Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Toon
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: mclaren

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Toon »

...čujem da se u ferrariju otvaraju neka radna mjesta :biggrin: :biggrin: ...ovo kako su uništili Alonsa je totalno diletantski...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
ferrari_fan
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la ferrari_fan »

Svako ima svog krivca za ovu situaciju. Mislim da je titula na papiru izgubljena danas. Fakticki titula je izgubljena svakim losim rezultatom Masse. Pored gluposti tokom utrke za VN Hockenheim-a kada se covjeku treba crtati da propusti vozaca koji ima objektivnije sanse za titulu i samo tim potezom je stvorio veliku blamazu ekipi. Ocigledno da u Ferrariju za udarac opruge u glavu daju velike kredite.

Posebna prica je pit wall koji ocigledno ima manjak inteligencije jer u jednoj ovakvoj trci povlaciti vozaca u boks samo iz razloga da pacerski drzi iza sebe Webbera je smijesno.

Fernando je na kraju sa bolidom kakav jest poslozio i dobar rezultat u toku sezone i nadam se jednom kvalitetnjem radu u sljedecim sezonama.

Ljubav nas koji volimo Ferarri nece nikada biti upitna. Ali ovakvi ljudi srozavaju ugled kompanije i same momcadi.

Iz gresaka uciti.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

još jedna potvrda da ništa dobro ne čeka ferrari u ovoj domenicalli eri, počelo je s nogiranjem kimija, danas dobilo novo poglavlje, a tko zna kaj nas još čeka...
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Koliko kod to nekom zvučalo čudno ja se nisam mnogo razočarao što Ferrari nije osvoio titulu, mnogo više sam se iznervirao 2008.
Realno Ferrari ove godine nije imao najbrži bolid, najbolji box a i vozači, bolje da kažem Alonso, činio dosta grešaka u prvom dijelu sezone.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Nagradno pitanje za sve:
Koja će vozačka postava biti u Ferrariju iduće sezone?? :D

Iako sam siguran da će Massa ostati, ja bi svoje pare stavio na Kubicu.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

petrov :p
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ima da lete glave nakon ovakve greške u strategiji!
Koji početnički potez, onako rano poslati Alonsa u boks, u Ferrariju mora doći do radikalnih promjena.

Imali su naslov i izgubili su ga zahvaljujući samo svojoj gluposti.
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Da je Massa uspio izaći ispred Webbera a nije mi jasno kako nije jer je ovaj gubio vrijeme iza Alguersuaria onda vjerovatno ne bi zvali Alonsa u boks.
Jadni Webber i sam nije svjestan koliko je pomogao Vettelu s odlaskom u boks
...put u raj nije posut ružama...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Walter je napisao/la:Ima da lete glave nakon ovakve greške u strategiji!
Koji početnički potez, onako rano poslati Alonsa u boks, u Ferrariju mora doći do radikalnih promjena.

Webber je otišao u boks zato što je oštetio gumu/točak onim udarom u zid. A u Ferrariju su progutali udicu ko zadnji levati prateći Webbera u boks. Mogli su ostati još 10-15 krugova, a Webber bi u roku 5 krugova došao u promet i tu bi se našao čak i iza Masse. Nando bi onda imao 4. mjesto sigurno da ne može sigurnije. Samo da su odgodili pit stop za 15-ak krugova, a bilo je moguće i duže (Button).
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
ferrari_fan

Schumy.d je napisao/la:Nagradno pitanje za sve:

Ja vise ne mogu gledati Ferarri sa Massom u timu. Vozac koji u Ferrariju odveze 3 utrke i zavrsi na 15. poziciji ne zasluzuje mjesto u ekipi.

Kubica na kraju zavrsio samo nekoliko bodova iza Masse sto dovoljno govori o Massinim vozackim kvalitetama.

Kubica je dobar izbor. Iako bi ja volio vidjeti Kamuia za volanom :)
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

kimija natrag nema druge ;)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

ferrari_fan je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:Nagradno pitanje za sve:

Ja vise ne mogu gledati Ferarri sa Massom u timu. Vozac koji u Ferrariju odveze 3 utrke i zavrsi na 15. poziciji ne zasluzuje mjesto u ekipi.

Kubica na kraju zavrsio samo nekoliko bodova iza Masse sto dovoljno govori o Massinim vozackim kvalitetama.

