Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Felipe Massa, KOLIKO JE STVARNO DOBAR?

Post Postao/la Adriana Lima fan »

jaki je napisao/la: Smiješno je vidjeti odraslog čovjeka kako se kune u nekog balavca.(dječaka luku, lojzeka ili kako već)
Mogao je on i bolje u Brazilu :lol:
U Monte Carlu ga dupla sreća dovela "from zero to hero". :lol:
U Velikoj Britaniji Kimi je bio brži.
Monza sramota u kvalifikacijama, u trci par obilaženja na rubu incidenta(Glock, Webber)
Genije
A mislim ova izjava je naprosto smjesna. KAko se jedan covjek moze kunit u balavca :roll: Pa kojeg ti sportasa volis ili mozda nekog politicara seljackog. I sta rec primjerice an to.

A jos veca notorna glupost d svih koje si izjavio je da je Kimi bio brzi u Velikoj Britaniji. Mislim to zbilja pokazuje tvoju klasu. Covjek preko sekunde brzi od 2. i sve ostale za krug pretekao i izjavis da je Kimi brzi bio :roll: =D> =D>
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la jaki »

Adriana Lima fan je napisao/la:
jaki je napisao/la: Smiješno je vidjeti odraslog čovjeka kako se kune u nekog balavca.(dječaka luku, lojzeka ili kako već)
Mogao je on i bolje u Brazilu :lol:
U Monte Carlu ga dupla sreća dovela "from zero to hero". :lol:
U Velikoj Britaniji Kimi je bio brži.
Monza sramota u kvalifikacijama, u trci par obilaženja na rubu incidenta(Glock, Webber)
Genije
A mislim ova izjava je naprosto smjesna. KAko se jedan covjek moze kunit u balavca :roll: Pa kojeg ti sportasa volis ili mozda nekog politicara seljackog. I sta rec primjerice an to.

A jos veca notorna glupost d svih koje si izjavio je da je Kimi bio brzi u Velikoj Britaniji. Mislim to zbilja pokazuje tvoju klasu. Covjek preko sekunde brzi od 2. i sve ostale za krug pretekao i izjavis da je Kimi brzi bio :roll: =D> =D>
Jesi li gledao tu utrku? Da si gledao znao bi o čemu pričam.
Pošto nisi poznavaoc pomoći ću ti. Kimi je bio brži i do prvih odlazaka u boks sasvim sustigao Hamiltona, postigavši pritom najbrži krug utrke (u 18 krugu 1.31.150), dok je Hamilton vozio najbrže 1.32.817. Dolazi do greške Ferrarija u boksu i Kimi izlazi na istim, potrošenim gumama i gubi sve šanse za pobjedu. Dakle da, bio je brži, kao što je i Massa bio u Monacu, ali to nažalost nije uvijek dovoljno)
Što se tiče mene i kolege Mclarema, ostavi se advokatskog posla i samo tebi svojstvenog tumačenja tuđih riječi.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Po meni trenutno je najbolji vozac u F1 po kisi Fernando Alonso.
Ok..Hamilton nije los..ali nije neki genije po kisi..Plus sto je McLaren agresivniji prema gumama i uspijeva zagrijati gume u takvim uvjetima za razliku od Ferrari-ja...
Kimi nije los po kisi.Nije predobar,ali zna se snaci u takvim uvjetima i malo je bolji od Masse u takvim uvjetima.

Senna i Schumacher su stvarno bili maheri za voznju po kisi.Kao da su vozili po suvom.Na to podsjecaju njihove voznje po kisi...U posljednjih 20-tak godina njih dvojica su obiljezili trke koje su se vozile po kisi...
FORZA FERRARI!!!
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FELIPE MASSA
Kontakt:

Post Postao/la edo »

McLarem je napisao/la:
Scuderia je napisao/la:Majstore, moram ti reci; postao si naporan s tim, ti ga volis ti, ti ga mrzis ( iako ja ne vidim po cemu to zakljucujes, znaci ja ( govorim za sebe) ne navijam za njega, to znaci da ga ja mrzim)?

No da ne idem vise u OT, nasao sam nesto malo o Massi.
KLIK

MALA NAPOMENA: na njemackom jeziku je.

