Arhiva pitanja i odgovora - 19.4 - 30.6.2007.

Mladen Jergović odgovara na vaša pitanja...
Zaključano
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Mladen Jergović »

*silberpfeil je napisao/la:šta mislite dali je ferrari teži od mclarena na kvalifikacijama i tko ima najveće izglede za pobjedu u sad-u?
Ferrari je vjerojatno malo teži, ali ne puno. Mislim da ćemo i sutra gledati dominaciju McLarena.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Vleki je napisao/la:Gospodine Jergoviću, da li postoji kakva osjetna razlika u strategiji između Alonsa i Hamiltona ili ćete nas možda razuvjeriti?

Unaprjed hvala!
Možda, možda Alonso ima benzina za dva-tri kruga više. Možda je zato bio za nijansu sporiji u kvalifikacijama, nakon što je prije toga bio brži na svakom treningu.
Ali, neće mu biti lako, jer će Hamilton, ako zgrabi vodstvo, nastojati čim prije napraviti razmak.
Sutra bi to mogla biti najzanimljivija stvar u utrci.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Re: Kvalifikacije

Marko FF je napisao/la:Pojasnite mi stvar sa zadnjim kvalifikacijama Mladene, zašto su bili brži u Q2 nego u Q3, Alonso je išao ispod 1:12. Znam da moraju ostaviti bolid kakav je nakon zadnje kvalifikacije i da dosta ovisi i o strategiji ali nije li moguče u 15 minuta izvesti brzi krug otići u boks i postaviti bolid za trku. Recite mi gdje grješim?

P.S. Počinjem gubiti nadu u Ferrari ali o tome nema smisla pisati, svako drugo pitanje tiče se njih i svi čekaju da se probude
U Q2 kvalifikacijama auti su najlakši cijelog vikenda. To je posljednji put da voze skoro prazni prije onog posljednjeg tankanja benzina za Q3 kvalifikacije, koje onda vrijedi za utrku.
Cijele sezone su Q2 kvalifikacije brže od Q3 kvalifikacija, upravo iz tog razloga.

Ferrariji su možda malo teži od McLarena, ali mislim da ne za puno. Ko je točno, to znači da za njih nema puno nade u utrci.
*1n50mn1č4r*
Navijam za: Nikoga

Re: Kvalifikacije

Post Postao/la *1n50mn1č4r* »

Mladen Jergović je napisao/la:
Marko FF je napisao/la:Pojasnite mi stvar sa zadnjim kvalifikacijama Mladene, zašto su bili brži u Q2 nego u Q3, Alonso je išao ispod 1:12. Znam da moraju ostaviti bolid kakav je nakon zadnje kvalifikacije i da dosta ovisi i o strategiji ali nije li moguče u 15 minuta izvesti brzi krug otići u boks i postaviti bolid za trku. Recite mi gdje grješim?

P.S. Počinjem gubiti nadu u Ferrari ali o tome nema smisla pisati, svako drugo pitanje tiče se njih i svi čekaju da se probude
U Q2 kvalifikacijama auti su najlakši cijelog vikenda. To je posljednji put da voze skoro prazni prije onog posljednjeg tankanja benzina za Q3 kvalifikacije, koje onda vrijedi za utrku.
Cijele sezone su Q2 kvalifikacije brže od Q3 kvalifikacija, upravo iz tog razloga.

Ferrariji su možda malo teži od McLarena, ali mislim da ne za puno. Ko je točno, to znači da za njih nema puno nade u utrci.
Naravno, ako ne bude Safety Cara.

Mislim da nista pomno procitali pitanje Marka FF.

Pita nije li moguce da bolid ne toci gorivo u prije Q3 vec prvo napravi par brzih krugova(skoro prazan dakako) i onda pred kraj Q3 ode u boks i natoci goriva za utrku).

