Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
super_didi
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Lewisa Hamiltona

Re: Formula 1 team-McLaren

Post Postao/la super_didi »

Prema Ronu Dennisu, McM-ov bolid za nadolazeću sezonu MP4-24 (koji će nositi br. 1 =D> ) bit će predstavljen u drugom/kasnijem dijelu siječnja!
(Toyota će to učiniti 16., a BMW-Sauber 20. siječnja.)
˝Demokracija je stalna sumnja da je više od polovice ljudi u pravu više od polovice vremena!˝
- E. B. WHITE
garx
Početnik
Početnik

Post Postao/la garx »

nadam se da su sada jos motiviraniji, i da ce iduce godine imati bolid za borbu. valjda su uhvatili moment - jer sezona je trajala do proslog tjedna, a neki su vec debelo u 2009.
dobra stvar je, ako se dobro sjecam, u Mclarenu imaju 2 neovisna tima za razvoj bolida, tako da ekipa za 2009 vec radi svoj posao, nadam se.

anyway, nadam se da ce iduce godine mclaren imati brzi auto, i da ce ostati na ovom nivou izdrzljivosti:)
McLarem
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

ma ljudi kakva nada , neka se drugi timovi nadaju
na mclaren-u je da napravi bolid i da odbrani titulu
i osvoji kostruktorsku titulu u sljedecoj sezoni
eeeeeeee to je nesto :lol: :lol: :lol: :lol:
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ron Dennis u Guardianu, među ostalim, priča kad je uistinu shvatio da će Hamilton biti nešto posebno. Druga trka u Istanbulu, dok je vozio u GP2. Oni koji su pratili GP2 znaju o čemu je riječ. U 2. krugu se okrenio (svojom greškom) i prošlo ga je više od polovice vozača, da bi na kraju završio drugi! (YouTube- link 1 i YouTube - link 2, za one koji ne znaju o čemu je riječ, a zanima kako je to otprilike izgledalo). Dennis je rekao; imao je odličnih vožnji u F1, ali to je bio trenutak kad smo svi shvatili koliko je poseban! Ljubitelji McLarena, vrijedi pročitati :)
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

U drugom filmu se čuje urlikanje komentatora: "2 sekunde po krugu brži od ostalih". Svaka čast majstore.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
McLarem
Test vozač
Test vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

tad se je znalo ko je hamilton i ko ce biti
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Jučer je u Stuttgartu održan tradicionalni "Mercedes-Benz Stars & Cars Day" na kojem se okupilo preko 70.000 ljudi (zaposlenici Daimlera i obožavatelja). Mnoštvo bivših i sadašnjih vozača odrađivali su demonstacijske krugove oko Mercedesovog muzeja... Evo par sličica:

Sadašnji i prethodni prvak McLaren Mercedesa (gazda Meredesa u sredini)...
slika

Dennis, Haug, Zetsche...

slika

Stara ekipa...

slika

Bilo je i zabave...
slika

...a skoro i tuče :D
slika
slika
LEWIS HAMILTON McM
Početnik
Početnik
Navijam za: Lewis Hamilton McLaren

Post Postao/la LEWIS HAMILTON McM »

e koja bi to kombinacija bila hamilton - hakkinen,niko im nebi mogo ništa
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:e koja bi to kombinacija bila hamilton - hakkinen,niko im nebi mogo ništa
aha isto ko Alonso-Hamilton :roll:
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
LEWIS HAMILTON McM
Početnik
Početnik

schuey je napisao/la:
LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:e koja bi to kombinacija bila hamilton - hakkinen,niko im nebi mogo ništa
aha isto ko Alonso-Hamilton :roll:
nebi jer svi mi znamo kakav je alonso,a hakkinen je bio i ostao legenda i kraj njega bi lewis bio samo još bolji

schuey-post je editiran,pripazi na riječnik,također ovo je obavijest za sve korisnike da pripaze na način izražavanja!!!
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

:roll:
Da!! koju ti vozačku postavu imaš... A onda nek se vrati i Schumi pa mu nitko ne bi mogao ništa! :lol:
garx
Početnik
Početnik

