Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
McLewis
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Scuderia je napisao/la:da nije bilo kise,ferrari bi pobijedio i tu je kraj price.
AMEN
priznajem ali je kiše ipak bilo pa je pobijedio mclaren i AMEN
na izgubljenoj pobjedi možete zahvaliti massi koji je kad je izišao iz boxa imao oko 4 sekunde prednosti a idući krug mu je alonso bio na repu a još krug poslije da ne govorim
McLaren u <3
HamilonsoMcM
Početnik
Početnik

Post Postao/la HamilonsoMcM »

Scuderia je napisao/la:da nije bilo kise,ferrari bi pobijedio i tu je kraj price.
AMEN
Da sam ja Alonso, ja bi danas pobijedio i tu je kraj priče.
AMEN
muamert
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la muamert »

Ljudi ova tema stvarno ode daleko.

najvise mi na zivce ide kada neko kaze Massa ne zna voziti i ne samo Massa, nego za bilo kojed drugog vozaca. Pa rekao sam to jednom i opet ponavljam uzmite nekakav posten F1 simulator, pa probajte odvoziti koji krug. Da ne govorim o pravom bolidu. Ne znam dali bi iko od nas mogao i krenuti. SVI F1 VOZACI SU GENIJALCI. Razlika izmedju vrhunskog i osrednjeg vozaca je par desetinki u istom bolidu, a koliko je to, nije niti treptaj oka na nekih 5km, pa eto vam sada. Imali iko od nas pravo reci Massa nema pojma. Nema.

Pozdrav
"Aerodynamics are for people who can't build engines." Enzo Ferrari

"Never hate your enemies -- it effects your judgement." The Godfather III

"Now I'm happy and I don't think much about luck. If you work hard, you can get what you want." Kimi Raikkonen
ivana.zagreb
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica

Post Postao/la ivana.zagreb »

sjubic je napisao/la:
Nije problem bila samo kiša nego i vibracije kotača.
Ne da sad branim Massu ali sigurno mu nije bilo lako voziti sa takvim bolidom.Jer ako je u prvih par krugova na početku utrke po kiši bio brži od Alonsa i dizao razliku zašto ga onda Alonso nije prestigao kad je toliko brži po kiši.
nisam znala u čemu je problem...znaći vibracije pred kraj utrke

znala sam ja da nekaj ne štima...još dok kiša nije pala alonso se približavao massi (pred kraj utrke)
a na početku na kiši massa je bio odličan i uspio je iskontrolirati bolid dok su ulazili u boks (kimi je nažalost završio oped na stazi)
baš me massa iznenadio na početku utrke
Ma ja sam Fisico-fan...
"Životni izazovi nemaju zadaću uništiti te, njihova je uloga pomoći ti da otkriješ tko si" BERNICE JOHNSON REAGON
brainstorm
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la brainstorm »

Ma Massa malo kaki o nekim vibracijama. Izgovor za poraz od boljega.
Meni ipak nešto u tome odnosu Massa-Kimi malo smrdi. Massa izgleda dosta nervozno.
Stay on top but remain from the underground.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

brainstorm je napisao/la:Ma Massa malo kaki o nekim vibracijama. Izgovor za poraz od boljega.
Meni ipak nešto u tome odnosu Massa-Kimi malo smrdi. Massa izgleda dosta nervozno.
Može biti da "kaki" ali i ne mora biti tako. U tom slučaju bi se za mnoge vozače moglo reći da ponekad "kake". Mislim da je bolje držati se izjava kao kompetentnih inače će diskusija otići u neke nerealne sfere:!:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
HamilonsoMcM
Početnik
Početnik

Post Postao/la HamilonsoMcM »

muamert je napisao/la:... Razlika izmedju vrhunskog i osrednjeg vozaca je par desetinki u istom bolidu, a koliko je to, nije niti treptaj oka na nekih 5km, pa eto vam sada...
to što si reko je točno, ali pomnoži tih par desetinki sa brojem krugova u utrci i dobivaš već poprilično puno sekundi!
naravno da je voziti formulu teško i da niko od nas ne bi bio niti približno brz ali se mi ni ne bavimo utrkivanjem, right?
muamert
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la muamert »

HamilonsoMcM je napisao/la:
muamert je napisao/la:... Razlika izmedju vrhunskog i osrednjeg vozaca je par desetinki u istom bolidu, a koliko je to, nije niti treptaj oka na nekih 5km, pa eto vam sada...
to što si reko je točno, ali pomnoži tih par desetinki sa brojem krugova u utrci i dobivaš već poprilično puno sekundi!
naravno da je voziti formulu teško i da niko od nas ne bi bio niti približno brz ali se mi ni ne bavimo utrkivanjem, right?
Fulas poentu. To sto si ti rekao stoji. Ali ja samo govorim da je vrlo mala razlika izmedju vrhunskog i osrednjeg vozaca. Slabog nema.

