prijedlozi za poboljšanje foruma

Izrazite svoje prijedloge i kritike o našoj web stranici, pitajte što vam nije jasno...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
schuey
Počasni član
Počasni član
Ja sam: Vozač
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Re: prijedlozi za poboljšanje foruma

Post Postao/la schuey »

almeida je napisao/la: ne želim soliti pamet ali je malo moderatora a sale sve ne može stići a i moderatori ne vise po forumu
nijw svugdje malo,ima djelova di nas je taman i sve napravimo :D :D :D

Krscho je napisao/la:Mislim da bi trebalo par modova više, a i da bi se pravila trebala rigoroznije primjenjivati, pogotovo sta se tice vrijedanja koje se puno pojavljuje

Granica po danu je malo bezveze
alažem se za granicu,ipak nek je neka kontroverznija odluka i kaj,možeš napisat 5 postova i u žaru svega ispucaš u temi kimi npr.i cijeli dan nemoš nikaj više ;)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren - Mercedes

Post Postao/la MP4don »

ownagedon je napisao/la:A jeste li razmisljali o tome da se jednostavno ogranici broj postova npr. po jednon danu?
Samim time bi se narušio sam smisao "foruma" i sve ono što ta riječ predstavlja... ;) Modovi su ovdje da reagiraju na off ili osobno vrijeđanje... Sve ostale restrikcije bi bile loša stvar... :doubt:
...::: // Hamilton United \\ :::...

Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!

DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
ownagedon
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la ownagedon »

schuey je napisao/la: alažem se za granicu,ipak nek je neka kontroverznija odluka i kaj,možeš napisat 5 postova i u žaru svega ispucaš u temi kimi npr.i cijeli dan nemoš nikaj više ;)
pa to je bila samo jedna od ideja, i nisan mislio na tako mali broj, ali npr. jucer su u temi o massi odredeni clanovi napisali po 20 postova koji nisu neke kvalitete, ugl samo navijacko prepucavanje...a to je samo jedna tema

jesi li ti ikad u jednom danu napisao vise od 10 ili 15 postova??? na to sam mislio :)
ownagedon

Post Postao/la ownagedon »

tex je napisao/la:
bilo bi najbolje da se ograniče broj postova na dan, ali ne na cijelom forumu nego samo na dijelovima foruma, tako recimo u dijelu aktualnosti se ograniči broj postova 25 postova po danu il manje, tako da se smanji broj onih koji samo nabijaju postove i trebaju više razmisliti kako će ih ispucati
eto to sam bas i ja mislio, sad samo treba uzeti uzorne clanove ovog foruma koji pisu kvalitetno, argumentirano i ne nabijaju bzvz postove, vidit koliko prosjecno pisu i odredit nekakvu mjeru...

mislin da je novim izgledon, a i samim aktualnostima u svijetu f1 forum jednostavno procvao, otkad sam ja na njemu pise se vise nego ikad, ali kvaliteta postova je opala, zato mislin da treba nesto minjat...to je samo ideja :D

znam da je to vrlo drasticna metoda, ali...
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Prijedlog primljen na znanje dečki, nema potreba za raspravom, trošite si broj dozvoljenih postova po danu :biggrin:

;)
slika
Chaotic
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la Chaotic »

Ograničavanje broja postova po danu je po meni loša ideja. Neće riješiti problem trollanja i flameanja, a vrijedit će i za korisnike koji zbilja imaju nešto pametno za napisati.
red_devil
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumacher - Ferrari

Post Postao/la red_devil »

tex je napisao/la:
bilo bi najbolje da se ograniče broj postova na dan, ali ne na cijelom forumu nego samo na dijelovima foruma, tako recimo u dijelu aktualnosti se ograniči broj postova 25 postova po danu il manje, tako da se smanji broj onih koji samo nabijaju postove i trebaju više razmisliti kako će ih ispucati
I što ćemo dobiti? Opet istu stvar koja je bila i prije toga. Uostalom na nijednom forumu nisam vidio prijedlog da se postavi limit postova. Hebote nismo Staljinov Sovjetski savez da postoje ograničenja :biggrin:
Ti se jedan od onih koji o tome treba brinuti (tamo di ti je dozvoljeno).
.
Chaotic
Početnik
Početnik

Post Postao/la Chaotic »

red_devil je napisao/la:I što ćemo dobiti? Opet istu stvar koja je bila i prije toga.
Upravo tako. Općenito nisam za provođenje metoda koje bi mogle naškoditi i normalnim korisnicima (pod ovim mislim na korisnike koji poštuju pravila foruma).

