Arhiva pitanja i odgovora - 19.4 - 30.6.2007.

Mladen Jergović odgovara na vaša pitanja...
Zaključano
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Mladen Jergović »

rosberg's biggest fan je napisao/la:Gospodine Jergoviću, što vi mislite ,zašto je Williams zadnjih godina lošiji nego prije :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Kao i mnoge druge ekipe, i Williams prolazi kroz svoje kvalitativne cikluse. Sada su malo u nekom kriznijem ciklusu, odnosno vjerojatno upravo iz njega izlaze.
Ali, ako govorimo o razlozima, to je svakako novac. To je ipak još uvijek prava nezavisna ekipa, s vrlo određenim i dfefiniranim budžetom. Taj budžet jest ogroman, ali nikad ne možebiti onakav kakvog ima Ferrari ili Mclaren ili BMW ili Renault ili Honda/Toyota. Dakle, uvijek se sve vrti oko para i Williams trenutno jednostavn o nema dovoljno novca za brzi povratak u sam vrh.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kenny je napisao/la:Gospodine Jergoviću.

Koje je vaše mišljenje za Rossa Bravwna da li će se vratiti u Ferrari ili bi mogao otići u Hondu što sam čitao na internetu da ga Honda želi ili bi mogao otići u ngdje drugdje ili je moguće da se ne vrati u Formulu1.
Ako se Ross Brawn vrati u Formulu 1, prije svega će razgovarati s Ferrarijem. Mislim da je za njega manje-više rezervirano mjesto Jeana Todta, kad ovaj ode u više Ferrarijeve (Fiatove) sfere. Kad je Schumacher odlučio otići, Todt je odlučio ostati još jednu godinu kao boss ekipe, radi što bolje tranzicije. Brawn stoga čeka tu godinu (a i inače je oduvijek htio tu godinu dana pecanja) i vjerojatno dolazi na mjesto Todta.
Priča s Hondom je, vele mi ljudi iz Formule 1, samo mala kampanja Nicka Fryja (bossa Honde), radi osiguranja vlastitih pozicija kod japanskih gazdi u Hondi. Jer, ako je on u pregovorima s Brawnom (makar i fiktivnim), onda ga se oni neće tek tako riješiti, jer će možda propasti daljnji pregovori s Brawnom. To je objašnjenje te priče s Brawnom u Hondi, priče koja po svoj prilici nema puno veze s realnim stanjem stvari.
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

Gospodine Jergovicu,da li ste kada pricali s Alonsom,kakav je on kao osoba,prema fanovima,prema ljudima s kojim radi.......
Kakvo je vase misljenje o njemu?
Negdje ranije ste poredili Raikkonena,Schumachera i Montoyu... kakvi su u Monaku,kakav je Alonso u odnosu na Raikkonena na toj stazi?
user

Post Postao/la user »

Gospodine Jergovicu po vama sta je problem da Toyota i Honda dva giganta auto-moto industrije i momcadi s tolikim budjetima novca u F1 ostvaruju tako lose rezultate, pogotovo Honda.

Zasto se velike i uspjesne kompanije u auto-moto sportu AUDI i Porshe ne ukljuce u Formulu 1 i da li mislite da ce ubrzo doci i njihovo vrijeme.
-Briatore-
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la -Briatore- »

