Lewis Hamilton [#44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Lewis Hamilton
od tih 5 2 su bila za vrijeme SC-a kad su ušli sa zadnjeg mjesta i vratili se jednako tako na zadnje mjesto i sustigli kolonu...bio je pametan pokušaj da ga se oslobodi potrebe promjene na drugu komponentu guma kasnije u utrci, ali nije uspio razvući soft gume dovoljno dugo
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Legenda
I na tom softu je bio iznenađujuće bez ritma. A opet neobično mi je da je sve to zbog "oštećenog bolida" jer je prije tog ulaska imao brzinu.
Al evo, baš čitam na nekom serbia portalu:
"Ovo je bila teška trka za mene. Imao sam dobar start, ali stvari su bile dosta teške jer sam morao da uhvatim priključak sa ostalima. Pokušavao sam da izbegnem bilo kakve kontakte i opasne situacije, ali se bolid nije dobro ponašao što mi je dosta otežalo stvari. Staza je dobra, ima puno mesta za preticanje, ali uradio sam šta sam mogao. Mislim da je pored delova na šasiji i moje vešanje bilo oštećeno, jer mi se bolid ponašao drugačije." kazao je Lewis Hamilton.
Al evo, baš čitam na nekom serbia portalu:
"Ovo je bila teška trka za mene. Imao sam dobar start, ali stvari su bile dosta teške jer sam morao da uhvatim priključak sa ostalima. Pokušavao sam da izbegnem bilo kakve kontakte i opasne situacije, ali se bolid nije dobro ponašao što mi je dosta otežalo stvari. Staza je dobra, ima puno mesta za preticanje, ali uradio sam šta sam mogao. Mislim da je pored delova na šasiji i moje vešanje bilo oštećeno, jer mi se bolid ponašao drugačije." kazao je Lewis Hamilton.
Samo neka se trkaju.
- marcus
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Lewis Hamilton
A što reći nakon ovakve 3 trke. Koliko god je Rosberg lani imao peha (Monza, Rusija, pa čak i Singapur - Lewis odustao, ali je Nico skupio malo bodova), odnosno Lewis imao više sreće sada je situacija obratna, i to u tolikoj mjeri da je Lewis u 3 utrke "izjednačio" sve loše što se Rosbergu cijelu godinu lani događalo.
Nevjerojatno je koliko se u Kini Rosbergu sve poklopilo. Nevjerojatno. Pa čak i ta kiša na FP3 - jer da je bilo suho i Lewis odvezao 10-15 krugova možda bi se greška na PU primjetila i moglo bi se nešto napraviti do kvalifikacija.
Mislim, Lewis loše starta u Bahreinu i u prvom zavoju ga pokupi Bottas. Nico loše starta u Kini i za 2 kruga Ricciardu pukne guma.
Gledao sam Lewisovu izjavu za Sky nakon utrke i čini mi se iznenađujuće miran. Inače se na njemu vidi kuha li unutra ili ne, ali trenutno je još totalno cool. E, sad...ili mu puca k.... za prvenstvo jer fešta okolo po svijetu i misli si "hej, pa trostruki sam svjetski prvak, ušao sam u povijest, što ću se još tu naganjivati" ili je dovoljno sazrio i zna da je u igri još 450 bodova tako da tih 36 trenutno i nije tako puno i da statistički se "kolo sreće" mora okrenuti. U normalnim uvjetima Lewis će uvijek biti 1-2 desetinke brži od Rosberga.
Nevjerojatno je koliko se u Kini Rosbergu sve poklopilo. Nevjerojatno. Pa čak i ta kiša na FP3 - jer da je bilo suho i Lewis odvezao 10-15 krugova možda bi se greška na PU primjetila i moglo bi se nešto napraviti do kvalifikacija.
Mislim, Lewis loše starta u Bahreinu i u prvom zavoju ga pokupi Bottas. Nico loše starta u Kini i za 2 kruga Ricciardu pukne guma.
Gledao sam Lewisovu izjavu za Sky nakon utrke i čini mi se iznenađujuće miran. Inače se na njemu vidi kuha li unutra ili ne, ali trenutno je još totalno cool. E, sad...ili mu puca k.... za prvenstvo jer fešta okolo po svijetu i misli si "hej, pa trostruki sam svjetski prvak, ušao sam u povijest, što ću se još tu naganjivati" ili je dovoljno sazrio i zna da je u igri još 450 bodova tako da tih 36 trenutno i nije tako puno i da statistički se "kolo sreće" mora okrenuti. U normalnim uvjetima Lewis će uvijek biti 1-2 desetinke brži od Rosberga.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Nemora znacit. Pa eto vec 6 utrka ga šamaramarcus je napisao/la:Lewis će uvijek biti 1-2 desetinke brži od Rosberga.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Hahahahhah, 6 utrka ga šamara, a posebno u zadnje 3 u kojima mu se u prvom zavoju sami izbace iz utrke svi brži od Manora.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- F1NAC
- Moderator
mozda je samarat malo preoptimisticno al u svakom slucaju bolje se snasao od Hamiltona nakon restrikcija na radiju i promjene vezano za start.

