schuey je napisao/la:sunseeker je napisao/la:
kako ste naivni.......zar stvarni mislite da bi dennis nakon svega dopustio alonsu da uzme naslov? može jergović pričati o njegovom poštenju koliko god želi ali ljudska taština i u ovom slučaju više nekakav ponos sigurno su bili jači od dennisa, alonso je načeo cijelu temu još tamo oko kine ali kad je vidio da se već dovoljno iskompromitirao i da mu ionako ni rođena majka više sve ne vjeruje napravio je jedino što je mogao - prihvatio da neće biti prvak ( uostalom nije niti zaslužio ), šutio i odvezao posljednju utrku sa skoro sekundu sporijim bolidom od momčadskog kolege. ali cijela ta stvar je sasvim normalna i većina nas bi učinila isto, tako da ja osobno nemam ništa protiv toga da se alonsu uskratila borba za naslov, samo malo mi je smiješno da tako naivno gledate na sve to, ipak se u tom poslu vrte miljunčine i rijetko što se prepušta slučaju, zakulisne igre su nama nepoznanica, ono što mi vidimo je 1/10 stvari što se zapravo dešavaju. isto kao ova stvar sa mosleyem, kao da dennis u tome nema svoje prste.....baš.
baš zbog tih milijunčića bi i dennis proguto taj ponos o kojem pričaš,a fascinantno da je veliku večinu sezone hami bio ispred alonsa a tek nakon što se počelo ozbiljno računat na hamija počelo je da su svi protiv njega,ponovno povlačim paralelu sa renaultom kad je schumi počeo sustizat alonsa pred kraj sezone,on jednostavno nije imaop podršku kakvu je trebo,cijeli tim je bio protiv njega i sci su se urotili,nikako mu namjerno nisu htjeli kao i u mclarenu napravit konkurentni bolid. ne znam ko je naivan u ovoj priči,pokušavam gledat realno i to mi nikako neide u glavu,baš zbog svih tih milijunčića
da, ali niti ti niti ja ne znamo što je alonso zapravo napravio mclarenu, koji su zapravo bili odnosi i dogovori između njega i dennisa, ako je alonso na neki način oštetio ekipu ( što je mogao, znamo cijeli skandal ) zašto bi dennis gurao alonsa kad je imao hamiltona koji je ionako bio ispred u poretku, ja mislim da je definitivno bila prekretnica japan - ovo je spekulacija i vi si mislite što želite, ali alonso je tada prvi puta nakon kvalifikacija imao nekakve izjave da "nešto nije kako bi trebalo biti" međutim alonso je već tada jako dobro znao da je njegova karijera u mclarenu gotova i da je tim praktički usmjeren na hamiltona i pasivno i aktivno. također je znao da po tom pitanju i nemože baš ništa napraviti jer bi samo ispao smiješan, jer tko bi ga zapravo uzeo za ozbiljno (uostalom baš kao i vi ovdje ) nakon svega što se događalo kroz sezonu i nakon svega što je govorio sezonu ranije u renaultu - ovo je jako bitna stvar, alonso si je tada definitivno nepovratno stavio etiketu "plačljive babe" jer se žalio upravo onome kome se nije trebao - medijima, ako je imao primjedbe trebao je to zadržati u momčadi i riješiti među sobom. ali alonso nije baš tako inteligentan ili bolje rečeno proračunat kako priča jergović, već više reagira nagonom i instinktom ponesen emocijama ( primjer : mađarska prošle sezone, pametan i prepreden lik sabotirao bi hamiltona u prvom zavoju utrke, a ne napravio onu idiotariju u boksu. sjetimo se kako je senna riješavao i istjerivao pravdu - postavši pritom ikona, ovaj je postao i ispao bedak....) e sad, upravo iz svih tih razloga koje sam sada naveo alonso je bio svjestan ta bi bilokakvo tužakanje i kukanje ispalo potpuno deplasirano i nevjerodostojno, te je šutke prihvatio ulogu pedra ( a isključivo sam si je kriv i zaslužio ju je ) i prihavtio činjenicu da neće biti prvak, iz njegovih izjava nakon japana i pogotovo kine, vrlo se jasno očituje pravo stanje stvari, nekada treba stvari čitati/gledati između redaka.
