Pitanja, komentari, kritike

Arhiva od 1300+ zanimljivih F1 pitanja i odgovora.
Zaključano
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač

Post Postao/la Piquet20 »

Walter je napisao/la:Ja sam prošli kviz kasno poslao rezultate i totalno se spremim za današnji kad ono u 19.15 ne mogu da pristupim forumu.Doletio sam u internet caffe i valjda će se isplatiti sav trud.

Po mojoj računici odgovorio sam tačno na 17 pitanja.
Svaka cast! =D>
Ali nije bio problem u tvom kompjuteru nego u serveru...na srecu sve se sredilo neposredno prije pocetka kviza. ;-)
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Piquet20 je napisao/la:
piquet je napisao/la:evo i ja ovaj put bio doma za vrijeme kviza...nadam se da nisam zakasnio sa slanjem rezultata jer sam dosta kasno počeo rješavati kviz jer poslije utrke nisam mogao na stranicu...
da, zato smo odgodili start kviza, a i primit cemo sa tako malim zakasnjenjem, bez brige ;-)
A ja sam skoro odustao nakon pol sata bezuspješnog pokušavanja otvaranja stranice i već pripremio screenshot za Saleta.
piquet
Početnik
Početnik

Post Postao/la piquet »

prvo pitanje...zašto schumacher?? :?:
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

zvjerko je napisao/la: A ja sam skoro odustao nakon pol sata bezuspješnog pokušavanja otvaranja stranice i već pripremio screenshot za Saleta.
Vec smo dogovorili odgodu (schuey i ja) i onda nam se ipak smilovao net. :-D

p.s. ali svejedno posalji saletu ;-)
slika
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

piquet je napisao/la:prvo pitanje...zašto schumacher?? :?:
Zato jer se prošle godine na toj stazi vozila VN Europe, ne VN Njemačke. ;)
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

piquet je napisao/la:prvo pitanje...zašto schumacher?? :?:
zato što prošle godine nije bilo vn njemačke nego europe
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Po mojoj računici imam 19 osvojenih bodova.
slika
piquet
Početnik
Početnik

Post Postao/la piquet »

da našap sad...prošle godine uopće nije ni vožena vn njemačke... :shock:
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

piquet je napisao/la:da našap sad...prošle godine uopće nije ni vožena vn njemačke... :shock:
Trik pitanje. ;-)
slika
Senna
Veteran
Veteran
Navijam za: Minardi _ Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Senna »

U vražju mater, #-o sad kad sam došao na forum, prvo šta vidim je podforum F1-HR.com kviz, i onda se sjetim, da sam potpuno zaboravio :evil: :evil:
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Piquet20 je napisao/la:17. Koliko je pobjeda i pole positiona ostvario Michael Schumacher u svojoj karijeri? (2 boda)
91; 68
ovdje piše drugačije pa molim pojašnjenje
Jackie Stewart
F1-HR kviz champion
F1-HR kviz champion

Post Postao/la Jackie Stewart »

zvjerko je napisao/la:
Piquet20 je napisao/la:17. Koliko je pobjeda i pole positiona ostvario Michael Schumacher u svojoj karijeri? (2 boda)
91; 68
Pogledaj na wikipediji, statsf1 i na Schumijevoj web stranici kaj piše.
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zvjerko je napisao/la:
ja sam također znao za taj podatak,i ja sam mislio da je 67,no nije! Sto ljudi-sto čudi,svak ima svoj način na koji broji. Nekaj slično je i sa nedavno oborenim rekordom Rubensa Barrichella,po nekima je imo 260 utrka a po nekima 263,mi za taj podatak uzimamo kao mjerilo brojanje od službene strane sa službene stranice FIA-e,i tamo je 68 ;) click
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Jackie Stewart je napisao/la:
zvjerko je napisao/la:
91; 68
Pogledaj na wikipediji, statsf1 i na Schumijevoj web stranici kaj piše.
Pa onaj link je za statsf1! Zato i pitam odakle drugi podaci.

