Srećom imamo onaj podijum iz Kine.

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
samo sto mclarenovi navijaci navijaju i za luju, a nama nasi crveni nikako da donesu malo radostiCuky je napisao/la:meni se sve čini da se Ferrari i McLaren imaju namjeru takmičiti jedni protiv drugih...kad je jedan u vrhu i drugi je tu negdje, a kad je jedan loš i drugi se trudi bit još lošiji
Samo da se ogradim, ja ne navijam više za Lojzeka...još jedna prodana dušamaric je napisao/la:samo sto mclarenovi navijaci navijaju i za luju, a nama nasi crveni nikako da donesu malo radostiCuky je napisao/la:meni se sve čini da se Ferrari i McLaren imaju namjeru takmičiti jedni protiv drugih...kad je jedan u vrhu i drugi je tu negdje, a kad je jedan loš i drugi se trudi bit još lošiji
da je Lojzo ostao u McL tko zna kad bi dočekao ponovo borit se za naslov isto ko i Alonso ako se ne makne iz momčadi naslova ove teme.King iCool je napisao/la: Samo da se ogradim, ja ne navijam više za Lojzeka...još jedna prodana duša
Ma nije ti on mislio na ovogodišnji Mercedes....F1NAC je napisao/la:oprosti al reci mi sto je tocno kopirano od Merca?
pa testirali su nos koji je isti mercedesovom, a nebi se čudio da se sljedeće godine pojavi koncepcija mercove turbine i kompresora na Ferr i renaltovom motoru.F1NAC je napisao/la:oprosti al reci mi sto je tocno kopirano od Merca?
to su zasad samo nagađanja oko nosa, a za koncepciju turbine i tog, moze bit da kopiraju a opet moze bit da steka prijenos energije iz MGu-K na kotaceĆale od Lewisa je napisao/la:pa testirali su nos koji je isti mercedesovom, a nebi se čudio da se sljedeće godine pojavi koncepcija mercove turbine i kompresora na Ferr i renaltovom motoru.F1NAC je napisao/la:oprosti al reci mi sto je tocno kopirano od Merca?
taj raspored nema veze s turbo rupom.speedy56 je napisao/la:Ferrari cijelu 2014. vozi s ovim nosom, ono kaj je tebe zbunilo su glupi Talijasnki novinari i njihove nadogradnje koje donose 2sec po krugu
A Ferrari koristi sličan raspored turbine i kompresora kao i Mercedes, samo ne tako ekstreman kao kod Merca, odn. kod Ferrarija je taj raspored donio malo manje pakiranje, ali nije maknuo turbo rupu
F1NAC je napisao/la:ma nije to turbo rupa nego nemogu kontrolirat dodavanje snage na straznju osovinu, navodno je Alonsov (Ted Kravitz izvor) MGU-H davao previse energije zato su morali prije trke prepravit nesto, al to su nagađanja na osvnovu informacije koje je Ted dobio tj onaj popis ko je sto mjenjao.
Mislim da to ipak smanjuje turbo rupu jer zrak ulazi direktno u kompresor i nema potrebe za hlađenjem tog zraka jer nema razmjene topline turbina>kompresor, pa je taj zrak na nešto većem tlaku nego bi bio da ga se hladi.zizi je napisao/la: taj raspored nema veze s turbo rupom.
turbo rupu miče mgu-h
In an attempt to resolve its unstable rear end, Ferrari introduced a new rear wing assembly in the Spanish Grand Prix, following comparison tests during Friday's FP1 with the older twin pillar layout. On Saturday, both cars featured the displayed single pillar rear wing, a design including a curve around the exhaust pipe and a single, central pillar to provide support to the rear wing.
Ferrari previously ran two pillars with fairly long chords connecting to the bottom of the rear wing base plane. In a straight line with a head on wing there isn't much of an issue, but with crosswinds or when the car is in yaw, the pillars were blocking airflow, a particularly unwanted effect on the low pressure side of the wing as it creates turbulence where the pillars meet the horizontal plane and hence also reduced downforce. Instead, the new design has a small swan neck attachment on the upper side of the rear wing and a much smaller chord, similar to Red Bull's single pillar mounting.
Along with this change, the team also had new rear wing endplates with curved louvres that provide a seamless attachment to the movable flap of the rear wing. It's a tiny change, but one that could help the flow reattach to the rear wing once the DRS flap is closed again. It's not clear whether that was or is still an issue with the F14 T, but it certainly has been at several teams in the past.
Following the Spanish Grand Prix, both drivers noted there was a notable improvement on the car, but with both struggling with oversteer, tyre wear and traction, the problems with the car are still far from over.
oni mogu slat energiju drito u MGU-K ako misle odmah iskorisit energiju tj dodatno ojacaju MGU-K, ili šalju u baterije za kasniju upotrebu. po meni nema veze koliki je razmak između MGU-H i turba itd. Jer MGU-h je spojen drito na osovinu turba. Mislim da Ferrari steka kod softwerske kontrole te jedinicespeedy56 je napisao/la:Mislim da to ipak smanjuje turbo rupu jer zrak ulazi direktno u kompresor i nema potrebe za hlađenjem tog zraka jer nema razmjene topline turbina>kompresor, pa je taj zrak na nešto većem tlaku nego bi bio da ga se hladi.zizi je napisao/la: taj raspored nema veze s turbo rupom.
turbo rupu miče mgu-h
Tako sam ja shvatio kolko sam to čitao, i oni sigurno koriste Mgu-h za smanjenje turbo rupe, samo ga vjerojatno koriste malo manje za držanjne okretaja turbine nego Renault i Ferrari, nego tu energiju šalju ili direktno u Mgu-K (najidealnije jer nema gubitaka) ili spremaju u baterije
speedy56 je napisao/la:Mislim da to ipak smanjuje turbo rupu jer zrak ulazi direktno u kompresor i nema potrebe za hlađenjem tog zraka jer nema razmjene topline turbina>kompresor, pa je taj zrak na nešto većem tlaku nego bi bio da ga se hladi.zizi je napisao/la: taj raspored nema veze s turbo rupom.
turbo rupu miče mgu-h
Tako sam ja shvatio kolko sam to čitao, i oni sigurno koriste Mgu-h za smanjenje turbo rupe, samo ga vjerojatno koriste malo manje za držanjne okretaja turbine nego Renault i Ferrari, nego tu energiju šalju ili direktno u Mgu-K (najidealnije jer nema gubitaka) ili spremaju u baterije
Ferrari will not get him [Kimi] out before the afternoon. Mechanics have disassembled the car to fix the PU