- marcus
- Profesionalni vozač
Kakve veze sa ove 3 utrke/situacije imaju restrikcije na radio vezi?!?!
Jedino što možemo reći jest da je Rosberg bolje startao u Bahreinu. U Australiji je imao malo manje loš start od Lewisa, a u Kini puno lošiji.
Također uopće poluozbiljno shvatiti ironičnu Slashevu izjavu o šamaranju je pomalo smiješno. Svi na forumu će se složiti da zadnje 3 utrke 2015. nemaju nikakve veze sa stvarnom situacijom niti se o njima uopće treba razgovarati u ikakvoj poveznici sa sezonom 2016.
Jedino što možemo reći jest da je Rosberg bolje startao u Bahreinu. U Australiji je imao malo manje loš start od Lewisa, a u Kini puno lošiji.
Također uopće poluozbiljno shvatiti ironičnu Slashevu izjavu o šamaranju je pomalo smiješno. Svi na forumu će se složiti da zadnje 3 utrke 2015. nemaju nikakve veze sa stvarnom situacijom niti se o njima uopće treba razgovarati u ikakvoj poveznici sa sezonom 2016.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
-
- Legenda
Da. Nikakve. Ovo nisu stvarni bodovi i ne računaju se. Sezona se počinje računati tek od 4. trke.marcus je napisao/la:Kakve veze sa ove 3 utrke/situacije imaju restrikcije na radio vezi?!?!
Samo neka se trkaju.
- Slash
- Veteran
Naravno da se bodovi računaju, ali ova 'luđačka' sreća mora jednom prestat. A kad prestane, jasan je scenarij.
Hamilton je svojim poleovima u otvaranju sezone dokazao da je kraj prošle sezone bio štucavica. U Australiji gdje je notorno teško prestizat je bila jedina utrka gdje je imao ''cijeli'' bolid, u ove zadnje dvije utrke ne samo da se morao probijati, nego se morao probijati sa 0.5-1 sekundu sporijim bolidom.
S druge strane imamo Rosberga koji ne samo da je imao sreće zrcalno s Hamiltonovom nesrećom, nego još dodatno da su mu u doslovno svim utrkama u prvom zavoju (ili prije njega) posmicani glavni rivali. On se de facto u 3 utrke nije morao utrkivati, morao je voziti kao na testiranju. Doslovno. Čak i Ricciardo koji je iznenada iskočio kao potencijalna prijetnja kad ga je prestigao na startu u Kini mu je jednostavno maknut sa puta zbog puknuća gume, tako da čak ni njega nije morao ''pošteno'' prestići.
Da ne pričam o tom kakvu je Hamilton pokazao mentalnu snagu u Bahreinu nakon što ga je Rosberg dominirao cijeli vikend i u prvom pole krugu se sjebe, i onda drugi krug pod pritiskom briljira i potuče sve za pole...pametnom dovoljno da vidi da čim prestane luda (ne)sreća, prestaje i Rosbergova serija...
Bilo to 36, 50 ili 75 bodova, Lewis stiže
.
Hamilton je svojim poleovima u otvaranju sezone dokazao da je kraj prošle sezone bio štucavica. U Australiji gdje je notorno teško prestizat je bila jedina utrka gdje je imao ''cijeli'' bolid, u ove zadnje dvije utrke ne samo da se morao probijati, nego se morao probijati sa 0.5-1 sekundu sporijim bolidom.
S druge strane imamo Rosberga koji ne samo da je imao sreće zrcalno s Hamiltonovom nesrećom, nego još dodatno da su mu u doslovno svim utrkama u prvom zavoju (ili prije njega) posmicani glavni rivali. On se de facto u 3 utrke nije morao utrkivati, morao je voziti kao na testiranju. Doslovno. Čak i Ricciardo koji je iznenada iskočio kao potencijalna prijetnja kad ga je prestigao na startu u Kini mu je jednostavno maknut sa puta zbog puknuća gume, tako da čak ni njega nije morao ''pošteno'' prestići.
Da ne pričam o tom kakvu je Hamilton pokazao mentalnu snagu u Bahreinu nakon što ga je Rosberg dominirao cijeli vikend i u prvom pole krugu se sjebe, i onda drugi krug pod pritiskom briljira i potuče sve za pole...pametnom dovoljno da vidi da čim prestane luda (ne)sreća, prestaje i Rosbergova serija...
Bilo to 36, 50 ili 75 bodova, Lewis stiže

