Povijest

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la sepulctor »

zvjerko je napisao/la:
Walter je napisao/la:Koji model motora je koristio Ferrari tokom 1995?
Puni naziv motora.
par postova prije je sepulctor napisao da su `90-te koristili 037 pa po nekoj logici...042, a za puni naziv vjerovatno misliš na "leptira" (neznam kak se kaže na talijanskom)
Logika je ok, no znali su mijenjati više motora po sezoni (uostalom, 1990. su koristili 036 i 037), tako da je možda 044 - barem tak kažu na f1technical.

http://www.f1technical.net/f1db/cars/766
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
Svi zainteresirani za razmjenu nek se jave na pp.
Jackie Stewart
F1-HR kviz champion
F1-HR kviz champion

Post Postao/la Jackie Stewart »

Pitanje:
Koji vozač drži rekord u najlošijem startu s tim da je pobijedil? Vozač, momčad, staza i godina sezone?
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

sepulctor je napisao/la:
zvjerko je napisao/la:
Walter je napisao/la:Koji model motora je koristio Ferrari tokom 1995?
Puni naziv motora.
par postova prije je sepulctor napisao da su `90-te koristili 037 pa po nekoj logici...042, a za puni naziv vjerovatno misliš na "leptira" (neznam kak se kaže na talijanskom)
Logika je ok, no znali su mijenjati više motora po sezoni (uostalom, 1990. su koristili 036 i 037), tako da je možda 044 - barem tak kažu na f1technical.

http://www.f1technical.net/f1db/cars/766
Ma za brojčanu oznaku uopće nisam htio puno razmišljati već mi se cijelo vrijeme vrzmao po glavi "leptir" , a FICHO je napisao ime bolida a ne motora šta je traženo tako da sam više htio olakšati drugima koji bi se i mogli sjetiti.
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Jackie Stewart je napisao/la:Pitanje:
Koji vozač drži rekord u najlošijem startu s tim da je pobijedil? Vozač, momčad, staza i godina sezone?
Misliš na startnu poziciju ili na loš start?

John Watson (McLaren) je 1983. u Long Beachu startao 22. i pobijedio.
http://f1-facts.com/results/race/1983/93/classification
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
Jackie Stewart
F1-HR kviz champion
F1-HR kviz champion

Post Postao/la Jackie Stewart »

Točno sepulctor!
Na startnu poziciju sam mislil.
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

sepulctor je napisao/la: John Watson (McLaren) je 1983. u Long Beachu startao 22. i pobijedio.
Btw: istu utrku Lauda, koji je takodjer vozio za McLaren, je startao sa 23. pozicije i zavrsio 2. ;-)
slika
SA face
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la SA face »

a bio bi fol da su samo dvojica i zavrsila utrku :lol:
neprijatelj nikad nespava
Rosby
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Nicu Rosberga

Post Postao/la Rosby »

Piquet20 je napisao/la:p.s. ja bi nesto predlozio - vidim da nas se samo 5-6 rotira na odgovorima, a mislim da je jako zanimljiva tema...neznam da li drugi nisu zainteresirani ili jednostavno ne stignu odgovoriti koliko smo brzi...

Uglavnom, moj prijedlog je da se onome tko postavi pitanje odgovara na pp (rok za odgovore je 24h), te nakon tih 24h osoba koja je postavila pitanje javno objavi odgovor uz dodatak tko je najbrze odgovorio i tko je sve tocno odgovorio...

btw: moglo bi se cak i nesto kompleksnije i organiziranije napraviti iz svega toga (recimo kviz sa nagradama u obliku reputacijskih bodova), ali bi se toga morao primiti netko od moderatora.
Ja bi volio sudjelovat, ali često ne znam odgovor ili vi prebrzo odgovorite, a i meni je pala na pamet ta ideja o kvizu gdje bi se za točan odgovor dobivali reputacijski bodovi! ;)
slika
SA face

Post Postao/la SA face »

Od prevelikih obaveze prema poslu i nemam bas vremena da tako cesto odgovaram na pitanja a posebno jos da saljem na pp, ali ovo drugo nije losa ideja.
Evo jedno mislim lagano pitanje.
Koji se posljednji proizvodjac automobila povukao iz F1 sa svojom momcadi (tj. prodao svoju momcad).
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

SA face je napisao/la:Od prevelikih obaveze prema poslu i nemam bas vremena da tako cesto odgovaram na pitanja a posebno jos da saljem na pp, ali ovo drugo nije losa ideja.
Evo jedno mislim lagano pitanje.
Koji se posljednji proizvodjac automobila povukao iz F1 sa svojom momcadi (tj. prodao svoju momcad).
Jaguar.
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

tex je napisao/la:Jaguar?

ali oni nisu koristili jaguarove motore.
Jaguar je do pred 2 mjeseca bio u vlasnistvu Forda. Da bi u F1 promovirao "svoju" marku, Ford je vlastitom timu dao ime Jaguar. Svi znamo kako je zavrsilo.
slika
SA face

Post Postao/la SA face »

nije "djaguar"
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

SA face je napisao/la:nije "djaguar"
Jaguar (= Ford)

ahaaaaaa.... :D

SPYKER
slika
red_devil
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumacher - Ferrari

