Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

F1NAC je napisao/la:Ako mečka bude 1. nakon 2. zavoja onda je više manje game over za Ferrari. Tj jedina opcija je undercut. Mečku neće tako lako preć na onoj ravnici
Isto to važi i za Mercedes ako Ferrari bude prvi, jer Ferrari ima odličan 3 sektor i "yebeno" dobar izlaz iz poslednjeg zavoja. ;)
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

pričate gluposti, pobijediti će onaj koji prvi uđe u cilj, kakve gotove stvari nakon starta? Ko da niste ni jednu trku do sada pogledali...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Taj inicijalni start je odlučio, Ferrari je bio kao ukopan, dobro je Kimi i uspijo izvući tu treću poziciju posle druge krivine.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Odličan vikend mora se priznat. Bit će bolje drugi put. šteta da je prvi red došao na stazi na kojoj je to najgora kombinacija :lol: . To ti je sreća. Idemo dalje. Završit unutar sekunde ili oko sekunde na stazi di je pedala gasa dominantna. Very good!
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Taj inicijalni start je odlučio, Ferrari je bio kao ukopan, dobro je Kimi i uspijo izvući tu treću poziciju posle druge krivine.
Bottas je startao bolje od Vettela? Ili je i dalje kriva preduga ravnica?
F1NAC je napisao/la:Odličan vikend mora se priznat. Bit će bolje drugi put. šteta da je prvi red došao na stazi na kojoj je to najgora kombinacija :lol: . To ti je sreća. Idemo dalje. Završit unutar sekunde ili oko sekunde na stazi di je pedala gasa dominantna. Very good!
...nije samo do sreće...bolid je konkurentan (trenutno, poslije Španjolske ćemo vidjeti kako stvari stoje)...vi ste ovdje izgubili...mogla bi ovo biti sezona gdje će svaki bod biti bitan...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ferrari je danas izgubio na startu, iako je u početku izgledalo kao da su Bottas i Vettel krenuli izjednačeno, ali po onboardu Vettela bih rekao da je bio možda malo preagresivan i oko T1 imao malo proklizavanja što je omogućilo Bottasu da ga prođe prije kočenja za T2.

Sviđa mi se da su i ovaj put pokušali nešto drukčije sa taktikom, očito ove godine ima brzine u bolidu za tako nešto, i eto skoro su uspjeli. Trenutno su 50% uspješni sa taktiziranjem (Australija, Bahrain)
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Cuky je napisao/la:Sviđa mi se da su i ovaj put pokušali nešto drukčije sa taktikom, očito ove godine ima brzine u bolidu za tako nešto, i eto skoro su uspjeli. Trenutno su 50% uspješni sa taktiziranjem (Australija, Bahrain)
...yep, preuzimaju više rizika kod taktiziranja - odličan način da se pobjedi mercedes...onako kockarski bacaju sve na crno ili crveno - šansa je 48,6%, pa što bude...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Toon je napisao/la: Bottas je startao bolje od Vettela? Ili je i dalje kriva preduga ravnica?
Pa Bottas je imao bolji taj inicijalni start od Vettela, da je bilo u Monaku teško bi i tu Vettel zadržao svoju poziciju, a Sochiju sa takvim startom apsolutno nije bilo nikakve šanse protiv Bottasa.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