Kubica je dobar izbor. Iako bi ja volio vidjeti Kamuia za volanom :)
Potpuno se slažem.
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

One and only je napisao/la:
Walter je napisao/la:Ima da lete glave nakon ovakve greške u strategiji!

Webber je otišao u boks zato što je oštetio gumu/točak onim udarom u zid. A u Ferrariju su progutali udicu ko zadnji levati prateći Webbera u boks. Mogli su ostati još 10-15 krugova, a Webber bi u roku 5 krugova došao u promet i tu bi se našao čak i iza Masse. Nando bi onda imao 4. mjesto sigurno da ne može sigurnije. Samo da su odgodili pit stop za 15-ak krugova, a bilo je moguće i duže (Button).
Upravo tako,zato ja nemam zamjerki na njegovu vožnjiu ni na izgubljenu poziciju na startu,i to mu je bilo dovoljno da rutinski odveze i naslov bi bio njegov.A ovi stručnjaci s pitwalla nije im palo na pamet da prate vremena Rosberga i Petrova :evil:
...put u raj nije posut ružama...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Zanimljivo, i ja sam pomislio čak na Kamuia u Ferrariju. Ima ono nešto šta mi se sviđa kod njega, neku drskost, a pokazao je i brzinu.
Bilo bi interesantno vidjeti ludog Japanca u Ferrariju. :D

Ali šanse su male za to.
Dajan
Navijam za: Vettel i povratak Kimija

Post Postao/la Dajan »

Schumy.d je napisao/la:Zanimljivo, i ja sam pomislio čak na Kamuia u Ferrariju. Ima ono nešto šta mi se sviđa kod njega, neku drskost, a pokazao je i brzinu.
Bilo bi interesantno vidjeti ludog Japanca u Ferrariju. :D

Ali šanse su male za to.
Osim povratka Kimi-ja, ovo bi mi bio drugi najomiljeniji scenario.
Ne bi bilo lose vidjeti Webbera u Renault, Kubica-u u Ferrari i Kimi-ja u RedBull..
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

A Newey nazad u McLaren.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Evo izgubili smo naslov zbog poteza v strategiji. Ipak je bila dobra sezona.

FORZA FERRARI !!!
slikaslikaslika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ne znam baš da li bi vam bilo pametno vidjeti Webbera ili Kubicu u Ferrariu. Danas je Alonso planuo i ponovo pokazao svoj temperament samo zbog tog što ga "slabiji" Petrov nije jednostavno propustio. Šta bi tek bilo da kalibar poput Kubice ili Webbera ugrozi njegov status u Ferrariu kako mu je to uradio Hamilton u McL, ja mislim da bi u pol sezone zalupio vrata Ferraria zauvjek. Bolje je da ima nekog ko Massa pa da ga može "šutat" kad poželi.
slika
ferrari_fan

Ćale od Lewisa je napisao/la:ne znam baš da li bi vam bilo pametno vidjeti Webbera ili Kubicu u Ferrariu. Danas je Alonso planuo i ponovo pokazao svoj temperament samo zbog tog što ga "slabiji" Petrov nije jednostavno propustio. Šta bi tek bilo da kalibar poput Kubice ili Webbera ugrozi njegov status u Ferrariu kako mu je to uradio Hamilton u McL, ja mislim da bi u pol sezone zalupio vrata Ferraria zauvjek. Bolje je da ima nekog ko Massa pa da ga može "šutat" kad poželi.
Mislim da su njegove danasnje greske nastale vise iz ocaja nego iz bijesa sto ga objektivno losiji vozac (ovo losiji ne znaci da je los! Odvezao je trku bez greske) blokira ka putu do titule. Kako god, radije bi gledao rat u Ferrariju nego Massu jos jednu sezonu!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Bio sam u pravu što se tiče Ferrarijevih šansi u Abu Dabiju, rekao sam da je Ferrarijeva šansa Brazil, na žalost to se nije ostavrilo zbog kišnih kvalifikacija, a ne Abu Dhabi. ;)
Mislim da Ferrari nije imao dobar race pace na soft gumama, da li su trebali ostaviti Alonsa na stazi još duže na soft gumama i da li su mogli iskoristiti Massu na drugačiji način, sad kad se pogleda mogli su, ali svi su generali posle bitke.
Što se tiče pit wall i takitike ja ću reći ponovo samo jedno ime Luca Baldisseri, kad je valjao Brawnu i Todtu ne znam zašto ne bi bio dobar Domenicaliji, ali vjerovatno mu nešto ne odogovara.
Biće dobro ako posle ovoga Domenicali više ne bude šef Ferrarija, u tri sezone kako samostalno vodi Ferrari, 2007 Todt je bio glavni, dva puta je izgubio titulu a jednom nije ni bio u prilici ni da se bori za titulu, ali čisto sumnjam da će se to dogoditi, mislim da on kod poglavice LDM ime više kredita nego MMF i Svjetska Banka zajedno :biggrin: , na žalost velikog broja nas navijača Ferrarija. :(
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

