Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la Dodi_napalm »

http://www.youtube.com/watch?v=X4wL_5Tk ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
samo primjetite zelena svjetla... ne kuzim odkud takva odluka. Katastrofa kakav kretenizam.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

vec se pitam dali treba f1 pratit uzivo i zivcirati se kad debilni suci na kraju kroje poredak???? evo nisam schumijev fan ali ovo je totalna debilana...
McLaren u <3
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Piquet stari je napisao/la:To je FIA-in kretenizam, amaterizam i nekonzistentnost.
Čovijek je vidio je zelenu zastavu i trkači regirao na ukazanu priliku... A to što kreteni iz vodstva utrke ne znaju pravila o SC-u u zadnjem krugu pa su pokazali tu zastavu nikom ništa...
Stoji, ali sa pravnog aspekta to ne mjenja sliku da je pravilo prekrseno... Ustvari, pravila su jasna, pogreska je upravo u upravi staze... I ova odluka nije ni 1% skandalozna, vec je skandalozno ponasanje uprave staze u monacu

Zakon nalaze da ukoliko safety car dogura do zadnjeg kruga, da ce u istom uci u box i da nece biti preticanja. To je fakt. To sto je uprava utrke prekrsila zakon, ne cini isti nevazecim, vec cini njihovo ponasanje pogresnim.

Uz to je potrebno dodati, da su svi ispravno tumacili zakon osim MGP-a i uprave utrke... Stoga, kazna za schumachera je opravdana, iako, uvjetovana pogresnim ponasanjem uprave, pretjerana... mislim da ce uloziti protest i da ce u najboljem slucaju vratiti schumiju 7 mjesto.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

p@rtibrejker je napisao/la:Evo na brzinu pravila, ne citiram samo navodim bitne stavke:

40.13. Izlazak SC sa staze: kad se SC približava ulasku u pit lane table sa znakom SC i žute zastave se povlače i mijenjaju sa zelenim svjetlom i zelenim zastavama koje stoje dok zadnji bolid ne prođe liniju

dodatak prijašnjem pravilu:

40.15. Ako utrka završava dok je SC na stazi, SC ulazi na kraju zadnjeg kruga i bolidi završavaju utrku bez pretjecanja

Čisto? Mislim da je. I Ferrari i McLaren je javio svojima da pretjecanja nema. Još jedna potvrda ovog pravila.
Dali kad su zelena svijetla se smije pretjecat ili ne to treba objasnit kad ga je preteko zelena svijetla
slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

vegi696 je napisao/la:
p@rtibrejker je napisao/la:Evo na brzinu pravila, ne citiram samo navodim bitne stavke:

40.13. Izlazak SC sa staze: kad se SC približava ulasku u pit lane table sa znakom SC i žute zastave se povlače i mijenjaju sa zelenim svjetlom i zelenim zastavama koje stoje dok zadnji bolid ne prođe liniju

40.15. Ako utrka završava dok je SC na stazi, SC ulazi na kraju zadnjeg kruga i bolidi završavaju utrku bez pretjecanja

Čisto? Mislim da je. I Ferrari i McLaren je javio svojima da pretjecanja nema. Još jedna potvrda ovog pravila.
Dali kad su zelena svijetla se smije pretjecat ili ne to treba objasnit kad ga je preteko zelena svijetla
Poanta je da SC ulazi na kraju zadnjeg kruga, dakle pretjecanja više nema.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

vegi696 je napisao/la:

sto znaci da su ljudi odgovorni za paljenje svjetala pogrijesili, ne?

i sta je sad jace, zakon, ili ciko koji pali svjetla?
Silver_Neelsen
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la Silver_Neelsen »

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsp ... 685542.stm" onclick="window.open(this.href);return false;
Pošto me svi ignoriraju u topicu od Monaca :D
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

Hahaha nisam ni sumnjala =D> :lol:

Iskreno se nadam da Ross ne sjedi prekriženih ruku. :D
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

_dreamer_ je napisao/la:
Piquet stari je napisao/la:To je FIA-in kretenizam, amaterizam i nekonzistentnost.
Čovijek je vidio je zelenu zastavu i trkači regirao na ukazanu priliku... A to što kreteni iz vodstva utrke ne znaju pravila o SC-u u zadnjem krugu pa su pokazali tu zastavu nikom ništa...
Stoji, ali sa pravnog aspekta to ne mjenja sliku da je pravilo prekrseno... Ustvari, pravila su jasna, pogreska je upravo u upravi staze... I ova odluka nije ni 1% skandalozna, vec je skandalozno ponasanje uprave staze u monacu

Zakon nalaze da ukoliko safety car dogura do zadnjeg kruga, da ce u istom uci u box i da nece biti preticanja. To je fakt. To sto je uprava utrke prekrsila zakon, ne cini isti nevazecim, vec cini njihovo ponasanje pogresnim.

