Formula 1 team - Alfa Romeo F1 Team ORLEN [C42]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: FELIPE MASSA
Kontakt:

Post Postao/la edo »

Kubica ranije završio treće trening zbog tehničkih problema sa bolidom.
BH FORD KLUB-FORZA FELIPE...
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: BMW - Heidfeld

Post Postao/la bmw_sauber_f1 »

edo je napisao/la:Kubica ranije završio treće trening zbog tehničkih problema sa bolidom.
Fuck, valjda ce rijesiti to do kvala. :(
M Power
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la M Power »

Robert 7, a Nick 12 u kvalifikacijama. Očekivao sam da će obojica bit među prvih 6, da je BMW smanjio zaostatak za Ferrarijem i McLarenom, a zaostatak se još i povećao, a druge momčadi poput Red Bulla su se gotovo izjednačile s BMW-om po brzini. Nije dobro, mislim da su prerano započeli s razvojem bolida za iduću sezonu i lagano zapostavili ovogodišnji bolid. Slično kao i Williams. Nadam se da će na utrci i Nick i Robert doći do bodova.
There is no power, like M Power.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

M Power je napisao/la:Robert 7, a Nick 12 u kvalifikacijama. Očekivao sam da će obojica bit među prvih 6, da je BMW smanjio zaostatak za Ferrarijem i McLarenom, a zaostatak se još i povećao, a druge momčadi poput Red Bulla su se gotovo izjednačile s BMW-om po brzini. Nije dobro, mislim da su prerano započeli s razvojem bolida za iduću sezonu i lagano zapostavili ovogodišnji bolid. Slično kao i Williams. Nadam se da će na utrci i Nick i Robert doći do bodova.
Bolid ih zajebava Theissen je izjavio da obojica nisu zadovoljna s bolidom.

Izjave Heidfelda i Kubice:

Kubica:
“Nije bilo jednostavno, i moglo je biti bolje, ali ako pogledamo naš tempo, ova(sedma) pozicija i nije tako loša. Imali smo mnogo problema cijeli vikend,” rekao je Kubica.

Heidfeld:
“12. pozicija je razočaravajuća. Tijekom moje prve vožnje u Q2 imao sam nekoliko problema u posljednjem sektoru. Tada su počele granulacije na gumama izazvane proklizavanjem bolida,” dodao je Heidfeld.

“Poslije Parabolike sam kasno kočio, kotači su zablokirali, i to je bilo to. Sada ću se boriti za bodove u utrci, što je minimalni cilj.”

“Imamo dobru strategiju, a pretjecanja su moguća.”

I još Theissen želi kišu sutra. I ja bome!
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: M.Schumachera

Post Postao/la Ante sexy »

Dani je napisao/la:Di je sada Šumi i njegova prognoza da BMW ne će moći pratiti tempo Ferrarija i McLarena?
Eto baš odlično prate zadnjih par trka uopće nisu u silaznoj putanji počevši od francuske :lol:
M Power
Početnik
Početnik

Post Postao/la M Power »

Nick 4, Robert 7. Zadovoljan sam što su obojica osvojili bodove, s druge strane vidljivo je da BMW zaostaje performansama za McLarenom i Ferrarijem. Valjda će u idućim utrkama biti bolje. Treba biti optimist.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Jako dobra utrka, Nick drugi najbrzi krug, stvarno je bio BRZ kada je bio u vodstvu, Robert je bio loš nakon Glockovog sudara. No dobro 7 bodova za BMW, i Nick se približio Kubici, pokazatelj da stvarno je u formi jakoj. Go Nick Go BMW!
M Power
Početnik
Početnik

Post Postao/la M Power »

Robert je imao jučer problema s drugim setom guma. Nisu mu funkcionirale jednako dobro, kao one s mekšom komponentom. Gume su mu se ohladile i imao je problema s gripom. Ima slične probleme kakve je imao Nick u prvom dijelu sezone. Nadam se da će otkloiniti te poteškoće i da će obojica moći ponovno biti konkurentni McLarenu i Ferrariju.

Nick Heidfeld just missed a podium position at the German Grand Prix. The German BMW Sauber F1 Team driver, who started from 12th, set the fastest race lap and finished fourth. Robert Kubica finished seventh, which was the same position he started from.

Nick Heidfeld: "Coming fourth from 12th on the grid is a great result. Not making it into the top ten in qualifying meant we were free to choose our fuel load afterwards, and so we went for a rather long first stint. That's why I was able to stay out during the safety car period when almost everybody else was refuelling. That was certainly crucial as I was able to pull away as soon as the traffic was behind me. Before that I couldn't show my true speed as I never had a clear lap. The car was good and the fact that I set the fastest race lap proves it. In the end I was very close to Felipe, but still had no chance to overtake him. It was a good home race for me and I'm happy I could give something back to the fans who may have been disappointed by my qualifying performance yesterday."

Robert Kubica: "It is difficult to be happy after a race like this. During the first half of the race I was able to match the pace of McLaren-Mercedes and Ferrari. Suddenly my car's pace was miles too slow. My tyres lost lots of grip, and perhaps this was because my tyres cooled down too much. We now have to analyse the data."