Pozdrav
"Aerodynamics are for people who can't build engines." Enzo Ferrari

"Never hate your enemies -- it effects your judgement." The Godfather III

"Now I'm happy and I don't think much about luck. If you work hard, you can get what you want." Kimi Raikkonen
dkisic6
Test vozač
Test vozač
Kontakt:

Post Postao/la dkisic6 »

slika
slika
slika

Felipe Massa, koliko je samo prgav?
slika
ivana.zagreb
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica

Post Postao/la ivana.zagreb »

e o tom prstu sam ja govorila :D
Ma ja sam Fisico-fan...
"Životni izazovi nemaju zadaću uništiti te, njihova je uloga pomoći ti da otkriješ tko si" BERNICE JOHNSON REAGON
kiby

Post Postao/la kiby »

sjubic je napisao/la:
brainstorm je napisao/la:Ma Massa malo kaki o nekim vibracijama. Izgovor za poraz od boljega.
Sumljam.
Pročitao sam da je i sličnih problema imao i Kimi prije nego je odustao.
Kimi nije imao problema sa virbracijama, nego je poceo biti sve sporiji zbog pada pritiska u hidraulici i tako sve dok nije skroz krepala.
Massa inace ako ste primjetili uvijek nesto sere ili se zali samo da bi prikrio svoje nedostatke. Ono kao nikad nije problem u njemu nego u bolidu ili prometu. Sere mi se.
Sry na izrazavanju
McM fun
Marko FF

Post Postao/la Marko FF »

Slažem se da je Alonso bolji vozač od Massee a po kiši izričito, ali budimo realni je li toliko bolji da skida 4 sekunde u par krugova, a kako je netko primjetio i po suhome je Alonso počeo nadoknađivati prednost, dakle po meni je Massa možda imao nekih problemčiča ili mu setup nikako nije odgovarao po mokrome, jer svi znamo da je najbrži kad vodi utrku i nije ga baš lako uhvatiti tada. A što se tiče njegovohg dodira sa Alonsom mislim da se digla prevelika buka, pa pogledajmo malo Hajfilda jučer a dalje u prošlost se ne treba ni vraćati...Inače ja Massu uopće ne simpatiziram da ne bi bio krivo shvaćen ali ipak treba biti realan malo
tko drugom jamu kopa nos
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

a kako ćete objasnit mađarsku prošle godine kad je u prvom krugu s druge pozicije pao neznam ni ja koliko dolj i njie ga bilo nigdje cjelu trku, a ni u kini nije bio neki brz
McLaren u <3
Emerson Fittipaldi
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Emerson Fittipaldi »

Izgleda da je Alonso opet utrku dobio na sreću samo zato što je Massi vibrirao bolid Massa bi 100% pobijedio da nije imao problema sa kotačem

aha moš mislit........ :?
brainstorm
Test vozač
Test vozač

Emerson Fittipaldi je napisao/la:Izgleda da je Alonso opet utrku dobio na sreću samo zato što je Massi vibrirao bolid Massa bi 100% pobijedio da nije imao problema sa kotačem

aha moš mislit........ :?
Vidjevši što je Alonso pokazao nakon utrke svima je bilo jasno što je Massa htio. Iako ga cijenim Massa je možda prvi puta bio malo pregrub.
Joj, joj...
Mudrijas

Post Postao/la Mudrijas »

*silberpfeil je napisao/la:a kako ćete objasnit mađarsku prošle godine kad je u prvom krugu s druge pozicije pao neznam ni ja koliko dolj i njie ga bilo nigdje cjelu trku, a ni u kini nije bio neki brz
Pa ni Alonsu se bas u Francuskoj nije iskazao, samo se po svom obicaju naguravao i izgurao Haidfelda, a kad mu netko zatvori vrata onda prijeti prstom, mozda je cekao kisu, zapravo verovatno se moli za kisu do kraja sezone jer na suhom mu bas i ne ide ove godine.
nazgul77