Uz to je potrebno dodati, da su svi ispravno tumacili zakon osim MGP-a i uprave utrke... Stoga, kazna za schumachera je opravdana, iako, uvjetovana pogresnim ponasanjem uprave, pretjerana... mislim da ce uloziti protest i da ce u najboljem slucaju vratiti schumiju 7 mjesto.
Ajd se pokrijte po ušima FIA je uvjek na strani Ferrarija.
Ako nisam u pravo ispravi me ali ocit primejr današnja utrka Massa gazi crtu pri izlasku iz boksa i svi sljepi od sudaca a cijeli svijet je vidio ocito da je nekolko miljona ljudi sljepo tolko o pravilima.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

ivan599 je napisao/la: Ajd se pokrijte po ušima FIA je uvjek na strani Ferrarija.
Jel to samokritika ili? :lol:

slika

EDIT: Hahaha, e sad si me sredio! :biggrin:
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

Moja je pretpostavka da su se skretanjem SC-a u box automatski upalila zelena svijetla na cijeloj stazi, uključujući taj posljednji ili pretposljednji semafor. E sad...:S
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Mercedes će se žaliti http://www.autosport.com/news/report.php/id/83686" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Vleki, dana/u 16 svi 2010, 19:37, ukupno mijenjano 2 puta.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Ocekivano,zalba Mercedesa.
LINK
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

zasto su onda svi bolidi jurili do kraja ciljne ravnine.... mogli su se svi onda turisticki uvest u cilj, sta ne>?
McLaren u <3
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

gringo73 je napisao/la:
ivan599 je napisao/la: Ajd se pokrijte po ušima FIA je uvjek na strani Ferrarija.
Jel to samokritika ili? :lol:

slika
Koji si ti lik, ma ja ne vjerujem slika
Vidiš kaj nam Schumi radi otkad se vratil, okreće nas protiv svojih :lol:
Vleki je napisao/la:Mercedes će se žaliti, ali imaju jedan mali problem sud je FIA - http://www.autosport.com/news/report.php/id/83686" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma Ross ide do kraja, na državni sud...ak su Flavija oslobodili optužbi kaj neće i njega :lol: :biggrin:

EDIT:
gringo73 je napisao/la:EDIT: Hahaha, e sad si me sredio! :biggrin:
Ma ja ću poludit slikaslikaslika
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
Jackie Stewart
F1-HR kviz champion
F1-HR kviz champion

Post Postao/la Jackie Stewart »

Današnja pravila! Koliko ima pravila toliko ima duplo više rupa u tim pravilima. :roll: Ja ne tvrdim na Schumacher nije kriv, ali ovi daju zeleno svjetlo, a pod zelenim svjetlom smiješ pretjecat, pa onda do ciljne ravnine ne smiješ...

Pa ove budale iz F1 bi i ovo kaznili sigurno! Zašto da imamo lijepo pretjecanje. :roll: Ne znam možda i ne bi, ali sumnjam.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

ivan599 je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:

Ajd se pokrijte po ušima FIA je uvjek na strani Ferrarija.
Ako nisam u pravo ispravi me ali ocit primejr današnja utrka Massa gazi crtu pri izlasku iz boksa i svi sljepi od sudaca a cijeli svijet je vidio ocito da je nekolko miljona ljudi sljepo tolko o pravilima.

Druze, ako hoces, napisacu ti opsirnije objasnjenje, ali za ovaj slucaj schumi alonso. to sto je bilo za massu, to stvarno ne znam, nisam to vidio, niti znam o cemu se radi...
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

p@rtibrejker je napisao/la:
Poanta je isto tako da su u tom slučaju trebali ostaviti žuto svijetlo i oznaku SC na onom mjestu na kojem se pojavilo zeleno svijetlo PRIJE nego je schumacher prošao alonsa!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Vuksa_KC je napisao/la:Moja je pretpostavka da su se skretanjem SC-a u box automatski upalila zelena svijetla na cijeloj stazi, uključujući taj posljednji ili pretposljednji semafor. E sad...:S
I suci sa zastavama su automatizirani (13. i 28. sekunda) :D - http://forum.f1-hr.com/viewtopic.php?p=225547#p225547" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Lisac se vratio :). Aj hvala bogu, bar se neće više pisat samo o Hamiltonovim pi*darijama. :badgrin:
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Vleki je napisao/la:
Poanta je isto tako da su u tom slučaju trebali ostaviti žuto svijetlo i oznaku SC na onom mjestu na kojem se pojavilo zeleno svijetlo PRIJE nego je schumacher prošao alonsa!
Pa moja je pretpostavka da su se skretanjem SC-a u box automatski upalila zelena svijetla na cijeloj stazi, uključujući taj posljednji ili pretposljednji semafor. E sad, sudac je automatski isto počeli mahati, ali nije računal da se radi o posljednjem krugu i iznimci pravila.
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

a sta da se gospon alonso jos malo zaigrao sa gasom i npr izvrtio??? MSc bi trebao stati i sacekat da se gospodin okrene i vrati na svoje mjesto?
McLaren u <3
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

SC ulazi u boks, pale se zelena svjetla što znači nastavak utrkivanja, a to znači da se SMIJE pretjecati. Ako se već nije smjelo pretjecati, onda:
- ili je SC trebao odvoziti krug do kraja
- ili ostaju žuta svjetla na stazi

Ovdje je nešto neregularno bilo SIGURNO. ;)

Kakva je to glupost da SC uđe u boks, upale se zelena svjetla, ali bolidi se ne smiju utrkivati. U trenutku kad je MSC prestigao Alonsa, safety car NIJE BIO na stazi!!
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Eto tih gluposti sa linijama i pretjecanjima kada se smije, a kada ne. To je postalo sranje još od 2008. zar ne?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Vuksa_KC je napisao/la:
Vleki je napisao/la:
Pa moja je pretpostavka da su se skretanjem SC-a u box automatski upalila zelena svijetla na cijeloj stazi, uključujući taj posljednji ili pretposljednji semafor. E sad, sudac je automatski isto počeli mahati, ali nije računal da se radi o posljednjem krugu i iznimci pravila.
Pa ako je tako, schumachera ne mogu kazniti na temelju nečijeg propusta, pravila su jasna što se tiče zelenih svijetla i nakon SC linije smije se preticat, nek se žali brawn imat će mercedes što za reć i baš mi je drago da idu direktno na državni sud!
Odgovori