Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Teško će se Verstappen zabiti u Vettela, Vettel je ipak iza njega...Ali blizu je Kvyat opet, mislim da samo 3 reda dalje...

A bili su krajem FP3 nešto mijenjali na ovjesu otraga na oba bolida kod Ferrarija, jedino ako sa tom promjenom nisu nešto kiksali
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

nisu baš puno brži nego na FP3,oko 1 desetinke samo. jedino što se promijenilo je vremenski uvjeti, jer ne vjerujem da FP3 voze u full mode-u. al opet je glupo da im toliko utječe na performanse
a možda su obojica odvozili loše kvalifikacije
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ha. Nisam ih baš ni vidio u prijenosu.
Možda je ovjes podešen tako da gume idealno rade na radnoj temperaturi dok je bolid pun (nadanja, nadanja... :D )
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cini se da ove godine visoke temperature skode Ferrariju. Navodno jedan od uzroka je i previsoka temperatura u gumama
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Meni se cini da bude prije mclaren uhvatio ferrarija neg ferrari mercedesa hhahah
McLaren u <3
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Postoji teorija da je ferrari stavio previse downforcea na zadnji dio i da je temperatura zadnjih guma bila prevelika kad je temeperatura staze porasla.pozitivna stvar je sto bi danas moglo biti malo hladnije ali i to da ce se u utrci najvise koristit medium gume pa bi trebalo bit ok. Nadajmo se
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Stigao Marchionne u Barcelonu, možda bi za Ferrari bilo bolje da i ne startaju danas. :biggrin:
A što se tiče temperature, ta izlika sa temperaturom je postala smiješna, u Sochiju je bila niska temperatura sad u Barceloni im je visoka.
Ja danas očekujem 5-6 mjesto i to je pitanje da li će ostvariti.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

u barcelonu su donijeli upgrade-e pa se drastično povećao downforce i sve otišli u drugu krajnost... ja ću ovaj put razmišljat pozitivno :D
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ukoliko ne prestignu nekog na startu nece ni nakon. Ovi svi koji su jaci od njih u 3 sektoru koji je kljucan za pretjecanja na startnoj ravnini su ispred njih. Prednji kraj uopce ne grize u 12-ici (onaj dugi desni zavoj), Mercedes i Red Bull lijepo ukroćeno idu usko dok ova dva crvena otklizu u Silverstone

EDIT:

Marchionne upravo demantira sve glasine oko odlaska bilo koga s bilo koje pozicije

Izjava vezano za sto se dogodilo jucer
Marchionne:
"I would not make a huge issue out of the fact that yesterday we had this out of body experience with operating the car in a temperature window that was not there:
I just had an interesting conversation about this with Toto: Mercedes had a similar experience in Singapore last year.
"There is an operating window of temperature for the tyres which is the result of increased temp on track and we were not ready.
"It caught us off guard and both drivers felt it and there was not much that can be done."
Temperatures today are scheduled to be cooler which is the window Ferrari set their car up for... we shall see what happens
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ovaj marchione će poludit, meci se šutnu sa staze međusobno i ferrari opet ne uspije pobjedit! :smijeh: Neka on i dalje samo najavljuje te pobjede :^o
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ferrarijeve žalopojke zvuče patetično, muka mi je od njih.
Inače to je to što se tiče Ferrarija i ove sezone, nisu uspjeli da pobjede iako su oba Mercedesa odustala.
U Monaku je važan mehanički grip a po 3 sektoru u Barceloni vidimo da je tu Ferrari slab, tako da je za očekivati da Mercedes i Red Bull u Monaku budu ispred Ferrarija, u Kanadi Reno donosi upadetovani PU sa 35HP, tako je veoma mala vjerovatnoća da će Ferrari pobjediti u ovoj sezoni bar na jednoj utrci, jedino ako odustanu i oba Mercedesa i oba Red Bulla a priznat ćete da je vjerovatnoća za tako nešto veoma mala.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Pomalo. Ko kaze da samo Renault donosi upgrade, a i ko kaze da ce to bit dobar upgrade. Zadnji upgrade 2015 ih je bacio rikverc.

