Novo stražnje krilo

Podnica

Staro prednje krilo:

vs. Novo prednje krilo:

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
No new front suspension for the #SpanishGP for Ferrari. The decision to postpone its debut was taken a few hours ago even tho the feedback from the simulator was good. But in the post GP week there are two interesting days of testing..
The rim that exploded in Testing, wasn't caused by a debry on track, the suspension itself did that. Since test 2 Ferrari used almost the same suspension they used with the SF-71H.
Problem.mu je bio sto je imao previse draga u odnosu na mercedes. I to se vidjelo u spa najvise. Kod dvoboja za prvo mjesto. Cim su se makli iz zavjetrine vise nije vukao bolid... ali da, steta za drugi dio sezone...speedy56 je napisao/la: 11 svi 2019, 19:03 Taj bolid iz 2017. je bio zvijer u zavojima, baš sam neki dan naišao na par snimaka iz 2017. na Yt.
Kratak, okretan, dovoljno downforcea, bez halo-a, još s onim brutanim usisima u sidepodovima. Sjećam se kad je predstavljen da mi je baš opako djelovao.
Na kraju se ispostavilo da mu je falilo konjice i pouzdanosti, ako se dobro sjećam.
Zanimljivo da sad, kad konačno imaju motor barem rame uz rame s Mercedesom po snazi, je šasija ta koja jako šteka.
Pola vremena tog perioda je problem bio Alonso i njegova negativnost, temperament itd itd.F1NAC je napisao/la: 11 svi 2019, 18:24 Ma bolid je potpuni debakl. Sramota da si takva momcad nemoze od pocetka ove ere sa novim aero paketom, slozit bolid da bude dobar uS3 u Barceloni. Uvijek je ta tocka bolna na bolidu. Koji god izbace od 2009.... momcad koja proizvodi sportske automobile, hrpa postrojenja i nemogu sklopit posten ovjes...
My bad. Lani su bili solidni.
Ako je ovo točno, onda su Ferrarijevi inženjeri i manageri iz tog vremena bili nesposobniji nego sam mislio...gjoko-mkd je napisao/la: 11 svi 2019, 19:57 Sećam se kada je Ferari zbog Alonsa fulao prdnju pull rod ovjes, nije išlo...pa su se mislili da usred sezone da se prebače na push rod.
Neki od ferarijevih inzenjera ( nisam siguran..mislim da je Aldo Kosta to bio)je išao kod Rorija Brna na konsultacije, i pitao ga koliko vremena treba da se prebače na push rod....i Rory mu je reko- 6 meseca
Navodno mu je inzener rekao..a ako ubrzamo svom snagom?
Drugi odgovor je bio-6 meseci opet
Ako nemaju u Ferariju već pripremljen projekat....odneo vrag šalu
To sto Alonso preferira neki stil vožnje ili neki tip ovjesa nije razlog da se to na auto i stavi - pogotovo ako nisi siguran da ga znas napraviti. Niti je Alonsova zelja za necim krivac da to je/ nije uspjelo.gjoko-mkd je napisao/la: 11 svi 2019, 22:05 Da.....Alonso je jos u Minardiju!!!!! vozio prednji pull rod ovjes,rađen prema njegovom stilu vožnje sa podupravljanjem(understeriing)
Pricas gluposti.... pull rod ako je uveden je uveden zbog razloga jer se mehanika nalazi nize na sasiji te je vise "friendly" sa aerodinamikom odnosno ne ometa zrak koliko i push rod koji je bio dosta invazivan na zrak koji je dolazio. Plus zar ne bi promjena ovako velika di se mijenjaju prikljucci na sasiji (push, pull) zahtjevali novi crash test itd..gjoko-mkd je napisao/la: 11 svi 2019, 19:57 Sećam se kada je Ferari zbog Alonsa fulao prdnju pull rod ovjes, nije išlo...pa su se mislili da usred sezone da se prebače na push rod.
Neki od ferarijevih inzenjera ( nisam siguran..mislim da je Aldo Kosta to bio)je išao kod Rorija Brna na konsultacije, i pitao ga koliko vremena treba da se prebače na push rod....i Rory mu je reko- 6 meseca
Navodno mu je inzener rekao..a ako ubrzamo svom snagom?
Drugi odgovor je bio-6 meseci opet
Ako nemaju u Ferariju već pripremljen projekat....odneo vrag šalu