Kimi se zasitio svega, cijelog ovog sporta, nakon što je ostvario životni cilj i postao svjetskim prvakom. Ove njegove nerealne zahtjeve ja shvaćam kao nešto tipa "ja sam htio, ali oni nisu", te Kimi zapravo ovom situacijom i svojim postupcima ne ide nikome ne ruku. "Čitajući između redaka" shvatio sam na što on zapravo cilja: ako ga shvate ozbiljno, i ispune mu zahtjeve, bit će zadovoljan, vozit, uživat i pobrat brdo love, a ako ne, opet super, jer mu je i ovako i onako dojadilo, i želi nove izazove. Ako ga napadnu, zašto ne vozi, kada mu je bilo ponuđeno, reći će, normalno, da McLaren nije ispunio njegove zahtjeve, koji su krucijalni za potpisivanje nekog ugovora.
Kimi je jedan veliki vozač, i velika ličnost. Kada se vozač njegova karaktera jednom zasiti, dovoljna je samo kap koja će preliti čašu. Mislim da je ta kap bilo ovaj njegov odlazak iz Ferrarija, odakle je otišao kao tehnološki višak. On više ne vidi sebe u ovom sportu, i to je jednostavno to.
Ostaje malena, ali titrajuća nada, da će se vratiti 2011. sa Red Bullom (koji je glavni sponozor nove Kimijeve rally ekipe). Nada je kurva, ali umire posljednja. Samo ne znam, hoće li biti za mene trećega, poslije Michaela i Kimija.
Meni je jako žao što ovo pišem, ali tako je kako je. I tu se nažalost, ništa ne može. Niti ja, niti itko od nas Kimijevih navijača. Kimi je odlučio, i nek mu je sa srećom.