Mario Theissen (BMW Motorsport Director): "If you start from seventh and 12th on the grid and end up collecting seven points you can be very satisfied. Of course the safety car period influenced the race quite a lot. Due to that Robert lost his strong fourth place, whereas Nick profited from this. Neither of our drivers made any mistakes. On top of that Nick set the fastest lap, which makes me very happy for him. However, there is some work for us to do to get back to the front of the grid."

Willy Rampf (Technical Director): "This was an exciting and thrilling race for our team! Robert made a good start and was able to move up to fourth in the first corners. He was able to consolidate this position, but in the safety car period his strategy meant we had to bring him in for a pit stop. Nick was on a higher fuel load and, therefore, could stay out. When the Safety Car came in again, Nick drove several very fast laps and was able to make up time on his direct competitors. In addition, the pit crew did a perfect job which enabled him to also overtake Heikki Kovalainen in the pits. Robert was struggling with the heavy car and warming up the prime tyres properly, so as a result was not in a position to set the best possible lap times anymore. We can be pleased we scored seven championship points today under difficult circumstances."
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Ja bi na njihovom mjestu jos 2 utrke normalno radio i onda nakon toga sve resurse u novu sezonu stavit kad osiguraju 3. mjesto u kontruktorima.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Nick će 24. i 25. testirati u Jerezu a Klien i Kubica ce prva dva dana sutra i 23.7.

http://www.nickheidfeld.org/
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Heidfeld zadovoljan oporavkom forme
slika

BMW Sauberov vozač Nick Heidfeld misli da mu nastupi još uvijek nisu dobri u mjeri u kojoj mogu biti, ali zadovoljan je napretkom kojeg bilježi od početka sezone.

"Forma mi još uvijek nije ni blizu lanjske, ali postaje sve bolja." rekao je Heidfeld britanskom magazinu Autosport. "Na posljednjim sam kvalifikacijama napravio neke pogreške, ali stvari nisu bile kao prije samo dvije utrke kada sam bio prespor i kada pojma nisam imao do čega bi to moglo biti."

"Znao sam da sam mogao proći Q2, ali zabrljao sam stvari u dva zavoja. Mislim da sada idem u pravom smjeru, a sve me to čini vrlo sretnim."

"Mislim da je test u Barceloni za mene bio najvažniji trenutak godine. Pokušavao sam isprobati nekoliko novih stvari i solucija."

"Nakon toga, naravno, slijedi još finog brušenja i još uvijek učim. Još je nekoliko stvari na koje trebam obratiti pažnju prije nego što mi postanu dio prirodnog ponašanja."
"Ono što me čini još zadovoljnijim je to da sam i u trenucima u kojima sam se najviše mučio uspijevao maksimizirati potencijal kojeg sam tada imao. Nisam rekao da je bolid sranje i odbacio ga, nego sam ga prihvatio i uspijevao izvući najviše brzine što sam mogao."

Heidfeld kaže da mu oporavak forme neće utjecati na pregovore koje trenutno vodi za novi ugovor, ali smatra da mu situacija u vozačkom prvenstvu dokazuje da radi dobar posao.

"Ništa neće biti drugačije, no o pitanjima ugovora sada ne mogu razgovarati." objasnio je.

"Ali, mislim da netko poput mene koji je sve do sada imao očitih problema i tko je samo 12 bodova za vodećim u prvenstvu, a samo 7 bodova za Robertom, a za kojeg se govorilo da će biti najbolji vozač ove godine, i nije tako loš."

Izvor:
autosport.com[/b]
M Power
Početnik
Početnik

Post Postao/la M Power »

S ozlijeđenim mehaničarom BMW-a će sve biti u redu: :D

After extensive dyno testing and a successful shakedown in Miramas last week, the BMW Sauber F1 Team for the first time ran a BMW Sauber F1.07C equipped with the Kinetic Energy Recovery System (KERS) in an official test.

Right after the installation laps in the morning there was an incident involving a mechanic. When the car returned to the pits he touched it and suffered an electric shock. He sustained slight injuries to his left hand and grazing on his left arm.

After a brief examination at the track's Medical Center, he has returned to work with the test team. Because the team is still investigating the incident, the car did not run in the afternoon.

The BMW Sauber F1 Team will continue testing in Jerez for three more days. Tomorrow Christian Klien will use the BMW Sauber F1.08 car for further development tests for the 2008 season. On Thursday Nick Heidfeld will take over.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Dobro je pa nije nista strasnije bilo.
sale
Site Admin
Site Admin
Navijam za: F1
Kontakt:

Post Postao/la sale »

bmw_sauber_f1 je napisao/la:Dobro je pa nije nista strasnije bilo.
Mehaničar je preko noći ostao u bolnici jer se požalio na vrtoglavicu. Sa strujom nema šale, stoga je jučerašnji incident jako opasan.
$@Ł€: Tražite prije postanja slika
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: M.Schumachera

Post Postao/la Ante sexy »

sale je napisao/la:
bmw_sauber_f1 je napisao/la:Dobro je pa nije nista strasnije bilo.
Mehaničar je preko noći ostao u bolnici jer se požalio na vrtoglavicu. Sa strujom nema šale, stoga je jučerašnji incident jako opasan.
Ma kakvi to oće odštešu izvuć
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

On the second day of testing in Jerez de la Frontera, Christian Klien again took to the track for the BMW Sauber F1 Team. The Austrian covered 89 laps on the 4.428 kilometre "Circuit de Jerez", experiencing a trouble-free session.