Ja osobno pretpostavljam da su takva pravila i to je to. Ali Marku FF za ljubav da cuje od vas odgovor :D
THE BEST YEARS OF FORMULA1
slika
Thank you Mika, thank you Michael

Go McLaren! 4ever!
McLewis
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Pita nije li moguce da bolid ne toci gorivo u prije Q3 vec prvo napravi par brzih krugova(skoro prazan dakako) i onda pred kraj Q3 ode u boks i natoci goriva za utrku).
koliko ja znam bolid prije kvalifikacija ide na vaganje pa se nakon njih u bolid doljeva potrošeno gorivo
McLaren u <3
mkomlj38
Početnik
Početnik
Navijam za: Mclaren i Lewis Hamilton
Kontakt:

Post Postao/la mkomlj38 »

1.Da li može momčad raskinuti ugovor s vozačem dok je on još uvijek u tijeku?BMW je "otjerao" Villneuvea prije VN Mađarske,a i priča se da je Ralf na izlaznim vratima Toyote već nakon ove utrke.
2.Wurz nije loš vozač,ali stalno je daleko iza Rosberga,čak je i često na dnu poretka.Kako to komentirate?
3.Jedno pitanje nevezano za F1.Postoji li specijalizirani časopis za WRC i ako ima da li postoje ikakve šanse da bi se isti pojavio u HR?
gattuso87
Početnik
Početnik
Navijam za: Jarna Trullija i Ferrari

Post Postao/la gattuso87 »

Oprostite na smetnji ,gospodine Jergović.Vidim da imate mnogo posla oko pitanja ali ja bih si dozvolio tu slobodu da Vas zagnjavim s još jednim.
Po vašim odgovorima vidim da jako cijenite mladog Lewisa (Vi ste ga i proznali najvećim nakon Senne...) i zato bih Vas zamolio da ga komparirate s J.Buttanom u njegovoj prvoj sezoni.
Također su se uz njega vezali brojni hvalopjevni epiteti,spominjali su se buduća osvojena prvenstva...a na kraju skoro pa ništa.
Imao je jednu dobru sezonu u BAR-u i lani VN Mađarske.Sada ga je već polako zaboravio i vaš kolega Blažičko.
Da li je moguće da Hamilton završi kao Button?
/Istina da je Hamilton imao mnogo više sreće(možda i pameti) jer je sjeo u izvanredan bolid dok se Jenson natezao oko ugovora i momčadi dok su ga otočki mediji slavili./

Hvala.

U potpisu:Trullijev fan i skeptik oko Hamiltonove budućnosti.
BRAVO JARNO!
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Vleki je napisao/la:Gospodine Jergoviću, da li postoji kakva osjetna razlika u strategiji između Alonsa i Hamiltona ili ćete nas možda razuvjeriti?

Unaprjed hvala!
Možda, možda Alonso ima benzina za dva-tri kruga više. Možda je zato bio za nijansu sporiji u kvalifikacijama, nakon što je prije toga bio brži na svakom treningu.
Ali, neće mu biti lako, jer će Hamilton, ako zgrabi vodstvo, nastojati čim prije napraviti razmak.
Sutra bi to mogla biti najzanimljivija stvar u utrci.
Razmatranja;

A)Zar nije Fernando napravio malu, malu grešku i proklizao u zadnjem brzom krugu (unutrašnji dio staze)?

Sutra: Fernando će krenuti istim razmišljanjem kao u Kanadi, samo što mu prvi zavoj neće biti tako "blizu". Čovjek to mora tako učiniti jer on tako razmišlja (a i drugi bi da su na njegovoj P2 poziciji na startu) da utrka tu starta i da se sve odlučuje, jesi li naprijed ili iza poslije prvog zavoja.