Po meni je rješenje problema veća prisutnost moderatora koji će se obračunati sa korisnicima koji stvaraju probleme, te usmjeravati rasprave na pravi put. Za tako nešto uopće nije potreban veći broj moderatora (ovo nije forum sa velikim brojem postova po danu), samo je potrebno da se postojeći moderatori malo više angažiraju.

Najvažnije od svega, treba postojati želja da se nešto promijeni.
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Chaotic je napisao/la:Po meni je rješenje problema veća prisutnost moderatora koji će se obračunati sa korisnicima koji stvaraju probleme, te usmjeravati rasprave na pravi put. Za tako nešto uopće nije potreban veći broj moderatora (ovo nije forum sa velikim brojem postova po danu), samo je potrebno da se postojeći moderatori malo više angažiraju.

Najvažnije od svega, treba postojati želja da se nešto promijeni.
Tocno tako. Jer situacija je svakim danom sve gora i gora. Ja sam osobno izgubio volju za raspravom u vezi prosle utrke jer je u moru navijacko nabijenih i blago receno nekvalitetnih postova tesko pronaci uopce neki suvisli post.
Modovi bez uvrede, ali imam dojam da se stalno ceka saleta, a istovremeno se na forumu nakuplja sve vise i vise smeca. Osim toga, neki su stvarno rijetko na forumu, a mislim da bi jedna od najvaznijih karakteristika moderatora trebala biti cesta prisutnost na forumu. U suprotnom je jednostavno nemoguce obaviti "posao" kako treba. Da, znam da vam ovo nije stvarni posao i da nekada jednostavno nemate vremena, ali ako netko zbilja nema vremena za to jednostavno treba reci da nije u mogucnosti biti moderator.
Chaotic ima pravo kada kaze da nije potreban veci broj moderatora, ali to bi bilo tocno pod uvjetom da su svi sadasnji moderatori dovoljno aktivni na forumu.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Piquet20 je napisao/la:Tocno tako. Jer situacija je svakim danom sve gora i gora. Ja sam osobno izgubio volju za raspravom u vezi prosle utrke jer je u moru navijacko nabijenih i blago receno nekvalitetnih postova tesko pronaci uopce neki suvisli post.
Slično je i kod mene...Mislim da nisi izgubio volju za raspravom (kao što nisam ni ja), nego jednostavno nema konstruktivne rasprave pa nemaš ni u čemu sudjelovati. "Sve" se svodi na svađu tipa : on je mene prvi, moj je tata jači od tvog tate...i slično. Normalno je da dolaze novi ljudi (normalno da ne znači; novi forumaš automatski loš forumaš), ali ako ih se ne drži na "kratkom lancu"...ovo će se svesti na svađaonicu, a to nije namjena foruma. Puno puta povirim, vidim po dvije stranice nepročitanih postova, ali nemam šta reagirat na ispisane riječi. To su uglavnom besmislice! Čast pojedincima! Ali ako išta, barem nam forum nije došao na razinu nekih drugih gdje se spominju kuhane noge, krompiri, vozači nazivaju Kunta Kinte i slično. Sukobi isfrustriranih tipova!
Piquet20 je napisao/la:Modovi bez uvrede, ali imam dojam da se stalno ceka saleta, a istovremeno se na forumu nakuplja sve vise i vise smeca. Osim toga, neki su stvarno rijetko na forumu, a mislim da bi jedna od najvaznijih karakteristika moderatora trebala biti cesta prisutnost na forumu. U suprotnom je jednostavno nemoguce obaviti "posao" kako treba. Da, znam da vam ovo nije stvarni posao i da nekada jednostavno nemate vremena, ali ako netko zbilja nema vremena za to jednostavno treba reci da nije u mogucnosti biti moderator.
Chaotic ima pravo kada kaze da nije potreban veci broj moderatora, ali to bi bilo tocno pod uvjetom da su svi sadasnji moderatori dovoljno aktivni na forumu.
Moderatorima nije uopće lako, pogotovo ako nisu baš s viškom vremena. Možda bi trebali više i sami korisnici reagirati, običnim prijavama postova. Možda bi im to moglo olakšati posao. Iako bi se i to moglo pretvoriti u rijeku prijava koja neće imat smisla... Ne znam...sve u svemu, kvaliteta foruma je vidljivo pala u zadnjih par mjeseci, usudio bi se reći.
slika
red_devil
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumacher - Ferrari

