Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

schuey je napisao/la:@Ferrari4ever-zvjerko ti je odg,i nisi dosadna ;)

@zvjerko-
nažalost vozač je rob svoje momčadi,a te iste momčadi bi trebalo kažnjavat jer ne rade kvalitetan posao,onako kako je kažnjen Michelin jer se povukao s utrke kad nije mogao osigurat gume,tako bi trebala plačat svaka momlad ako ne osigura motor,naravno u vidu otežavanja osvajanja bodova,pomicanja sa pozicije strtnog mjesta na gridu i ostalim za to predviđenjim kaznama. Jer smatram da je sad došlo do te situacije recimo (a nije bilo daleko) potegla bi se velika kontroverza,pogotovo da je iskorišten đoker. Jel il nek naprave dobro pravila il nikako,jer svakako ne polovno. Naravno to je samo moje mišljenje,i trenutna postava Ferrarija nije tako "lopovska" kao nekad,ali uvjeren sam da imaju tu rupu na oku,jer riskirat bod il dva a dobit na sljedećoj trci 20-30 konja kroz cijelu utrku ili produžit stint na maksimumu vjerujem da je realna takva opcija. Vožnja DC-a s motorom od 3 trke vijeka nije ista kao onim napravljeni9m za jednu il dve,znaš i sam da puno manje snage proizvodi i ne može bit pod tolikim opterećenjem,to kaj oni eksperimentiraju je njihova stvar,jer očito im nije do skupljanja bodova i novca nego pripreme za sljedeću sezonu. Što se tiče Renaulta,također,oni su se vjerovatno nakon 2.trke u sezoni ekrenuli dalje ;)
Pa zar nije sama momčad kažnjena ostajanjem bez bodova kao i vozač? Najsviježiji primjer - zar bi trebalo Massu kazniti zato što je "umro" motor? A kako odvojiti kažnjavanje tima od kažnjavanja vozača? Pa ti si se izjasnio kako misliš da je f1 timski sport. Na kraju krajeva, u ovom slučaju ferrari je kažnjen i marketinški jer kako to izgleda za firmu kad im proizvod zakaže u najnezgonijem trenutku. Pravilnik kako god radili bit će loš ili malo manje loš čak i da je beskompromisan, pronači će se mana!

@ Ferrari4ever - schuey ti je odgovorio, stvarno nisi dosadna :D
add - pogledaj PP
Zadnja izmjena: zvjerko, dana/u 04 kol 2008, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

zvjerko je napisao/la: Osim toga, renault je napravio motor za više od dvije utrke - Coulthard je vozio treću utrku sa istim motorom.
uzmi u obzir da je dc vn britanije ispal u prvom krugu,pa je praktički ovezal dvije trke a ne tri :)
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zvjerko je napisao/la:
Pa zar nije sama momčad kažnjena ostajanjem bez bodova kao i vozač? Najsviježiji primjer - zar bi trebalo Massu kazniti zato što je "umro" motor? A kako odvojiti kažnjavanje tima od kažnjavanja vozača? Pa ti si se izjasnio kako misliš da je f1 timski sport. Na kraju krajeva, u ovom slučaju ferrari je kažnjen i marketinški jer kako to izgleda za firmu kad im proizvod zakaže u najnezgonijem trenutku. Pravilnik kako god radili bit će loš ili malo manje loš čak i da je beskompromisan, pronači će se mana!

@ Ferrari4ever - schuey ti je odgovorio, stvarno nisi dosadna :D
al kako je kažnjena ako nisu em omogućili dobar bolid,em mogu mjenjat motor koji su ionako oni shebali ;) to i je timski sport,vozač vozi za tim,jer tim je vjerovatno kriv,pod pretpostavkom da vozač nije forsiro bolid van preporuka tima,žao bi mi bilo,al mislim da je jedino tako nekaj fer prema svima,il recimo,u tom slučaju oduzimanje bodova od sljedeće utrke,tak nebi bio kažnjen vozač a momčad samo u neku ruku bi,no postoji milijun načina,i koliko god ih bilo,nekak će se pravila uvijek izbjegavat ;)
Zadnja izmjena: schuey, dana/u 04 kol 2008, 20:01, ukupno mijenjano 1 put.
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

schuey je napisao/la: al kako je kažnjena ako nisu em omogućili dobar bolid,em mogu mjenjat motor koji su ionako oni shebali ;) to i je timski sport,vozač vozi za tim,jer tim je vjerovatno kriv,pod pretpostavkom da vozač nije forsiro bolid van preporuka tima,žao bi mi bilo,al mislim da je jedino tako nekaj fer prema svima
Opet. :roll:

