Utrke 2016 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: VN Rusije - Sochi, 29/30 Travanj - 1. Svibanj 2016.

Post Postao/la Alonso-champ »

Jao druze nemoj molim te :-)
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Ove godine Lius i Fetel nemaju baš sreće, i to je dalo glavnu crtu na šampionatu
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Kako onoi vole reći: ne možete bez ferrarija, ferrari je formula 1. Tako su njih dvojica danas. Oni su F1.
Bio bi i alonso da ne sjedi na penzioneru.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Daniil Kvyat je uz 10 sekundi stop/go kazne u utrci dobio i 3 kaznena boda na licencu te sad ima ukupno 5. Sainz je dobio 2 boda zbog izgurivanja Palmera sa staze između zavoja 2 i 3 te sad i ukupno ima 2. Gutierrez je u istoj situaciji kao i Sainz, ali je on svoja 2 boda dobio zbog sudara sa Hulkenbergom. Kad vozač skupi 12 bodova to je automatski kazna zabrane nastupa u jednoj utrci.

http://www.f1fanatic.co.uk/2016/05/01/k ... ty-points/

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Nadam se da će Kilovatni imati onaj onako neugodni razgovor sa onim hodajućim mrtvacem Markom ko Liuzzi prije nekolko godina xD
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Vuksa_KC je napisao/la:Nadam se da će Kilovatni imati onaj onako neugodni razgovor sa onim hodajućim mrtvacem Markom ko Liuzzi prije nekolko godina xD

Nemoj ga spominjati-najomrazeniji lik u F1 :evil:
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Da li se prije ovog čudnog dugog 3 i pol g sedam sekundi zavoja koči? Vettel i ostali su zakočili kyvat ne
Samo neka se trkaju.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Vjerovatno je Vettel imao probusenu gumu jos od prvog udesa i kad je dosao do T3,cini mi se,osjetio je da je probusena i prikocio,dok ke ovaj naletio opet
Alonsista hasta la muerte..
dmarijon
Legenda
Legenda

Moguće. A vidim i odgovor u daniel kyvat temi
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

dmarijon je napisao/la:Da li se prije ovog čudnog dugog 3 i pol g sedam sekundi zavoja koči? Vettel i ostali su zakočili kyvat ne
Kad si sam na stazi ili si vodeći onda voziš najbrže što možeš. To za ovaj zavoj znači praktički gas do poda. Ali kad si u gužvi prilagođavaš se situaciji oko sebe

slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

pa ne bih rekao da je Vettel nešto specijalno usporio u odnosu na ostale, jednostavno je Kvyat prebrzo došao i vidi se da njegova putanja ne prati zavoj kao Lewisova i Vettelova , a tako se ne vozi prvi krug utrke
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

snimka Kvyatove nepažnje sa tribina

Ovdje se dobro vidi koliko je sreće Hamilton imao da ga nakon udarca Kvyata nije Vettel pobrao sa sobom

I Vettelov dosta slikoviti radio
Oh, for fuck’s sake. Who the fuck? Oh, I’m out. Crashed! Somebody hit me in the rear [at] turn two, and then somebody hit me in the fucking rear again at turn 3. For fuck’s sake, honestly! What the fuck are we doing here?

slika
_Nico_Rosberg_
Navijam za: Nico Rosberg

Post Postao/la _Nico_Rosberg_ »

dmarijon je napisao/la:Na ovoj stazi se lijepo vidjelo koliko je Hamilton prirodno brži vozač.
Grosjean... za razliku od kimija koji je svojim greškama pao s drugog na četvrto mjesto, on je odlično zadržao pereza iza sebe.
Alonso... ajde nešto dobro ovdje.
Kyat. Podsjeća me na Maldonada nakon onog svog malog zenita (pobjede) Dug i bolan pad karijere.
Hamilton je mozda i najbrzi vozac na gridu ali je za nijansu brzi od Rosberga koji je isto u samo vrhu. Rosberg je sigurno brzi od Alonsa koji ima dosta drugih kvaliteta. Rosbergov najveci problem je on sam i pritisak koji ima od njega samog i okoline. Izgleda da je to prevazisao i jedva cekam da Hamilton opet ima trkacki vikend bez problema.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Nisam komentirao VN Kine, pa da odmah zbrojim dojmove što se Red Bulla tiče; Daniel Ricciardo odličan u Kini, Daniil Kvyat solidan.
Na VN Rusije, Daniil Kvyat užasno loš, a Daniel Ricciardo solidan. ALI, Australac dokazaje da je racer, trkač; a Rus - mogao bi dobiti pedalu prije kraja ovogodišnjeg prvenstva - 100% neće voziti za RB u 2017.-oj.