Post Postao/la red_devil »

Ja mislim da samo treba malo više trenirati strogoću (u smislu brisanja postova za koje moder procjeni da nisu primjereni) i da se prijeti bananjem i da se to ostvaruje. I ne neki bančići na jedan dan, nego mjesec dana, 10 dana i sl. Onaj kome je drag forum će tu ostati i nakon toga banna. Nakon takvih bannova se obično ljudi uspiju suzdržat od neprimjerenih postova ;)
.
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Adriana Lima fan »

ownagedon je napisao/la:

eto to sam bas i ja mislio, sad samo treba uzeti uzorne clanove ovog foruma koji pisu kvalitetno, argumentirano i ne nabijaju bzvz postove, vidit koliko prosjecno pisu i odredit nekakvu mjeru...
A ko bi odlucio ko je uzoran :roll: Ti sigurno mene ne smatras da sam uzoran clan niti ja smatram uzornim ni jednim Ferrarijevcem koji mi je odgovorio na post moj zadnja 2 dana. Sve se svodi da je za Hamiltona jedan kriterij,za MAssu drugi. I uostalom sta je uzoran clan? Onaj koji malo pise ili sta.

Evo ja predlazem da se otvori i neka tema gdje bi clanovi foruma mogli napisat svoje anjbolje i najlosije forumase da vidimo na cemu smo. Bez ikakvih diskusija svaki post koji nema veze sa imenom svojih kandidata bi bio izbrisan?! Joj bas me zanima jesam li najomrzenij?! :biggrin:

red_devil je napisao/la:Ja mislim da samo treba malo više trenirati strogoću (u smislu brisanja postova za koje moder procjeni da nisu primjereni) i da se prijeti bananjem i da se to ostvaruje. I ne neki bančići na jedan dan, nego mjesec dana, 10 dana i sl. Onaj kome je drag forum će tu ostati i nakon toga banna. Nakon takvih bannova se obično ljudi uspiju suzdržat od neprimjerenih postova ;)
Neprimjereni postovi i off topic se i brisu sta bi jos?
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

gringo73 je napisao/la: Slično je i kod mene...Mislim da nisi izgubio volju za raspravom (kao što nisam ni ja), nego jednostavno nema konstruktivne rasprave pa nemaš ni u čemu sudjelovati. "Sve" se svodi na svađu tipa : on je mene prvi, moj je tata jači od tvog tate...i slično. Normalno je da dolaze novi ljudi (normalno da ne znači; novi forumaš automatski loš forumaš), ali ako ih se ne drži na "kratkom lancu"...ovo će se svesti na svađaonicu, a to nije namjena foruma. Puno puta povirim, vidim po dvije stranice nepročitanih postova, ali nemam šta reagirat na ispisane riječi. To su uglavnom besmislice! Čast pojedincima! Ali ako išta, barem nam forum nije došao na razinu nekih drugih gdje se spominju kuhane noge, krompiri, vozači nazivaju Kunta Kinte i slično. Sukobi isfrustriranih tipova!
Slažem se da je ovo prekršilo svaku mjeru! I ja sam sudjelovao u tome (nažalost), ali jednostavno neću dati da neka 2,3 forumaša stalno provociraju i s**u po Massi i Ferrariju, samo zato jer su konkurentni Lewisu.
Ja ne volim McM, ali nikad nisam rekao da je Lewis najprljaviji vozač na gridu, a neki su to jedva dočekali...
Krscho
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1HR TMNF Team

Post Postao/la Krscho »

Mislim da bi se trebalo uvest neko pravilo da kad netko komentira post da komentira baš POST a ne osobu koja je taj post napisala, a ako netko počne osobu komentirat da ga se banna na tjedan dana i viš odma bi se malo rasčistilo ljudi.