Lewis će čisto sumnjam toliku pozornost pokloniti crvenima iza sebe kao što je morao paziti na Fernanda i Nicka u Kanadi. Tip je vrlo, vrlo mudar i mlad i ako se dogodi kako pretpostavljam, Mclareni će do prvoga zavoja se odvojiti od ostatka grupe, a tko će prvi proći kroz taj zavoj to ni Ron ne zna... Kanada je bila najava, a SAD-e će biti potvrda da do kraja sezone gledamo obračun srebrnih strijela. Fernandu ne odgovara Indy, a Lewis vozi kao da je tu bar 2x pobijedio. Stoga će Fernando gristi od prve milisekunde, zna da mu nema druge. I da pobijedi sutra trebaju mu još tri pobjede da se bodovno poravna sa Lewisom, u slučaju da mladac bude svaki put drugi na postolju. 8 bodova je ogromna zaliha, doduše svašta se može dogoditi već sutra u utrci, a kamoli u prvenstvu, ali hrabro ću lanuti; Schumacher i Hamilton = ideal fight.... mali je nenadjebiv i Fernando se bude namučio kao nikada do sada...

B) Kako stvari stoje Vaš prijatelj Allan i ekipa idu u pravom smjeru. Sada sam si dobio odgovor na pitanje zašto je LeMans toliko zanimljiva utrka. Zato što jednostavno obožavam sva, svaa utrkivanja, i sada kada se to ovako preko TV može dobro pratiti, to je uživancija koju ne mogu gledati svih 24 sata. Nažalost! Peugeot pada u utrci, no Jacques je pokazao da je majstor u sedmom satu vožnje. Ej, obožavam ga!

I jedno pitanje:

1. Di će završiti Wurz, kada se toliko kuha oko Piqueta, Kovalainena i Williamsa? To je opet pravo lice Flavia, starog, opakog, sebičnog trgovca, zar ne? Wurzu neće pomoći nikakova vrsta ugovora klauzula i slično? Mislim, ovaj razmišljam i F1-HR objavi ovu vijest iako autosport još ne, a sav žuti tisak da!

P.S. Fernando go for it!
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Marko FF

Post Postao/la Marko FF »

*silberpfeil je napisao/la:
koliko ja znam bolid prije kvalifikacija ide na vaganje pa se nakon njih u bolid doljeva potrošeno gorivo
Hvala dečki to me zanimalo, nisam znao da li je zabranjeno nadoljevanje goriva za vrjeme Q3 ili se potrošeno vraća nakon vaganja! Očito je nešto od toga ali gosp. Jergović ima toliko pitanja da ne zamjeram da nije shvatio moje!
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Gospodine Jergoviću, ako mi mozete odgovoriti na pitanje u vezi Ralfa Schumachera.

Da li je njegova budučnost stvarno upitna ili su me mediji nasamarili?

Kakav je u glavi? Nemogu se oteti dojmu da je malo i izkompleksiran od strane znamo koga(ispravite me ako pretjerujem).

Kakav je vozač bio u Williamsu i što mu se desilo u Toyoti Dali su možda i gume jedan od razloga?
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Kenny je napisao/la:Da li vi mislite ako Vetel bude jako dobar u SADu da bi mogao zamjeniti Kubicu ili Heifelda.
Hvala na odgovoru.
Mislim da ne ove sezone, jer Heidfeld i Kubica imaju čvrste ugovore. Ali, mogao bi si učiniti puno dobrog za iduću sezonu, ne samo za BMW, nego i za Red Bull (u čijem je programu, a sada posuđen BMW-u).
Neznam ja da li ste me dobro shvatili ja sam mislio dali on može doći u BMW ako bude dobar u SADu ili bi ostali voziti Heifeld i Kubica i da li mi možete pojasniti mali to sa Red Bullovim programom
stipest

Post Postao/la stipest »

Poštovani g.Jergović
Ima li u ugovoru Bernia i svih tv kuća koje prenose trke kakva klauzula o obavezi prenosa cijele trke?Normalno pitanje je ponukano današnjim komplikacijama oko prenosa trke iz SAD-a radi košarke.Mi ovdje smo svi fanovi f1,pa nam baš i ne odgovara kombinirani prenos,ali me zanima da li će htv morati plačati kakve penale zbog toga?
Hvala
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

G. Jergoviću!?!

Ima li kakvih naznaka da će se vratiti stari sistem bodovanja (10, 6, 4, 3, 2, 1,) ili još bolje iz moto GP-a, pa da vozači imaju neki "motiv" za napad na prva mjesta.
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
blazenko

Post Postao/la blazenko »

:D Poštovani g. Mladen!