Razocaravajuca je ova forma ovaj vikend i ovdje su komotno mogli imat 1-2 danas, bili su brzi od oba RBa (osim RIC na kraju) ali ih je ubila konstrukcija staze. Jednostavno ih ona zadnja sikana sjebe i ovi odmagle napred
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ferrarijeve žalopojke zvuče patetično, muka mi je od njih.
Inače to je to što se tiče Ferrarija i ove sezone, nisu uspjeli da pobjede iako su oba Mercedesa odustala.
U Monaku je važan mehanički grip a po 3 sektoru u Barceloni vidimo da je tu Ferrari slab, tako da je za očekivati da Mercedes i Red Bull u Monaku budu ispred Ferrarija, u Kanadi Reno donosi upadetovani PU sa 35HP, tako je veoma mala vjerovatnoća da će Ferrari pobjediti u ovoj sezoni bar na jednoj utrci, jedino ako odustanu i oba Mercedesa i oba Red Bulla a priznat ćete da je vjerovatnoća za tako nešto veoma mala.
A koje su to žalopojke, su krivili nekog drugog za loš rezultat....
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Visoke temperature, niske temperature, lošu sreće itd.
Ferrari se treba u potpunosti posvetiti 2017 i pokušati ojačati svoju tehničku strukturu sa novim ljudima, očigledno je da ovi koje trenutno rade u Ferrariju nisu dovoljni da bi Ferrari vratili na vrh.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Mislim da malo dramite. Više je okolnosti zbog kojih je max uspio ostati ispred realno bržeg ferrarija. Najviše taj treći sektor. Imat će oni nekoliko pobjeda ove sezone. Iako sam za monte carlo skeptičan
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dvojac Inaki Rueda Jock Clear kada je u pitanju strategija katastrofa od početka sezone, izgubljeni u vremenu i prostoru.
S obzirom na konfiguraciju staze jedino što je moguće da bi se prestiglo ovog ispred je undercut ili drugačija strategija, oni danas rade-prate samo ono što radi Red Bull, na kraju su eto uspjeli jedino tim undercutom sa Vettelom da izvuku treće mjesto to je bila Pirova pobjeda jer je pobjeda u utrci otišla Red Bullu. Prošle godine Hamilton je imao bolid 1s brži od Vettelovog pa ga nije mogao zaobići tek kada su ga stavili na drugačiju stategiju je uspio proći Vettela zahvaljujući strategiji.
Danas u prvom stintu na softu Vetel ako nisu željeli raditi undercut onda su ga trebali ostaviti do kraja koliko gume mogu da izdrže, tj. dok mu Riciardo sa novim medium gumama ne priđe na nekih 2-3s i tek tada ga pozvati u box a ne pozvati ga u box posle 3-4 kruga u odnosu na vozače Red Bull, ono što je najzanimljivje Vettel na softu u prvom stintu u 13 krugu vozi 1:30.473 Ricciardo 1:31.052 na novom mediumu, 14 krug Vettel 1:30.785 a Ricciardo 1:30.385 razlika u tom momentu između Vettela i Ricciarda je oko 16s i potom Vettel odlazi u box, Vettel je mogao čak još 8-10 krugova da izdrži na tim soft gumama dok mu Riccardo ne priđe na 2-3s i da tada ode u box i da ide na 2 pit stopa.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

nema sanse. ovo je vrhunac sa softom. Za toliko krugova koliko ti velis gume bi se vec raspale i nebi napravio nista. Usao bi u boks i onda jos popusio mjesto u odnosu na Bottasa.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Morao je gurati na tom softu dok mu se Ricciardo ne približi na 3-4s, čak i da je Ricciardo bio brži na novom mediumu 2s u odnosu na Vettela na starom softu trebalo bi mu 5-6 krugova da dođe do Vettela na 3-4s i samim tim Vettel je produžio prvi stint i u boljoj je poziciji da ide na 2 pit stopa a ovako ništa nisu uradili, posebno zato što su bili iza oba Red Bulla. Čak i da je Vettel posle prvog produženog stinta izašao iza Bottasa, Vettel na novim gumama bi lako riješio Bottasa.
bernd_maylander
Navijam za: sir frank williams

Post Postao/la bernd_maylander »

Tipcno ferrari..rjec strategija nepoznanica.. Trebali su Vettela stavit na dva stopa i gotovo... Nebi nista izgubili.. Ovako nisu nista postigli..nije mi jasno zasto se ponasaju ko noobovi pa cekaju da red bull odredi njima sto dalje..
Tko kasnije koči, duže je brz.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kako su mi jako ovi "genijalci" nakon trke. Probali su agresivno jer je ocito jedina solucija prolaska kroz bokseve. Na njihovz nesrecu mediumke su ipak izdrzale 30 krugove
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ferrarijevo stražnje krilo je podosta fleksibilno bilo u Španjolskoj
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

To bi cak moglo bit povezano s onim centralnim nosacem koji ide kroz auspuh pa kad je pun gas se zagrije pa se krilo savije. Jer da se ovako uvija samo od sebe tj pod aerodinamickim opterecenjem pao bi na testu. Ovako pri okolnim temperaturama kad ga testiraju prolazi. To je jedna varijanta objasnjenja (naravno ne sluzbena :D )
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

možda je jednostavno downforce bio toliki da je savijao krilo. ne mora značit da bi pao na testu
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Sad bas gledam pravilnik. Samo 1000 N sile se aplicira vertikalno na zadnje krilo na ispitivanjima. Mislio sam da je vise. 1000N je bagatela. Onda je ocito to taman napravljeno da zadovolji taj uvjet. Ali definitivno mislim da postoji neka caka kroz strukturu koja prolazi kroz ispuh(osim sto smiruje protok)
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Po italijanskim medija se pričalo ovih dana da je Ferari nešto pronašao mnogo bitno u vezi njihovih problema sa gumama i da je Fetel bio mnogo sretan zbog toga
Odgovori