Post Postao/la garx »

nego, u navali emocija oko toga je li Glock poklonio naslov (ne vidim da su glasni zagovaratelji teorije urote napravili ista po pitanju raskrinkavanja te "teske pljacke") i koliko je Hamilton zapravo spor, ali dijete srece kojemu su marketinski strucnajci dodjelili naslov (samo sta nisu vozili umjesto njega, osim sto su nagovorili toyotu na kockaknje protiv njih samih, ferrariju sabotirali motor semafor) malo je zapostavljena vijest o suradnji Force Indie i McM-a... po izjavama Whitmarsha dade se zakljuciti da je njihov deal vrlo opsezan i dubok, nikako u sferi prodaje motora, pa cak ni u sferi tehnicke podrske, vec gotovo razvoj b-teama...
od toga da put force Indie odlaze motori, mjenaci i jos neki dijelovi, pa cak i inzinjeri (ako sam dobro shvatio), do izjava tipa "ovo je za nas novo iskustvo, jer natjecanje na kraju poredka nije ono na sto smo navikli", ili "mclaren ce imati visestruke koristi, i ocekujemo benefite od razvoja Force Indinog bolida"

napomena: iako sam izjave stavio u zagrade, one nisu doslovni citati, vec parafrazirane izjave Whitmarsha.

anyway, meni malo cudna prica, izgleda mi kao dosta velik angazman, veci nego u slucaju Ferraria, ili Renaulta sa svojim partnerima
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Ja tebe ne kuzim nista. Jel ovo sarkazam ili (samo sta nisu vozili umjesto njega, osim sto su nagovorili toyotu na kockaknje protiv njih samih, ferrariju sabotirali motor semafor) ti ovo mislis ozbiljno ?
garx
Početnik
Početnik

Post Postao/la garx »

@ Lucky

OK, ali moze se ubaciti vozaca bez da reorganiziras tim zbog njih, ili?
vise mi izgleda kao neka verzija b-teama, koji ce uz to biti i razvojni/probni poligon
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

garx je napisao/la:nego, u navali emocija oko toga je li Glock poklonio naslov (ne vidim da su glasni zagovaratelji teorije urote napravili ista po pitanju raskrinkavanja te "teske pljacke") i koliko je Hamilton zapravo spor, ali dijete srece kojemu su marketinski strucnajci dodjelili naslov (samo sta nisu vozili umjesto njega, osim sto su nagovorili toyotu na kockaknje protiv njih samih, ferrariju sabotirali motor semafor) malo je zapostavljena vijest o suradnji Force Indie i McM-a... po izjavama Whitmarsha dade se zakljuciti da je njihov deal vrlo opsezan i dubok, nikako u sferi prodaje motora, pa cak ni u sferi tehnicke podrske, vec gotovo razvoj b-teama...
od toga da put force Indie odlaze motori, mjenaci i jos neki dijelovi, pa cak i inzinjeri (ako sam dobro shvatio), do izjava tipa "ovo je za nas novo iskustvo, jer natjecanje na kraju poredka nije ono na sto smo navikli", ili "mclaren ce imati visestruke koristi, i ocekujemo benefite od razvoja Force Indinog bolida"

napomena: iako sam izjave stavio u zagrade, one nisu doslovni citati, vec parafrazirane izjave Whitmarsha.

anyway, meni malo cudna prica, izgleda mi kao dosta velik angazman, veci nego u slucaju Ferraria, ili Renaulta sa svojim partnerima
Ma da, baš pratim svu tu "igru" i normalno, puno karata je skriveno, ali prelazak Simon Robertsa je poprilično otvoreni iskorak u međusobnim odnosima. Zasad ostaje isčekivanje hoće li biti neke veće "suradnje" na području šasije...
EDIT: Mala napomena da su središta McLarena (Woking) i Force Indie (Silverstone) udaljena manje od 100 km...super za isprobat nešto na brzinu, a da to nije tvoj bolid :)
slika
Baba Kulašuša
Navijam za: Ferrari pa sta bude

Post Postao/la Baba Kulašuša »

Meni sve to izgleda kao naša politička scena.
Npr. Crni mrze crvene i obrnuto, pa onda crveni ili crni kaoliraju sa drugima kako bi ostvarili prednost.
A na kraju svi su vezani pupčanom vrpcom i zajedno uživaju u blagodatima F1.

