Utrke 2017 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: VN Azerbajdžana, Baku City Circuit, 23.-25. lipnja 2017.

Post Postao/la F1NAC »

elder je napisao/la:Upalih stream sad pa da vidim mozda pokazu :)
Prvo se kimi i bottas zakacili na startu

https://my.mixtape.moe/wydtuz.mp4

Ricciardov prolaz 2 williamsa

https://i.gyazo.com/73f00bb3cc3058b9f86 ... 34f4c7.mp4

Hamilton zakočio na izlazu iz zavoja kad je SC ulazio unutra što je uzrokovalo da ga je Vetttel naguzio. Ovaj je popizdio i išao ravnat račune na totalno glup i retardiran način ,bacio pobjedu ća.

https://video.twimg.com/tweet_video/DDLAwv4XgAAOQ4d.mp4

Hamiltonov oslonac oko glave je olabavio pa je morao u box

https://my.mixtape.moe/ufohvh.mp4

i Vettel dobio 10 sekundi stopNgo
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Toon je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Po meni Bottas je trebao dobiti kaznu za incident sa Kimijem.
...zbog čega? jer mu kimi nije ostavio mjesta i jer ga je rubnik bacio?...a Mercedes mora tražiti veću kaznu za Vettela - ja očekujem da ga diskvalificiraju barem jednu utrku jer onakvo ponašanje drugo ne zaslužuje...
Znači Kimi je trabao stati i propusti Bottasa #-o , zašto Bottas nije prikočio, nego je išao na rubnik koji ga je bacio na Kimija.
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Ajde plz, netko od vas koji su za kaznu Hamiltonu, nek mi objasni što je on napravio a da nije po pravilima smio?
I like to race, not to do laps alone.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Cuky je napisao/la:@Toon na onboard snimci sa bolida koji je bio iza Bottasa i Raikkonena (mislim da je snimka bila sa Vettelovog ili sa jedne od FI) se vidi kako je Raikkonen njemu ostavio dovoljno mjesta, al je Bottas zajahao rubnik i to ga je bacilo široko.
yep...vidio sad - no i dalje ne vidim smisla ZBOG ČEGA kazniti Bottasa? bacio ga rubnik...bolid u zraku i ne može ga iskontrolirati...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Toon je napisao/la:
Cuky je napisao/la:@Toon na onboard snimci sa bolida koji je bio iza Bottasa i Raikkonena (mislim da je snimka bila sa Vettelovog ili sa jedne od FI) se vidi kako je Raikkonen njemu ostavio dovoljno mjesta, al je Bottas zajahao rubnik i to ga je bacilo široko.
yep...vidio sad - no i dalje ne vidim smisla ZBOG ČEGA kazniti Bottasa? bacio ga rubnik...bolid u zraku i ne može ga iskontrolirati...
Neka pazi.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Vuksa_KC je napisao/la:Neka pazi.
...jel isto ide i Vettela? Kod ovakvih rasprava vidim da se ferrarijevi navijači nikad neće i ne mogu promjeniti...bljak...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Toon je napisao/la:
Vuksa_KC je napisao/la:Neka pazi.
...jel isto ide i Vettela? Kod ovakvih rasprava vidim da se ferrarijevi navijači nikad neće i ne mogu promjeniti...bljak...
Vettel je dobio kaznu, da li je i Bottas?
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

1:19 Kimi je taj koji ima prednost, Bottas je trebao prikočiti
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Toon je napisao/la:
U nastavku svog posta, dio koji nisi citirao, sam napisao da je bilo neočekivano da će kazniti ijednog od njih, bilo Bottasa ili Raikkonena. Isto kao i u Španjolskoj u T1...

zonelsk je napisao/la:Ajde plz, netko od vas koji su za kaznu Hamiltonu, nek mi objasni što je on napravio a da nije po pravilima smio?
Članak 39.13. sportskog pravilnika:
39.13 When the clerk of the course decides it is safe to call in the safety car the message "SAFETY CAR IN THIS LAP" will be sent to all teams via the official messaging system and the car's orange lights will be extinguished. This will be the signal to the teams and drivers that it will be entering the pit lane at the end of that lap.
At this point the first car in line behind the safety car may dictate the pace and, if necessary, fall more than ten car lengths behind it.
In order to avoid the likelihood of accidents before the safety car returns to the pits, from the point at which the lights on the car are turned out drivers must proceed at a pace which involves no erratic acceleration or braking nor any other manoeuvre which is likely to endanger other drivers or impede the restart.
As the safety car is approaching the pit entry the yellow flags and SC boards will be withdrawn and, other than on the last lap of the race, replaced by waved green flags with green lights at the Line. These will be displayed until the last car crosses the Line.