Poštovani g. Mladene.
Da li je ova nesnošljiva stanka (kojoj je fala Bogu ovaj vikend kraj) bila splet nesretnih i stvarnih okolnosti ili tek puka demonstracija snage čuvenog g. Bernija. Zar je stvarno bilo potrebno izbaciti utrku bez nadomještanja nekom drugom, npr. VN Pacifika koja se mogla umjesto (VN San Marina)Imole, voziti u Suzuki.
Znam da je vjerovatno Suzuki istekao ugovor, ali ovo što se radi je anti-propaganda Formule 1.
Mi koji živimo za F1 vikend, ovo teško podnosimo.
Pogotovo kada se vidi koliko se pažnje gledateljima posvećuje u nekim američkim serijama (koje se po meni ne mogu mjeriti sa F1-osim ako niste ludi amrikanac koji voli sudareeeeee....jupi).
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Buba je napisao/la:Gospodine Jergovicu,da li ste kada pricali s Alonsom,kakav je on kao osoba,prema fanovima,prema ljudima s kojim radi.......
Negdje ranije ste poredili Raikkonena,Schumachera i Montoyu... kakvi su u Monaku,kakav je Alonso u odnosu na Raikkonena na toj stazi?
Od svih vozača danas u Formuli 1 s kojima sam pričao Alonso mi se najviše sviđa. Izuzetno inteligentan čovjek, brz, nepretenciozan. U početku se doima malo stidljivim. Mislim da to nije samo dojam već da on stvarno je malo stidljiv u kontaktu s nepoznatim ljudima.
Alonso je iz posve normalne obitelji, u kojoj su novci uvijek bili briga i važan faktor. Vjerojatno je zato tako normalan i danas.
Monako je, premda je Miki Maus staza što se tiče pretjecanja, uvijek dobar test ustanoviti tko je pravi vozač, osobito ako ih imate priliku gledati u živo. I baš su M Schumacher, Montoya, Räikkönen i Alonso najbolji vozači koje sam u Monaku vidio od vremena Mansella, Senne, i Häkkinena.
Što se tiče Räikkönena i Alonsa, po mojem mišljenju Finac je na toj stazi za nijansu brži od Španjolca. Uostalom, vidjet ćemo vrlo uskoro.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

user je napisao/la:Gospodine Jergovicu po vama sta je problem da Toyota i Honda dva giganta auto-moto industrije i momcadi s tolikim budjetima novca u F1 ostvaruju tako lose rezultate, pogotovo Honda.

Zasto se velike i uspjesne kompanije u auto-moto sportu AUDI i Porshe ne ukljuce u Formulu 1 i da li mislite da ce ubrzo doci i njihovo vrijeme.
Razlog je u organizaciji ekipe i ljudima koji vode ove ekipe. Japanci smatraju da F1 ekipa može (i treba) funkcionirati poput velike korporativne mašine, po istom principu po kojem vrlo uspješno funkcioniraju njihove korporacije za proizvodnju cestovnih automobila.
Po mojem mišljenju, to se u Formuli 1 pokazuje vrlo lošim. Formula 1 traži vrlo brze odluke, brzo prenošenje informacija, snagu individualaca i - daleko najvažnije - instinkt i strast trkača. Umjesto toga, Toyota i Honda puno toga baziraju na svojim komitetima i podkomitetima, a glavne odluke moraju se odobriti kroz upravne odbore u Japanu. Sporo, tromo, loše.
Plus, sami ključni ljudi u ove dvije ekipe jednostavno nisu dovoljno kvalitetni. Mislim, međutim, da ni Howett niti Fry neće ostati u svojim foteljama jako dugo.

Razlog za abstinenciju Audija i Porschea iz Formule 1 leži u činjenici da je za obje ove tvornice ključno američko tržište, a Formula 1 još uvijek ne zvoni jako glasno u toj zemlji. Zato imate obje ove tvornice u podosta popularnoj seriji ALMS, i tamo rade pravi rusvaj.
Ali, ako Formula 1 opstane u SAD i počne se ozbiljno uvažavati, Audi će vjerojatno ozbiljno razmotriti tu mogućnost, osobito ako se ponešto snize sveukupni potrebni troškovi.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