Uglavnom ukoliko će McLaren pomoći Force Indiji da budu konkurentniji onda sam za. Jel ovak ih vidim na startu i poslije kad ih bager odnosi izvan staze. Više sam viđao Sutila i Fisica bez kacige nego sa. :biggrin:
Evo ga ,zvoniiii. Bijeli jelen!
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Baba Kulašuša je napisao/la:Meni sve to izgleda kao naša politička scena.
Npr. Crni mrze crvene i obrnuto, pa onda crveni ili crni kaoliraju sa drugima kako bi ostvarili prednost.
A na kraju svi su vezani pupčanom vrpcom i zajedno uživaju u blagodatima F1.

Uglavnom ukoliko će McLaren pomoći Force Indiji da budu konkurentniji onda sam za. Jel ovak ih vidim na startu i poslije kad ih bager odnosi izvan staze. Više sam viđao Sutila i Fisica bez kacige nego sa. :biggrin:
Koalicija kao takva je jedino bila od strane McLarena,i to sa Williamsom 97.godine,izravna i direktna kako samo nebi MS bio prvak i uspjeli su,zadnju trku su na kraju čak pustili iz Williamsa Miki da pobjedi kao zahvalu za potporu i svo moguće ometanje Ferrarija,a ove male stvarčice tipa momčadi kojima se daju motori i da oni malo zagorčaju život je nekada bilo,danas se kažnjava za sve,pa ako neko blokira 2-3 zavoja samo već penali tako da ni to nije kak je nekad bilo,idkreno Idniji ni to nebi puno smetalo a McLarenu bi pomoglo no mislim da zbog FIA-inog stanja to nikad nebi ni pokušali napravit,a ne vidim razliku između Ferrarijevog i Mercedesovog motora,osim eventualne prednosti za McLaren kod izmjene podataka o ponašanju njihovog motora što im može malo pomoći,za Indiu nema tu nikakve prednosti,bar ne po meni...
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
natural
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro

Post Postao/la natural »

evo nisam još čestitao navijačima McM-a na naslovu Hamiltona, pa to činim sad uz prigodni poklončić...

http://img123.imageshack.us/my.php?imag ... arsda4.jpg
http://img201.imageshack.us/my.php?imag ... rs2gj7.jpg

>>> DOWNLOAD! <<<
slika
raikkonenica
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Kimija Raikkonena

Post Postao/la raikkonenica »

ei...bok svima... samo želim svima reći da je mclaren za mene najbolja momčad u f1... Kroz povijest su se razlikovali od drugih... Svi hvale Ferrari i govore kako je on broj 1... Ok je to, momčad je imala stvarno puno uspona... Al za mene je McLaren ostao najbolji....Bio je vječni učitelj Kimiju i da nije bilo njih, nikada Kimi ne bi postao svjetski prvak... Uz njih je jednostavno naučio manipulirati bolidom na najbolji mogući način čak i kad McLaren nije dobro funkcionirao... to je rezultiralo ovakvim rezultatima u Ferrariju...Kimi je definitivno bolji vozač od Masse i to zbog toga što iz bolida koji nije najbolji izvuče maksimum, dok je Massa naučio voziti bolid u vrhunskim standardima i on se ne zna nositi s trenutcima kada je bolid smanjenih mogućnosti... zar ne? a one dane osvajanja svjetskih prvenstava Mike Hakkinena nikada neću zaboraviti... GO McLAREN........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KImI RAIKKONEN _ THE KING OF SPA !!!
Schumy.d
Legenda
Legenda

