Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la dmarijon »

Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

U pozadini se vidi usis sa novog bolida, izgleda da bi moglo biti ponovo bijele
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

pa zasto misle svi da je to vec obojano? koliko vidim nema ni one kamere na vrhu. Po meni to izgleda dosta slicno 2016.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Taj dio ispod usisa mnoge momčadi iskoriste, osim za pojačavanje strukture ako je potrebno, i za podizanje bolida. Umjesto da buše rupe u pokrovu motora više iza i time kvare aerodinamiku, te kompromitiraju položaj komponenti unutra, dizajniraju usis tako da se ona traka sa kojom ga podižu provuče ispod. Ferrari je zadnjih nekoliko sezona imao jedan mali komadić u sredini ispod usisa koji je služio da pridrži trake da se ne izvuku preko usisa van.

Također, u zadnjih 10 godina niti jedan Ferrarijev bolid nije imao tako dizajniran usis, svi su bili sa centralnim dijelom.
Primjeri: F138, F14-T, SF15-T i SF16-H
slika
slika
slika
slika

A što se bojanja tiče, da nije obojano bilo bi crno (boja karbona), dok se kamera montira naknadno

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

a temeljna, ćo! :P
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a s obzirom da je ovo doba sezone kada se bolidi po prvi puta sklapaju i startaju motori mislim da je to već ofarbano. Pogotovo ako uzmeš u obzir da je to dio bolida na koji se sve drugo povezuje, a talijanski mediji već pišu da je novi bolid startan po prvi puta u tvornici.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mislim da je to tipo temeljna boja. Sudeći po kombinezonima cudno mi je da je toliko bijele na bolidu.

Inače čini se da bismo mogli vidjeti par ovakvih po bolidu.

slika

Pojavljuje se i na kombinezonu

Bilo bi fora kad bi to stavili onako na stražnje krilo odiza
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a boja bolida i kombinezona nisu nikad usko vezane...sjeti se samo kako je na odjeći iz 2013 bilo puno bijele, čak i više nego na ovoj iz prošle sezone, pa su samo krila bila bijela na bolidu

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

sad sam malo bolje pregledao video, cinilo mi se kao da ono tamnije ispod usisa je zato jer je covjek stajao iza toga, al zapravio ima jedan kadar gdje nema čovjeka iza i vidi se da ima dva "oslonca" ajmo ih tako nazvat.Vjerovatno 2017. verzija.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Ja mislim da je ovaj komadić bolida "koji se slučajno iza vidi" ustvari komadić boldia koji se namjerno vidi. Još malo podgrijavanja par dana prije predstavljanja
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Definitivno su dva nosaca ispod airboxa

slika
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

u 10:00 bit će prestavljanje bolida (24.)
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Mogao bi Ferrari pokušati vratiti Costu za 2018, mislim da ni Costa a vjerovatno ni Willis nisu oduševljeni što je Allison postavljen za tehničkog direktora, vjerujem da su se nadali da će neko od njih dvojice biti promoviran u tehničkog direktora, posebno kada se uzme u obzir njihov doprinos uspjehu Mercedesa.
dmarijon
Legenda
Legenda

Nego, ozbiljno sad. Kladionica.
Nakon koje trke "Ferrari prebacuje fokus na 2018.?" :P
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa mislim da je malo rano pričati jer još nismo vidjeli niti jedan bolid (ok Williams je pokazao render 3D modela, al bolid još nisu). Al ako moram nagađati: neslužbeno nakon prva 4 dana testiranja, službeno otprilike nakon 2-3 utrke u Europi

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Posto pratim samo one lošije "vijesti" u off sezoni cini se da ce Ferrari za razliku od vodeceg dvojca u aero podrucju krece sa kracim međuosovinskim razmakom ali da vec spremaju B verziju s duzom. Sudeci po takvim "vijestima" zajeb je vec napravljen.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

F1NAC je napisao/la:Posto pratim samo one lošije "vijesti" u off sezoni cini se da ce Ferrari za razliku od vodeceg dvojca u aero podrucju krece sa kracim međuosovinskim razmakom ali da vec spremaju B verziju s duzom. Sudeci po takvim "vijestima" zajeb je vec napravljen.
Navodno je b verzija tu jer ne mogu biti sto posto sigurni hoće li kraća verzija biti aerodinamički dobra koliko bi trebala dok se ne proba u praksi. Teoretski, ta kraća verzija bi trebala imati prednosti.
Makar, po iskustvu više mi naginje na ovo tvoje.
Samo neka se trkaju.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

U vrijeme Alonsa skoro svake godine je bila prica da stize B verzija,pa nikad nije dosla, koliko se ja sjecam...