Ukratko: Opet su novinari pitali da li je prebrodio 2008., on po ne znam koji put kaze da je. Kaze da mu nije tesko pokazati emocije.

Kaze da je s Hamiltonom u ok odnosima, da mu je Hamilton poslao buket cvijeca nakon Brazila za fer i postenu borbu ( molim lijepo da se okanite komentara tipa Belgija, Japan (samo ukratko pisem, sta tamo pise) i kao utjehu.
Ja nisam rekao da je on losa osoba vec da se nesnalazi voziti kad je kisa, u tome je velika razlika.
Joj kako mi ides na zivce,pa sta sta si se uhvatio kise,ti sigurno ne znas auto po kisi voziti,znas li ti koliko
svjetskih prvaka i velikih vozaca u historiji f1 se nije snalazilo na kisi???Pa sta,jeli ti mislis da je bolid F1 lagano
voziti po kisi,uostalom,osvojio je pole u monaku na kisi i odvezao veoma dobru utrku,opet kiksao je u Britaniji,pa
sta,vise je kimi imao kikseva na kisi prosle godine i opet niko to ne kaze,al massa ne valja,i daj vise prekini sa tom
kisom...Ja sam massa fan,ali stvarno mi ne ide u glavu to potenciranje voznje na kisi!!!
BH FORD KLUB-FORZA FELIPE...
McLarem
Test vozač
Test vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

@ Filipe Massa
U sve i jednoj utrci osim Brazila, ako nevjerujes provjeri.
@ Edo
Ja samo dajem svoje misljenje, a ti ako nemozes prihvatiti cinjenice i odma porediti sa drugim vozacima tvoj problem.
@jaki
Dje se ja kunem u Hmiltona?????? Sta si ti pio ovih dana???????????
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
elf
Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
Navijam za: Lotus F1 team

Post Postao/la elf »

-Bobi- je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:Po meni trenutno je najbolji vozac u F1 po kisi Fernando Alonso.
Ok..Hamilton nije los..ali nije neki genije po kisi..Plus sto je McLaren agresivniji prema gumama i uspijeva zagrijati gume u takvim uvjetima za razliku od Ferrari-ja...
Kimi nije los po kisi.Nije predobar,ali zna se snaci u takvim uvjetima i malo je bolji od Masse u takvim uvjetima.

Senna i Schumacher su stvarno bili maheri za voznju po kisi.Kao da su vozili po suvom.Na to podsjecaju njihove voznje po kisi...U posljednjih 20-tak godina njih dvojica su obiljezili trke koje su se vozile po kisi...
ljepo napisano =D>

ma predobro... ružno je vidjeti navijače Mclarena kako pljuju po Massi samo zato što nije savršen... pa tko jest... eto neka oni kažu... čini mi se da ću čuti odgovor: "Hamilton... Lewis... bla bla..."... ma možemo mi pričati koliko hoćemo ali Massa je izuzetno dobar vozač i zasluženo se borio za titulu... samo nije imao sreću da ga odmah postave u dobar bolid pa da se svi pjene vidite ovog pa on je ovo-ono... sada u dobrom bolidu je pokazao koliko je dobar i Ferrariju mnogo znači... slavu Šumija neće niko lako dostići ma koliko Hamilton bio dobar tu su još uvijek Massa Alonso Kubica Kimi pa hajde da kažemo i Vettel... njegova karijera tek počinje... zato Mclarenovci pustite se šuplje priče i priznajte da Massa ima kvalitetu i uhvatite se posla... možda imate neku dobru ideju za ZADNJE KRILO :D :D :D :D :D :D :D :D :D
slika
slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