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ne mogu da razumjem ovo podcjenjivanje Rosberga ponekih forumasa
Alonsista hasta la muerte..
- marcus
- Profesionalni vozač
@dmarijon - naravno da bodovi vrijede, ali referirao sam se na izjavu "F1NAC" koji je rekao da se Rosberg bolje snašao u ovoj novoj restrikciji radio komunikacije. Ove 3 utrke (Lewis vs. Rosberg) nisu imale apsolutno nikakve veze sa radio komunikacijom - osim ako Lewisu nedostaje trkeljanje inženjera od starta do prvog zavoja.
@Alonso-champ - mislim da nitko ne podcijenjuje Rosberga, ali Lewis je jednostavno bolji i jedina je prava, globalna F1 zvijezda
@Alonso-champ - mislim da nitko ne podcijenjuje Rosberga, ali Lewis je jednostavno bolji i jedina je prava, globalna F1 zvijezda
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
U kontakstu - ne bi smjeli podcjenivati ni jednog F1 vozaca jer su oni najbolji od svih na svijetu iliAlonso-champ je napisao/la:Ne mogu da razumjem ovo podcjenjivanje Rosberga ponekih forumasa
u kontekstu - neke smijemo podcjenjivati jer su fakat lozi ali rosberg nije jedan od njih?
I like to race, not to do laps alone.
- Slash
- Veteran
Nije podcjenjivanje, samo donošenje zaključaka na temelju prethodne 3 zajedničke sezone u istim bolidima...
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Rosberg imo kao sreće sad u ove 3 utrke, zašto to nebi gledali ovako Rosberg u Kini nje napravio glupost sa Ricciardom nego je bio pametan na startu nije ništa htjeo da riskira do 3 kruga kad ima DRS jer zna da će Ricciardu na ravnini pobjeć, a neće nikaki rizik imat kod prestizanja, a isto tako je u prošlosti bilo trenutaka kad je Rosberg imo više kvarova od Hamiltona

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

-
- Legenda
Meni je najzanimljivije ovo kako hamiltoncovci pucaju- nema šanse rosberg pored hamiltona. Sto posto su kao sigurni da će lewis osvojit. Pucaju nasljepo. Moš mislit kako možeš biti siguran.
I ja bi osobno dao malo veću prednost lewisu. Ali nikad ne znaš kako će se stvari završiti. Rosbergu je sve otvoreno.
I ja bi osobno dao malo veću prednost lewisu. Ali nikad ne znaš kako će se stvari završiti. Rosbergu je sve otvoreno.
Samo neka se trkaju.
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Pa ako se nastavi ovako da malo jednome radi auto, malo drugome ili ako malo ima problema na startu ili ošetećenja krila...da sve je otvoreno....
sve ostalo, ros nema šanse.
EDIT: i nisam neki hamiltonovac....
sve ostalo, ros nema šanse.
EDIT: i nisam neki hamiltonovac....
I like to race, not to do laps alone.
-
- Legenda
Pa nitko ne komentira ovog nesretnika. Danas je već djelovalo kao "pa šta je previše previše je"... 
Govor tijela mu je baš bio netipičan.

Govor tijela mu je baš bio netipičan.
Samo neka se trkaju.
-
- Navijam za: Nico Rosberg
Prve dvije trke Haamiltonu je bolid radio kako treba. On je sam kriv za los start i sto je zbog loseg starta imao ostecenja na bolidu. Startao je kao 1 i mogao je pobjeci svima kao sto je cesto radio prethodnih sezona. Ovu i proslu trku Rosberg ima srecu zu nema price, na njemu je da to iskoristi i zabelezi novu pobjedu. Moje misljenje je da je Hamilton psihicki jaci, bar je bio prethodne dvije sezone a sto se brzine tice tu se radi o nijansama. Danas je Rosberg bio u Q2 skoro pola sekunde brzi, definitivno je velikoj formi i psihicki nikad jaci. Nadam se da ce Hamilton vec na narednoj trci imati cistu trku i da cemo vidjeti pravi duel na stazi.
- F1NAC
- Moderator
dobio je drugu opomenu, jos jednu takvu glupost i sljedeca opomena je 10 mjesta rikverc

