Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
Kao što se raspravlja na jednom forumu mislim da će ostat pushrod i to ako budu probali implementirat onaj 3. hidraulički element kao što ima Mercedes (i RedBull ako se ne varam).
također nadam se da će konačno sklepat bolid i prednji kraj koji će zapravo reagirat na vozačev input. Bilo je bolno gledat kako u hairpinu odlazi bolid u understeer. Pogotovo u Barceloni 2. zavoj prije šikane.
Na trakciji isto treba proradit. Kad se sjetim F10 koji je bio Bog u tom segmentu u odnosu na njegove nasljednike
također nadam se da će konačno sklepat bolid i prednji kraj koji će zapravo reagirat na vozačev input. Bilo je bolno gledat kako u hairpinu odlazi bolid u understeer. Pogotovo u Barceloni 2. zavoj prije šikane.
Na trakciji isto treba proradit. Kad se sjetim F10 koji je bio Bog u tom segmentu u odnosu na njegove nasljednike

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Suprotno svim očekivanja, ja mislim suprotno, da će šire gume biti od koristi timovima poput Ferarija koji su slabiji na trakciju i aero polju. Šire gume će dati bolidima da budu stabilniji u krivinama i bolidi neće biti toliko ovisni o aerodinamici da bi se osiguralo brži prolazak kroz krivine i šikane
Ili ipak nada zadnja umire:utjeha:
Ili ipak nada zadnja umire:utjeha:
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Vettel i Raikkonen provozali svatko svoj F60 po Daytoni...koliko su kraći bili bolidi dok se smjelo točiti gorivo za vrijeme utrke...

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
Bas kad to spominjes, neki dan sam naletio na ovu sliku koja pokazuje ajmo rec "razvoj" međuosovinskog razmaka. Danasnji bolidi su kobasiceCuky je napisao/la:Vettel i Raikkonen provozali svatko svoj F60 po Daytoni...koliko su kraći bili bolidi dok se smjelo točiti gorivo za vrijeme utrke...

- Cuky
- Moderator
nešto sam čitao po forumima navodno da bi McLaren mogao skratiti spremnik goriva u 2017. na način da ga prošire tako koristeći povećanu širinu bolida te dobiti kraći međuosovinski razmak i time okretniji bolid. Problem je samo u tome što je, zbog sigurnosti, spremnik upakiran unutar monokoka u kojem sjedi vozač i ako u tome bude problema sa performansama bolida to nije nešto što se može promijeniti (pošto je monokok homologiran za cijelu sezonu, sjećamo se i 2010. kada Virgin nije napravio dovoljno mjesta za spremnik da bi uopće završili utrku pa im je trebao pristanak svih ekipa da bi mogli napraviti redizajn na monokoku)

- Cuky
- Moderator
opet repriza od zadnjih zimu-dvije... Byrne pomaže sa razvojem bolida, bolid će biti "agresivan" i razvući će pravila koliko god je moguće, brojke iz tunela su odlične...
http://www.motorsport.com/f1/news/analy ... ri-858502/
http://www.motorsport.com/f1/news/analy ... ri-858502/

- F1NAC
- Moderator
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Navodno i do sada je bio u timu ali ostali inženeri ga nisu ‚‚reckali‚‚ ni 2% što nije slučaj sa Restom
.
.
.
.
ili se tako mi ferarijevci nadamo:manijak:
.
.
.
.
ili se tako mi ferarijevci nadamo:manijak:
- Cuky
- Moderator
ma standardne zimske priče "iz provjerenih informacija" kakve se pojavljuju već od zime između 2011-2012...Byrne radi na bolidu, navodno super agresivan dizajn, razvlačenje pravila do maksimuma...i onda dođe prvi test, bolid izađe na stazu i izgleda super...onda dođe RB i krilo mu se svija kao savijača, ispuh praktički dio difuzora, guzica samo što ne briše oblake s neba...
Jedino što su baš agresivno napravili i što se pokazalo ok:
1. pull-rod prednji ovjes kojeg su napustili taman kad su ga uštimali. Iako, bolje da su ga napustili za 2016 nego za 2017 kad dolazi još i velika količina promjena pa bi im to bila samo jedna nepoznanica više
2. položaj i dizajn radijatora unutar bokova bolida koji su napravili za 2015. i onda sve zajedno još smanjili za 2016.
Jedino što su baš agresivno napravili i što se pokazalo ok:
1. pull-rod prednji ovjes kojeg su napustili taman kad su ga uštimali. Iako, bolje da su ga napustili za 2016 nego za 2017 kad dolazi još i velika količina promjena pa bi im to bila samo jedna nepoznanica više
2. položaj i dizajn radijatora unutar bokova bolida koji su napravili za 2015. i onda sve zajedno još smanjili za 2016.

