Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: NOVOSTI

Post Postao/la Cuky »

vezano za sagorijevanje ulja u motoru kako bi se postigla veća snaga...

na početku sezone FIA je propisala da se ne smije potrošiti više od 5L ulja u utrci...no sada to još postrožuju kako se nebi moglo ni u kvalama muljati... trenutno je maksimalna dozvoljena potrošnja ulja u bilo kojem trenutku 1,2L na 100km...u Monzi će to biti smanjeno na 0,9L na 100km, dok svi motori uvedeni u korištenje nakon VN Italije će biti ograničeni na 0,6L na 100km, te će to isto ograničenje vrijediti i dogodine
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

S tim da to do kraja sezone nece vrijedit za Merc koji je predstavio danas novu PU. Malo glupo slozeno pravilo (lukavo izvedeno od strane Mercedesa) sad sigurno imaju upper hand

I takve male cake mogu lako odlucit prvenstvo
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Znaci i oni koriste taj fazon s uljem i to je taj Q3 mode. A mozda ferrari (ako uopce koriste tu caku) vec spada u tu normu od 0.6 i na ovaj nacin je mercedes ako nista natjeran da iskoristi i 4.PU sto ih stavlja u slican polozaj kao i ferrari kad su u pitanju iskoristene komponente...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:Znaci i oni koriste taj fazon s uljem i to je taj Q3 mode. A mozda ferrari (ako uopce koriste tu caku) vec spada u tu normu od 0.6 i na ovaj nacin je mercedes ako nista natjeran da iskoristi i 4.PU sto ih stavlja u slican polozaj kao i ferrari kad su u pitanju iskoristene komponente...
Ma.mercedes ziher ima nesto na tu shemu. Jbg samo nije toliko ocito. Doduse nebi ni Ferrari bio otkriven (ako je sve to isitna sto se sve nagadalo za njih)da ih nije otkucao covjek koji je presao u Merc
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Dvosjed korišten ove sezone par puta u sklopu F1 Experience programa, a koji je baziran na Tyrelu iz 1998. dogodine će izgledati drukčije. Promjene će doživiti skoro cijela vanjska karoserija kako bi malo više nalikovao trenutnim bolidima. Prednje krilo složenijeg dizajna te nakošeno unatrag, stražnje bočne stranice nagnute unatrag, veći barge boardovi, usmjerivači pored bokova, bokovi nakošeni prema unatrag
slika
slika
slika

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

I onda ovaj bloket između vozača i putnika xD . Ali čitao sam da rade na tome da na tom mjestu dođe kao neki šuplji airbox tako da čovjek može nešto i vidit kad se vozi.
slika
Kranči
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Charles Leclerc

Post Postao/la Kranči »

Gdje drži noge putnik? Oko ili ispod vozača? :D
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Malo OT. Sto se tice F2, nova generacija sasije koja ce zamijenit dosadasnju bit ce predstavljena u cetvrtak. Takoder bolidi ce imat kao i F1 HALO sljedece sezone

Bump:

Potvrdeno da se mercedes do kraja sezone ne treba koristiti nove direktive vezano za ulje. Osim ako predstave novi ice sto je malo vjerovatno
Mercedes will be allowed to run its latest Formula 1 engine, introduced at the Belgian Grand Prix, at a higher level of oil burn for the remainder of the season.

With a new oil burn limit of 0.9 litres per 100km coming into force at the Italian Grand Prix, Mercedes pre-empted that cut-off point by bringing its fourth and final engine in to play at Spa-Francorchamps last weekend.

According to an FIA technical directive issued in July, engines introduced before Monza would be allowed to run at an oil burn level of 1.2 litres per 100km

Cini se da ce prvenstvo time otici u jednom smjeru. Bravo jos jednom za nesposobnost FIA-e da konacno stane na kraj muckanjem s motorima
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

genijalci, čovjek bi pomislio da je sve dogovoreno s mercedesom
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Uvijek se iznova potvrđuje isto.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Predstavljen je novi F2 bolid za sljedeću sezonu. Također novi motor dolazi s tim. Mechachromeov 3.4 litreni turbo motor od 620ks. Također imat će signalizaciju u kokpitu vezano za VSC, SC. Najvažnije ima HALO koji će bit druge sezone i u F2

slika
slika
slika

slika

slika

slika

slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

u neko skorije vrijeme plan je da se spoji GP3 i F3 u jednu jedinstvenu F3 seriju koja bi onda bila prva postaja na "road to F1" programu