@schuey - sa vidio tvoj post - fala pojašnjenju ali ajd probajte izbjeći pitanja za koja etablirane stranice navode različite podatke. :thumbup:
Jackie Stewart
F1-HR kviz champion
F1-HR kviz champion

Post Postao/la Jackie Stewart »

Sad sam pogledal na f1-facts i na statsf1. Na f1-facts ne piše za Suzuku 1998. da je imal pp, a imal je, jer se sjećam te utrke.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Jackie Stewart je napisao/la:Sad sam pogledal na f1-facts i na statsf1. Na f1-facts ne piše za Suzuku 1998. da je imal pp, a imal je, jer se sjećam te utrke.
Je, sad sam vidio i ja. Navode mu najbrže vrijeme ali ga klasificiraju kao 23 (od 22 vozača?!?)
E sad im više ne vjerujem ni slova!
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Opet ti Jackie pobjedio =D> .....čestitke,ali malo postaje dosadno boriti se za 2. mjesto. :)
Uvijek mi fale 2-3 boda do postolja pa nebreš vjerovat! :<>
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

Ja polako napredujem sa 8 na 11 bodova za drugi put ja sam zadovoljan.
čestitke Jackie na još jednoj pobijedi =D>

sljedeči put če biti bolje ;)
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

Jackie Stewart je napisao/la:Sad sam pogledal na f1-facts i na statsf1. Na f1-facts ne piše za Suzuku 1998. da je imal pp, a imal je, jer se sjećam te utrke.
I mene je to zeznulo...
Damn... Sad ću morat sve svoje statistike koje sam radio ić provjeravat jer sam većinu podataka s te stranice uzimao... :evil:
Ja sam zadovoljan rezultatom... Bilo je i malo sreće jer na par pitanja nisam bio siguran u odgovor pa sam gađao i pogodio... :D
slika slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

King iCool je napisao/la:Opet ti Jackie pobjedio =D> .....čestitke,ali malo postaje dosadno boriti se za 2. mjesto. :)
Uvijek mi fale 2-3 boda do postolja pa nebreš vjerovat! :<>
Ma ajde, bar je zabavno i poučno. Idealno za ubiti vrijeme dok se drugi svađaju tko nezna voziti od ovih 20 vozača. :D
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la keexx »

E da, zaboravio sam čestitat ostalim sudionicima...
Dakle čestitke svima... :D
slika slika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Evo, da se i ja malo oglasim povodom kviza. Prvo da odgovorim na pitanje koje je izazvalo najvise nedoumica (broj pole positiona Michaela Schumachera).
Dakle, vidim da je problem nastao zbog Suzuke 1998. Siguran sam da se dosta vas dobro sjeca te utrke, tj. bolje receno starta na kojem se (na pocetku kruga zagrijavanja) Schumacheru ugasio bolid. Mehanicari su ga osposobili u zadnji tren, medjutim morali su ga pomaknuti na zadnju poziciju na startu.
Znaci tocno je da je startao sa zadnje pozicije (23.), ali je isto tako tocno da je ostvario pole position, a pitanje je bilo koliko je pole positiona ostvario. ;-)
Jos jedan primjer: Jarno Trulli je 2005. u Indianapolisu ostvario pole, ali zbog problema sa gumama nije startao (kao i svi drugi vozaci na Michelinu). No, u knjigama ce svejedno zauvijek pisati da je upravo on ostvario pole na toj utrci.
zvjerko je napisao/la:ali ajd probajte izbjeći pitanja za koja etablirane stranice navode različite podatke. :thumbup:
Trudimo se da to bude tako, medutim mislim da oko ovako egzaktnog pitanja nemoze biti dvojbe.

p.s. cak i oko broja utrka (sto je netko vec spomenuo) nebi smjelo biti dvojbe. Tj. dvojbe niti nema, ali je problem u tome sto neke stranice pod broj utrka pojedinog vozaca stavljaju broj GP vikenda na kojima je vozac sudjelovao, a ne broj utrka na kojima je startao.

btw: na stranici www.f1-hr.com imate opsezne statistike koje je, ako se ne varam, napravio Senna. (@Senna: svaka ti cast na tome!)