https://twitter.com/MrAlexF1/status/858692452563263488
Vettel "počastio" Massu, ;) imam osjećaj da je Massa najmerno blokirao Vettela, onako ono prljavo, podlo.
A što se tiče na neki način izgubljene titule Masse 2008, moram reći da mnogo više žalim što Alonso nije bio bar jednom sa Ferrarijem prvak 2010 ili 2012 nego što nije Massa bio 2008.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Pa Bottas je imao bolji taj inicijalni start od Vettela, da je bilo u Monaku teško bi i tu Vettel zadržao svoju poziciju, a Sochiju sa takvim startom apsolutno nije bilo nikakve šanse protiv Bottasa.
...znači možemo se složiti da je Bottas bolje startao od Vettela i da je zato danas bio prvi...i ostavimo iza one priče da je prednost u Rusiji biti drugi da je Vettel sitting duck...bolidi su (merc i ferrari) tu negdje podjednaki i na ovoj stazi je pobijedio vozač koji je imao veću "inspiraciju" a ne bolji bolid...
F2004_the_best_ever je napisao/la:https://twitter.com/MrAlexF1/status/858692452563263488
Vettel "počastio" Massu, ;) imam osjećaj da je Massa najmerno blokirao Vettela, onako ono prljavo, podlo.
...i neka ga je, zaslužio je taj prst...samo da ga sad naknadno ne lupe po džepu...vrlo bezobrazno i nepotrebno od Masse, onako za pljunuti pred njega...možda je kakav mig stigao i iz merc garaže - ipak oni dobro surađuju (ovo malo seruckam ali nikad ne znaš)
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Toon je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la: Pa Bottas je imao bolji taj inicijalni start od Vettela, da je bilo u Monaku teško bi i tu Vettel zadržao svoju poziciju, a Sochiju sa takvim startom apsolutno nije bilo nikakve šanse protiv Bottasa.
...znači možemo se složiti da je Bottas bolje startao od Vettela i da je zato danas bio prvi...i ostavimo iza one priče da je prednost u Rusiji biti drugi da je Vettel sitting duck...bolidi su (merc i ferrari) tu negdje podjednaki i na ovoj stazi je pobijedio vozač koji je imao veću "inspiraciju" a ne bolji bolid...
Slažem se ali definitivno Mercedes i dalje ima asa na ravnicama u rukavu. Bottas je definitivno svojim startom danas zaslužio pobjedu, ali i dalje stojim kod mišljenja da je ovo staza na kojoj pole i nije toliko važan. Gledajuć samo virtualnu analizu hamiltona i vettela iz kvala, može se vidjeti koliko Mercedes pojede na ravnici
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Čiji su bolidi danas imali najbolja vremena u sva tri sektora?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

oni koji nisu bili na poziciji #1 nažalost...ako se ne varam, zadnji put kad je grafika pokazana Vettel je imao najbolje sektore 1 i 2 (iako su Mercedesa u 1. sektoru skinuli tek kad su imali priliku koristiti DRS, do tada su Mercedesi uredno po 1-3 desetinke brži bili u tom sektoru), a Kimi je imao najbolje vrijeme zadnjeg sektora.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Toon je napisao/la:Čiji su bolidi danas imali najbolja vremena u sva tri sektora?
Ja komentiram start. Tok utrke je pokazao da je Merc(bottas) bio bolji u prvom stintu, Ferrari u drugom.

Da ne ispada da pričam u prazno.

Mercedes popapa Ferrari na ravnici, Ferrari Mercedesa u zavojima

https://streamable.com/jah99
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Idu dvije zanimljive utrke Barcelona i Monako.
Biće zanimljivo vidjeti šta će timovi donijeti kada su pitanju updati u Barcelonu, Red Bull je prošle godine bio dobar i u kvalifikacijama i posle je iskoristo sudar Mercedesovih vozača i pobjedio.
Red Bull najavljuje veliki update šasije za Barcelonu, ipak sve osim 1-2 za Mercedes u Barceloni biće senzacija.
U Monako mislim da je realno očekivati da i Red Bull i Ferrari izazovu "kamionski" Mercedes, mislim da imaju šanse da budu i ispred Mercedesa.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Cuky je napisao/la:oni koji nisu bili na poziciji #1 nažalost...ako se ne varam, zadnji put kad je grafika pokazana Vettel je imao najbolje sektore 1 i 2 (iako su Mercedesa u 1. sektoru skinuli tek kad su imali priliku koristiti DRS, do tada su Mercedesi uredno po 1-3 desetinke brži bili u tom sektoru), a Kimi je imao najbolje vrijeme zadnjeg sektora.
...najbrži krug - Kimi - 1’36.844, Vettel - 1’37.312, Bottas - 1’37.367 - sva trojca u 49 krugu trke...
F1NAC je napisao/la:Ja komentiram start. Tok utrke je pokazao da je Merc(bottas) bio bolji u prvom stintu, Ferrari u drugom.
Da ne ispada da pričam u prazno.
Mercedes popapa Ferrari na ravnici, Ferrari Mercedesa u zavojima
https://streamable.com/jah99
...baš lijep prikaz, nisam ga vidio ali baš dobra analiza i sad obrati pažnju na početak gdje su izjednačeni i koliko dugo su izjednačeni i tek pred kraj ravnice merc stjeće prednost (zbog veće brzine koju uspjeva dostići)...onda vratiš opet i pogledaš koliko ima od njihovih startnih pozicija do kraja ravnice (ne od početka ravnice) i doneseš zaključak...
...moj je da je Bottas bolje startao (bio uspješniji) od Vettela i da je Ferrari (Vettel) zbog toga izgubio utrku koju je trebao dobiti...i da ova staza podjednako odgovara i mercu i ferrariju (sa malom prednošću crvenima)....
...@ F2004_the_best_ever - nakon Barcelone ćemo biti sigurno pametniji što se tiče ostatka sezone..osobno navijam da se još neki timovi približe vodećima da još malo začine sezonu...a u stvari me strah da Ferrari ili Mercedes ne useru sa nečim i tako ostatak sezone učine nezanimljivim...i da, slijedeća trka gdje je Ferrari favorit je sigurno Monaco...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ima Ferrari šanse i u Barceloni. Jak je. Možda manje nego inače ali dovoljno je jak da bi mgoao zapapriti.
Svi ostali su dvije klase ispod. Neće se red bull tako lako približiti ferrarimercu.
Samo neka se trkaju.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