McLarem je napisao/la: @jaki
Sigurno ne doslovce tim riječima, ali to se itekako da isčitati iz tvojih postova. Npr. tvoj posljednji post iz teme Lewis Hamilton koji glasi: "i ja sam mislio da je McLaren u velikim problemima, jesu imali problem ali je to reseno bar kako je to Hamilton rekao :thumbup:".
Stvarno te nisam htio uvrijediti napisanim i ispričavam se ako sam pogrješio(očito je da valjda jesam kada ti to smeta).
Inače pivo je svaki dan na meniju, ali to je prehrambeni proizvod. :biggrin:
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

jaki je napisao/la:
McLarem je napisao/la: @jaki
Sigurno ne doslovce tim riječima, ali to se itekako da isčitati iz tvojih postova. Npr. tvoj posljednji post iz teme Lewis Hamilton koji glasi: "i ja sam mislio da je McLaren u velikim problemima, jesu imali problem ali je to reseno bar kako je to Hamilton rekao :thumbup:".
Stvarno te nisam htio uvrijediti napisanim i ispričavam se ako sam pogrješio(očito je da valjda jesam kada ti to smeta).
Inače pivo je svaki dan na meniju, ali to je prehrambeni proizvod. :biggrin:
Ja se mogu kleti u samo jedno a to je "ONAJ GORE" tako da to neces nikad vidjeti da sam ja napisao. A sam fan McLaren-a a F1 je sport kojeg ja volim kao i svi mi ovdje, ocigledno da nemamo ista misljenja u tome je i draz svega ovog da razmjenjivamo miseljenja oko vozaca, timova i utrka. Sto ja i radim mada nekim neogovara to sto nedizem citav Ferari sa sadasnjim i proslim vozacima u nebesa i smatram da su oni sve u F1 svijetu a svi ostali timovi su samo posmatraci.
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Jao ljudi.... sta ste uradili od ove teme........Cccc...

Posto je Australija sve bliza+, evo malo statistike Massine voznje tamo.

2006. Kvalifikacije-
Utrka- Out

2007. Kvalifikacije- problem na bolidu- Zadnje mjesto
Utrka: 6.

2008. Kvalifikacije-4.
Utrka-Out

Vrijeme je da dodju bolji rezultati.
slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

McLarem je napisao/la:@ Filipe Massa
kako mozes pricati kad ne znas
ovako idemo redom kisne utrke od Australije 2007 do Brazila 2008

2007Nurburgring :Hamilton 9-Massa 2
2007Fuji :Hamilton 1-Massa 6
2007Shanghai :Hamilton odustao-Massa 3
2008Monaco :Hamiton 1-Massa 3
2008Silverstone:Hamilton 1-Massa 13
2008Spa-Hamilton 3-Massa 1
2008Monza:Hamilton 7-Massa 6
2008Interlagos:Hamilton 5-Massa 1

UKUPNO Hamilton 3-MASSA 5

Dakle prema statistici MASSA JE BOLJI zato pssss :-$ :-#

sry ako sam neku kisnu utrku izostavio nije bilo namjerno
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Felipe Massa je napisao/la:
McLarem je napisao/la:@ Filipe Massa
kako mozes pricati kad ne znas
ovako idemo redom kisne utrke od Australije 2007 do Brazila 2008

2007Nurburgring :Hamilton 9-Massa 2
2007Fuji :Hamilton 1-Massa 6
2007Shanghai :Hamilton odustao-Massa 3
2008Monaco :Hamiton 1-Massa 3
2008Silverstone:Hamilton 1-Massa 13
2008Spa-Hamilton 3-Massa 1
2008Monza:Hamilton 7-Massa 6
2008Interlagos:Hamilton 5-Massa 1

UKUPNO Hamilton 3-MASSA 5
Massa je 5 puta bio bolji od Hamiltona dok je Hamilton od Masse 3 puta bio bolji
Dakle prema statistici MASSA JE BOLJI zato pssss :-$ :-#

sry ako sam neku kisnu utrku izostavio nije bilo namjerno
sry zbog duplog posta nije namjerno
eh sad ce poceti rasprava oko Monze....pa ce ispast da je ustvari 4-4....ljudi okoncajte raspravu, uvijek ce neko bit za Hamiltona a neko za Massu...rijetki su oni koji to vide "sa strane".
Senna i Schumy su bili majstori, svi ostali su samo prosjecni (na kisi)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
elf
Navijam za: Lotus F1 team

Post Postao/la elf »

ovdje je pitanje samo koliko je Massa dobar a ne jel bolji Hamilton i ko je najbolji vozač na kiši...