- F1NAC
- Moderator
Danas sam naletio na jednu smijesnu konstataciju.
Što je zajedničko Liverpoolu i Ferrariju?
"....iduće godine"
Što je zajedničko Liverpoolu i Ferrariju?
"....iduće godine"

- popeye
- Veteran
- Navijam za: Mad Max
Ferari ni iduce godine 

"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
- F1NAC
- Moderator
Nismo se bas razumili ocitopopeye je napisao/la:Ferari ni iduce godine

- F1NAC
- Moderator
Navodno Gazetta priča kako bi Giovinazzi trebao postat 3. vozač. Možda zamjena Kimiju 2018.?
+ Kaspersky navodno ima neke veze s njim
https://twitter.com/kl_motorsport/statu ... 6097206273
+ Kaspersky navodno ima neke veze s njim
https://twitter.com/kl_motorsport/statu ... 6097206273

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
- popeye
- Veteran
Ako Ferari izgubi Fetela stvarno su propali.

"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Pa iskreno nekak mislim da ce Merc i RB biti ispred dosta sljedece godine, a to znaci da mozda se vrati u RB, ili ode u Merc (ovisi sto bude sa vozacima tamo).
I like to race, not to do laps alone.
- F1NAC
- Moderator
Datum predstavljanja novog bolida
Giovi bi trebao vozit na rookie testu tijekom sezone
plus bit ce shakedown na Fioranu, prvi demo od 100km od dva koje imaju kroz sezonuMarchionne confirmed that the 2017 Ferrari will be launched on February 24th at Fiorano
Giovi bi trebao vozit na rookie testu tijekom sezone

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Giovi potrvrđen kao treći vozač
Sad u stilu Vandoornea probati dobiti GP2 u drugom pokušaju i lov na mjesto u F1 2018.!

Sad u stilu Vandoornea probati dobiti GP2 u drugom pokušaju i lov na mjesto u F1 2018.!

- F1NAC
- Moderator
Ne vjerujem da ce vozit u GP2, sve osim Preme je rizik, a nju su popunili s Fuocom koji i nije baš neštospeedy56 je napisao/la:Giovi potrvrđen kao treći vozač![]()
![]()
![]()

- popeye
- Veteran
24 februara?! Nije li kasno kad su prva testiranja?F1NAC je napisao/la:Datum predstavljanja novog bolida
Marchionne confirmed that the 2017 Ferrari will be launched on February 24th at Fiorano

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Joj da, skroz sam zaboravil da je FDA tamo ubacio Leclerca i Fuoca...F1NAC je napisao/la: Ne vjerujem da ce vozit u GP2, sve osim Preme je rizik, a nju su popunili s Fuocom koji i nije baš nešto

Pretpostavljam da će Giovinazzi onda kao i ove god malo voziti WEC i ALMS (sumnjam da će ići u World series Formulu 3.5, ili kako se to već zove od sljedeće godine)

- Cuky
- Moderator
popeye je napisao/la:24 februara?! Nije li kasno kad su prva testiranja?
Testiranja su od 27.2. do 2.3. i onda opet od 7.3. do 10.3. Dakle, dva puta po 4 dana, svih 8 dana u Barceloni

- vidc
- Veteran
Svake godine sve manje testiranja. Smijesno. Tko isprve pogodi ima prvenstvo u dzepu, ostali cekaju 2018.
- popeye
- Veteran
Hvala na informacijiCuky je napisao/la:popeye je napisao/la:24 februara?! Nije li kasno kad su prva testiranja?
Testiranja su od 27.2. do 2.3. i onda opet od 7.3. do 10.3. Dakle, dva puta po 4 dana, svih 8 dana u Barceloni

- Cuky
- Moderator
Da se pita Ferrari, Mercedes, RB i sa ovim trenutnim vodstvom koje je bilo za povratak Renault vjerojatno bi se testiralo koliko je kome potrebno...no testiranja su ograničena zbog momčadi kao što su Williams, Force India, Sauber...oni se već godinama žale da nemaju financije kao ovi "veliki" da bi testirali i tako razvijali bolide te da su zbog toga što je sezona sve bliže kraju oni sve više u zaostatkuvidc je napisao/la:Svake godine sve manje testiranja. Smijesno. Tko isprve pogodi ima prvenstvo u dzepu, ostali cekaju 2018.
Da se mene pita testiralo bi se kako tko može...jednostavno, koliko para toliko muzike