Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Mansell
- Test vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Mercedes
Re: Formula 1 team - Red Bull Racing
Jednostavno je nevjerojatno kako taj bolid lezi u svim zavojima a da ne govorimo o mirnoci naspram Ferrariju. Odlican su posao napravili ovu zimu (opet). Bravo za njih 

F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Da, da...kad gledaš onboard snimke onda se vidi kako je RBR "lagano" vozit, šta se ne može baš reći za crvene. Poprilično presiguni kad se KERS ne koristi u kvalama. Nadam se samo da će odnos race pace - kvalifikikacije biti kao i prošle godine, inače će bit neuhvatljiv(i).Mansell je napisao/la:Jednostavno je nevjerojatno kako taj bolid lezi u svim zavojima a da ne govorimo o mirnoci naspram Ferrariju. Odlican su posao napravili ovu zimu (opet). Bravo za njih

- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Da ne spammam temu Mclarena sa KERSom RB
Evo i Vettelov odgovor zasto nisu koristili:
“We didn’t use it in qualifying, that’s correct,” answered the German.
Asked why, Vettel said bluntly: “Not fully charged.”
Horner na korištenje u utrci:
"You will have to wait and see and watch the television," he said. "I am not going to spoil the excitement."
Bahato nema šta
Evo i Vettelov odgovor zasto nisu koristili:
“We didn’t use it in qualifying, that’s correct,” answered the German.
Asked why, Vettel said bluntly: “Not fully charged.”
Horner na korištenje u utrci:
"You will have to wait and see and watch the television," he said. "I am not going to spoil the excitement."
Bahato nema šta
- Dero
- Profesionalni vozač
fancy koliko je samo milimetara ovo od poda

Drugi smrtnici

Vec mi je puna kapa FIA i njihovih "strožih" testiranja pomicnog krila...

Drugi smrtnici

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
stvarno, to krilo RB je hebeno nevjerovatno... ispod tog krila jedva da igla može proći a usporedno s njim ispod mercedesovog možeš ruku provuć
Michael is faster than you!!
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
a jebo te,pa ovo prednje krilo je brutalno. al opet,webber je tu negdje s mclarenom a vettel ih je sve zgazio.mislim, ne mogu zamisliti na koji način uopće red bull uspijeva imati ovako fleksibilno prednje krilo a ostali nisu ni blizu tome,pa čak ni mclaren koji ima strašne resurse.ima tu neka caka u samoj konstrukciji prednjeg krila,ali očito nitko je ne zna osim neweya i njegovog tima.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Mislim da nije samo prednje krilo flexi već cijeli bolid
, bolje rečeno prednji kraj - nos to je naročito izraženo na kočenju. 

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Neka sljedeće sezone smanje prednja krila pa da vidiš frke.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Navijam za: ferrari
ma auto je predobar , opet imaju nešto za što će trebati drugima par utrka da skuže o čemu se radi al će oni dotle opet smislit nekaj novoga i biti korak ispred , a i mislim da je sv bolji nego je bio uzeo je prvenstvo i pun je samopouzdanja. Sve u svemu strašna kombinacije po danas viđenom nepobjediva ali danam se da to neće biti baš tako. Puno puta se dogodilo da ekstremno brzi bolidi nisu baš pouzdani , sjetite se samo kimija i mcm mislim 2005. imali su brži boli , a prvenstvo je uzeo fa sa renoom , a za takav rasplet malo je falilo i prošle godine naravno sa ferarijem u ulozi renoa
-
- Navijam za: Renault F1
Komentar za start-only KERS Red Bulla:
...you gotta love it, engineers making yet more monkeys out of rule-makers, a Kinetic Energy Recovery System that doesn't recover any kinetic energy.
što je kompletna istina
a i ovo prednje krilo njihovo, mislim da se cijeli bolid svija od nosa do prednjeg krila, tako da vjerujem da ima neka caka i front suspensionu i što bolidu prijanja da se zalijepi za stazu te na kočenjima u zavojima bolid se svija od silne sile, krilo se automatski flexi spusti s njim i dobivaju ulaskom u zavoju ground effect.
...you gotta love it, engineers making yet more monkeys out of rule-makers, a Kinetic Energy Recovery System that doesn't recover any kinetic energy.
što je kompletna istina