ovdje treba da slijede opomene :<<
slika
slika
-Bobi-
Navijam za: Fer Play

Post Postao/la -Bobi- »

stvarno nemogu da svatim, 2800 postova....
da mi je neko ovo rekao kad je tema prvi put postirana reko bi mu da nije normalan....
salim se naravno ali stvarno je neverojatno koja je energija unjeta u ovu temu...
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

-Bobi- je napisao/la:stvarno nemogu da svatim, 2800 postova....
da mi je neko ovo rekao kad je tema prvi put postirana reko bi mu da nije normalan....
salim se naravno ali stvarno je neverojatno koja je energija unjeta u ovu temu...
borimo se XD
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la edo »

Da,neki kude bez razloga,drugi brane i tako u krug!!!forza felipe!!!
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

edo je napisao/la:
McLarem je napisao/la:Citava stvar se povukla Kad sam na rekao da je Masa nepotpun vozac zato sto ima problame da vozi po kisi, i onda se je poceo (samo zato sto sto sam ja fan McLaren-a) uvlaciti Hamilton u tu pricu, ako pogledate moje postove od pocetka ja nisam spominjao Hamiltona ovdje, sve dok drugi nisu poceli porediti Masa-Hamilton.
Pojam potpunog i nepotpunog vozaca je relativna stvar!!!

Ma Edo ja samo dajem svoje misljenje i iznjeo sam argumente sa kojim sam "pokrio" svoje misljenje, nije li zato Forum a ne da svi u isti glas jest tako je (u ovom primjeru Masssaje svarsenstvo za sve), mislim ako je tako da ne mogu reci svoje misljenje onda nema potrebe ni pisati na nekim temama. Sve se svelo na hvalisanje pojedini vozaca (ako pogledas malo i druge teme pa ces vidjeti da ja nisam samo pisao sve najbolje o Hamilton i McLaren-u).
slika
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la edo »

Nikada ni ja,ni bilo koji drugi fan nije rekao da je massa savrsenstvo za sve,hajde nadji taj post da vidim...
Niko od ovih danasnjih vozaca nije savrsen,pa tako ni Massa!!!
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

edo je napisao/la:Nikada ni ja,ni bilo koji drugi fan nije rekao da je massa savrsenstvo za sve,hajde nadji taj post da vidim...
Niko od ovih danasnjih vozaca nije savrsen,pa tako ni Massa!!!

Pa evo ti lika po nickom Filipe Massa prima se na sve i jednu ako se nesto kaze za vozaca Massu, ako nije receno u superlativu da je savrsenstvo, to bi svako normalan zakljucijo po njegovoj reakciji i nacinu pisanja da je tako........
slika
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la edo »

Mi ga volimo,jer je posten,borben i veliki je radnik i ne stidi se uciti od drugih i najboljih,ja prihvatam
da on nije maestro na kisi,ali nekad zna biti jako dobar,za sta i sam imas dokaze...
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

edo je napisao/la:Mi ga volimo,jer je posten,borben i veliki je radnik i ne stidi se uciti od drugih i najboljih,ja prihvatam
da on nije maestro na kisi,ali nekad zna biti jako dobar,za sta i sam imas dokaze...
Da nije dobar vozac nebi se borio za titulu, tako jednostavno pored toga sto vozi za jedan od najbolji ekipa u F1
slika
~IsR~Lux
Početnik
Početnik
Navijam za: V8

Post Postao/la ~IsR~Lux »

edo je napisao/la:Mi ga volimo,jer je posten,borben i veliki je radnik i ne stidi se uciti od drugih i najboljih,ja prihvatam
a drugi vozači nisu kao veliki radnici.svako je od njih veliki radnik i zaslužio je biti u f1 jer je veliki radnik...
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la edo »

SFM je napisao/la:
a drugi vozači nisu kao veliki radnici.svako je od njih veliki radnik i zaslužio je biti u f1 jer je veliki radnik...
Ne razumijes,al nije do mene!!! #-o
Scuderia
Moderator
Moderator

Tako je =D> A i kad pogledas, mora mu se to vratiti. ;)
slika
Scuderia
Moderator
Moderator