A sad da se vratim na kviz opcenito. Moram priznati da sam ocekivao da cete imati puno losije rezultate...ocito cu morati iduci put smisliti jos teza pitanja. :badgrin:
Jackie utvrduje svoju prvu poziciju...nadam se da to nece uciniti prvenstvo dosadnim, ali apsolutno zasluzuje to vodstvo. Ne samo da ima jako visok postotak tocnih odgovora, vec redovito ima i "najbrzi krug"! Stvarno sve cestitke!
Ali zato vidim da ce biti zestoka borba za 2.-3. poziciju jer ste svi uvijek tu negdje.
No, mozda najvise pohvala bi uputio texu. Covjek oduvijek otvoreno priznaje da jako malo zna o povijesti F1, ali je svejedno sudjelovao u kvizu. Nazalost, imam osjecaj da mnogi potencijalni natjecatelji ne sudjeluju upravo zbog straha da ne osvoje malo bodova. Ljudi, ovo je prvenstveno zabava i nadam se da ce vas s vremenom biti sve vise.
Uputio bi i jednu kritiku. Osim Senne niti jedan moderator/administrator nije nastupio. Znam da je ljeto, svi imamo puno obaveza i malo vremena, ali vec su prosla tri kviza, a vi koji upravljate forumom niste imali 20 minuta koliko vam je potrebno da bi sudjelovali na kvizu. Nadam se da ce se to u buducnosti promijeniti.

Senna je napisao/la:U vražju mater, #-o sad kad sam došao na forum, prvo šta vidim je podforum F1-HR.com kviz, i onda se sjetim, da sam potpuno zaboravio :evil: :evil:
Steta. Nadam se da ces se iduci put sjetiti jer imam osjecaj da si ti jedini koji bi mogao ugroziti dominaciju Jackie-a. ;-)
Nego, reci mi, jesi probao rijesiti kviz? I koliko bi bodova imao? Bas me zanima jer sam ga radio sa ciljem da bude puno teze ostvariti maksimalan ucinak. :-D Ali s obzirom da su natjecatelji svejedno imali jako dobar ucinak, zanima me kako bi ti prosao?

zvjerko je napisao/la:Ma ajde, bar je zabavno i poučno. Idealno za ubiti vrijeme dok se drugi svađaju tko nezna voziti od ovih 20 vozača. :D
Ovo si jako dobro napisao!
btw: moram priznati da u zadnje vrijeme gubim volju za bilo kakvu raspravu nakon utrka jer su te rasprave vrlo cesto na nivou vrtica...

I za kraj: cestitke svim sudionicima! =D> Nadam se da cete se i za dva tjedna odazvati u velikom broju!
Jos jednom isprike za zakasnjeli pocetak i za probleme sa forumom, ali znate da na to nismo mogli utjecati.
Zadnja izmjena: Piquet20, dana/u 21 srp 2008, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D Evo mene na drugom mjestu :D

Jackie naravno nedodirljiv =D> al pazi se, imam cijelo ljeto za učit :badgrin:
šala ;)

Čestitke svima, a najviše autorima, na još jednom odličnom izdanju kviza!

Kaj se tiče ovoga...
Piquet20 je napisao/la:A sad da se vratim na kviz opcenito. Moram priznati da sam ocekivao da cete imati puno losije rezultate...ocito cu morati iduci put smisliti jos teza pitanja. :badgrin:
...očito da znamo više nego kaj ti misliš! :p

Bring it on, baby! :badgrin: :lol:
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Trud se isplatio, prvi put pa treće mjesto.
slika
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la keexx »

Piquet20 je napisao/la:A sad da se vratim na kviz opcenito. Moram priznati da sam ocekivao da cete imati puno losije rezultate...ocito cu morati iduci put smisliti jos teza pitanja. :badgrin:
Nemoj smišljat teža pitanja...Please.... :D I ova su bila dovoljno teška...(ma šalim se, može i teža ali ovo je meni bilo nekako taman, i laganih i teških...)
Moram priznat da bi pred 2 tjedna imao puno manje bodova da su bila ova pitanja... A razlog je taj što sam si uzeo malo vremena i išao pregledavat i update-at svoje statistike pa sam zapamtio puno stvari koje sam u međuvremenu zaboravio... ;)
slika slika
Zaključano