Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Ferari je bio najlošiji tim baš kada pre 20 i više godina bio stacioniran u Englesku. Nije funkcioniralo koordiniranje timova za šasiju i motor. a motor ne može se praviti izvan Maranela
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

a sad kao imaju najbolji paket šasija-motor
I like to race, not to do laps alone.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Dugo vremena ovo pokušavam napisati, i ovo me podsjetilo na to.

http://www.grandprix247.com/2016/09/22/ ... ry-driver/

Po meni je to čisto preseravanje. Ja ne podcjenjum Ferrari - to je F1 institucija i F1 građevno tkivo, ali ovakvi vozači daju lažnu reklamu Ferrariju. Po meni to nije potrebno.

I sad mi ide na džigericu, i Sergio Perez i "njegov" Carlos Slim....... tj. što mexički zločinac ne odriješi kesu, nego na kapaljku daje nepoštenu lovu i Estebanu i Sergiju......
Neka se ugleda na Lawrence Strolla, taj će pozamašno odriješiti kesu za svoga kamikazu Lance-a..... ubit' će si dijete.... što je taj radio u nižim serijama - masakrirao bolide oko sebe..... Max je za njega Michael Scumacher.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

evo ideja kako Ferrari može do pobjede ove sezone: treba im na stazu izaći neki gledatelj malo prošetati za vrijeme utrke. U 3 navrata kad se to dogodilo (Hockenheim 2000, Silverstone 2003 i Singapur 2015) pobjednici su bili vozači Ferrarija (Barrichello 2x i Vettel)
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Lol xD

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Novi prednji dio podnice...(u krugu je starija verzija)
slika

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

I novi veći batwing. I nema krilca na sasiji za ovu trku

slika

E:

novi usmjerivači ispod nosa

slika
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

zamotat ovu kantu i bacit je u smeće. 2. mjesto je izgubljeno. Po meni najveće razočarenje ove sezone.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

F1NAC je napisao/la:zamotat ovu kantu i bacit je u smeće. 2. mjesto je izgubljeno. Po meni najveće razočarenje ove sezone.
Na početku je tako dobro izgledalo. Dobar, moćan, brz bolid. S nula sreće. Meni se čini kako nisu imali... pretpostavljam dosta para... i uglavnom nisu ga razvijali koliko i ostali. I sami su govorili kako na aerodinamici 2, 3 mjeseca nisu imali nadogradnje. Npr. Postoji razlog za to.
Jedan Merc radi 24 sata dnevno. Na svemu.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ne fali njima para nego je ovaj Marchionne navaloo da moraju pobjeđivati od prve utrke, dogodilo se odmah par kikseva kad su bili blizu + problemi sa pouzdanošću, pa Allisonu umrla žena, pa on na dopustu, pa razmjrice unutra tima tko je kriv za probleme... kad imaš tako nesređenu situaciju normalno ke da se ne može organizirati da se ide prema naprijed... doksu stajali na mjestu (praktički cijeli tim osim pdjela za motore) ostali su napredovali..
kad se Ferrari probudio već je bilo kasno

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Cuky je napisao/la:ne fali njima para nego je ovaj Marchionne navaloo da moraju pobjeđivati od prve utrke, dogodilo se odmah par kikseva kad su bili blizu + problemi sa pouzdanošću, pa Allisonu umrla žena, pa on na dopustu, pa razmjrice unutra tima tko je kriv za probleme... kad imaš tako nesređenu situaciju normalno ke da se ne može organizirati da se ide prema naprijed... doksu stajali na mjestu (praktički cijeli tim osim pdjela za motore) ostali su napredovali..
kad se Ferrari probudio već je bilo kasno
Pa jel nisu svi prosle godine bili odusevljeni novim vodstvom ekipe?? Divili se kako su odma poceli pobjedjivat....
Sad na kraju ispada da alonso nije puno krivoga rekao....
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

bili su oduševljeni jer su stvari i išle kako treba, nadmašili su i svoja očekivanja i sve je bilo super... i u ovu se sezonu dobro krenulo, nisu bili najbrži ali su bili tu blizu... problem je jedino bio što je predsjednik htio pobjede odmah i kad nakon par utrka nisu pobjedili krenule su trzavice... opet kažem, dodaj Allisonove privatne probleme i na kraju odlazak (a on je bio voditelj projekta) i dogodi se što se dogodilo

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ako izuzmemo smrt kod Allisona, činjenica je da Ferrari već neznam koju godinu zaredom kaska u "development race" jednostavno se vidi da fali još malo entuzijazma na bolidu (naravno ima ona teza da najkompliciranije nemora bit u pravilu i najbolja solucija).