- Slash
- Veteran
Da, povlačim ipak ono šta sam reko da će na kraju HAM izać ko pobjednik. Mislio sam da ova sranja mogu trajat samo određeno vrijeme, ali bio sam u krivu...
- marcus
- Profesionalni vozač
@dmarijon
Prema mojem iskustvu cca. 90% fanova F1 u Hrvatskoj mrzi Hamiltona......pa čak i oni imaju toliko malo kućnog odgoja da nakon svega ovoga čovjeka ne pljuju. Već je na koljenima.....
Ostalih nas 10% koji navijamo za njega jednostavno smo ostali bez teksta. Nevjerojatno. Nakon predsezonskih kvalifikacija kada su samo i isključivo radili na pouzdanosti ovo se dogodi. Od 8 bolida sa Mercedesovim motorom da se ista stvar ponovi na istom bolidu je nezamislivo. Nedopustivo.
Negdje sam čuo ili pročitao da su za ovu sezonu zamijenili mehaničare/ekipu između Nice i Lewisa. Tko voli teorije zavjere na ovome može puno i dugo guštati. Rosbergovi "luzeri" od lani sada šarafaju po broju 44.
I za kraj, kako Lewis kaže "we win and lose together". Sezona je jako dugačka i bilo bi najslađe, protiv svih kladionica i statistika, na kraju maknuti taj lažnopobjednički osmjeh sa Rosbergovog lica.
Prema mojem iskustvu cca. 90% fanova F1 u Hrvatskoj mrzi Hamiltona......pa čak i oni imaju toliko malo kućnog odgoja da nakon svega ovoga čovjeka ne pljuju. Već je na koljenima.....
Ostalih nas 10% koji navijamo za njega jednostavno smo ostali bez teksta. Nevjerojatno. Nakon predsezonskih kvalifikacija kada su samo i isključivo radili na pouzdanosti ovo se dogodi. Od 8 bolida sa Mercedesovim motorom da se ista stvar ponovi na istom bolidu je nezamislivo. Nedopustivo.
Negdje sam čuo ili pročitao da su za ovu sezonu zamijenili mehaničare/ekipu između Nice i Lewisa. Tko voli teorije zavjere na ovome može puno i dugo guštati. Rosbergovi "luzeri" od lani sada šarafaju po broju 44.
I za kraj, kako Lewis kaže "we win and lose together". Sezona je jako dugačka i bilo bi najslađe, protiv svih kladionica i statistika, na kraju maknuti taj lažnopobjednički osmjeh sa Rosbergovog lica.
- vidc
- Veteran
paaaaa, ako je stvarno stvar u mehaničarima onda je to ok, jer koliko znamo Hamilton nema pravo na no.1 status i meni je u redu da mercedes napravi takav eksperiment,ionako imaju ultradominantnu mašinu i oba naslova su već odavno riješena.
mada što se tiče brzine, Hamilton je još uvijek bolji od Rosberga, to nije upitno. stvar je samo loše sreće.
ali ja mislim da će ovo Hamilton nadoknadit bez problema do kraja godine...
mada što se tiče brzine, Hamilton je još uvijek bolji od Rosberga, to nije upitno. stvar je samo loše sreće.
ali ja mislim da će ovo Hamilton nadoknadit bez problema do kraja godine...
- F1NAC
- Moderator
Ukoliko Rosberg ne zaglibi uskoro mogao bi se pocet bildat pritisak na Luji. A ako Rosberg bez nekih vecih problema uspi ispusit prvenstvo onda mu savjetujem za njegovo dobro da se umirovi

- elder
- Svjetski prvak
Kaj je sad bilo? Nije pratio nis od prosle trke sobodne treninge i qualif. nisam stigao gledat.F1NAC je napisao/la:dobio je drugu opomenu, jos jednu takvu glupost i sljedeca opomena je 10 mjesta rikverc
Darkness rises when silence dies
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Prvu opomenu je dobio kad je u Bahrainu vozio u rikverc u boksu iako je pravilima izričito zabranjeno da bolid može vlastitim pogonom u boksu ići unatrag. Drugu opomenu je dobio kad je jučer u kvalifikacijama promašio T2 i vratio se odmah na stazu iako je u petak navečer na sastanku vozača sa Whittingom dogovoreno da će biti postavljena tabela od stiropora iza koje moraju proć prije nego se vrate na stazu.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”