TAkođer treba povećat kvalitetu posteva, ne da post bude jedna rečenica nego da osoba koja nešt komentira argumentira svoje zaključke, ali to je do pojedinaca
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

red_devil je napisao/la:Ja mislim da samo treba malo više trenirati strogoću (u smislu brisanja postova za koje moder procjeni da nisu primjereni) i da se prijeti bananjem i da se to ostvaruje. I ne neki bančići na jedan dan, nego mjesec dana, 10 dana i sl. Onaj kome je drag forum će tu ostati i nakon toga banna. Nakon takvih bannova se obično ljudi uspiju suzdržat od neprimjerenih postova ;)
Krscho je napisao/la:Mislim da bi se trebalo uvest neko pravilo da kad netko komentira post da komentira baš POST a ne osobu koja je taj post napisala, a ako netko počne osobu komentirat da ga se banna na tjedan dana i viš odma bi se malo rasčistilo ljudi.

TAkođer treba povećat kvalitetu posteva, ne da post bude jedna rečenica nego da osoba koja nešt komentira argumentira svoje zaključke, ali to je do pojedinaca
Odlicni prijedlozi i u potpunosti ih podrzavam!
Krscho je odlicno primijetio da ustvari u vecini nekvalitetnih postova jedan forumas kritizira drugog forumasa, a ne sadrzaj njegovog posta, a bit foruma bi trebala biti razmjena (razlicitih) misljenja i konstruktivna rasprava.
Na ovu drugu Krschovu opasku bi se nadovezao da bi moderatori trebali automatski brisati postove u kojima pisu samo dvije-tri rijeci (tipa "slazem se") ili koji sadrze samo smajlice.
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

modovi i brišu postove tipa potpis,bravo i slažem se,ali masu puta kad nema jednog moda koji obavlja puno posla je show. znam za par ljudi koji prijavljuju i nemodovi bi trebali svaki post prijavit,tako se izbjegava mogućnost da moderator ne vidi taj post ili ga eventualno ne želi "obradit" . svi moraju sudjelovat u tome,da je istina da moraju modovi bit aktivniji je,al 90%postova koje sam ja prijavio su obrisani,dakle radi se,al se prvo mora uočit problem. još moda ili dva kako veli pike20 koji imaju vremena i provode određenu količinu vremena na forumu i uz to su realni ljudi i mir. sve će se stić,svi zadovoljni ;) ak treba saletu napravit ćemo i glasanje i nominacije i sve,samo da se nekaj poduzme.

al opet,ljudi koji vele da je forum katastrofa,nisu vidili druge,ono je sramota,a kod nas je još teže jer je tematski ograničen,tako da nije sve tako sivo :D
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

schuey je napisao/la:još moda ili dva kako veli pike20 koji imaju vremena i provode određenu količinu vremena na forumu i uz to su realni ljudi i mir. sve će se stić,svi zadovoljni ;) ak treba saletu napravit ćemo i glasanje i nominacije i sve,samo da se nekaj poduzme.
U slucaju da se odluci ici na vise modova, mislim da bi ipak bilo najbolje da sale sam odluci (nakon odredenih konzultacija) jer se bojim da bi se glasanje pretvorilo u sukob mclarenovih i ferrarijevih navijaca.
slika
47
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

može on biti za koga god hoće, ali ako pri tome nije objektivan, ili je previše agresivan u svojim stavovima, naravno da ga se neće uzeti u obzir. ;)

nekoliko postova je obrisano, nemojte da se ponovi...da, tebi govorim!!
slika
Chaotic
Početnik
Početnik

Post Postao/la Chaotic »

Da bi netko bio dobar moderator potrebno je da poznaje netiquette (pravila ponašanja na internetu), bude relativno često prisutan na forumu (za forum ove veličine 2 globalna moderatora koja su prisutna po 1h dnevno je sasvim dovoljno), te zna provoditi pravila foruma.

Da li je osoba realna ili nije manje je bitno.
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Chaotic je napisao/la:Da bi netko bio dobar moderator potrebno je da poznaje netiquette (pravila ponašanja na internetu), bude relativno često prisutan na forumu (za forum ove veličine 2 globalna moderatora koja su prisutna po 1h dnevno je sasvim dovoljno), te zna provoditi pravila foruma.