- Cuky
- Moderator
I sad kad izuzmeš Mercedesa koji je na slici tek na početku pravca te pogledaš samo RB i McLaren koji su na kraju pravca onda se vidi da RB tu vara. Mislim da je i FIA ovdje pomalo debilna jer je toliko fotografija po internetu na kojima se jasno vidi da je prednje krilo puno niže pri velikoj brzini nego kod ostalih momčadi, al tu se ne poduzima ništa. I sam kao usporedba, gledao sam snimku kvalifikacija (download tu sa foruma) i Alonso je u Q2 na 2. prolazu kasnio 0.488 sekundi dok je zaostatak na kraju kruga bio 1,125 ako se ne varam. A ako pogledate da je u zadnjem sektoru dosta brzih zavoja (ona šikana odmah na početku sektora, zavoj 12, zavoj 14, zadnji zavoj) onda je očito da im to donosi ogromnu prednost
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Navijam za: Renault F1
bit ce pobune ponovo od strane velikih ekipa sigurno ponovo jer ovakve stvari s manjkom downforcea ove godine na bolidima u zavojima na kočenjima donose određenu prednost pa ovaj auto na zavoju izgleda kao da imaju ground effect (prednje krilo nisko kao podnica) takve stvari se osjete.damjan.cule je napisao/la:I sad kad izuzmeš Mercedesa koji je na slici tek na početku pravca te pogledaš samo RB i McLaren koji su na kraju pravca onda se vidi da RB tu vara. Mislim da je i FIA ovdje pomalo debilna jer je toliko fotografija po internetu na kojima se jasno vidi da je prednje krilo puno niže pri velikoj brzini nego kod ostalih momčadi, al tu se ne poduzima ništa. I sam kao usporedba, gledao sam snimku kvalifikacija (download tu sa foruma) i Alonso je u Q2 na 2. prolazu kasnio 0.488 sekundi dok je zaostatak na kraju kruga bio 1,125 ako se ne varam. A ako pogledate da je u zadnjem sektoru dosta brzih zavoja (ona šikana odmah na početku sektora, zavoj 12, zavoj 14, zadnji zavoj) onda je očito da im to donosi ogromnu prednost
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
damjan.cule je napisao/la:I sad kad izuzmeš Mercedesa koji je na slici tek na početku pravca te pogledaš samo RB i McLaren koji su na kraju pravca onda se vidi da RB tu vara. Mislim da je i FIA ovdje pomalo debilna jer je toliko fotografija po internetu na kojima se jasno vidi da je prednje krilo puno niže pri velikoj brzini nego kod ostalih momčadi, al tu se ne poduzima ništa. I sam kao usporedba, gledao sam snimku kvalifikacija (download tu sa foruma) i Alonso je u Q2 na 2. prolazu kasnio 0.488 sekundi dok je zaostatak na kraju kruga bio 1,125 ako se ne varam. A ako pogledate da je u zadnjem sektoru dosta brzih zavoja (ona šikana odmah na početku sektora, zavoj 12, zavoj 14, zadnji zavoj) onda je očito da im to donosi ogromnu prednost
testiranje prednjeg krila se vrši u statičkim uvjetima. dok ne smisle nekakav dinamički test i pravila za ponašanje krila u realnim dinamičkim uvjetima, mogu im samo staviti soli na rep (ili na krilo, ako ih veseli

"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
FIA se pita, ako budu željeli zaustavili Red Bull oni će to i učiniti, a vjerovatno ako Red Bull bude nastavio sa dominacijom i u narednim utrkama sa ovakvom prednošću onda će FIA stupiti na scenu, sjetite se samo mass dampera 2006.zizi je napisao/la: testiranje prednjeg krila se vrši u statičkim uvjetima. dok ne smisle nekakav dinamički test i pravila za ponašanje krila u realnim dinamičkim uvjetima, mogu im samo staviti soli na rep (ili na krilo, ako ih veseli)

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Nerazumijem zbog čega se svi bunite jer je Red Bull napravio nešto što im donosi prednost, neka se i drugi potrude pa naprave tako krilo, a za KERS mi je bezveze da se nepuni (ustvari to i nije KERS, jel to KES?
)

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
ne znam na koga si mislio. definitivno se ne bunim zbog ovog rješenja. naprotiv, oduvijek su me fascinirali ljudi koji smisle nešto ingeniozno (kotač, krevet, preša za grožđe, aktivni ovjes, turbina, savitljivo prednje krilo itd)Kenny je napisao/la:Nerazumijem zbog čega se svi bunite jer je Red Bull napravio nešto što im donosi prednost, neka se i drugi potrude pa naprave tako krilo, a za KERS mi je bezveze da se nepuni (ustvari to i nije KERS, jel to KES?)
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
-
- Profesionalni vozač
FIA je gomila nesposobnjakovica. Svako moze vidjeti da se to krilo savija, svako zna da se savija, ali ne, ono prolazi njihove testove.Dero je napisao/la:[ http://www.bug.hr/_cache/06e0ddeaca4b88 ... =193044559 ]