Naletio na njemackom portalu, i pitali su par stvari Massu, a on je dao ovakve odgovore ( Prvo ide na njemackom, pa onda prijevod)
Frage: "Felipe, in gut zwei Wochen findet der erste Grand Prix statt. Seid ihr dafür bereit?"
Felipe Massa: "Ich glaube schon, dass ich bereit bin, dass wir als Team von der Vorbereitung her bereit sind. Wir haben alles getan, was wir tun wollten, und wir haben alle Teile gebracht, die wir bringen wollten. Ich würde sagen, dass der Saisonbeginn kommen kann! Vor dem Test hier sah es noch ein bisschen besser aus, denn das neue Brawn-Team hat alle überrascht. Vor Barcelona hatten wir eines der schnellsten Autos an der Spitze. Jetzt sind wir immer noch konkurrenzfähig, aber nur hinter Brawn."
Prijevod
Pitanje: Felipe, za dva tjedna pocinje prva utrka. Jeste li spremni?
Felipe: Ja mislim da jesam, i kao momcad mislim da smo spremni. Sve smo uradili, sve smo djelove donijeli koje smo htjeli. Rekao bi da sezona moze poceti. Prije ovog testiranja, izgledalo je bolje, ali novi Brawn-Team je sve iznenadio. Prije Barcelone smo imali najbrzi auto. I sad smo konkurenti, samo smo iza Brawn Teama.

I sada su ga pitali koliko je dobar Brawn Mercedes Team
Frage: "Rubens Barrichello ist heute unter 1:19 Minuten gefahren. Hättest du so eine Zeit im Qualifyingtrimm auch fahren können?"
Massa: "Nein. Ich glaube, das hätte niemand hingekriegt."
Prijevod

Pitanje: " Rubens Barichello je danas isao ispod 1:19. Da li si i ti mogao tako?
Massa: Ne, mislim da to nitko ne bi mogao.

Nakon toga su ga pitali sta misli o McLarenu
Frage: "Wie schätzt du McLaren-Mercedes' bescheidene Performance bei diesem Test ein? Bist du darüber überrascht?"
Massa: "Ehrlich gesagt haben wir McLaren in all den Jahren noch nie so weit hinten gesehen. Sie sind aber ein Team, das man nicht unterschätzen darf. Außerdem haben sie im Gegensatz zu uns noch einen weiteren Test, bei dem sie am Auto arbeiten und herausfinden können, was nicht funktioniert. Natürlich bin ich überrascht, aber man muss das erste Rennen abwarten."
Prijevod

Pitanje: Sta mislis o Mclarenu i o njihovim performansama s ovih testiranja? Da li si iznenadjen?
Felipe: Iskreno, u svim ovim godinama, nismo ih vidjeli tako lose (ili iza, ali naljutili bi se neki) u poretku. Ali oni su ekipa koja se ne smije odbaciti. Osim toga, oni za razliku od nas, imaju jos mogucnosti testiranja, gdje mogu vidjeti sta ne valja na bolidu. Naravno, iznenadjen sam, ali moramo cekati prvu utrku.

I za kraj, pitali su ga da li bi 2009. mogla biti njegova godina.
Frage: "Glaubst du, dass 2009 dein Jahr werden könnte?"
Felipe: "Ich weiß es nicht. Das ist eine schwierige Frage. Ich fühle mich bereit, ich fühle mich stark und kampfbereit, gut in Form, aber wir müssen abwarten, wie unsere Performance im Vergleich zu den anderen Teams aussieht. Ich bin aber bereit. Alles geht in die richtige Richtung."
Prijevod

Pitanje:Vjerujes li da bi 2009. mogla biti tvoja godina?
Felipe: Ne znam. To je jako tesko pitanje. Osjecam se spremnim,. i spreman sam za borbu. U formi sam, ali moram pricekati. Moramo vidjeti kako ce nase performanse biti u odnosu s drugim timovima. Ali ja sam spreman. Sve ide u pravom smjeru.

Eto to je ukratko to.

Prijevod: made by ja
NAPOMENA: Vjerovatno ima gresaka, sorry na tome, ali jbg, barem sam se potrudio ;)

Eto sta kaze Massa o nekim stvarima.
Zadnja izmjena: Scuderia, dana/u 12 ožu 2009, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

@ Scuderia
svaka cast...odlicno
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Odgovori