NH ne lose.
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
Stroll je vodio, ali nije završio niti jedan krug kao vodeći jer ga je Max prešao brzo, tako da bi trebalo bolje definirati "poveo"Vuksa_KC je napisao/la: 22 ruj 2019, 15:13Kaj nije stroll vodio u Hocku?Cuky je napisao/la: 22 ruj 2019, 15:06 Fun Fact: Prvi puta da netko osim top 3 ekipe vodi u utrci od Silverstonea 2015. kada je Williams poveo
@Vidc da, tražili od njega da radi ista vremena koja je radio Hamilton kako ne bi smanjio zaostatak.
Team boss Mattia Binotto explained why Leclerc was not pitted first.
"Verstappen was ready to stop so we had to protect his [Sebastian's] position," Binotto told Sky Sports F1.
"It was the best opportunity for us to try and overtake Hamilton. Later on, we would have stopped Charles and the pit crew should have been free for him.
"So that was the right time to stop Sebastian - no discussion. Going out he drove very well on new tyres and, simply, that's racing and he has been ahead of Charles.
"We could not have stopped Charles at that stage because if you are leading the race you will not stop first. It was simply the proper window for Seb."
Staza je takva da se i sa starim gumama da dobro branit pozicija, tako da su se odlucili i prerano ic na izmjenu samo bi time pridobili, nista izgubili. Jako losa odluka.Vuksa_KC je napisao/la: 22 ruj 2019, 21:44 Računali su na SC, nije da su i puno fulali s obzirom čega je sve bilo posle.
Ali da, malo očajna strategija.
A svi pričaju o nezadovoljnom Leclercu, a kaj je onda Bottas. Njega su mogli ostaviti da uspori cijelu kolonu, ali pretpostavljam da su mu morali bar neki ustupak napraviti.Ćale od Lewisa je napisao/la: 23 ruj 2019, 07:59Staza je takva da se i sa starim gumama da dobro branit pozicija, tako da su se odlucili i prerano ic na izmjenu samo bi time pridobili, nista izgubili. Jako losa odluka.Vuksa_KC je napisao/la: 22 ruj 2019, 21:44 Računali su na SC, nije da su i puno fulali s obzirom čega je sve bilo posle.
Ali da, malo očajna strategija.
Jedino sto je jako vazno izracunat promet na stazi, Max je isao prvi a nije imao cistu stazu da preskoci vettela, dok je Vettel imao idealne uvjete da je na prvo mjesto skocio. Puno je faktora i sigurno nije lako prvi potegnut okidac.
bottas je morao usporiti da hamilton ne padne iza albonaCuky je napisao/la: 23 ruj 2019, 08:18 meni su samo smiješni dvostruki standardi. Ne mislim ovdje sada na tebe Ćale, da ne bi bilo zabune, nego općenito. Kad Ferrari zezne strategiju onda su nesposobni talijani, kad Mercedes zezne strategiju onda je puno faktora. To viđam svuda po forumima jučer nakon utrke i danas.
Isto tako i za to kako vozači završe u utrci: Vettel boljom taktikom pretekne ne samo Hamiltona nego i Leclerca i odmah je kompletna F1 "zajednica" na nogama kako se sabotira Leclerca. Mercedes od Bottasa traži da smanji tempo na onaj koji u tom trenutku vozi Hamilton kako bi Hamilton nakon boksa izašao ispred njega: radi se to zbog prvestva. Iako je 63 boda prednosti
Kad on napravi divebomb je ok ali smo srali po Riciju?F1NAC je napisao/la: 23 ruj 2019, 22:14 Savršena utrka za Vettela. Ono probijanje kroz promet je bilo do jaja, pogotovo s Gaslyem. Svaki SC odlično izveden. Plus jos je imao 0.6 sekundi sporiji stop. Monstruozni outlap. Moje mišljenje je da nije ukenjao zadnji krug u Q3 da bi uzeo pole bio u subotu. Žao mi je Leclerca, al jbg jednostavno u kaosu koji je generirao (taktički) je izvukao deblji kraj. Jučer su oba Ferrarija bila savršena. Ako se ovakav uspon u formi nastavi.. Možda konstruktorski nije daleko. Trenutno -133 sa 264 boda u igri![]()
Ne. Neki cak i vecina od Riccijevih divebombova su se sastojali od toga da je koristio drugog kao kocnicu tj. Ovaj bi se prekocio i sam bi jedva napravio zavoj dok ovaj drugi bi bio izbacen sa staze. Vettel i Gasly su bili poravnati u trenutku skretanja prema zavoju, dok je Vettel pod svojom kontrolom pogodio apexzonelsk je napisao/la: 24 ruj 2019, 10:31Kad on napravi divebomb je ok ali smo srali po Riciju?F1NAC je napisao/la: 23 ruj 2019, 22:14 Savršena utrka za Vettela. Ono probijanje kroz promet je bilo do jaja, pogotovo s Gaslyem. Svaki SC odlično izveden. Plus jos je imao 0.6 sekundi sporiji stop. Monstruozni outlap. Moje mišljenje je da nije ukenjao zadnji krug u Q3 da bi uzeo pole bio u subotu. Žao mi je Leclerca, al jbg jednostavno u kaosu koji je generirao (taktički) je izvukao deblji kraj. Jučer su oba Ferrarija bila savršena. Ako se ovakav uspon u formi nastavi.. Možda konstruktorski nije daleko. Trenutno -133 sa 264 boda u igri![]()
Da se razumijemo - meni je vrhunski potez i dapace, nemam nista protiv i smatram da bi toga trebalo bit vise.
Samo komentiram - objektivnost ljudi ovdje i kak niko to sad nije komentiral.