Obzirom da ih optuzujem kao gomilu neposobnjakovica, evo kako bi to trebalo rijesiti:
Par senzora na dno krila koji ce pratiti udaljenost od podloge, te propisati minimalnu udaljenost. Pravilo prilagoditi pojedinim zahtjevima staza, jer nije svugdje isto. Preostaje samo pratiti tu udaljenost tokom GP vikenda i to je sve.
Krajnje jednostavno i ne bi izazivalo frustracije svaki put kad vidim(o) ovakvu sliku.
- Dero
- Profesionalni vozač
Izvrtanje pravila i pronalazak rupe u njima meni uopce nije ingeniozno ali isto tako je i nepravedno. Ubija pojam natjecanja jer ako postoje pravila onda se pravila treba poštovati...zizi je napisao/la:ne znam na koga si mislio. definitivno se ne bunim zbog ovog rješenja. naprotiv, oduvijek su me fascinirali ljudi koji smisle nešto ingeniozno (kotač, krevet, preša za grožđe, aktivni ovjes, turbina, savitljivo prednje krilo itd)Kenny je napisao/la:Nerazumijem zbog čega se svi bunite jer je Red Bull napravio nešto što im donosi prednost, neka se i drugi potrude pa naprave tako krilo, a za KERS mi je bezveze da se nepuni (ustvari to i nije KERS, jel to KES?)
Red Bull sa ovim pomičnim krilom vec prosle godine a i ove te sada i ovaj "one time" KERS čini baš to

- Kenny
- Legenda
I drugi isto traže rupe u pravilima, tako je nasto i DDD, F-duckt, izvlačenje Hamiltona sa kranomDero je napisao/la: Izvrtanje pravila i pronalazak rupe u njima meni uopce nije ingeniozno ali isto tako je i nepravedno. Ubija pojam natjecanja jer ako postoje pravila onda se pravila treba poštovati...
Red Bull sa ovim pomičnim krilom vec prosle godine a i ove te sada i ovaj "one time" KERS čini baš to

- Cuky
- Moderator
Da, al pogledaj ovu sliku. To baš i nije normalno
http://desmond.yfrog.com/Himg640/scaled ... &ysize=640" onclick="window.open(this.href);return false;
A i pravilima je propisano da nijedan dio bolida (osim kotača naravno) nesmije biti ispod referentne linije, za koju je određena razina na kojoj je podnica bolida. Dakle sve što se nalazi ispod visine na kojoj je podnica je nelegalno, a to ovo prednje krilo i jest
http://desmond.yfrog.com/Himg640/scaled ... &ysize=640" onclick="window.open(this.href);return false;
A i pravilima je propisano da nijedan dio bolida (osim kotača naravno) nesmije biti ispod referentne linije, za koju je određena razina na kojoj je podnica bolida. Dakle sve što se nalazi ispod visine na kojoj je podnica je nelegalno, a to ovo prednje krilo i jest
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Kenny
- Legenda
hebiga snašli su se, meni nije normalno da se vozača izvlači sa kranom, pa se to napravilo

- ZD1400RT
- Početnik
- Navijam za: Spanjarda
Svaka čast Red Bullu! Odličan posao! Ako je Brwan GP prošao sa DD difuzorom onda ni ovo nije upitno. Ja sam se pomirio sa tim da je F1 takva te da se brzina ne traži unutra pravila, već van njih. Sad je era Red Bulla, za koju godinu netko drugi će se nečeg sjetit pa će vladat par godina.
Red Bull je imao dobar bolid i 2009 sa standardnim difuzorom. Znači da već dvije godine posjeduju naprednije znanje od drugih i to dobro iskorištavaju.
Sve me zanima kakve sve ponude dobiva od drugih Adran Newey
Red Bull je imao dobar bolid i 2009 sa standardnim difuzorom. Znači da već dvije godine posjeduju naprednije znanje od drugih i to dobro iskorištavaju.
Sve me zanima kakve sve ponude dobiva od drugih Adran Newey

hahahaKenny je napisao/la:hebiga snašli su se, meni nije normalno da se vozača izvlači sa kranom, pa se to napravilo
11
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Ako je ovo normalno... Ista situacija kao i prošle godine. Što je brži krilo se polaže na asfalt. Kad zakoči, krilo se digne u stari položaj.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_SfR3msz ... re=related[/youtube]
Dok je kod Ferrarija...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_SfR3msz ... re=related[/youtube]
Dok je kod Ferrarija...
Avanti FER, Avanti!!!
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Evo upravo CH izjavio da ovaj vikend uopće nisu imali KERS.
Michael is faster than you!!
- darky
- Profesionalni vozač
i sad je horner potvrdio Ediju Jordanu da nisu i nemaju KERS....
edit:
to objašnjava kako mogu biti toliko brži u zavojima...
sad ostaje pitanje FIA i FOTA-e oko toga
edit:
to objašnjava kako mogu biti toliko brži u zavojima...
sad ostaje pitanje FIA i FOTA-e oko toga