Weather conditions on the second day of testing were sunny, with the temperatures reaching up to 35 degrees Celsius. Christian covered a total of 408 kilometres on the Spanish track. His fastest lap was recorded at 1:20.850 minutes. Toro Rosso's Sebastian Vettel (1:18.843 minutes) proved to be the fastest driver of the session.

Christian Klien today concentrated on development work with the BMW Sauber F1.08 car. He tried different mechanical and aerodynamical solutions not only for the upcoming Hungarian Grand Prix but for the near future as well. Completing 408 km (89 laps) without any problems the Austrian also helped the engineers to collect more data on the standard ECU.

The mechanic who was involved in the KERS incident yesterday underwent additional medical tests in the Jerez hospital last night and today. He was subsequently released by the doctors who were happy with the results of their tests. The mechanic is on his way back to Switzerland this evening.

Tomorrow Nick Heidfeld will take over testing duties. On the schedule are tyre testing and work on the F1.08 car's setup for the upcoming Hungarian Grand Prix.

Dakle Klien je testirao razne mehaničke i aerodinamičke solucije, koji nisu samo za sljedeci GP nego i budućnost. S mehanicaram je sve u redu. Sutra Nick testira gume i radit ce na setup-u za nadolazeći GP.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Danas je Nick testirao slick gume, i neki aero paket za budućnost. Sutra isto on testira ali gume i set up za Mađarsku.

http://www.nickheidfeld.org/
M Power
Početnik
Početnik

Post Postao/la M Power »

http://www.youtube.com/watch?v=nNmn2ZACsBc
Filmić je iz 2006.

Bio bi zadovoljan da BMW-i budu uspješni ove sezone u Mađarskoj kao i prošlih sezona. 2007 Nick je bio treći, a Robert peti.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

M Power je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=nNmn2ZACsBc
Filmić je iz 2006.

Bio bi zadovoljan da BMW-i budu uspješni ove sezone u Mađarskoj kao i prošlih sezona. 2007 Nick je bio treći, a Robert peti.
definitivno i ja. :D
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Heidfeld vjeruje da KERS može biti siguran i u trkaćoj primjeni

slika

Nick Heidfeld je rekao da je uvjeren da će BMW Sauber riješiti sigurnosne probleme na KERS-u, koji je na prošlotjednim testiranjima u Jerezu izazvao dramu.
Podsjetimo, jedan od BMW-ovih mehaničara je dodirnuo Klienov bolid opremljen KERS-om, nakon čega je doživio strujni udar. Mehaničar je prošao bez ozbiljnih tjelesnih povreda, no pitanja o sigurnosti KERS-a ponovno su aktualizirana.

"KERS je, jasno, sasvim nov. Mislim da smo mi jedni od prvih koji su ga koristili i na stazi." rekao je Heidfeld.

"Svi znaju što se dogodilo i svi su pokušali napraviti sve kako bi se osigurali. Ali, kada uvodite nove tehnologije ovakve se stvari mogu dogoditi."

"Prilično sam siguran da sistem u budućnosti može biti siguran. Iz cestovnih automobila znamo da može biti siguran i zato mislim da ćemo uspjeti." zaključio je.

Izvor:
autosport.com
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

Sve je ok dok nitko ne dira bolid da ga ne lansira :D , šala mala ( nemoj se ljutit ! ) , ali možda je ipak mudrije počekati da ta nova tehnologija " sjedne " kako treba - može biti opasno i po vozače nikad se nezna :?
... Forza Massa ...
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Ferrari4ever je napisao/la:Sve je ok dok nitko ne dira bolid da ga ne lansira :D , šala mala ( nemoj se ljutit ! ) , ali možda je ipak mudrije počekati da ta nova tehnologija " sjedne " kako treba - može biti opasno i po vozače nikad se nezna :?
Ma kakva ljutnja, neznam, Nick je očito siguran u to, samo moraju naći sigurnost, kakvu mi imamo i ovim''običnim'' autima. Vidjet cemo. ;)
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

sale je napisao/la: Mehaničar je preko noći ostao u bolnici jer se požalio na vrtoglavicu. Sa strujom nema šale, stoga je jučerašnji incident jako opasan.
Evo kako je to izgledalo

bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

J*b*t*, šok, za mehaničara, stavrno sva sreća pa nije bilo nista opasnije.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Heidfeld nije ovako nisko startao još od kad je vozio za Jordan i Sauber.
slika
Odgovori