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Koja difuzorčina :shock:

Halo su i na ovom spec bolidu, gdje su ga mogli ukomponirati kak god su htjeli da izgleda relativno ok, uspjeli napraviti da izgleda nakaradno
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Brawn kaže kako se radi na tome da se nađe alternativa za kažnjavanje kod promjene motora/mjenjača umjesto nepopularnih kazni sa dodanim pozicijama na gridu, a ukoliko se ne nađe prihvatljiva alternativa da bi mogle kazne biti ukinute i jednostavno se živit sa problemom kojeg iste pokušavaju riješiti (česta promjena motora = veliki troškovi)
https://wtf1.com/post/ross-brawn-wants- ... penalties/

slika
popeye
Veteran
Veteran
Navijam za: Mad Max

Post Postao/la popeye »

Ma to sa kaznama je debilizam.
slika
"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Koliko god DRS izgleda umjetno cinjenica je da drukcije na ravnici nemoze se proc. Pogotovo mercedes pogonjene bolide
slika
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la marcus »

Definitivno treba davati bodove za pole position i najbrži krug.....ne znam zašto se to ne cijeni.
Kazne za dijelove motora - nešto se mora drukčije smisliti jer što će tek biti 2018. kada će svaki motor trebati izdržati 7 utrka. Sedam!!!!!!!

DRS je nužno zlo bez kojega bi trke bile još puno lošije. I sada naravno očekujem komentare "pravih" fanova koji bi radije vidjelo jedno pretjecanje bez DRSa, nego 10 sa DRSom.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
popeye
Veteran
Veteran
Navijam za: Mad Max

Post Postao/la popeye »

Treba napraviti formulu da mogu pratiti u prljavom zraku.
slika
"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Whitting kaže kako je ako se promotori potrude moguće da VN Argentine bude ponovo u kalendaru već 2019. Također je rekao da će se u slučaju povratka koristiti duži layout staze koji je korišten od 1974-1981 (naravno moderniziran)
slika

http://www.f1fanatic.co.uk/2017/09/05/b ... n-whiting/

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...Da se danas utrkuju na ovom znam tko bi bio prvi...iskreno nemam ništa protiv još jedne utrke u Južnoj Americi...navijam za povratak...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Iz Porschea su potvrdili da su zainteresirani za ulazak u F1 2021. ukoliko se promjene pravila o motorima prema trenutnom prijedlogu koji je V6 twin turbo sa kersom i bez mgu-h te da su već razgovarali sa Brawnom i ekipom iz Liberty Media grupe...

Također potvrđeno je da za sada nemaju namjeru ući sa tvorničkom ekipom, al da se već održavaju razgovori u vezi dobavljanja motora
https://wtf1.com/post/porsche-has-revea ... ing-to-f1/

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo još malo o HALO-u...Jean Todt predlaže da vodeći u prvenstvu ima HALO na svom bolidu u određenoj boji koja bi bila drukčija od drugih kako bi se na stazi odmah znalo tko je taj koji je vodeći. Nešto slično kako funkcionira žuta majica za ukupno vodećeg u biciklističkim utrkama

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Radi se na promjeni oko sakupljanja bodova da bi se dobilo superlicencu za natjecanje u F1 kako bi F2 bila skoro pa obavezna stanica na putu do F1...i dalje bi se moglo i iz drugih serija doć, ali bi F2 trebala imati najbrži put
https://wtf1.com/post/f2-will-become-al ... e-changes/

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

od kad je Liberty Media preuzeo F1 prišlo im je oko 40 zainteresiranih strana za održavanje F1 utrke... također plan je da se staze u kalendaru grupiraju po regijama kako bi se smanjila logistika oko transporta ljudi i opreme te se time smanjili troškovi putovanja (a ne kao danas di se počne u australiji, pa malo po bliskom istoku, pa malo europa, pa kanada, pa europa, pa azija pa sjeverna amerika, pa južna amerika pa bliski istok).
Također, kalendar bi ubuduće trebao biti mix klasičnih i dobro nam poznatih staza, novih za F1 izgrađenih staza i uličnih utrka
https://wtf1.com/post/f1-has-had-40-app ... took-over/

slika
Zaključano