dakle japan je bio prekretnica, koja je uostalom završila na najbolji mogući način za dennisa, mclaren, hamiltona i praktički cijeli f1 svijet osim ferrarija i par pojedinaca, u nemoći da uhvati hamiltona alonso griješi eliminiravši sebe iz prividne utrke za prvaka i ostavljajući potpuno otvorena vrata hamiltonu, nezaboravan je onaj mrtav hladan izraz lica dennisa vidjevši alonsa u zidu. to je trebalo biti to. ovim ne umanjujem hamiltonov uspjeh na stazi podno fuji-a, bila je to perfektna izvedba i potpuno zaslužena pobijeda ali......borba protiv timskog kolege nije bila ravnopravna, alonso je vozio s hendikepom.
za sve one koji f1 prate malo dulje sjetiti će se situacije koja je bila vrlo slična ovoj hamilton-alonso, a zbila se u istoj momčadi, pod patronatom istog čovjeka, a niti vozači nisu bili nimalo lošiji, dapače.... riječ je dakako o senni i prostu, prost je bio starosjedioc u mclarenu osvojio je za njih dva naslova prvaka nosio je momčad na svojim leđima, tada '88 dolazi maldi senna i skupa s njime honda, svi znamo da je i zašto je honda favorizirala i gurala sennu, dennisu nije ništa drugo preostalo već je prosta lagano
gurnuo (blagi izraz) u drugi plan, osim toga senna je bio ludo ludo brz, te zapravo nikakva šteta momčadi nije učinjena ( ring a bell ? ) iz dennisove perspektive ( uspješnog menađera moćadi, koji traži jedino uspjeh) stvar je bila potpuno čista, jasna i normalna. samo honda je bila konkretna i jasna, senna mora biti prvi, tako je i bilo uz naravno suptilno zaštopavanje prosta, druga je sada stvar što to senni uopće nije niti bilo potrebno jer bio onako bio bolji, ali honda je igrala na sigurno i nije smijela imati dvojbe - preveliki su novci bili u igri, a južna amerika je u kasnim osamdesetima bila brzorastuće tržište s ogromnim potencijalom, tu nije smijelo biti ustupaka. zato je ustalom balestre i uzeo senni onaj naslov '89, to je bila direktna pomoć surnardonjaku i iskaz moći...ako može honda mogu i ja....(igre bez granica koje se ponavljaju bez obzira na vremena i ljude, jer novac ostaje i je jedino mjerilo).
cijela ova priča je samo objašnjenje da shvatite da dennis itekako ima iskustva sa takvim situacijama......ova stvar sa sennom i prostom gotovo je identična sa alonsom i hamiltonom, meni je apsolutno jasno zašto je dennis kroz svoju povijest volio imati dva vrhunska vozača u momčadi (kada je to mogao naravno, mnogi ne znaju ali mclaren je intezivno radio na dovođenju schumachera za vrijeme hakkinena ) jer je znao da tako ima najveće izglede za trijumf, jednog se lako eliminira ( kad treba i po potrebi, a istovremeno ti nije konkurent vozeći za suprotni tim), dakle dvostruki dobitak...vrlo jasna logika i sam bi je primjenio da sam šef momčadi
sa sennom mu je upalilo jer je senna bio to što je bio....., sa hamiltonom nije iako je nakon japana sve izgledalo tako lako.....iako još ima vremena, jer hamilton je mlad i ništa manje persprektivan nego senna kada je došao u mclaren, ja bi osobno volio kada bi imali još kojeg hamiltona u f1, kvalitetu uvijek stajam ispred osobnih afiniteta kada je f1 u pitanju
ovo je dakle samo moje razmišljanje, nadam se da ste shvatili što sam želio reći
i da samo remiziram za kraj: da, mislim da je prost bio sabotiran. da, mislim da je alonso bio sabotiran. da, iza svega stoji dennis. da, niti senni niti hamiltonu takova vrsta pomoći uopće nije bila potrebna. da, njih se tu nije puno pitalo, ako ih se uopće pitalo. da, razlog svemu leži u novcu.
peace