bravof je napisao/la:Mislim da ste zaboravili da Ferrariju prijete sa oduzimanjem bodova zbog onog incidenta.....pa bi sva ova prica mogla biti uzaludna...
Ja mislim da će Ferrari kazniti još novčano i uslovno ako ponovo naprave istu glupost, tačnije ako to opet urade na očigledan način, onda će ih kazniti oduzimanjem bodova ili zabraniti nastup na 1-2 utrke.
Mislim da Berniju nije u interesu da i ovako male šanse Ferrari-ja svede na nulu, jer će u tom slučaju zaradit manje novca, njemu su novci sve

, a i takva se atmosfera stvara u javnosti, čak i brbljivi Lauda je ušutio i rakao da on nije izjavio da treba oštro kazniti Ferrari.
Mnogima ne bi odgovaralo kažnjavanje Ferrari-ja oduzimanjem bodova vozačima ili diskvalifikacijom sa narednih utrka, recimo Santanderu, znamo da je bankarski lobi u F1 veoma jak i da je Santander sponzor mnogih utrka i sigurno Berni ne bi volio da im se zamjeri.
A i sam Ferrari ima vjerovatno najjači lobi u F1 i sigurno će sve uraditi i direkno i indiretno da ta kazna ne bude oduzimanje bodova ili zabrana nastupa na utrkama.
Da se mene pita ja bih od Massine plaće uzeo 1-2 mil $, a i uzeo bi 2-3 Smedley-eve i Domenicalijeve plaće i dao gladnoj djeci u Africi.