Post Postao/la red_devil »

Pošto sam siguran da je Piquet točno odgovorio na pitanje idemo sa novim ;)

Na kojem GP-u je Martin Brundle imao opako izlijetanje? Ovo je lagano ;)
.
SA face

Post Postao/la SA face »

Piquet20 je napisao/la:
SA face je napisao/la:nije "djaguar"
Jaguar (= Ford)

ahaaaaaa.... :D

SPYKER

tacno

Da nije Imola
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

red_devil je napisao/la:Pošto sam siguran da je Piquet točno odgovorio na pitanje idemo sa novim ;)

Na kojem GP-u je Martin Brundle imao opako izlijetanje? Ovo je lagano ;)
Australija 1996.
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

sepulctor je napisao/la:
red_devil je napisao/la:Na kojem GP-u je Martin Brundle imao opako izlijetanje? Ovo je lagano ;)
Australija 1996.
Naravno da je sep tocno odgovorio. ;-) U prvom krugu je doslovno letio :!: (preko Coultharda ako se ne varam). Samo da slikom predocim kako je izgledalo to Brundleovo izlijetanje:

slika

Sigurno se pitate je li zavrsio u bolnici...odgovor je negativan...i ne samo to - vec na ponovljenom startu se opet pojavio u (rezervnom) bolidu.
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

gdje kada i zašto je M.Schumacher prvi puta diskvalificiran,pod time mislim da je dobio crnu zastavu na stazi
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

schuey je napisao/la:gdje kada i zašto je M.Schumacher prvi puta diskvalificiran,pod time mislim da je dobio crnu zastavu na stazi
Silverstone 1994. (zbog pretjecanja u krugu zagrijavanja)
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Piquet20 je napisao/la:
schuey je napisao/la:gdje kada i zašto je M.Schumacher prvi puta diskvalificiran,pod time mislim da je dobio crnu zastavu na stazi
tako je i još je ignoriro crnu zastavu i nije htjeo odmah ući u boks,sad dali me sjećanje dobro služi prije toga je dobio kaznu koju nije želio odslužit i zato je diskvalificiran ;)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

1963. na velikoj nagradi Francuske jedan je marshall(sudac) ucinio nesto sto je zbunilo sve vozace.Sta je to ucinio?
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

schuey je napisao/la:
Piquet20 je napisao/la:
tako je i još je ignoriro crnu zastavu i nije htjeo odmah ući u boks,sad dali me sjećanje dobro služi prije toga je dobio kaznu koju nije želio odslužit i zato je diskvalificiran ;)
Prvo je dobio "stop and go" kaznu koju ako se dobro sjecam nije odsluzio (ili ju je prekasno odsluzio) te je zato dobio crnu zastavu. Ni tada se nije zaustavio (izjavio je da ju nije vidio :roll: ) pa je na kraju trke dobio kaznu od 2 utrke nenastupanja - Monza i Estoril.
Inace, tu je pocetak (ustvari i prije, ali tu je prva kulminacija) svih kontroverzi vezanih uz (ne)sportsko ponasanje M. Schumachera na stazi. Meni se osobno nikada nije svidao, ali cinjenica je da su mu te godine (ne)zasluzeno oduzeti mnogi bodovi. Isto tako je i cinjenica da je Benetton te godine varao (mislim da je sepulctor vec dosta pisao o tome).

Ali to nije jedinstveni slucaj u F1 - nakon 1983. Ecclestone (tada vlasnik Brabhama) je cak i priznao da Brabham nije regularan te je uputio javnu ispriku ostalim momcadima, ali sve je ostalo na tome - Piquetu je ostao naslov, a Bernie se trenutno valja u lovi od F1.

Tokom povijesti, a i danas, ima jako puno slicnih primjera jer su bolidi uvijek bili na samoj granici zakona (ako ne i preko nje).
Zadnja izmjena: Piquet20, dana/u 29 svi 2008, 18:49, ukupno mijenjano 1 put.
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

King iCool je napisao/la:1963. na velikoj nagradi Francuske jedan je marshall(sudac) ucinio nesto sto je zbunilo sve vozace.Sta je to ucinio?
valjda se skinuo gol?ne znam kaj bi ih drugo zapanjilo? :D
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

schuey je napisao/la:
King iCool je napisao/la:1963. na velikoj nagradi Francuske jedan je marshall(sudac) ucinio nesto sto je zbunilo sve vozace.Sta je to ucinio?
valjda se skinuo gol?ne znam kaj bi ih drugo zapanjilo? :D
Nije. [-X
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

rosberg's biggest fan je napisao/la:Ja bi volio sudjelovat, ali često ne znam odgovor ili vi prebrzo odgovorite, a i meni je pala na pamet ta ideja o kvizu gdje bi se za točan odgovor dobivali reputacijski bodovi! ;)
Potpisujem... A i često se dogodi da nisam online kad se postavljaju pitanja... ;)
Ne znam... Možda je počeo mahat crvenom zastavom?

A evo i jedno pitanje od mene... Kako se zove ovaj vozač i gdje mu se to dogodilo?

slika
slika slika
Odgovori