Molim Vas da mi odgovorite da li trenutno u Formuli 1 radi koji Hrvat, mislim na momčadi ili u poslu kojim ste se Vi bavili?
Isto tako predlažem Vam da u suradnji sa g. Blažičkom na HTV-u prikažete neke od velikih pobjeda Michaela Schumachera jer mi se čini da se nismo baš dostojno oprostili od takovog velikana ovog sporta, a to Vama ne bi bio neki problem! Hvala!!!
branko12580

Post Postao/la branko12580 »

Poštovani g.Jergović,imam jedno pitanje.Što mislite,hoće li kimi raikkonen ostati u ferrariju i nakon isteka aktualnog ugovora?Mislim da sam negdje pročitao da je kimi izjavio da mu je ugovor sa ferrarijem zadnji u karijeri.I još jedno:da li je moguća postava za bmw iduće godine Kubica - Vettel pošto Heidfeld nema ugovor za iduću godinu?
Malo sam dosadan,ali moram iskoristiti jer ne događa se svaki dan da "pričamo" sa ovakvim ekspertom za f1.
Marko FF

KIMI

Post Postao/la Marko FF »

Čini mi se da je Kimi danas ipak pokazao da može biti brz kad mu se sve posloži, mislim da je danas bez obzira na rezultat imao jako dobru vožnju. Mislim da je prvenstvo odlučeno ali Ferrari če se vratiti u Europi, osjećam to!
-Briatore-
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la -Briatore- »

blazenko je napisao/la::D Poštovani g. Mladen!

Molim Vas da mi odgovorite da li trenutno u Formuli 1 radi koji Hrvat, mislim na momčadi ili u poslu kojim ste se Vi bavili?
Isto tako predlažem Vam da u suradnji sa g. Blažičkom na HTV-u prikažete neke od velikih pobjeda Michaela Schumachera jer mi se čini da se nismo baš dostojno oprostili od takovog velikana ovog sporta, a to Vama ne bi bio neki problem! Hvala!!!
Da olakšam posao Mladenu...uzmi si malo truda i prolistaj proteklih 30-ak stranica, pa si pronađi odgovore...
Keenado

Post Postao/la Keenado »

E ovako ... malo nekih ... usputnih pitanja vezanih uz današnju utrku.

1.) Danas sam prvi puta primijetila da Massin Ferrari ima onu crvenu oznaku za 1. vozača momčadi, a Raikkonen žutu. Ako se ne varam, oba su navodno bila jednaka na početku sezone i imala žute oznake. Kada se i zašto promijenilo na ovakvu situaciju? Zbog Massine prednosti u bodovima ili?

2.) Ummm ... Učinilo mi se da je u boksu Hamiltonovom ocu društvo pravio pjevač Pharrell Williams. Znate li kojim slučajem kakve on veze ima sa obitelji Hamilton uopće?

Eto, to su moja pitanja za ovaj put. Malo blesavo ovo drugo i posve nepotrebno, ali eto - zanima me. =)
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Keenado je napisao/la:1.) Danas sam prvi puta primijetila da Massin Ferrari ima onu crvenu oznaku za 1. vozača momčadi, a Raikkonen žutu. Ako se ne varam, oba su navodno bila jednaka na početku sezone i imala žute oznake. Kada se i zašto promijenilo na ovakvu situaciju? Zbog Massine prednosti u bodovima ili?
Mogu ja, mogu ja?! :D

Crvena na Massinom i žuta kamera na Kimijevom bolidu su od početka sezone. Zažto? vjerovatno jer je Kimi novi u Ferrariju, a i Massa je bio na boljoj poziciji na kraju prošlog prvenstva ;)
slika
Keenado

Post Postao/la Keenado »

47 je napisao/la:
Keenado je napisao/la:1.) Danas sam prvi puta primijetila da Massin Ferrari ima onu crvenu oznaku za 1. vozača momčadi, a Raikkonen žutu. Ako se ne varam, oba su navodno bila jednaka na početku sezone i imala žute oznake. Kada se i zašto promijenilo na ovakvu situaciju? Zbog Massine prednosti u bodovima ili?
Mogu ja, mogu ja?! :D