Ova godina je nesretna za Ferrari u mnogo područja, ali najviše strada tim kad ti strada i voditelj projekta
slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

McLewis je napisao/la: Pa jel nisu svi prosle godine bili odusevljeni novim vodstvom ekipe?? Divili se kako su odma poceli pobjedjivat....
Sad na kraju ispada da alonso nije puno krivoga rekao....
Ispada da Alonso nije baš nista krivo rekao. Jedino kaj se zajebo sa Hondom, ali budimo realni, mislim da nikome nije padalo na pamet da ce tolko kaskat. Da nisu ove godine bi bili na razini (ovakvog) Ferrarija.
I like to race, not to do laps alone.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

dogodine bi moglo biti zanimljivije, barem po pitanju motora...više nema tokena i ove zime će sva 4 proizvođača moći raditi praktički koliko god je potrebno da naprave stvar kako treba...samo se bojim što je Mercedes u stanju napraviti

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Cuky je napisao/la:bili su oduševljeni jer su stvari i išle kako treba, nadmašili su i svoja očekivanja i sve je bilo super... i u ovu se sezonu dobro krenulo, nisu bili najbrži ali su bili tu blizu... problem je jedino bio što je predsjednik htio pobjede odmah i kad nakon par utrka nisu pobjedili krenule su trzavice... opet kažem, dodaj Allisonove privatne probleme i na kraju odlazak (a on je bio voditelj projekta) i dogodi se što se dogodilo
proslogodisnji auto je produkt montezemola, mattiacija i te ekipe.... a sad mi reci kakav bi on bio sef da kaze u jednom ferrariju ok decki dosta je da budemo 3. naravno da zeli pobjede, i pravilo je pokazalo da tko povede sezonu taj je i zavrsi u vodstvu.... navedi mi koja ekipa je krenula osrednje pa osvojili na kraju naslov??
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

odgovor na pitanje sa kraja posta: Ferrari 2003. (prva pobjeda tek u 4. utrci i to nakon dosta mučenja (pa i otpadanja djelova u prvoj utrci)).

A prošlogodišnji auto je započet od strane ekipe koja je kasnije otišla, no finaliziranje dizajna, dovršetak te daljnji razvoj kroz sezonu (koji je bio puno bolji nego ovogodišnji razvoj) je napravljen od postave koja je potpisala i ovogodišnji bolid.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

pogotovo sređivanje prednjeg ovjesa kojeg je allison uspio još niže i time spustiti "roll center". Makar bi radije da su Binotta pustili u odjelu motora jer će trebat tamo sljedeće sezone više nego ikad pošto od druge sezone je free. Ovako ako ne bude po Marchionneovim zeljama iduće godine mogao bi nažalost doć pod povećalo, a napravio je strašan posao sa PU
slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Cuky je napisao/la:odgovor na pitanje sa kraja posta: Ferrari 2003. (prva pobjeda tek u 4. utrci i to nakon dosta mučenja (pa i otpadanja djelova u prvoj utrci)).

A prošlogodišnji auto je započet od strane ekipe koja je kasnije otišla, no finaliziranje dizajna, dovršetak te daljnji razvoj kroz sezonu (koji je bio puno bolji nego ovogodišnji razvoj) je napravljen od postave koja je potpisala i ovogodišnji bolid.
Ferrari 2003 nije bio toliko nekonkurentan koliko su im se neki pehovi dogadjali, u australiji schumacher 4. Nakon sto se borio s kimijem i otpalo mu ono krilce bocno ( neznam tocno kako se zove)
U maleziji barrichello 2. Zavrsio, schumacher 6. Neznam tocno razlog, u brazilu barrichellu riknuo auto dok je bio u sigurnom vodstvu, schumacher sam izletio... Tako da su krenuli losije ali ne zato jer auto nije valjao...
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa nije ni ove godine bilo loše na početku zbog auta... u kvalama nisu bili naj (al budimo realni, gledajući sažetke sezona kvale im nisu bile jača strana ni onih 5 gofina kad su dominirali) ali su u utrci bili tu sa Mercedesom... u Australiji su vodili pa izgubili zbog strategije, u Bahrainu je bolje kvalificirani otpao iz utrke zbog kvara, a u Kini su se međusobno sudarili...
Ono što je problem nakon toga je Marchionne koji je bio preoptimističan u najavama sezone i kad se prve 3 utrke nije pobjedilo počela je nervoza... a kad je nervozan tim onda to ne funkcionira glatko...
naravno, treba dodati i brojne kikseve sa strategijom, neuobičajeno puno grešaka od strane Vettela te bolid koji se zbog raznih razloga nije razvijao kako treba i dobiješ pad u poretku dok se suparnici uzdižu..

no ovo je moooožda i dobra stvar... na kraju 2015. su visoko poletjeli i ove su godine baš krasno tresnuli natrag na zemlju... možda im to pomogne da dogodine budu realniji u procjeni svojih mogućnosti i atmosfera u momčadi bude bolja za rad

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Sve je to super ali mislim da je ferrariju uvijek cilj osvajat naslov... Sve osim toga je neuspjeh...
Vettel je ocitavao bukvice Kvyatu u kini, obojica iz ferrarija su napali Verstappena u belgiji a sad napravi istu glupost,.. Doduse ne smatram niti Kvyatov potez na startu u kini niti Verstappenov u Belgiji na startu neki ne promisljen... Vettel je u Belgiji komotno mogao isto ostavit malo vise mjesta s vanjske strane...
McLaren u <3
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Vettel je vozio kako i vozi onaj koji očekuje da pobjeđuje. Ne bi imalo smisla da je pustio Maxa. Vidio je malu šansu, pokušao i ovaj put nije išlo. Nicko je bio na svojoj putanji. Ali je pokušao. Tako to rade šampioni. Ne ostavljaju drugima puno prostora. Ponekad uspiju ponekad ne.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

sitne modifikacije na nosu

slika
slika
slika