-Briatore- je napisao/la:Poštovani g. Mladene.
Da li je ova nesnošljiva stanka (kojoj je fala Bogu ovaj vikend kraj) bila splet nesretnih i stvarnih okolnosti ili tek puka demonstracija snage čuvenog g. Bernija. Zar je stvarno bilo potrebno izbaciti utrku bez nadomještanja nekom drugom, npr. VN Pacifika koja se mogla umjesto (VN San Marina)Imole, voziti u Suzuki.
Znam da je vjerovatno Suzuki istekao ugovor, ali ovo što se radi je anti-propaganda Formule 1.
Mi koji živimo za F1 vikend, ovo teško podnosimo.
Pogotovo kada se vidi koliko se pažnje gledateljima posvećuje u nekim američkim serijama (koje se po meni ne mogu mjeriti sa F1-osim ako niste ludi amrikanac koji voli sudareeeeee....jupi).
Nema puno misterije: sve ovisi o Bernieju. Njegova je procjena, očito, bila da je ova pauza bila neizbježna. Glavni su razlozi, naravno, financijske prirode (zaboravite na one priče o lošim boksovima, paddocku bla bla): ljudi iz Imole nešto su ozbiljno uprskali po pitanju svojih obaveza prema FOM-u, i vrlo su nemilosrdno izbačeni iz kalendara, makar i po cijenu ove grozne pauze. (I) to je današnja Formula 1.
Magic Alonso
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Fernanda

Post Postao/la Magic Alonso »

Mladen Jergović je napisao/la:
Buba je napisao/la:Gospodine Jergovicu,da li ste kada pricali s Alonsom,kakav je on kao osoba,prema fanovima,prema ljudima s kojim radi.......
Od svih vozača danas u Formuli 1 s kojima sam pričao Alonso mi se najviše sviđa. Izuzetno inteligentan čovjek, brz, nepretenciozan. U početku se doima malo stidljivim. Mislim da to nije samo dojam već da on stvarno je malo stidljiv u kontaktu s nepoznatim ljudima.
Alonso je iz posve normalne obitelji, u kojoj su novci uvijek bili briga i važan faktor. Vjerojatno je zato tako normalan i danas.
opisali ste fernanda kao skroz pozitivnu osobu, pa me zanima vaš komentar na razna mišljenja o tome kako je uobražen i arogantan.
smatrate li i vi mogućim da se toliko umislio otkada je osvojio titulu?
(ne znam kada ste zadnji put s njim pricali, tj. jeste li otkako je postao svjetski prvak).
"Together, we have made a dream come true." Fernando Alonso
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Magic Alonso je napisao/la:

opisali ste fernanda kao skroz pozitivnu osobu, pa me zanima vaš komentar na razna mišljenja o tome kako je uobražen i arogantan.
smatrate li i vi mogućim da se toliko umislio otkada je osvojio titulu?
(ne znam kada ste zadnji put s njim pricali, tj. jeste li otkako je postao svjetski prvak).
Nisam s njim pričao otkako je postao svjetski prvak, ali posve je nemoguće da se bitno promijenio. Moj jako dobar prijatelj Peter Windsor, koji je danas po meni najveći svjetski F1 novinar i autoritet, veli da je Fernando posve isti kakav je bio prije 2003.
Te priče o uobraženosti i aroganciji izmišljaju ljudi koji ga ne poznaju, kojima je, možda, odbio intervju jer je to bio 56. intervju tog dana, ili ljudi koji su o njemu napisali nešto na pamet, pa im je to on poslije spomenuo.
Uvjeravam vas da biste se i vi posve isto odnosili prema takvim stvarima. (Uostalom, kad biste samo znali što su sve ljudi o meni pisali i govorili, osobito kada sam otišao u Englesku, ili kad sam tamo radio i zahtijevao određene profesionalne standarde...) Uvjeravam vas je je Alonso vrlo OK.
F1_viewer

Post Postao/la F1_viewer »

Poštovanje gospodine Jergoviću!