dmarijon je napisao/la:Ima Ferrari šanse i u Barceloni. Jak je. Možda manje nego inače ali dovoljno je jak da bi mgoao zapapriti.
Svi ostali su dvije klase ispod. Neće se red bull tako lako približiti ferrarimercu.
...nitko ne tvrdi da nema...samo što je riječ o dvije različite filozofije tj. koncepcije bolida - neke staze će više odgovarati mercedesu a neke ferrariju...trenutno stanje je da je Barcelona je staza gdje bi mercedes "morao" pobijediti - kao što je danas morao to ferrari (a nije)...u kneževini pak sve osim pobjede ferrarija je iznenađenje (govorim to sa trenutnim stanjem...što će kome donijeti upgrade je nepoznanica)...
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Zasto mislis da bi barcelona trebala bit mercedesova staza.vidjelo se jucer vise puta na grafici da ferrari redovno vozi sporiji prvi sektor gdje.je ogromni pravac a brzi treci gdje zavoji. Mislim da bi barcelona trebala bit ferrarijeva staza. Jedino ako mercedes donese neki brutalni update
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:Zasto mislis da bi barcelona trebala bit mercedesova staza.vidjelo se jucer vise puta na grafici da ferrari redovno vozi sporiji prvi sektor gdje.je ogromni pravac a brzi treci gdje zavoji. Mislim da bi barcelona trebala bit ferrarijeva staza. Jedino ako mercedes donese neki brutalni update
Duzeosovinskim bolidima bi trebala lezat barca. Ferrari bi mogao dobar bit u zadnjem sektoru.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

F1NAC je napisao/la: Duzeosovinskim bolidima bi trebala lezat barca. Ferrari bi mogao dobar bit u zadnjem sektoru.
Slažem se sa tobom, Mercedes je favorit u Barceloni.
Biće zanimljivo vidjeti kako će Meercedes proći u Monaku, možda budu 1-2 na startu ali isto tako mogu i da budu 5-6 na startu, po mom mišljenju šanse su podjednake.
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la marcus »

Mislim da bi Ferrari trebao opako dominirati u Barceloni (vidi se po testiranjima) i Monacu (hoće Mercedes uopće moći manverirati po svim tim zavojima i skučenom boksu?!).
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

marcus je napisao/la:Mislim da bi Ferrari trebao opako dominirati u Barceloni (vidi se po testiranjima) i Monacu (hoće Mercedes uopće moći manverirati po svim tim zavojima i skučenom boksu?!).
Vidit ćemo. Ako se s upgradovima recimo zadrži omjer kao dosad bit će nekih 2,3 desetinke za Merc. igra im ulogu ravnica, zavoj broj 3, devetka ako se ne varam koja je omeđena mini ravnicama. Tu bi mogao merc vraćati Ferrariju koji je dobar u ulazima i izlazima iz sporijih zavoja. Naravno ne govorim o velikim pomacima, desetinka dvije jedna momčad kida drugoj
slika
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la marcus »

Samo da Mercedes riješi problem težine za ovu sezonu te skrate međuosovinski za slijedeću.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

marcus je napisao/la:Mislim da bi Ferrari trebao opako dominirati u Barceloni (vidi se po testiranjima) i Monacu (hoće Mercedes uopće moći manverirati po svim tim zavojima i skučenom boksu?!).
Ajd nemoj sr..ti ni ti, od kad su to mjerodavni testovi u Barceloni za utrku u Barceloni, Ferrari da dominira u Barceloni lupanje - ko Maxim po diviziji, za Monako Ferrari bi mogao imati prednost u odnosu na Mercedes ali čisto sumljam i dominaciju.
Odgovori