A sto se same rasprave tiče, mislim da bi to bilo totalno nepravedno jer bi vozači tako bili dvostruko kažnjeni što uopće nema smisla.
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Piquet20 je napisao/la: Opet. :roll:

A sto se same rasprave tiče, mislim da bi to bilo totalno nepravedno jer bi vozači tako bili dvostruko kažnjeni što uopće nema smisla.
Da zakuham dalje ili da pustim? :D
Evo, samo ovaj puta! 8)

@ schuey - zašto bi FIA trebala izigravati arbitra u situaciji kad je tim zmrdao svog uposlenika? Ako mu je dala loš materijal to ne znači da ih pravilnik treba kažnjavati. Kaznili su sami sebe jer npr drugo i peto mijesto ipak više nose od dnf i pobjeda!
Zadnja izmjena: zvjerko, dana/u 05 kol 2008, 00:06, ukupno mijenjano 1 put.
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zvjerko je napisao/la: Da zakuham dalje ili da pustim? :D
Evo, samo ovaj puta! 8)

@ schumy - zašto bi FIA trebala izigravati arbitra u situaciji kad je tim zmrdao svog uposlenika? Ako mu je dala loš materijal to ne znači da ih pravilnik treba kažnjavati. Kaznili su sami sebe jer npr drugo i peto mijesto ipak više nose od dnf i pobjeda!
hipotetska situacija,prošle godine Hamilton predzadnju tku vozi sa novim motorom,ima prednost ali vozi jako lošu utrku,puca mu guma izletava 5 krugova prije kraja i da hoće nemože završit u bodovima,jer mora cijli krug odvest i gubi svu prednost. Namjerno ilijeta kako bi zbog takvog pravila mogao imat svjež,novi motor za zadnju utrku koju mora završit u top 5 što nije neki problem iovako,tu se još odlučuju na one race engine u McLarenu i dobivaju nekih 30-ak konja gore što su ga nabrijali samo skrativši mu vijek trajanja za pola. dali je to fer,bilo da napravi Ferrari,McLaren ili netko treći. Po mom mišljenju nikako nije fer. Oni su dakle iovako gubili bodove ali su se odlučili za jednu stvar di samo još jedno čudo može odnest naslov prvaka. Ponavljam,ovo je hipotetski postavljeno kako bi dočarao svoje mišljenje ;)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

schuey je napisao/la:
zvjerko je napisao/la: Da zakuham dalje ili da pustim? :D
Evo, samo ovaj puta! 8)

@ schumy - zašto bi FIA trebala izigravati arbitra u situaciji kad je tim zmrdao svog uposlenika? Ako mu je dala loš materijal to ne znači da ih pravilnik treba kažnjavati. Kaznili su sami sebe jer npr drugo i peto mijesto ipak više nose od dnf i pobjeda!
hipotetska situacija,prošle godine Hamilton predzadnju tku vozi sa novim motorom,ima prednost ali vozi jako lošu utrku,puca mu guma izletava 5 krugova prije kraja i da hoće nemože završit u bodovima,jer mora cijli krug odvest i gubi svu prednost. Namjerno ilijeta kako bi zbog takvog pravila mogao imat svjež,novi motor za zadnju utrku koju mora završit u top 5 što nije neki problem iovako,tu se još odlučuju na one race engine u McLarenu i dobivaju nekih 30-ak konja gore što su ga nabrijali samo skrativši mu vijek trajanja za pola. dali je to fer,bilo da napravi Ferrari,McLaren ili netko treći. Po mom mišljenju nikako nije fer. Oni su dakle iovako gubili bodove ali su se odlučili za jednu stvar di samo još jedno čudo može odnest naslov prvaka. Ponavljam,ovo je hipotetski postavljeno kako bi dočarao svoje mišljenje ;)
Mali tipfeler - ne schumy. Schuey! Evo copy/paste sa PP-a moje mišljenje jer ostaje nepotpuno (da ne izgleda da se svađaš sam sa sobom) 8)

... normalno je da će svaki tim dati svom vozaču (prvom) najbolji materijal za utrku koji ima i ako se desi kvar tijekom utrke mislim da nema smisla tu uplitati pravilnik sa mjerama kažnjavanja. Svjesno odustajanje - baš ova zadnja utrka je pokazala da to nije način na koji timovi razmišljaju! Hamilton se dokoturao do boxa i nastavio utrku na stazi gdje su preticanja SF jer su smatrali da je i jedan jedini bod dragocijen, a šta bi dobili da je to bila prva utrka za motor (nemam pojma možda je i bila) i odustali, sačuvali jockera za drugi puta? Izgubili bi izgledni jedan bod (na kraju se pokazalo da su osvojili više) i imali upitnu prednost za narednu utrku, ali ukupan zbroj bodova iz te dvije bi najvjerovatnije bio manji da su odustali od borbe. Kažnjavanje tima zato što je vozač odvezao 98% utrke i odustao zbog kvara ipak nema smisla jer to je "dvostruko oporezivanje" - zamisli razočaranje vozača i tima kad bolid stane, a možeš pljunuti do cilja! Kažnjavanje tima zato što vozaču nije osigurao adekvatan materijal ne spada u domenu sportskog pravilnika - ako je tim toliko glup i neodgovoran ili smatra da je to rizik vrijedan pokušaja, to je njihova stvar i tu pravilnik ne treba petljati.
XTRage
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la XTRage »

schuey je napisao/la:
Icy je napisao/la:
Adriana Lima fan je napisao/la:Massa se ne kazjava jel zbog motora?
Ne kažnjava se jer nije završio utrku :!:
Pa uvijek kada netko odustane iz bilo kojeg razloga, ima pravo mijenjati motor za iduću utrku...bila mu to prva ili druga trka sa tim motorom. ;-)
to je isto nedefinirano dobro po meni. nekaj tipa onih bisernih kvala kad se izlazi po redosljedu kojim su završavali utrku pa onaj koji odustane izađe pred kraj trke,odveze krug i time zaobiđe sve koji su prije odustali... Kako god da bilo,imaju đoker i ako su već toliko strogi da moraju izdržat,po meni bi motor morao izdržat bez obzira na sve,isto kak i mjenjač i ostala oprema ;) onda nadalje,glupo je jer Massa je odustao ali je ujedno i zavšio trku sa 2 kruga zaostatka,pa tumači svako sebi kak hoče,po meni nepotrebno zakomplicirano,iako u ovom slučaju nije jer ionako ima novi motor no za ubuduće....
Nema kazne i joker ostaje (nadam se da im nece ni trebati), motor se moze mijenjati ako se ne dodje do cilja, nevazno je li prva ili druga utrka.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ferrari vjeruje da i Raikkonen ima problema sa motorom

Click
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Walter je napisao/la:Ferrari vjeruje da i Raikkonen ima problema sa motorom

Click
Malo si krivo protumačio. Tim je usporio Raikkonena zbog problema sa "mehaničkom komponentom na zadnjem dijelu bolida". Isto tako vele da je problem potpuno drugačije prirode od Massinog, a na presici poslije utrke,na pitanje o problemu, Raikkonen je rekao: We can fix the problem.
link (pri dnu)
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

zvjerko je napisao/la:
Walter je napisao/la:Ferrari vjeruje da i Raikkonen ima problema sa motorom

Click
Malo si krivo protumačio. Tim je usporio Raikkonena zbog problema sa "mehaničkom komponentom na zadnjem dijelu bolida". Isto tako vele da je problem potpuno drugačije prirode od Massinog, a na presici poslije utrke,na pitanje o problemu, Raikkonen je rekao: We can fix the problem.
link (pri dnu)
Da, ali evo upravo sam pročitao da mu se zadnji ovijes potpuno počeo raspadati na kraju utrke (nekiliko krugova prije kraja)...
kakav potpis staviti???
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Maestro je napisao/la:
Da, ali evo upravo sam pročitao da mu se zadnji ovijes potpuno počeo raspadati na kraju utrke (nekiliko krugova prije kraja)...
Ma pročitao sam i na autoportalu da je telemetrija pokazivala problem na Rikkonenovom motoru, a ne na Massinom samo ne znam otkud im info. Koliko sam mogao pročitati Domenicali to nije nigdje spomenuo već: problemi sa komponentom na zadnjem dijelu bolida. Nigdje nije spominjao motor ili sam to propustio!
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