Prije svega moram vam se zahvaliti u svoje ime kao i svih drugih ljudi na formu, što pored svih silnih obveza nađete još i vremena odgovarati na naša pitanja!
Htio sam vas pitati jednu (po meni) jako bitnu stvar:
Postoji li uopće ikakva doping kontrola u formuli1?
(Koliko pratim ovaj sport čuo sam da takvo nešto uopće ne postoji!)
Naime, za vrijeme australskog GP-a održavalo se i svjetsko prvenstvo u plivanju (u Australiji naravno), pa kad je F1 'karavan' napustio Australiju, u mnogim novinama (npr. Jutarnji) i internet portalima mogle su se pročitati raznorazne priče o pronađenom kokainu u hotelskim sobama F1 vozača!
Mišljenja sam da nikako nije uredu da bilo koji F1 vozač (ili sportaš uopće) nedostatak koncetracije ili bilo kojeg drugog prirodnog talenta nadoknađuje takvim sredstvima!
Ako ne postoji doping kontrola zašto se ne uvede?! Jeste li možda ikad razgovarali s Berniem o tome?
SAMO JE JEDNO U MOM ŽIVOTU VRIJEDNO
DA PUSTIM SUZU S OKA, JER TEBE VOLIM JA
ŽIVOT MI DALA, BAŠ KAO DA JE ZNALA
DA NIKAD NEĆE NESTAT SA MOJIH USANA - HRVATSKA
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Gospodine Jergoviću.

Kakav je po vama bio Heinz-Harald Frentzen i jeli ste sa njim imali interviju.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

F1_viewer je napisao/la:Poštovanje gospodine Jergoviću!

Prije svega moram vam se zahvaliti u svoje ime kao i svih drugih ljudi na formu, što pored svih silnih obveza nađete još i vremena odgovarati na naša pitanja!
Naime, za vrijeme australskog GP-a održavalo se i svjetsko prvenstvo u plivanju (u Australiji naravno), pa kad je F1 'karavan' napustio Australiju, u mnogim novinama (npr. Jutarnji) i internet portalima mogle su se pročitati raznorazne priče o pronađenom kokainu u hotelskim sobama F1 vozača!
Mišljenja sam da nikako nije uredu da bilo koji F1 vozač (ili sportaš uopće) nedostatak koncetracije ili bilo kojeg drugog prirodnog talenta nadoknađuje takvim sredstvima!
Ako ne postoji doping kontrola zašto se ne uvede?! Jeste li možda ikad razgovarali s Berniem o tome?
Svremena na vrijeme se u (žutim) medijima pojavi poneka priča na tu temu, pretpostavljam isključivo zbog imidža Formule 1 kao bogatog i ˝dekadentnog˝ sporta. Naravno, nikada takve priče nemaju nikakvu konkretnu osnovu.
Anti-doping kontrola se i u Formuli 1 i u svim drugim auto-sportovima provodi redovito (premda ne toliko redovito kao u biciklizmu ili na drugim velikim sportskim natjecanjima), i to je glavni razlog zbog kojeg se prilično sigurno može reći da su vozači čisti.
Ali, ne uvijek. Recimo, 2002. je Čeh Tomas Enge ostao bez naslova prvaka u međunarodnoj Formuli 3000 jer su mu za jednu utrku te sezone (koju je dobio) ustanovljeni tragovi marihuane u urinu. S te utrke Enge je odmah diskvalificiran i naslov prvaka otišao je Sebastienu Bourdaisu.
Dakle, tu se radilo o marihuani, koja je tzv. laka droga. Mislim osobno da su te priče o kokainu i tko zna čemu čista bajka, jednostavno zato jer su vozači (uglavnom) previše pametni da ne bi znali da dozvoliti nečem jačem da utječe na tvoje reflekse, vidno polje ili koncentraciju pri brzinama u Formuli 1 znači koketirati sa samoubistvom.
Usput, o ovome sam jednom pričao s Coulthardom, a također i s Jodyjem Scheckterom (svjetskim prvakom 1979.), i u oni su mi rekli da bi tako nešto bila ordinarna glupost, čak i kad bi se vozač uspio prošvercati kroz rigorozne anti-doping kontrole.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kenny je napisao/la:Gospodine Jergoviću.

Kakav je po vama bio Heinz-Harald Frentzen i jeli ste sa njim imali interviju.
S Frentzenom sam razgovorao nekoliko puta, i pred kamerama i bez njih. To je čovjek kojeg morate upoznati malo bolje da biste dohvatili dosta njegove otkačenosti i inteligencije. Inače se doima malo bezličnim i ne previše uzbudljivim. Kao F1 vozač mislim da je zbog nečeg trokirao kad je 1997. došao u Williams, i nikada nije ostvario puni potencijal. Jer, u Formuli 3 su ga smatrali boljim od M Schumachera, s kojim je bio izravni rival.
Kasnije je bio puno bolji u Jordanu. Možda mu jednostavno nije odgovarala atmosfera u Williamsu, i to mu je praktički naškodilo karijeri.
F1_viewer

Post Postao/la F1_viewer »

F1_viewer je napisao/la:Poštovanje gospodine Jergoviću!

Svremena na vrijeme se u (žutim) medijima pojavi poneka priča na tu temu, pretpostavljam isključivo zbog imidža Formule 1 kao bogatog i ˝dekadentnog˝ sporta. Naravno, nikada takve priče nemaju nikakvu konkretnu osnovu.
Anti-doping kontrola se i u Formuli 1 i u svim drugim auto-sportovima provodi redovito (premda ne toliko redovito kao u biciklizmu ili na drugim velikim sportskim natjecanjima), i to je glavni razlog zbog kojeg se prilično sigurno može reći da su vozači čisti.
Ali, ne uvijek. Recimo, 2002. je Čeh Tomas Enge ostao bez naslova prvaka u međunarodnoj Formuli 3000 jer su mu za jednu utrku te sezone (koju je dobio) ustanovljeni tragovi marihuane u urinu. S te utrke Enge je odmah diskvalificiran i naslov prvaka otišao je Sebastienu Bourdaisu.
Dakle, tu se radilo o marihuani, koja je tzv. laka droga. Mislim osobno da su te priče o kokainu i tko zna čemu čista bajka, jednostavno zato jer su vozači (uglavnom) previše pametni da ne bi znali da dozvoliti nečem jačem da utječe na tvoje reflekse, vidno polje ili koncentraciju pri brzinama u Formuli 1 znači koketirati sa samoubistvom.
Usput, o ovome sam jednom pričao s Coulthardom, a također i s Jodyjem Scheckterom (svjetskim prvakom 1979.), i u oni su mi rekli da bi tako nešto bila ordinarna glupost, čak i kad bi se vozač uspio prošvercati kroz rigorozne anti-doping kontrole.
Zahvaljujem na odgovoru!
SAMO JE JEDNO U MOM ŽIVOTU VRIJEDNO
DA PUSTIM SUZU S OKA, JER TEBE VOLIM JA
ŽIVOT MI DALA, BAŠ KAO DA JE ZNALA
DA NIKAD NEĆE NESTAT SA MOJIH USANA - HRVATSKA
ogi
Navijam za: Michael Schumachera

Post Postao/la ogi »

Danas negdje na pola 1. slobodnog treninga mogli smo vidjeti M. Schumachera kako je došao u box Ferrarija i kako se srdačno pozdravio s mehaničarima. Mladene, što vi mislite kakvu će ulogu ili funkciju imati Michael u Ferrariju ake ne možda od ove utrke onda u bliskoj budućnosti?
Što mislite o novoj šikani? Navodno su je napravili da bi se moglo lakše preticati. Ja nisam baš optimista.
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la sepulctor »

S obzirom da ste godinama radili za FOM TV, zanima me da li znate kako doći do onboard snimaka (posebno iz kvalifikacija) 1987. - 1995., tj. prije digitalne TV.
Hvala!
parabolica

Post Postao/la parabolica »