Odličan, odličan Kevin Magnussen. Drago mi je zbog McLarena - vidit' ćemo - zreli su za borbu sa Hass-om, STR, Renault-om. Mislim da je Force India još uvijek ispred njih.
Williamsi solidni i praktični - utrka odrađena na nivou spremnosti bolida.
Kimi - mrtav hladan - penzija majka.
Pascal Werhlein se trudi - mora se priznati.
Sauberi - gadno / gadno.
I to je - to.
Zadnja izmjena: pospani gad, dana/u 02 svi 2016, 11:54, ukupno mijenjano 1 put.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

dmarijon je napisao/la:Na ovoj stazi se lijepo vidjelo koliko je Hamilton prirodno brži vozač.
Grosjean... za razliku od kimija koji je svojim greškama pao s drugog na četvrto mjesto, on je odlično zadržao pereza iza sebe.
Alonso... ajde nešto dobro ovdje.
Kyat. Podsjeća me na Maldonada nakon onog svog malog zenita (pobjede) Dug i bolan pad karijere.
Brzi jeste bio samo koliko vidjeli bi da se uspio probit odmah ispred bottasa dok je bottas bio za rosbergom samo 5sec (mislim da toto proklinje svaki put odluku da su dali jednaku i novu specifikaciju williamsu, kad neki od njegovih zapne za williamsom).

Rosberg je imao gume u boljem stanju kasnije i auto bez problema tako da je za hamiltona ova pozicija vrh. Zelja je postojala za pobjedom samo razumno treba gledati, ne isplati se glumit heroja dok auto kuha a malo zdravih komponenti preostaje do kraja.

Nekada sam navijao za kimija samo njegova forma vec nekoliko sezona nije na nivou.

Kvyat je ocito imao zelju na domacem terenu se iskazat, samo preoptimisticno ovaj put. Zajeban je zavoj, samim time da je vettel usao u suprotnu stranu trkace putanje je preuzeo velik rizik kako ce proc kroz sljedeca dva zavoja i hoce li bit tolerantan onaj sa ljeve strane. Ne vidim zasto je kvyat uradio isto, ko da ce proc timskog skupa s vettelom.
slika
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la marcus »

Prvi boksevi kod Bottasa i Lewisa mi nisu jasni. Zašto je Lewis odmah pratio Bottasa? Imali su strašno brzi prolaz kroz bokseve u Williamsu, a Lewis je sigurno bio brži i mogao je u 2-3 kruga sa Hammertimeom dobiti 1-2 sekunde "fore". Ovako su sa malo sporijim boksom (Lewis je malo daleko otišao) zaglavili opet. I onda......prijeđe ga kada su obojica imala otvoren DRS, a nije uspio u 6-7 navrata ranije kada Bottas nije imao DRS?!
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Onboard snimka Vettelovog prvog kruga na VN Rusije 2014...T3, Kvyat je ispred i osim što usporava cijelo vrijeme se miče prema vanjskoj strani. Za razliku od slične situacije ove godine Vettel je tada bio dovoljno pribran da ga ne pogodi u stražnjicu

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

jucer je Vettel morao usporit zato jer je Perez ispred usporio jer je imao probusenu gumu. Moze se isto vidjet da je i Hamilton usporio koji je bio s unutrasnje strane Vettela.

Gledam jucer intervjue nakon trke lik je bahat za poludit, ponasa se kao da je vettel odjednom stao i da on ga nije mogao nikako izbjec (hvala Bogu zavoj je dosta sirok i pogledom na okolinu vidit ces da svi usporavaju). Kao da ides kroz grad i guzva je i ljudi pocinju usporavat al ti baaaaaaaaaaam samo gas pokupis ovog ispred i boli te ona stvar.
Gledajuc ove videe nit me ne cudi da vozi ko manijak

slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

ovaj na 1:10 - to čini razliku između dobrog i lošeg vozača. U biti, mogao je bez problema ostat na cesti, samo da je bolje procjenio situaciju
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Utrka je po meni dosta dobra, Kvyata nikako nemogu krivit što se zabio u Vettela kad je ovaj ko budala ispred njega odjednom usporio, normalno da nije očekivo da će u brzom zavoju ovaj tako da vozi, pa je kazna isto tako bezveze. Kazna Sainzu je isto totalna glupost jer nikog drugog nekažnjavaju za to, tako je isto mogo da dobije kaznu Weherlein koji je 2 puta izguro Nasra. ma nemam puno šta da kažem oko tih gluposti.
Rosberg je iskoristio sve što mu se ponudilo i odvezo kako treba utrku, Britanci opet ga podjebavali na presici nakon kvala sa faktorom sreće dok nisam primjetio ni jednom da su to radili Hamiltonu kad se Rosbergu kvario bolid, pa ni nakon ove utrke da su mu se svi osim Raikkonena i Bottasa maknili sa staze.
Sa Williamsom mogu bit zadovoljan iskoristili su maksimalno dobro situaciju kako su mogli bolje od ovoga nije moglo, a još jednom su pokazali da imaju brzinu sa mjenjanjem guma u boksu, Bottas je još jednom pokazo da je dobar vozač i odvezo je dobru utrku
Raikkonen djeluje ove sezone dosta dobar, ali pitanje je kako bi to izgledalo da Vettel nije imao problema na utrkama.
Toto Wolf je dobro reko za teorije zavjere da nemora odgovarat svakom luđaku i slažem se s njim.
Brundle cjeli vikend kritizira ove nove kokpite što mi se sviđa i treba da i to neko radi, ako se vozači neosjećaju sigurno neka nevoze utrke jako jednostavno, a konačno i Bernie da ima još koju pametnu jer se i njemu ovo s*anje nesviđa
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:Utrka je po meni dosta dobra, Kvyata nikako nemogu krivit što se zabio u Vettela kad je ovaj ko budala ispred njega odjednom usporio, normalno da nije očekivo da će u brzom zavoju ovaj tako da vozi, pa je kazna isto tako bezveze.
Prvi krug je svi oko usporavaju, ako su drugi mogli trebao je i on. Ne glumit idiota. Vettel nije ko budala usporio, usporio je kao i svi ostali normalni vozaci zato jer je perez poceo odispred lamatat s probusenom gumom. Prvi krug i takva guzva prilagođavaš se uvjetima na stazi posto je kaos ili eventualno probas neki hrabar potez a ne se spucat drito u vozaca ispred.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Utrka je po meni dosta dobra, Kvyata nikako nemogu krivit što se zabio u Vettela kad je ovaj ko budala ispred njega odjednom usporio, normalno da nije očekivo da će u brzom zavoju ovaj tako da vozi, pa je kazna isto tako bezveze.
Prvi krug je svi oko usporavaju, ako su drugi mogli trebao je i on. Ne glumit idiota. Vettel nije ko budala usporio, usporio je kao i svi ostali normalni vozaci zato jer je perez poceo odispred lamatat s probusenom gumom. Prvi krug i takva guzva prilagođavaš se uvjetima na stazi posto je kaos ili eventualno probas neki hrabar potez a ne se spucat drito u vozaca ispred.
Kvyat sigurno nije vidio Pereza i ovi ispred njega su naglo usporili tako da sigurno nije stigo da reagira
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Zanimljivo kako je Vettel stigao reagirati da ne pogodi Pereza...zanimljivo je i kako je Vettel uspio 2014. u istom tom zavoju reagirati da ne pogodi Kvyata koji je usporio i krivudao prema vanjskoj strani (onboard sa Vettelovog bolida na dnu prethodne stranice ove teme).

Kvyat se ne jednom nego dvaput zabio ko sivonja u Vettela. Prvi put na kočenju u T2 kada je uletio ponovno kao u Kini, samo je ovaj put bio direktno iza pa se Vettel nije uspio izmaknut. Drugi put ga je pogodio u T3 kada je Vettel baš kao i cijela grupa oko njega prilagođavala svoju vožnju okruženju u kojem su se našli, ali je samo Kvyat nastavio kao sivonja voziti kao da je sam na stazi.

Kvyat je u dvije utrke zaredom pokazao da se nezna prilagoditi situaciji na stazi. U Kini mu je uspjelo samo zato što je Vettel imao mogućnost reagirati, ovdje mu nije uspjelo.

slika
Zaključano