Ferrari se borio do kraja. Bolid je izdržao... motor iz Monze radio, ko iz tvornice... svaka čast našim ljudima sa tehničnog djela.

Opet je pitwall zeznuo i da Baldisseri je koordinator u tvornici jer je imao muda priznat, da je pogrješio ali danas bi nam trebao taj čovjek. Mi u Ferrariju pobjeđujemo i gubimo zajedno.

Sada če testiranja sa Pirellijem...

Forza Ferrari !!!
slikaslikaslika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Forza je napisao/la:Ferrari se borio do kraja. Bolid je izdržao... motor iz Monze radio, ko iz tvornice... svaka čast našim ljudima sa tehničnog djela.

Opet je pitwall zeznuo i da Baldisseri je koordinator u tvornici jer je imao muda priznat, da je pogrješio ali danas bi nam trebao taj čovjek. Mi u Ferrariju pobjeđujemo i gubimo zajedno.

Forza Ferrari !!!
Ovi su svojim greškam na pitwallu Ferrarija izgubili titulu, a Baldisseri nije imao šta izgubiti 2009 jer je bolid bio loš, čovjek se kockao išao na sve ili ništa i izgubio, ništa strašno, mora se nekad i izgubit nemože se uvjek donijet prava taktička odluka i bolje je što je 2009 pogriješi jer je 2009 Ferrari bio totalno OUT, nego recimo ranije kada se Schumacher borio za titule.
The Chaser

Post Postao/la The Chaser »

Ahhh...baš šteta za Ferrari i Alonsa. :cry:
Nadam se, ali stvarno se nadam da će iduće godine i Massa i Alonso, a time i Ferrari biti puno bolji. :(
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Forza je napisao/la:Ferrari se borio do kraja. Bolid je izdržao... motor iz Monze radio, ko iz tvornice... svaka čast našim ljudima sa tehničnog djela.

Forza Ferrari !!!
Ovi su svojim greškam na pitwallu Ferrarija izgubili titulu, a Baldisseri nije imao šta izgubiti 2009 jer je bolid bio loš, čovjek se kockao išao na sve ili ništa i izgubio, ništa strašno, mora se nekad i izgubit nemože se uvjek donijet prava taktička odluka i bolje je što je 2009 pogriješi jer je 2009 Ferrari bio totalno OUT, nego recimo ranije kada se Schumacher borio za titule.
Pa, da ali izgleda da nisu baš u najboljim odnosima sa Domenicailliom, ja bi mu dao priliku, Kimi i njegovo "my tires are completley destroied" nije utjecalo na sezonu jer je bolid bio nešto nalik Merca ove godine. Priznao je svoju grešku i oni su ga maknuli i pomirili taljanske medije. Neznam, ko je bio više rangiran u momčadi nakon odlazka Todta i Brawna...možda bi Baldiseri danas bio gazda...

Ali nečemo o tome, Domenicali radi svoj posao ali moglo se i bolje... ali standard koji su postavili Todt i Brawn sa vodenjem momčadi je jako visok.

Lako je sada biti general ja sam uvjeren, da su dali sve od sebe ali motosport je "okrutna igra"

Avanti Ferrari
slikaslikaslika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Nadam se da u Ferrariju neće zadržati status quo u pogledu pitwalal a i Masse, mislim da bi se bar ozbiljni razgovori morali povest u Ferrariju oko ova dva pitanja.
Nadam se da će tehnička ekipa u Ferrariju odraditi još bolje posao nego ove sezone, mislim da neki preduslovi za to postoje i nadam se da će oni to znati iskoristi i da će biti više inovativni.

Edit: Dyer priznaje da su fulali sa strategijom
http://www.ferrari.com/English/Formula1 ... _race.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori