Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
pospani gad
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la pospani gad »

Piquet stari je napisao/la:
Ma naravno, stvar je pojedinca koliko pri procijeni uzima u obzir statistiku (i koju) a koliko neke druge faktore. Za mene je MS prvi, a Senna drugi na vječnoj listi. Ali nisam mogao ne reagirati na ovakvu rečenicu:
Ayrton Senna je najbolji vozač svih vremena jer je direktno pobjedio Alaina Prosta u dvoboju 1989. na Suzuki
Pa kakva je to rečenica, kakav argument?

Kolega "Piquet stari", ako se ne varam, u nekom vašem postu našao sam podatak da vam je starosna dob 40 godina. Ja sam par godina mlađi od vas.

Hoću reći da se vrlo dobro sjećate ( kao i ja sam ) tih bitaka između Ayrtona i Alaina ( u ovom slučaju pikiram na njihove dvoboje u McLarenu ) - 1988. i 1989. godina. Ayrton je već poprilično bio pokazao kakav je materijal ( jedna godina u Tolemanu, i tri u Lotusu - za razliku od današnjih instant F1 vozača Lewisa Hamiltona i Jacquesa Villeneuva koji su dobili vrhunske aute u debitantskim godinama ).

A Alain Prost je u to doba 1988. i 1989. slovio kao najbolji vozač tadašnjice, sa najviše GP pobjeda i sa velikom perspektivom, kojeg je Ayrton počeo pobjeđivati ( 1988. i pobjedio ), a 1989. se trudio do Suzuke, kada Alain nije mogao biti bolji, brži od Brazilca, pa mu je Francuz fino zatvorio vrata u onoj famoznoj šikani. Bojao se Senne i njegove odlučnosti da se bori do kraja, iako bi i nakon drugog mjesta u Suzuki, profesorski nastrojen Alain imao još uvijek veće šanse za osvojiti naslov 1989. nego sam timski kolega Ayrton.

Eto, tog velikana ( Francuza Alaina Prosta ) F1, Ayrton je ( nakon cijele 1989. ) sustigao i pokušao pobjediti i u Suzuki.

Michael Schumacher sa odlaskom Ayrtona Senne, nikada nije ni približno imao donekle pravog ( ovo sam sve spominjao u postu prije - pa skoro da se ponavljam ) takmaca sve do dolaska Juana Pabla Montoye, Kimija Raikkonena, a pogotovo Fernanda Alonsa.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

Kolega "Piquet stari", ako se ne varam, u nekom vašem postu našao sam podatak da vam je starosna dob 40 godina. Ja sam par godina mlađi od vas.

Hoću reći da se vrlo dobro sjećate ( kao i ja sam ) tih bitaka između Ayrtona i Alaina ( u ovom slučaju pikiram na njihove dvoboje u McLarenu ) - 1988. i 1989. godina. Ayrton je već poprilično bio pokazao kakav je materijal ( jedna godina u Tolemanu, i tri u Lotusu - za razliku od današnjih instant F1 vozača Lewisa Hamiltona i Jacquesa Villeneuva koji su dobili vrhunske aute u debitantskim godinama ).

A Alain Prost je u to doba 1988. i 1989. slovio kao najbolji vozač tadašnjice, sa najviše GP pobjeda i sa velikom perspektivom, kojeg je Ayrton počeo pobjeđivati ( 1988. i pobjedio ), a 1989. se trudio do Suzuke, kada Alain nije mogao biti bolji, brži od Brazilca, pa mu je Francuz fino zatvorio vrata u onoj famoznoj šikani. Bojao se Senne i njegove odlučnosti da se bori do kraja, iako bi i nakon drugog mjesta u Suzuki, profesorski nastrojen Alain imao još uvijek veće šanse za osvojiti naslov 1989. nego sam timski kolega Ayrton.

Eto, tog velikana ( Francuza Alaina Prosta ) F1, Ayrton je ( nakon cijele 1989. ) sustigao i pokušao pobjediti i u Suzuki.

Michael Schumacher sa odlaskom Ayrtona Senne, nikada nije ni približno imao donekle pravog ( ovo sam sve spominjao u postu prije - pa skoro da se ponavljam ) takmaca sve do dolaska Juana Pabla Montoye, Kimija Raikkonena, a pogotovo Fernanda Alonsa.
Kolega pospani gad, ovo je već puno ljepše i logičnije obrazloženo.
I djelimićno se slažem sa vama da MS previše sezona nije imao dostojnog protivnika, ali prije Montoje, Raikkonena i Alonsa ipak ste zaboravili spomenuti Hakinena... A kad su već spomenuti bolidi, treba reći da 1994. i 1995. Benetton nije bio dominantan auto.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Piquet stari je napisao/la: ... A kad su već spomenuti bolidi, treba reći da 1994. i 1995. Benetton nije bio dominantan auto.
Za one mlađe bi trebalo spomenuti da nije bio niti "slabiji" od konkurencije...1994. 2 u ukupnom poretku konstruktora (no mjenjalo se nekoliko vozača) a 1995 prvi u konstruktorima (Michael 1. a Herbert 4. kao vozač)...ovdje čak ne želim ulaziti u diskusije o legalnostima bolida...i stvarno je besmisleno uspoređivati ova dva vozača jer će vjerojatno većini "nas starijih" (35 pa naviše) Senna ostati nešto posebno i sveto te ujedno zato bi bilo bogohulno stavljati M.Schumachera ispred jer Senna je bio samo jedan...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Toon Army je napisao/la:
Piquet stari je napisao/la: ... A kad su već spomenuti bolidi, treba reći da 1994. i 1995. Benetton nije bio dominantan auto.
Za one mlađe bi trebalo spomenuti da nije bio niti "slabiji" od konkurencije...1994. 2 u ukupnom poretku konstruktora (no mjenjalo se nekoliko vozača) a 1995 prvi u konstruktorima (Michael 1. a Herbert 4. kao vozač)...ovdje čak ne želim ulaziti u diskusije o legalnostima bolida...i stvarno je besmisleno uspoređivati ova dva vozača jer će vjerojatno većini "nas starijih" (35 pa naviše) Senna ostati nešto posebno i sveto te ujedno zato bi bilo bogohulno stavljati M.Schumachera ispred jer Senna je bio samo jedan...

a Schumacher nije samo jedan????

Senna je bio iznimno popularan,nešto kao Schumi u svoje kasnije doba,tada je puno više ljudi navijalo za njega nego za Prosta,ili slučajno Mansella itd... 2000-ih 70% navijača je imo Schumi a ostali su se na ostale rasporedili,ista stvar,kako god bilo,Schumi je pobjeđivao i dok je ovaj bio živ,kao balavac,dakle,u najmanju ruku bio je barem jednako dobar,sa lošijim bolidom, dakle,ruku na srce,subjektivno svakom je jedan draži,ali objektivno nema velke usporedbe niti će biti,sve je od čovjeka do čovjeka
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

schuey je napisao/la: a Schumacher nije samo jedan????
NE! Bila su dva u isto vrijeme(Michael i Ralph) :badgrin:
schuey je napisao/la: dakle,ruku na srce,subjektivno svakom je jedan draži,ali objektivno nema velke usporedbe niti će biti,sve je od čovjeka do čovjeka
...a sad ozbiljno...mislim da je besmisleno bilo koja dva vozača uspoređivati jer kako kažeš sve je od čovjeka do čovjeka (ili od srca do srca)...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
7Times
Navijam za: MSC

Post Postao/la 7Times »

Da nije umro, Senna nikad ne bi imao toliko fanova.
Ima dosta ljudi koji su culi da je bio najbolji, to znaci da nikad nisu imali prilike da gledaju njegovu voznju i sad napadaju fanove NAJVECEG da je on, ustvar, najveci.
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

7Times je napisao/la:Da nije umro, Senna nikad ne bi imao toliko fanova.
Ima dosta ljudi koji su culi da je bio najbolji, to znaci da nikad nisu imali prilike da gledaju njegovu voznju i sad napadaju fanove NAJVECEG da je on, ustvar, najveci.
Istina =D> da je recimo MS poginuo a ne Senna on bi bio number 1 i svi bi ga kovali u zvjezda i najboljeg vozaca svih vremena
slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

vegi696 je napisao/la:
7Times je napisao/la:Da nije umro, Senna nikad ne bi imao toliko fanova.
Istina =D> da je recimo MS poginuo a ne Senna on bi bio number 1 i svi bi ga kovali u zvjezda i najboljeg vozaca svih vremena
[-o< :-$ ovakvu glupost odavno nisam cuo...
Kako vas nije sramota da tako pricate o covjeku?
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Nema tu puno usporedbe. Senna se i po mom mišljenju malo previše glorificira. Schumacher je najbolji vozač, svi ostali su daleko iza. Sve dok neko ne izjednači, obori ili se barem približi na recimo 6 titula do njegovih sedam, bit' će vrijedan usporedbe.
Avanti FER, Avanti!!!
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

sunseeker je napisao/la:titule ne znače ništa.........

gilles nema niti jednu, a bolji je od 95% vozača koji je imaju.....

clark ima dvije, a bolji je od 95% vozača koji su ikad sjeli u f1 bolid.........

Čuj, statistika je vječna. Michael Schumacher je odličan i uspješan vozač F1.

Mi koji smo gledali Nelsona Piqueta, Ayrtona Sennu, Alaina Prosta, Michaela Schumachera, Jean Alesija, Andrea de Cesarisa, Rene Arnouxa, Miku Hakkinena, Kimija Raikkonena i sve ostale znamo kakav je dojam ostavio koji vozač i kako su zaista vozili i osvajali nas navijače svojim pojavama i izvedbama. Na osnovu toga vidjeli se tko je vozač-trkač, a tko je ipak nešto manjeg ranga i kvalitete. Mi smo to gledali i uživali u F1.

Sve ostalo je statistika. Ona služi za povijest.

P.S. Gilles je zakon. I mnogi drugi koji nisu uspjeli osvojiti titule. Oni su nam pružili najveće užitke u gledanju F1. I to je bitno.
Zadnja izmjena: schuey, dana/u 12 tra 2010, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: radi uvredljivog sadržaja iz citata,dio citata ostavljen radi zanimliive rasprave
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

pospani gad je napisao/la:

Čuj, statistika je vječna. Michael Schumacher je odličan i uspješan vozač F1.

Mi koji smo gledali Nelsona Piqueta, Ayrtona Sennu, Alaina Prosta, Michaela Schumachera, Jean Alesija, Andrea de Cesarisa, Rene Arnouxa, Miku Hakkinena, Kimija Raikkonena i sve ostale znamo kakav je dojam ostavio koji vozač i kako su zaista vozili i osvajali nas navijače svojim pojavama i izvedbama. Na osnovu toga vidjeli se tko je vozač-trkač, a tko je ipak nešto manjeg ranga i kvalitete. Mi smo to gledali i uživali u F1.

Sve ostalo je statistika. Ona služi za povijest.

P.S. Gilles je zakon. I mnogi drugi koji nisu uspjeli osvojiti titule. Oni su nam pružili najveće užitke u gledanju F1. I to je bitno.
nije grubo iz razloga što naslov prvaka sam po sebi apsolutno ništa ne znači, button je prvak.....dali ga to čini boljim vozačem?

treba razlučiti dali raspravljamo o statističkim uspjesima ili kvaliteti sportaša, statistika je zahebana stvar.......otkriva sve, a ne pokazuje apsloutno ništa.....
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

sunseeker je napisao/la:titule ne znače ništa.........

gilles nema niti jednu, a bolji je od 95% vozača koji je imaju.....

clark ima dvije, a bolji je od 95% vozača koji su ikad sjeli u f1 bolid.........
A tko se ovdje poziva na vrednovanje isključivo prema broju naslova?
Ali je broj naslova i uopće statistika za sve nas više ili manje važan faktor. Za mene malo više, za nekog skoro uopće ne, ali nitko ovdje nije spomenuo da je to jedini faktor

Ima na stotine lista top 10 ili top 20 ili top xx vozaća, i premda su mnoge od njih slićne, nisu iste, niti će ikada biti. Ako se zanemari statistika sve ostaje na subjektivnom dojmu stručnjaka i "stručnjaka", a to je onda čisti čušpajz.
Ljudi su skloni glorificirati vremena i vozaće iz svojih najboljih (mladih) dana. Svi mi emotivno najjaće proživljavamo stvari u mladosti, recimo negdje od 15-te pa do 25-te godine, i sve što se tada dogodilo ima neku posebnu težinu. Tako su za mene u F1 80-te zakon, na mojoj listi top 20 biti će nesrazmjerno puno vozaća iz tog vremena. Moj stari će na to samo odmahnuti rukom i pozvati se na asove iz 60-ih, zaključno sa 70-ima i Laudom.
To je čista subjektivnost.
Čak i da se pitaju vozaći F1 (koji su valjda najkompetentniji za to) da sastave recimo top 20 svih vremena, lista će se dosta razlikovati - Lauda, Reuteman i Stewart će sigurno imati više vozaća iz 50-ih, 60-ih i 70-ih na toj listi nego recimo Schumaher, Alonso ili Hamilton.

Evo jedan fini primjer što se događa kad se statistika pri vrednovanju stavi u zadnji plan, a subjektivan dojam prevlada:

http://www.independent.co.uk/sport/moto ... opup&ino=1

Naizgled lista ide fino, mnogi će se uglavnom složiti sa njom, ali pogledajte tko je na 7. mjestu.

:ubise:
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Piquet stari je napisao/la:
A tko se ovdje poziva na vrednovanje isključivo prema broju naslova?
Ali je broj naslova i uopće statistika za sve nas više ili manje važan faktor. Za mene malo više, za nekog skoro uopće ne, ali nitko ovdje nije spomenuo da je to jedini faktor

Ima na stotine lista top 10 ili top 20 ili top xx vozaća, i premda su mnoge od njih slićne, nisu iste, niti će ikada biti. Ako se zanemari statistika sve ostaje na subjektivnom dojmu stručnjaka i "stručnjaka", a to je onda čisti čušpajz.
Ljudi su skloni glorificirati vremena i vozaće iz svojih najboljih (mladih) dana. Svi mi emotivno najjaće proživljavamo stvari u mladosti, recimo negdje od 15-te pa do 25-te godine, i sve što se tada dogodilo ima neku posebnu težinu. Tako su za mene u F1 80-te zakon, na mojoj listi top 20 biti će nesrazmjerno puno vozaća iz tog vremena. Moj stari će na to samo odmahnuti rukom i pozvati se na asove iz 60-ih, zaključno sa 70-ima i Laudom.
To je čista subjektivnost.
Čak i da se pitaju vozaći F1 (koji su valjda najkompetentniji za to) da sastave recimo top 20 svih vremena, lista će se dosta razlikovati - Lauda, Reuteman i Stewart će sigurno imati više vozaća iz 50-ih, 60-ih i 70-ih na toj listi nego recimo Schumaher, Alonso ili Hamilton.

Evo jedan fini primjer što se događa kad se statistika pri vrednovanju stavi u zadnji plan, a subjektivan dojam prevlada:

http://www.independent.co.uk/sport/moto ... opup&ino=1

Naizgled lista ide fino, mnogi će se uglavnom složiti sa njom, ali pogledajte tko je na 7. mjestu.

:ubise:
na ovoj temi ima dosta postova tipa: ovaj ima ovolko titula, onaj ima onolko, zato je ovaj ovakakv, a onaj onakav......

ljudi imaju potrebu idoliziranja, s time idu i te all-time ljestvice.......koje ja nikada nisam razumio......

nemoguće je uspoređivati sportaše (namjerno kažem sportaše) različitih generacijskih skupina, sport, baš kao i ljudsko tijelo evoluira, nije konstanta.......

razlog moje reakcije popraćena epitetom "budalizma" je upravo zbog toga
Jackie Stewart
F1-HR kviz champion
F1-HR kviz champion

Post Postao/la Jackie Stewart »

Jackie Stewart o Schumacheru. ;)

http://en.espnf1.com/mercedes/motorspor ... MP=OTC-RSS" onclick="window.open(this.href);return false;
Silver_Neelsen
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la Silver_Neelsen »

Kahn daje svoje viđenje na situaciju: http://www.index.hr/sport/clanak/oliver ... 85704.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Slaven Oprosti
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Slaven Oprosti »

Lastan još nije ništa napisao o Schumacheru ili ja ne mogu pronaći pravi broj Modre laste?
"If you don't come walking back to the pits every once in a while holding a steering wheel in your hands, you're not trying hard enough"- Mario Andretti
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

slika
red_devil
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumacher - Ferrari

Post Postao/la red_devil »

Jao, ostavite se tih prica iz naseg (a i stranog zutila)... Kakav Oliver Kahn pobogu?