Da li je osoba realna ili nije manje je bitno.
definitivno se ne slažem s tobom,kak će nerealan netko onda provodit pravdu? pa treba znat samo prvaila i granicu di se može kao član umješat a di je kao moderator,nemože on krojit pravdu u nekom prepucavanju il ak je recimo navijač ferrarija brisat svo pljuvanje drugih a ostale ostavit,znači teza ne stoji. imamo kvalitetnih ljudi i sale će već na neki način izabrat najboljega,i btw potrebno je malo više od 1 sata,ja potrošim jedan sat samo na svoj podforum u organizacijskom smislu a kamoli nebi kad bi moro pregledavat sve postove,brisat opominjat itd. ;)
Chaotic
Početnik
Početnik

Post Postao/la Chaotic »

schuey je napisao/la:definitivno se ne slažem s tobom,kak će nerealan netko onda provodit pravdu?
Potpuno si krivo shvatio na što mislim kad sam napisao realan. Netko tko je moderator ne mora biti realan i objektivan u smislu da ne navija za nijednu momčad ili vozača. Moderator treba biti objektivan u smislu provođenja pravila foruma i poštivanja netiquetta.

Ako netko navija za recimo Hamiltona/Massu/Raikkonena ili bilo kojeg drugog vozača to ne znači da će biti lošiji moderator od nekoga tko ne navija za nikoga. Kada si moderator treba znati odvojiti sebe kao diskutanta od sebe kao moderatora. Neki forumi čak imaju i pravilo da moderatori koji sudjeluju u nekoj raspravi ne smiju u isto vrijeme tu raspravu i moderirati, baš iz razloga da se izbjegne sukob interesa, međutim ako osoba zna ispravno moderirati, takvo nešto nije potrebno.

Znači, prvo i osnovno moderator treba biti dosljedan u provođenju pravila foruma, dok je objektivnost u smislu ne preferiranja nijedne momčadi/vozača u drugom planu.

Nadam se da je sada jasnije što sam želio reći.
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Chaotic je napisao/la: Potpuno si krivo shvatio na što mislim kad sam napisao realan. Netko tko je moderator ne mora biti realan i objektivan u smislu da ne navija za nijednu momčad ili vozača. Moderator treba biti objektivan u smislu provođenja pravila foruma i poštivanja netiquetta.

Ako netko navija za recimo Hamiltona/Massu/Raikkonena ili bilo kojeg drugog vozača to ne znači da će biti lošiji moderator od nekoga tko ne navija za nikoga. Kada si moderator treba znati odvojiti sebe kao diskutanta od sebe kao moderatora. Neki forumi čak imaju i pravilo da moderatori koji sudjeluju u nekoj raspravi ne smiju u isto vrijeme tu raspravu i moderirati, baš iz razloga da se izbjegne sukob interesa, međutim ako osoba zna ispravno moderirati, takvo nešto nije potrebno.

Znači, prvo i osnovno moderator treba biti dosljedan u provođenju pravila foruma, dok je objektivnost u smislu ne preferiranja nijedne momčadi/vozača u drugom planu.

Nadam se da je sada jasnije što sam želio reći.
pa to sam ja reko ;) uglavnom mislim da je dosta sale bu reko svoje kad dođe i to je to ;)
47
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Nekoliko postova je obrisano zbog bespotrebnog i beskorisnog chatanja!
Tema se ove 'Prijedlozi za poboljšanje foruma'. Prijedloge ste dali, novi moderatori će se izabrati kada za to bude vrijeme, a tko će to biti, ovisi o administratorima i moderatorima.
Vaši prijedlozi su pročitai i prihvaćei, nema potreba dalje raspravljati o tome.

da ne bi rekli da moderatori ništa ne rade...

EDIT:OPET OBRISANO MNOGO POSTOVA, ZADNJI PUT VAM GOVORIM, A ONDA SLIJEDE KOLEKTIVNA UPOZORENJA!!

kome se ne sviđaju moji postupci, nek mi se obrati na PP

47
slika
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

jel može mali prijedlog?

užasno me zivcira to kada pročitam postove u temi i dođem do dna gdje je ono brzi odgovor itd.
pa da se ne moramo vraćati skroz gori na početak da dođemo na početnu da se stavi tu doli odma ispod ovog nova tema i odgovori.

nadam se da sam bio jasan
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
47
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

pa to ima. Al sad nisam siguran dal je bilo i prije...
slika
Odgovori