Post Postao/la nazgul77 »

AH
opet 99% ljudi ovdje ne gleda utrku u cjelini.
Zašto ovdje u procjeni Massinih vrijednosti i sposobnosti nitko nije spomenuo početak utrkre kada je po onim ludim uvjetima bježao Alonsu za neznam točno ali nekih 5, 6 sekundi.
Da se razumijemo Alonsa smatram najboljim vozačem trenutno, ali ne mogu prihvatiti da je Massa baš šljam kakvim ga mnogi smatraju pa i po kišnim uvjetima.
Zato možda i one priče o vibracijama ne bi trebalo gledati samo u okviru mogućih opravdanja ili izgovora
vulshok
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: McLaren Mercedes
Kontakt:

Post Postao/la vulshok »

A i kako je pretekao u startu Alonsa i skoro Kimija, i onda mu odmakao
With your mind power, your determination, your instict, and experience as well you can fly very high...
Emerson Fittipaldi
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Emerson Fittipaldi »

nazgul77 je napisao/la:AH
Zašto ovdje u procjeni Massinih vrijednosti i sposobnosti nitko nije spomenuo početak utrkre kada je po onim ludim uvjetima bježao Alonsu za neznam točno ali nekih 5, 6 sekundi.
Da se razumijemo Alonsa smatram najboljim vozačem trenutno, ali ne mogu prihvatiti da je Massa baš šljam kakvim ga mnogi smatraju pa i po kišnim uvjetima.
Zato možda i one priče o vibracijama ne bi trebalo gledati samo u okviru mogućih opravdanja ili izgovora
Na početku utrke uvjeti za vožnju su bili skoro nemogući tako da su se jedva držali na stazi pa zbog toga je utrka i prekinuta :!: ne bi bilo baš jako pametno pretjecat u tim uvjetima i nije bila razlika 5,6 sekunmdi bila je ista kao kad su izašli iz boksa (malo više nego kad su ušli, Alonso je malo duže stajo u boksu)
brainstorm
Test vozač
Test vozač

nazgul77 je napisao/la:AH
Dobar je on samo je skoro napravio glupost što ga je malo i zasjenilo u nedjelju.
Ferrari je u utrci bio dovoljno brži od Mclarena da čak i Massa je uspio malo pobjeći Alonsu ali ne dovoljno.
os-ferrari

Post Postao/la os-ferrari »

nadam se da ce massa na kraju sezone pokazati koliko je dobar...
kad podigne trofej svjetskog prvaka!! ;)
danco

Post Postao/la danco »

massa ćini dobar posao u feraryu ima dobar bolid zasto nebi pokazao sta zna
Cibalia VKCI!!!
brainstorm
Test vozač
Test vozač

danco je napisao/la:massa ćini dobar posao u feraryu ima dobar bolid zasto nebi pokazao sta zna
Kada Ferrari gura Kimija u prvi plan pa ga to malo frustrira. Totalno ne fer prema Massi.
os-ferrari

Post Postao/la os-ferrari »

slazem se s brainstormom...
totalno guraju kimija, a massa je startao puno bolje, cak kao prvi ferrarijev kandidat za naslov...
al opet, za kimija su coltali ogromne novce, a nazalost, sve se vrti oko novca, pogotovo formula...
:evil:
blazenko

Post Postao/la blazenko »

Pozdrav ljudi!!
Moje je mišljenje da je Massa loš vozač ili nekakav glupan:
1. ne bi mu zaštitari na ulazu u Ferrari dali da se zaustavi ispred firme a kamoli da uđe unutra ili u bolid
2. ne bi M. Schumacher s njime trošio vrijeme nego bi se okrenuo nekome tko je veći potencijal
3. Sumnjam da bi ga Montezemolo držao u ekipi da nešto ne vrijedi, kad je za Kimija dao onolike pare
4. kako god okrenete, ipak je čovjek ostvario neke rezultate u f1, bez obzira na to što ima dobar auto, valjda je i on na tome radio
5. pa treba na kraju krajeva i ostvariti pole u f1 kraj tolike konkurencije i onih koji jedva čekaju da uđu u svijet f1
6. nije da ga favoriziram, ali čini mi se pošteniji od nekih razvikanih zvijezda
Odgovori