Poštovani gosp. Jergoviću, upravo sam odgledao oba današnja treninga i iako sam najijač Ferarija unatoč najavama sa prošlotjednih testiranja očiti je da je McLaren trenutno bolji bolid od Ferarija... Što se dogodilo s onim bolidom koji je pred kraj prošle i u Australiji ove godine bio tako uvjerljiv , jer činjenica da ferari jest brz ali gdje je nestala ona aerodinamika i ležanje u zavojima. Ako ste gledali treninge pojasnite mi Kimijevu vožnju jednom rukom...............
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ogi je napisao/la:Danas negdje na pola 1. slobodnog treninga mogli smo vidjeti M. Schumachera kako je došao u box Ferrarija i kako se srdačno pozdravio s mehaničarima. Mladene, što vi mislite kakvu će ulogu ili funkciju imati Michael u Ferrariju ake ne možda od ove utrke onda u bliskoj budućnosti?
Što mislite o novoj šikani? Navodno su je napravili da bi se moglo lakše preticati. Ja nisam baš optimista.
Mislim, na osnovu press-konferencije danas, da Schumacher neće vrlo uskoro imati neku konkretnu fonkciju u Ferrariju. Mislim da on ima prilično odrješene ruke, i da će na miru sve osmotriti, proučiti, i onda možda, zajedno s Rossom Brawnom, odlučiti što će točno raditi. Ali, ništa se neće dogoditi uskoro.
Za novu šikanu mislim da je grozna. Uopće ne vidim kako ona može omogućiti pretjecanje, osim ako vozač naprijed ne napravi pogrešku. Ali, u takvom slučaju pretječe se ionako. S ovom šikanom su kastrirali jedan od najboljih zavoja u Barceloni, onaj posljednji, koji se sad više ne može voziti istom brzinom, tj. na samom rubu. Sad je to puno lakši zavoj. Bez veze.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

sepulctor je napisao/la:S obzirom da ste godinama radili za FOM TV, zanima me da li znate kako doći do onboard snimaka (posebno iz kvalifikacija) 1987. - 1995., tj. prije digitalne TV.
Hvala!
Od FOM-a ne želite ništa kupiti jer nemate toliko para - pretpostavljam. Ako imate puno para, onda mi se javite privatnom porukom, pa ću vam dati uputstva.
Ali, ima u Engleskoj za kupiti jedan DVD samo s on-board snimkama iz povijesti Formule 1, i to je svarno super. Mislim da se to reklamira na www.grandprix.com. Ako ne, pitajte tipa koji vodi taj site na joe@grandprix.com.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

parabolica je napisao/la:Poštovani gosp. Jergoviću, upravo sam odgledao oba današnja treninga i iako sam najijač Ferarija unatoč najavama sa prošlotjednih testiranja očiti je da je McLaren trenutno bolji bolid od Ferarija... Što se dogodilo s onim bolidom koji je pred kraj prošle i u Australiji ove godine bio tako uvjerljiv , jer činjenica da ferari jest brz ali gdje je nestala ona aerodinamika i ležanje u zavojima. Ako ste gledali treninge pojasnite mi Kimijevu vožnju jednom rukom...............
Idemo još pričekati do sutra i onda dati ocjenu slabe forme Ferrarija. Petak zna biti varljiv jer ljudi rade skroz različite stvari na autima. Netko se sprema za utrku, netko za kvalifikacije, netko traži gume, netko podešava set-up, netko kočnice... Rijetko tko ide punom snagom.
Pogledajte samo jutarnje i popodnevne pozicije Renaulta, ili Toyote, ili Super Agurija. Dakle, vidjet ćemo tek sutra tko je gdje.
Na žalost, nisam danas gledao TV jer sam bio na putu, pa ne mogu komentirati jednoruku vožnju Räikkönena. Ovak na pamet, možda je nešto podešavao drugom rukom?
ogi

Post Postao/la ogi »

ogi je napisao/la:Danas negdje na pola 1. slobodnog treninga mogli smo vidjeti M. Schumachera kako je došao u box Ferrarija i kako se srdačno pozdravio s mehaničarima. Mladene, što vi mislite kakvu će ulogu ili funkciju imati Michael u Ferrariju ake ne možda od ove utrke onda u bliskoj budućnosti?
Mislim, na osnovu press-konferencije danas, da Schumacher neće vrlo uskoro imati neku konkretnu fonkciju u Ferrariju. Mislim da on ima prilično odrješene ruke, i da će na miru sve osmotriti, proučiti, i onda možda, zajedno s Rossom Brawnom, odlučiti što će točno raditi. Ali, ništa se neće dogoditi uskoro.
Za novu šikanu mislim da je grozna. Uopće ne vidim kako ona može omogućiti pretjecanje, osim ako vozač naprijed ne napravi pogrešku. Ali, u takvom slučaju pretječe se ionako. S ovom šikanom su kastrirali jedan od najboljih zavoja u Barceloni, onaj posljednji, koji se sad više ne može voziti istom brzinom, tj. na samom rubu. Sad je to puno lakši zavoj. Bez veze.
Hvala na odgovoru. Ovo sam vam pitanje bio postavio prije nego je objavljen razgovor sa Michaelom. Zapravo njegova jedina trenutačna uloga je da kako je sam rekao - promatra. A onda će odvagati i donjeti odluku, Slažem se definitivno sa vama u vezi šikane. Totalna je glupost.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Gospodine Jergoviću!

Da li se može desiti da Michael Schumacher kupi STR što se je pisalo po internetu da će ih kupiti.

Unaprjed hvala.
ogi

Post Postao/la ogi »

Pošto, prema TV programu, u nedjelju neće biti STUDIA F1, a da nebi bili zakinuti za vaše komentare (a siguran sam da mnogi cijene vaše opservacije), dali biste bili ljubazni da nam, barem na forumu, nakon završetka utrke date vaš kratak komentar utrke, ili eventualno nećega zanimljivoga što se bude dogodilo u Španjolskoj.
Unaprijed hvala!
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la sepulctor »

Osvrnuo bih se na vašu kolumnu u kojoj ste insinuirali da je današnji Renault dobar koliko i prošlogodišnji, samo ima
Fisichellu umjesto Alonsa za 1. vozača. Tamo ste rekli da je u prosjeku zaostajao 0.7s koliko zaostaje i sad.

Dolje je kompletna statistika! Prvi red označava Fisichellin zaostatak (+) ili prednost (-) u kvalifikacijama. Uzeo sam u
obzir apsolutno najbolji krug, jer u Q3 vozači često voze s različitom količinom goriva ili drugim gumama.
Drugi red je razlika između najboljeg kruga svakog vozača, a treći red je razlika na kraju utrke podijeljena s brojem
krugova. Naravno u obzir dolaze samo utrke koje su oba završila.

Bahrain Barcel Hocken Hungar Imola Indy Interlagos Istan Magny
+0.616 +0.061 -0.206 +0.790 +0.235 -0.677 +0.313 +0.429 +0.195
+1.786 +0.360 -0.275 +6.142 +0.784 -0.185 +0.160 +0.301 +0.287
-------- +0.363 +0.016 -------- +0.615 -0.162 +0.164 +0.695 +0.502

Melbour Monaco Montreal Monza Nürb Sepang Shangh Silv Suzuka
-0.094 +0.025 +0.452 +0.196 +1.378 -0.374 +0.358 +0.341 -0.051
+1.372 +0.248 +0.758 +0.496 +0.432 +0.491 +1.746 +0.639 +0.888
+0.674 +0.796 +0.224 ------- +1.173 -0.082 +0.734 +0.333 +0.452

Prosjek
Kvalifikacije +0.222s
Najbrži krug +0.913s / 0.605s bez Hungaroringa*
Utrka +0.433s

* Hungaroring (razliku najbržeg kruga) ne treba računati jer je Fisi odustao u 19. krugu dok je staza bila jako mokra, dok
je Alonso odustao u 52. krugu kad se već počela sušiti, pa je imao priliku voziti puno brže, otud 6.142s razlike!
Također bih se osvrnuo na utrku u Hockenheimu, gdje je, iako brži, morao pustiti Alonsa zbog očitih razloga.
Zaključano