To su po meni samo price
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa i zadnje 2 sezone je bila konstantno priča do sredine ljeta kako je u razvoju novi kratki nos po uzoru na Mercedes koji bi se trebao pojaviti prvo u Barceloni, pa u Kanadi, pa u Britaniji pa na kraju neće...i tako Ferrari 2015. završio sa jednakim dugim nosom sa kojim su i počeli, uz malu promjenu na tome kako su kamere pričvršćene na nos. A 2016. su samo prema kraju sezone malo promijenili kako su nosači krila oblikovani na nosu.

Jedina promjena, koja bi se mooooožda mogla nazvati "B" verzijom, iako je i to veliko natezanje, je promjena koju su u Ferrariju napravili na bokovima za VN Španjolske 2015...samo kad se vidi da su kroz sezonu mijenjali između te varijante i one sa kojom su počeli sezonu, ovisno o stazi na kojoj se vozilo, to se baš teško i uz puno natezanja može krstiti "B" bolidom

zadnji bolid Ferrarija koji bi ja mogao okarakterizirati B verzijom bih rekao da je onaj 2007. kada su počeli sa ovime:
slika

A onda sredinom sezone promijenili dizajn stražnjeg krila, pokrova motora, krilaca na pokrovu motora, šasije (ako se ne varam rađeni su i novi crash testovi) i nosa. I još kao totalnu potvrdu promijenili i nijansu crvene
slika

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:pa i zadnje 2 sezone je bila konstantno priča do sredine ljeta kako je u razvoju novi kratki nos po uzoru na Mercedes koji bi se trebao pojaviti prvo u Barceloni, pa u Kanadi, pa u Britaniji pa na kraju neće...i tako Ferrari 2015. završio sa jednakim dugim nosom sa kojim su i počeli, uz malu promjenu na tome kako su kamere pričvršćene na nos. A 2016. su samo prema kraju sezone malo promijenili kako su nosači krila oblikovani na nosu.

Jedina promjena, koja bi se mooooožda mogla nazvati "B" verzijom, iako je i to veliko natezanje, je promjena koju su u Ferrariju napravili na bokovima za VN Španjolske 2015...samo kad se vidi da su kroz sezonu mijenjali između te varijante i one sa kojom su počeli sezonu, ovisno o stazi na kojoj se vozilo, to se baš teško i uz puno natezanja može krstiti "B" bolidom

zadnji bolid Ferrarija koji bi ja mogao okarakterizirati B verzijom bih rekao da je onaj 2007. kada su počeli sa ovime:
slika

A onda sredinom sezone promijenili dizajn stražnjeg krila, pokrova motora, krilaca na pokrovu motora, šasije (ako se ne varam rađeni su i novi crash testovi) i nosa. I još kao totalnu potvrdu promijenili i nijansu crvene
slika
mislim da si zaboravio F10 i b verzija u valenciji sa blown difuzorom i novim difuzorom
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nisam ga računao kao b verziju zato jer promjene nisu bile tako opsežne kao na npr. F2007. Difuzore ionako mijenjaju momčadi skoro pa svako par utrka (ove bogatije) dok ne ubodu ono što radi kako žele.

slika
popeye
Veteran
Veteran
Navijam za: Mad Max

Post Postao/la popeye »

F1NAC je napisao/la:Posto pratim samo one lošije "vijesti" u off sezoni cini se da ce Ferrari za razliku od vodeceg dvojca u aero podrucju krece sa kracim međuosovinskim razmakom ali da vec spremaju B verziju s duzom. Sudeci po takvim "vijestima" zajeb je vec napravljen.
Link?
slika
"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Po meni se ovo takoder vodi pod b verzijom. Vise nego promjena bokova na sf15 t.

https://youtu.be/TlljqVFh1SM

S obzirom da su tadasnja vremena za razliku od 2007 bila drukcija u vidu limitiranosti s testiranjem, zracnim tunelom itd
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Vettel testira gume na Fioranu
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
dmarijon
Legenda
Legenda

popeye je napisao/la:
Link?
Mislim da još nije po portalima
https://www.reddit.com/r/formula1/comme ... e_shorter/
Samo neka se trkaju.
Odgovori