog volana (što i nije tako jeftino i jednostavno) te da vozači i dalje mogu u slučaju izvrtanja na stazi koristiti onu koja im je u tom trenutku zgodnija kako bi spriječili da se motor ugasi.
Ne oslanjaju se baš previše na antistall jer on može spriječiti na par sekundi da se motor zaustavi, ali često ni to ne uspije (npr. prilikom kretanja iz boksa ili u formacijski krug se i dalje zna dogodit da motor stane). Zato kad gledaš onboard snimke spinova prvo što vidiš vozače da rade kad više ne mogu uhvatiti bolid je da pomiču ruku koja im je u tom trenu zgodnija na polugicu kvačila kako bi spriječili da se motor ugasi. Kad se bolid zaustavi, ako su na treningu najčešće pritisnu gumb "N" koji mjenjač izbaci iz brzine, provjere je li sve ok, jave u boks što se desilo i onda krenu dalje. U utrci kad se bolid zaustavi koriste lijevu polugicu da spuste mjenjač u 1. brzinu i kreću odmah dalje.

- F1NAC
- Moderator
EDIT: Ferrari trenutno ima problema s turbom, nadali su da ce to rijesit kroz software al nije puno pomoglo. Novi turbo se ocekuje na VN Španjolske. Trenutno nemogu vozit punom snagom i na ravnicama ce vjerovatno gubit za Mercedesom. (AMUS)

Promjena kod bocnih usmjerivača

podnica. Moze se vidjet koliko je zapravo suzenje coca coleFerrari has shortened the gap to Mercedes over the winter. While Sebastian Vettel and Kimi Raikkonen can not retrieve the full power. They're waiting for new turbochargers. You should come no later than at the GP of Spain. And that could close the gap to Mercedes.

Promjena kod bocnih usmjerivača

- Cuky
- Moderator
za ovaj tvoj edit...jučer su na Sky-u pričali da bi navodno riješenje za probleme za pouzdanost moglo biti na bolidima već na VN Kine

- F1NAC
- Moderator
ako bi to rijesilo pouzdanost ok, al i dalje stoji problem s hardwareom zbog kojeg nemogu vrtit na punoj snazi. A pošto hardwarei ove sezone zbog 5 PU koje imaju (vise od 20 utrka u kalendaru) moraju trajat bar 4-5 trka onda je logicno da ce tek u spanjolskoj montirat novi turbo. dotada u Kini i rusiji je damage limitation.
PS i Vettel i kimi imaju novi CE ovaj vikend, dok Kimi ima sve nove dijelove osim ICEa (MGU h Mgu K TC i ES)
PS i Vettel i kimi imaju novi CE ovaj vikend, dok Kimi ima sve nove dijelove osim ICEa (MGU h Mgu K TC i ES)

-
- Svjetski prvak
Da, čitao sam da će na VN Kine valjda doneti to poboljšanje, no za razvoj turba trebalo je 14 tjedna(nedelja) što je bilo standard za tu radnju, a do Kine biće puno manje. Pa pitanje je dali će to rešenje biti 100% ispitano
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Posle saznanja za ove problema koje Ferrari ima sa turbom ostaje još veći žal za propuštenom prilikom u Australiji, jer u Australiji je Ferrari mogao pobjediti Mercedes u Bahreinu, Kini pa i Rusiji Ferrari nema nikakve šanse protiv Mercedesa čak i ako posle starta budu ispred Mercedesa.
- F1NAC
- Moderator
Mogu oni demantirat sve vijesti vezane za probleme na PU al ocito je da su napravili ove sezone kvarljivu PU. U kini ce oba ferrarija imat vec po 2 elementa na PU a u spanjolskoj se spominje nova PU i to ce bit 3. vec. Nazalost pacea nema za pobjedu. Hamilton sa stetom koja mu je sigurno oduzela oko pol sekunde do sekundu u preformansama je bez beda bio brzi od Kimija. Sto se tice nove ere Ferrarija, ostalo je nesto od one stare a to je da se jos uvijek kaska u pocetku i da se mora cekat ta spanjolska. Nazalost nakon ove katastrofe za vettela mislim da cemo novu PU gledat vjerovatno u Kanadi. Situacija i dalje nece bit dobra jer oba Ferrarija ce bit tempirane bombe. Svaka cast na 2. Mjestu danas al jos uvijek smo daleeeko od pobjede. Jos odsutsvo Allisona na neodredeno vrijeme sigurno ne pomaze al nazalost ni on sam nije mogao utjecat na to.

- vidc
- Veteran
jel turbo otišao i kod Vettela?
- F1NAC
- Moderator
Navodno problemi sa ventilima ili injektorima. Jos nisu sigurni i vise ce znat nakon istrage

- vidc
- Veteran
sranje. čudi me da u haasu i sauberu motor radi ok.izgleda da ferrari malo forsira taj motor, pogotovo u kvalifikacijama i da ih to košta. ako ništa, Raikkonen se bez problema riješio ovih sporijih od sebe i došao do drugog mjesta.
- F1NAC
- Moderator
Pa vjerovatno to. Agresivnije mapiranje ocito jako preopterecuje motor. Ferrari ima cini se najagresivniju mapu za startanje. Moglo se vidit kad bi kimi izasao iz boksa pa kad bi ga izvrtilo

-
- Legenda
Iskreno, ne kužim kod ferrarista to što je sve osim pobjeda (čitaj:dominacije) katastrofa.
Meni je ok ovaj agresivni dizajn. Puno mi se više sviđa nego konzervativno zaljepljeno 5. i 6. mjesto. Neka budu tu negdje, pri vrhu. Svakako nije katastrofa ako ne osvoje naslov. Pored... (ako i ne spominjemo čije je dvorište F1 i tko je klasa za sebe).
Najveće pitanje ostaje mi u kojoj se mjeri hamilton do samog kraja nije mogao približiti kimiju zbog svog oštećenja ili zbog kimijeve brzine. (nico je održavao razmak i on ne može biti mjerilo)
Meni je ok ovaj agresivni dizajn. Puno mi se više sviđa nego konzervativno zaljepljeno 5. i 6. mjesto. Neka budu tu negdje, pri vrhu. Svakako nije katastrofa ako ne osvoje naslov. Pored... (ako i ne spominjemo čije je dvorište F1 i tko je klasa za sebe).
Najveće pitanje ostaje mi u kojoj se mjeri hamilton do samog kraja nije mogao približiti kimiju zbog svog oštećenja ili zbog kimijeve brzine. (nico je održavao razmak i on ne može biti mjerilo)
Samo neka se trkaju.
-
- Svjetski prvak
I ja se slažem na to-dovoljno je da imamo sezonu kao 2002 ili 2004 i netreba nam više 

- F1NAC
- Moderator
Arrivabene kaze da je 90% sansi da je Vettelova PU izgubljena komplet

-
- Svjetski prvak
Ako ima plavičasti dim, može biti samo turbo(gde ulje ulazi u prostor gde su turbinske lopatice), no ako je dim veliki i beo, znači da je rashladna tečnost došla u kontaktu sa unutrašnjim komorama za sagorevanje, a to znači velika havarija(glave motora, blok, klipovi...)