raikkonenica je napisao/la:ei...bok svima... samo želim svima reći da je mclaren za mene najbolja momčad u f1... Kroz povijest su se razlikovali od drugih... Svi hvale Ferrari i govore kako je on broj 1... Ok je to, momčad je imala stvarno puno uspona... Al za mene je McLaren ostao najbolji....Bio je vječni učitelj Kimiju i da nije bilo njih, nikada Kimi ne bi postao svjetski prvak... Uz njih je jednostavno naučio manipulirati bolidom na najbolji mogući način čak i kad McLaren nije dobro funkcionirao... to je rezultiralo ovakvim rezultatima u Ferrariju...Kimi je definitivno bolji vozač od Masse i to zbog toga što iz bolida koji nije najbolji izvuče maksimum, dok je Massa naučio voziti bolid u vrhunskim standardima i on se ne zna nositi s trenutcima kada je bolid smanjenih mogućnosti... zar ne? a one dane osvajanja svjetskih prvenstava Mike Hakkinena nikada neću zaboraviti... GO McLAREN........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I upravo zbog tih rezultata je Kimi postao prvak u McM-u! :roll: :D
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren - Mercedes

Post Postao/la MP4don »

McLaren je momčad koju se još naziva "high tech" momčad... Imaju najbolje inovacije što se tiče inženjeringa... Enorman broj ljudi razvija bolid u Paragonu, krcaju se svakakve stvari i nije ni čudo što je bolid prije par godina imao toliko dječjih bolesti... no sad se vide rezultati i sve je profunkcioniralo kako treba... sad samo rade na finom podešavanju, jer više ne moraju tražiti ono što su tražili prije 4-5 god... to sad imaju, ipak su napravili bolid koji je donio svjetski naslov njihovom vozaču, a i konstruktorski bi bio njihov da je drugi vozač malo bolji... jednostavno, konstruktorski naslov je poklonjen crvenima... ;) Isto kao i vozački prošle godine...
...::: // Hamilton United \\ :::...

Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!

DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

MP4don je napisao/la:McLaren je momčad koju se još naziva "high tech" momčad... Imaju najbolje inovacije što se tiče inženjeringa... Enorman broj ljudi razvija bolid u Paragonu, krcaju se svakakve stvari i nije ni čudo što je bolid prije par godina imao toliko dječjih bolesti... no sad se vide rezultati i sve je profunkcioniralo kako treba... sad samo rade na finom podešavanju, jer više ne moraju tražiti ono što su tražili prije 4-5 god... to sad imaju, ipak su napravili bolid koji je donio svjetski naslov njihovom vozaču, a i konstruktorski bi bio njihov da je drugi vozač malo bolji... jednostavno, konstruktorski naslov je poklonjen crvenima... ;) Isto kao i vozački prošle godine...
niđe veze...jedino ako misliš na to da ja mclaren poklonio naslov ferrariju,što mi zvuči apsurdno...
Schumy.d
Legenda
Legenda

MP4don je napisao/la: jednostavno, konstruktorski naslov je poklonjen crvenima... ;) Isto kao i vozački prošle godine...
I tada je svizac zamotao čokoladu u omot! :lol:
LEWIS HAMILTON McM
Početnik
Početnik

Schumy.d je napisao/la:
MP4don je napisao/la: jednostavno, konstruktorski naslov je poklonjen crvenima... ;) Isto kao i vozački prošle godine...
I tada je svizac zamotao čokoladu u omot! :lol:
čovjek govori istinu i onda ti tako ,baš se pitam kako bi ti govorio da se Ferrariji tako kažnjava kao McM
Schumy.d
Legenda
Legenda

LEWIS HAMILTON McM je napisao/la: čovjek govori istinu i onda ti tako ,baš se pitam kako bi ti govorio da se Ferrariji tako kažnjava kao McM
Ajd nemojte pričati svašta...
Vama je sad svaki bod Ferrarija poklonjen. :roll:
Da li je i ovogodišnji naslov Ferrarija poklonjen, kako možete reći da je Kimijev naslov poklonjen??
Jesam ja kriv šta Hamiltonu nije bilo dosta 17 bodova prednosti za naslov? Ili je i tu FIA kumovala? :roll:
Odgovori