pospani gad je napisao/la:Osobno, jako bih volio da ne otpleše samo jedno ljeto, jer jednostavno morate voljeti čovjeka koji je pokazao (u figurativnom smislu) srednji prst Briatoreu i njegovim odvratnim metodama pohlepne manipulacije i ˝vođenja˝ karijera Grand Prix vozača.
Pod
jednom sezonom pretpostavljao sam da se bude dokazao, i da ide dalje, pa da završi u Renaultu ( ako/kad ne bude Flavija ) ili BMW-u...Neka samo dojde voziti... pravi je... Kod ove fraze; Seb pokazao "srednji prst" Flaviju, da li se to, u postotcima bar 85% može reći, da je Fernando napravio Flaviju? Donekle, ili krenuh nekim drugim pravcem? Flavio je još uvijek Fernandov manager?! Vidjeli smo kako je Flavio postupio prema M. Webberu, mahnuo mu je prstom to nisi smio napraviti ( Williams ) i sad nećeš dobiti što si mogao ( Renault ).
Ali, da, to je skica za budućnost kakvu je zamislio Max Mosley, i meni se to čini prilično tamnom perspektivom.
Ko drži tog finog gospodina ( Maxa M. ) osim Bernie-ja? Kome treba
tamna perspektiva? S čime fini gospodin klikera? Zar on zadnji zaključuje odluke ili je tu netko drugi u pozadini ( ne mislim na Bernie-ja )? Kad će ta 2009.?
Alonso je Flaviju, što se odlaska u McLaren tiče, pokazao nešto drugo, ne samo prst. Da, on je nominalno još uvijek Alonsov menadžer, ali samo zato jer im još traje taj nekakav ugovor. Zapravo, to nema više veze.
Alonso je, kad je stvarno počinjao, bio u financijski puno gorovj situaciji od Bourdaisa, pa nije imao drugog izbora nego ići s Briatoreom. I za njega je ispalo dobro, jer je fantastičan vozač.
Bourdais je ipak imao neku financijsku podršku iza sebe, i Flavio je odmah htio maznuti poveliku fetu. Ali, mali je odbio i Flavio mu je (pazite, Francuzu!) odmah izmaknuo Renault ispod nogu. Za Bourdais će sve na kraju proći dobro, što se Formule 1 tiče, ako uspije, kad konačnu u nju uđe, napraviti sličan utisak kakav je ostavio Alonso. Ne kažem da neće, jer je sjajan vozač, ali da li će biti toliko gladan? Vidjet ćemo.
Mosley, na žalost, na kraju ima dosta utjecaja. Prvo ga nitko nije uzimao za ozbiljno jer je samo bio Ecclestoneova rukavica. U posljednje vrijeme se ponešto uzjogunio pa se igra kao da je veliki igrač, i radi sve same gluposti. Ozbiljno, nemam pojma zašto te neke stvari Ecclestone tolerira, ali očito ih tolerira iz nekih svojih razloga. Za Formulu 1, i, dakle, sve nas, bit će od presudno loše važnosti to Mosleyevo slizivanje s velikim proizvođačima automobila i to laprdanje o važnosti utjecaja Formule 1 na cestovne aute, radi, kao, opravdavanja velikih troškova u Formuli 1. To su sve same političke floskule, što nije za čuditi jer Mosley je, prije svega, nesuđeni političar. (Nije uspio ući u pravu politiku jer mu je otac bio vodeći britanski fašist u tridesetima.)