S obzirom na to da ovi hibridi stražnju osovinu gotovo isključivo koče motorom, točnije MGU-K kad vozač otpusti gas to je skoro kao da je pritisnuo kočnicu u prethodnim atmosferskim bolidima. Hamilton je to napravio nakon apexa zavoja gdje se obično očekuje da će vozač ubrzati, a ne dodatno usporiti. Time je ugrozio vozače direktno iza njega, u ovom slučaju Vettela, kojem je tom prilikom stradalo i prednje krilo.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

u vrijeme BBW ne moraš pritisnut kočnicu da bolid naglo usporio. obično puštanje gasa uzrokuje naglo usporavanje bolida i Hamilton to jako dobro zna. Zna i Vettel al vjerojatno nije očekivao takve prljavštine od strane Hamiltona. Na kraju je Vettel dobio odgovarajuću kaznu za svoju glupost.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Ma nema sta on ocekivat. Kad se zabijes u nelog ma cesti iako je semafor zelen, ti ces bit kriv iako ti ke opravdanje "ocekivao sam da ce krenut", kakve su to gluposti
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

vidc je napisao/la:u vrijeme BBW ne moraš pritisnut kočnicu da bolid naglo usporio. obično puštanje gasa uzrokuje naglo usporavanje bolida i Hamilton to jako dobro zna. Zna i Vettel al vjerojatno nije očekivao takve prljavštine od strane Hamiltona. Na kraju je Vettel dobio odgovarajuću kaznu za svoju glupost.
...Vettel je dobio kaznu koju je trebao dobiti Hamilton a Vettela je trebalo diskvalificirati...još postoji mogućnost istog kao i da Ham dobije 5 mjesta kazne za slijedeću utrku...
@slash...ne uspoređujmo pravila iz prometa sa pravilima F1....
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Isti je princip, zasto mu se morao vozit na 2 mm??! Naravno da će se zabit na prvo usporenje a nemoguce je znat tocno u kojem momentu ce vodeci odlucit pustit SC naprijed...
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Slash je napisao/la:Ma nema sta on ocekivat. Kad se zabijes u nelog ma cesti iako je semafor zelen, ti ces bit kriv iako ti ke opravdanje "ocekivao sam da ce krenut", kakve su to gluposti
neusporedivo, nemojte uspoređivat cestovni promet s utrkivanjem, samo se sramotite. po tom u sred slipstreaminga na sred ravnine vozač ispred ima pravo naglo usporit da se vozač iza zapuca i da ne bude nimalo odgovoran za sudar
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Sramotite se vi kojitvrdite da vozac koji vodi iza sca treba voditi racuna o tome da su ovi iza njega bakutaneri
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Slash je napisao/la:Isti je princip, zasto mu se morao vozit na 2 mm??! Naravno da će se zabit na prvo usporenje a nemoguce je znat tocno u kojem momentu ce vodeci odlucit pustit SC naprijed...
pa kao prvo ne očekuješ da će vozač ispred kršit pravila i namjerno izazivat kontakt. to se valjda po defaultu nikad ne očekuje, inače nikad nitko nikog ne bi smio preticat jer nikad ne znaš šta je budala ispred spreman uradit? moraš imat povjerenja u vozače oko sebe da će bit kolko tolko korektni.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

