schuey je napisao/la:Piquet20 je napisao/la:schuey je napisao/la:gdje kada i zašto je M.Schumacher prvi puta diskvalificiran,pod time mislim da je dobio crnu zastavu na stazi
Silverstone 1994. (zbog pretjecanja u krugu zagrijavanja)
tako je i još je ignoriro crnu zastavu i nije htjeo odmah ući u boks,sad dali me sjećanje dobro služi prije toga je dobio kaznu koju nije želio odslužit i zato je diskvalificiran

Prvo je dobio "stop and go" kaznu koju ako se dobro sjecam nije odsluzio (ili ju je prekasno odsluzio) te je zato dobio crnu zastavu. Ni tada se nije zaustavio (izjavio je da ju nije vidio

) pa je na kraju trke dobio kaznu od 2 utrke nenastupanja - Monza i Estoril.
Inace, tu je pocetak (ustvari i prije, ali tu je prva kulminacija) svih kontroverzi vezanih uz (ne)sportsko ponasanje M. Schumachera na stazi. Meni se osobno nikada nije svidao, ali cinjenica je da su mu te godine (ne)zasluzeno oduzeti mnogi bodovi. Isto tako je i cinjenica da je Benetton te godine varao (mislim da je sepulctor vec dosta pisao o tome).
Ali to nije jedinstveni slucaj u F1 - nakon 1983. Ecclestone (tada vlasnik Brabhama) je cak i priznao da Brabham nije regularan te je uputio javnu ispriku ostalim momcadima, ali sve je ostalo na tome - Piquetu je ostao naslov, a Bernie se trenutno valja u lovi od F1.
Tokom povijesti, a i danas, ima jako puno slicnih primjera jer su bolidi uvijek bili na samoj granici zakona (ako ne i preko nje).