Michael nije u staroj formi, to je cinjenica. Dosta toga se promijenilo, od bolida do vozaca. No nije ni za baciti.
A ni bolid nije na razini Red Bulla, Ferrarija i McLaren Mercedesa.
To ce ici na bolje, jer Michael ne odustaje tako lako ;)

Ne mogu da se ne osvrnem na masu ljudi koji navijaju za Ferrari da su Michaela tako brzo zaboravili i odj. ga jer je presao u Mercedes :S
To se nebi ni dogodilo da onaj zabar, markiz ili sto je vec nije odpedalirao njega, da bi doevo Kimija, pa onda i njemu pedala da dodje Alonso...
.
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

red_devil je napisao/la:Jao, ostavite se tih prica iz naseg (a i stranog zutila)... Kakav Oliver Kahn pobogu?

Michael nije u staroj formi, to je cinjenica. Dosta toga se promijenilo, od bolida do vozaca. No nije ni za baciti.
A ni bolid nije na razini Red Bulla, Ferrarija i McLaren Mercedesa.
To ce ici na bolje, jer Michael ne odustaje tako lako ;)

Ne mogu da se ne osvrnem na masu ljudi koji navijaju za Ferrari da su Michaela tako brzo zaboravili i odj. ga jer je presao u Mercedes :S
To se nebi ni dogodilo da onaj zabar, markiz ili sto je vec nije odpedalirao njega, da bi doevo Kimija, pa onda i njemu pedala da dodje Alonso...
Svaka Cast ja bolje nebi mogo to reci :biggrin: :biggrin: =D>
slika
Silver_Neelsen
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la Silver_Neelsen »

Nisam ništa implicirao, zapravo bio sam ironičan linkom. Drago mi je da je Oliver zabrinut, no smiješno mi je kako to da mu on daje 'savjete' :D.
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Koliko mu je supremo Bernie platio da ovo izjavi........ :biggrin: ......:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/82872" onclick="window.open(this.href);return false;

:biggrin: ......... 8)
Švabo Mercedes
Navijam za: GOSPODARA SCHUMACHERA

Post Postao/la Švabo Mercedes »

pospani gad je napisao/la:Koliko mu je supremo Bernie platio da ovo izjavi........ :biggrin: ......:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/82872" onclick="window.open(this.href);return false;

:biggrin: ......... 8)
A kaj,ti misliš da to više nije moguće?
Tko si ti da sudiš jel moguće da Šumi osvoji ovo prvenstvo ili ne? Kolko Šumi mora osvojiti još prvenstava da ga bar malo poštujete ? Da začepite gubice? Daj čovječe bar malo poštovanja pokažite prema sedmerostrukom svjetskom prvaku!
Osvojio je više naslova nego Buton,hamillton i Alonso zajedno i vi se još uvijek ismijavate iz svake njegove izjave??
Ja to fakat ne kužim.... :?
Red Baron,Rain Master,Rain Man.....amerikanci ga jednostavno zovu.....KING!
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Pa dobro, ne vidim da je neš krivo izjavio (schumi) ?
30 bodova manje... to je jedna pobjeda zaostatka..
U igri je još 400 bodova.
Sve je moguće, dapače ne vidim zašto ne ako Mercedes donese dobar update na auto.
Michael is faster than you!!
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Igor18 je napisao/la:Pa dobro, ne vidim da je neš krivo izjavio (schumi) ?
30 bodova manje... to je jedna pobjeda zaostatka..
U igri je još 400 bodova.
Sve je moguće, dapače ne vidim zašto ne ako Mercedes donese dobar update na auto.
Nije to u bodovima.Moze on imati 50 bodova manje,ali ako ima dobar bolid on ce to stici.Mercedes nema bolid za pobijede i po meni Schumacher nema nikakvu sansu za titulu.
Mozda se promjeni situacija,ali sad je tako...
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Istina. Zato sam i napisao da ako Mercedes uspije ubrzat bolid, on se može uključit u borbu za naslov.
Puno toga ovisi o bolidu.
Primjer je Alonso, 2 godine se vucaro u Renaultu, nigdje ga nije bilo, a vrhunski vozač. Sjedne u Ferrari, auto sposoban za pobjede i eto ga na vrhu.
Tako da, nažalost sve je do automobila, malo do samog vozača.
Michael is faster than you!!
Odgovori