Crvena na Massinom i žuta kamera na Kimijevom bolidu su od početka sezone. Zažto? vjerovatno jer je Kimi novi u Ferrariju, a i Massa je bio na boljoj poziciji na kraju prošlog prvenstva ;)
Od početka? Ummm ... Onda mene oči varaju ili nisam pazila na satu :D Nekako mi se čini da sam na početku viđala kod obojice žutu ... Još da je bilo neobično što eto obojica imaju žutu.
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

šta mislite jeli koji od vozača mclarena bolje pozicioniran u momčadi ili su jednaki prema obojici??
McLaren u <3
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

*silberpfeil je napisao/la:šta mislite jeli koji od vozača mclarena bolje pozicioniran u momčadi ili su jednaki prema obojici??
Mogu ja, mogu ja???

Paa, ja bi napisao da sve veći vlasnik Mclarena nisu ni Mercedes, niti neki arap, ultrabogati naravno, Ron je šef i manjinski vlasnik, a svi plešu kako Lewis odveze utrku....od Fernanda pa nadalje... uskoro će voziti sve bolje pa će biti dosadniji od MSchumachera,... ono znat će se unaprijed 10 utrka tko će ih dobiti (Lewis)... e a onda će vratiti MSchumachera i onda će biti šora...samo nas Fernando može spasiti da nam ne bude dosadno do kraja godine..

...jer ako bude po Ronovom da se od pola sezona poštiva bolje pozicionirani vozač onda će Fernando čuvati leđa Hamiltonu do kraja sezone...aaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

pospani gad je napisao/la:
*silberpfeil je napisao/la:šta mislite jeli koji od vozača mclarena bolje pozicioniran u momčadi ili su jednaki prema obojici??
Mogu ja, mogu ja???

Paa, ja bi napisao da sve veći vlasnik Mclarena nisu ni Mercedes, niti neki arap, ultrabogati naravno, Ron je šef i manjinski vlasnik, a svi plešu kako Lewis odveze utrku....od Fernanda pa nadalje... uskoro će voziti sve bolje pa će biti dosadniji od MSchumachera,... ono znat će se unaprijed 10 utrka tko će ih dobiti (Lewis)... e a onda će vratiti MSchumachera i onda će biti šora...samo nas Fernando može spasiti da nam ne bude dosadno do kraja godine..

...jer ako bude po Ronovom da se od pola sezona poštiva bolje pozicionirani vozač onda će Fernando čuvati leđa Hamiltonu do kraja sezone...aaaaaaaaaaaaaaaaaa
to nevjerujem da će dvostruki svjetski prvak biti vodonoša jednom rookiu? doduše superbrzom rookiu
McLaren u <3
M. Schumacher

Post Postao/la M. Schumacher »

pospani gad je napisao/la:
Mogu ja, mogu ja???

to nevjerujem da će dvostruki svjetski prvak biti vodonoša jednom rookiu? doduše superbrzom rookiu
Moje je mišljenje da se alonso nije pokazo baš čvrst..jer čim ga je neko pritisnuo tj čim nije na vrhu poretka, da se ne može nosit s tim,što i sam pokazuje svojim greškama,kojih je prošle sezone imao samo jednu a ove ih je već podosta sakupio!?
Schumi KRALJ
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

M. Schumacher je napisao/la:
pospani gad je napisao/la: Mogu ja, mogu ja???

Moje je mišljenje da se alonso nije pokazo baš čvrst..jer čim ga je neko pritisnuo tj čim nije na vrhu poretka, da se ne može nosit s tim,što i sam pokazuje svojim greškama,kojih je prošle sezone imao samo jednu a ove ih je već podosta sakupio!?
sjetite se kine 2006. kad je rekao da je tim protiv njega? ove godine je nakupio grešaka da nadometne i za 2005. i 2006. godinu kad je veoma malo griješio
McLaren u <3
Zaključano