...iste stvari kao ovo danas Hamilton Vettel je radio gomilu puta kada je ostavljao mjesta između sebe i SC (prilikom njegovog izlaska) - kako bi se dobila veći prostor...prije toga je Hamilton bio upozoren od svoje momčadi da je skoro pretekao SC prerano (bijela crta kod ranijeg SC) i Hamilton se ima pravo sa tim braniti a Vettel je ispao baš veliko govno u ovoj utrci...namjerno udaranje u drugi auto je u svim serijama diskvalifikacija - osim u F1 ako voziš za Ferrari...
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Slash je napisao/la:Sramotite se vi kojitvrdite da vozac koji vodi iza sca treba voditi racuna o tome da su ovi iza njega bakutaneri
postoji pravilo. evo još jedan primjer: vodeći vozač koji je iza SC-a kod restarta ne bi smio ubrzat na trkaću brzinu i onda naglo zakočit bez ikakvog opravdanja, fino se sklonit se u stranu prije SC linije tako da ga vozač iza pretekne i popije kaznu za preticanje pod SC-om.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Toon je napisao/la:...iste stvari kao ovo danas Hamilton Vettel je radio gomilu puta kada je ostavljao mjesta između sebe i SC (prilikom njegovog izlaska) - kako bi se dobila veći prostor...prije toga je Hamilton bio upozoren od svoje momčadi da je skoro pretekao SC prerano (bijela crta kod ranijeg SC) i Hamilton se ima pravo sa tim braniti a Vettel je ispao baš veliko govno u ovoj utrci...namjerno udaranje u drugi auto je u svim serijama diskvalifikacija - osim u F1 ako voziš za Ferrari...
normalno je da će vozač ostavit prostora između sebe i SC-a, ali to se ne radi naglim usporavanjem na izlazu iz zavoja
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Toon je napisao/la:...iste stvari kao ovo danas Hamilton Vettel je radio gomilu puta kada je ostavljao mjesta između sebe i SC (prilikom njegovog izlaska) - kako bi se dobila veći prostor...prije toga je Hamilton bio upozoren od svoje momčadi da je skoro pretekao SC prerano (bijela crta kod ranijeg SC) i Hamilton se ima pravo sa tim braniti a Vettel je ispao baš veliko govno u ovoj utrci...namjerno udaranje u drugi auto je u svim serijama diskvalifikacija - osim u F1 ako voziš za Ferrari...
al razlika je usporit prije zadnjeg zvoja di te još ne smiju proć, na mjestu gdje se usporenje ionako očekuje, i to rade svi koji vode pri odlasku SC-a. Drugo je naglo usporiti prilikom prolaska apexa
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kranči
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Charles Leclerc

Post Postao/la Kranči »

Ima gdje snimka prvog SC-a? Zanima me da li je Hamilton prošao SC prije linije.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Cuky je napisao/la: al razlika je usporit prije zadnjeg zvoja di te još ne smiju proć, na mjestu gdje se usporenje ionako očekuje, i to rade svi koji vode pri odlasku SC-a. Drugo je naglo usporiti prilikom prolaska apexa
...još jednom - Hamilton je mogao biti kažnjen i to bi bilo u redu - Vettel je MORAO biti diskvalificiran - suci su "kaznili" Vettela kad su vidjeli da Hamilton mora u box - "eto vidite da se Ferrari kažnjava"...aha...
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Toon je napisao/la:
Cuky je napisao/la: al razlika je usporit prije zadnjeg zvoja di te još ne smiju proć, na mjestu gdje se usporenje ionako očekuje, i to rade svi koji vode pri odlasku SC-a. Drugo je naglo usporiti prilikom prolaska apexa
...još jednom - Hamilton je mogao biti kažnjen i to bi bilo u redu - Vettel je MORAO biti diskvalificiran - suci su "kaznili" Vettela kad su vidjeli da Hamilton mora u box - "eto vidite da se Ferrari kažnjava"...aha...
Ne bi bila tolka hajka Hamiltonovcima da Vettel mora biti DQ da mu momčad sama nije sjbla utrku i dodatni PIT radi headresta pa bi DQ za Vettela bilo dodatno minimaliziranje štete.
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Pouka utrke: ko vodi prije abu dabia smije se na startu zadnje utrke jednostavno zaletit u konkurenta i dobit stop and go
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Slash je napisao/la:Pouka utrke: ko vodi prije abu dabia smije se na startu zadnje utrke jednostavno zaletit u konkurenta i dobit stop and go
Može i molit tim da timski kolega uspori druge vozače.
Zaključano