Da, nigdje nije spomenut Kimijev motor.
puba
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la puba »

http://rosehillpilot.spaces.live.com/blog/cns/

Pogledajte na ovim stranicama, mislim da piše o zadnjem kraju kimijevog bolida.
Toyota fan-girl
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Toyotu

Post Postao/la Toyota fan-girl »

Massa je dobro rekao . Ferrari previše rasipa bodova. Malo mi je bilo žao Masse i točno se vidjelo kako ga je kvar motora ražalostio jer niti nije imao snage da radi nekakve ekscese nakon kvara.
Ferrari je u očitim problemima bez Rossa i Jean-a . Nikako da se poslože . Oni su još uvijek broj jedan u poredku ali se njihova bodovna prednost smanjuje dok se njihova prednost s početka sezone potpuno izgubila .
Ferrari se također očito okrenuo Massi jer Massa ima velik napredak u vožnji u ovoj sezoni u odnosu na lanjsku. Možda su se okrenuli Massi jer Kimi bi samo vozio utrke u super autu a da si ga nebi ni sam poštelao . Kimi je malo lijen i nije čudo što se ga žele riješiti . Trebali bi ga podmititi s par litara votke. :D
Timo Glock
ten o clock! :-)

"Još smo jednom bili brzi, ali ne i onda kada je to stvarno bilo potrebno. Najbrži krugovi ništa ne vrijede ako ih ne kombinirate sa situacijom koja je stvarno relevantna." - Kimi Raikkonnen
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

Našla sam jednu sliku Ferrarijevih svjetla za izlaz iz boxa. ;)

slika
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

@Icy - nije mi jasno zašto sve momčadi ne stave taj semafor, jer ljudi-lizala znaju pogriješiti, a ovaj uređaj ne, iako i s ovim netko upravlja ipak je pouzdanije.
kakav potpis staviti???
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Maestro je napisao/la:@Icy - nije mi jasno zašto sve momčadi ne stave taj semafor, jer ljudi-lizala znaju pogriješiti, a ovaj uređaj ne, iako i s ovim netko upravlja ipak je pouzdanije.
Pa ko bi tek onda spriječio Hamiltona :lol: :lol:
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

schuey je napisao/la: Pa ko bi tek onda spriječio Hamiltona :lol: :lol:
:smijeh::smijeh:
Onda ne bi bilo zanimljivo!! :D :lol:
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

U Valenciji pocinje veliki preokret, Ferrari ce pobjedit, te nastavit put prema osvajanju dvostruke krune. 8)
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

schuey je napisao/la:
Maestro je napisao/la:@Icy - nije mi jasno zašto sve momčadi ne stave taj semafor, jer ljudi-lizala znaju pogriješiti, a ovaj uređaj ne, iako i s ovim netko upravlja ipak je pouzdanije.
Pa ko bi tek onda spriječio Hamiltona :lol: :lol:
Ja bi lizalice stavio i na izlazu iz pit-lane :D
zborzic@htnet-dsl
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zborzic@htnet-dsl »

gringo73 je napisao/la: Ja bi lizalice stavio i na izlazu iz pit-lane :D
i obavezno veće semafore :D
bukreka i jogurta
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Jednostavnije je staviti štop-svijetlo na ferrari.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Dani je napisao/la:Jednostavnije je staviti štop-svijetlo na ferrari.
Šta to vrijedi, kad neki tako i tako ne vide crvenu boju! :lol:
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

Schumy.d je napisao/la:
Dani je napisao/la:Jednostavnije je staviti štop-svijetlo na ferrari.
Šta to vrijedi, kad neki tako i tako ne vide crvenu boju! :lol:
Ma ima ljudi jednostavno koji su alergični na crveno , šta ćeš . :D
P.S. Dani - Zašto štop-svijetlo samo na Ferrari :?
... Forza Massa ...
Odgovori