McM testira u Algarveu sa starim (2008) zadnjim krilom, a zašto...mclaren - dado je napisao/la:Bolid mi je fantastičan a jedino taj spojler malo mi je smješan ostalo čista 10

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
McM testira u Algarveu sa starim (2008) zadnjim krilom, a zašto...mclaren - dado je napisao/la:Bolid mi je fantastičan a jedino taj spojler malo mi je smješan ostalo čista 10
Zanimljiva informacija...zvjerko je napisao/la:McM testira u Algarveu sa starim (2008) zadnjim krilom, a zašto...mclaren - dado je napisao/la:Bolid mi je fantastičan a jedino taj spojler malo mi je smješan ostalo čista 10(jeli ovako bolje)
Ali moguće je i da su ubacili staro zbog lošeg vremena, radi sigurnosti (da ne bi bolid završio kao i WilliamsuSchumy.d je napisao/la:Zanimljiva informacija...zvjerko je napisao/la:McM testira u Algarveu sa starim (2008) zadnjim krilom, a zašto...(jeli ovako bolje)
![]()
Pa možda žele vidjeti koliki i kakav utjecaj ima novo zadnje krilo. Zato možda voze sa starim pa da mogu usporediti neke stvari. Drugi razlog baš ne vidim...
Da, da vidio sam i ja maloprije službeni tekst s testiranja, a nagađanja su bila od jučer popodne; a iako piše da je zbog smanjenja rizika, meni se čini da možda naši još uvijek nešto traže s tom aerodinamikom. Doduše, vidit ćemo ako se staza osuši hoće li bit promjene zadnjeg krila. A i hoće li bit kakvih promjena za sljedeće testiranje...Lucky je napisao/la:gringo73 je napisao/la: Ali moguće je i da su ubacili staro zbog lošeg vremena, radi sigurnosti (da ne bi bolid završio kao i Williamsu) a postavke starog krila su najvjerojatnije kao i s prošlogodišnjih testiranja; prilagođena aero postavkama za '09.
Zanimljivo??With much to be risked by running in the slippery conditions, the McLaren Mercedes test team conducted a minimal on-track programme today, using a 2008-spec rear wing as a precautionary measure to increase downforce during the runs.
Slika
gringo73 je napisao/la:Da, da vidio sam i ja maloprije službeni tekst s testiranja, a nagađanja su bila od jučer popodne; a iako piše da je zbog smanjenja rizika, meni se čini da možda naši još uvijek nešto traže s tom aerodinamikom. Doduše, vidit ćemo ako se staza osuši hoće li bit promjene zadnjeg krila. A i hoće li bit kakvih promjena za sljedeće testiranje...Lucky je napisao/la:gringo73 je napisao/la: Ali moguće je i da su ubacili staro zbog lošeg vremena, radi sigurnosti (da ne bi bolid završio kao i Williamsu) a postavke starog krila su najvjerojatnije kao i s prošlogodišnjih testiranja; prilagođena aero postavkama za '09.
Zanimljivo??With much to be risked by running in the slippery conditions, the McLaren Mercedes test team conducted a minimal on-track programme today, using a 2008-spec rear wing as a precautionary measure to increase downforce during the runs.
Slika
A slika...itekako zanimljivo, i teška nepoznanica. Neka nagađanja idu na to da ono služi da bi malo drugačije usmjerili ispuh zbog '08 krila. Možda?!
Jako zanimljivo, ali meni su zanimljive i "radkape" koje objašnjavaju prednje krilo (bočne stranice). E sad, većina timova - ma svi su pokazali nekakav osnovni koncept, ali po dostupnim slikama - nema jasnog pravca razvoja - ili se skriva ili još traži. Toliko razlika u konceptu između bolida, posebno prednji kraj gdje svi nagađaju smanjiti drag ili imati DF...do prve utrke smo u "banani" i možemo pričati samo o estetici sa nekakvom sigurnošću jer za sposobnost bolida nemamo dovoljno resursaMP4don je napisao/la:Brutalno zanimljiv dodatak na prednjem krilu...
Jako malo vjerovatno da je ovaj dio providan. Jer ostatak poklopca sigurno nije, što bi značilo da se radi o dva različita materijala, što bi značilo da bi negdje između morao biti dobro čvrst spoj. Ili je možda čitav poklopac od pleksiglasa koji je na tom dijelu jednostavno tanji.gringo73 je napisao/la:E sad me zanima teorija naših forumaša. Na nekim forumima poteže se priča o poklopcu motora koji je vjerojatno/moguće/izgleda proziran. Normalno, izglednija verzija je o odsjaju. Evo ja sam za primjer uzeo sliku s današnjeg testiranja i pogledajte nastavak zadnjeg krila koji je prekriven poklopcem motora. Ili je idealni odsjaj pod točnim kutem ili se usitinu taj stražnji dio proziran? Jer ono što se vidi je idealan nastavak prekrivenog dijela stražnjeg krila.
[ [url=http://img184.imageshack.us/img184/3548 ... ko7.th.jpg] ][/url]
Varaš se. Slika u ovom postu je s testiranja odrađenog 17.01., slick gume, Portugal.One and only je napisao/la:De la Rosa iznenađen brzinom automobila za 09'. Kaže da je auto izgubilo brzinu u brzim zavojima, ali zato je dobija u sporim. I to zbog slick guma (na kojima usput nije vozio na testiranju u Portugalu). Malo mi čudno da komentariše pace na slick gumama, kad nije imao priliku da istestira auto na istim. Eh sad ko koga tu...
link:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/72916
Da odvozio je 18 krugova, ali ne bih rekao da je to dovoljno da bi dao neko suvislo mišljenje o autu. Možda se i varam.gringo73 je napisao/la:Varaš se. Slika u ovom postu je s testiranja odrađenog 17.01., slick gume, Portugal.One and only je napisao/la:De la Rosa iznenađen brzinom automobila za 09'. Kaže da je auto izgubilo brzinu u brzim zavojima, ali zato je dobija u sporim. I to zbog slick guma (na kojima usput nije vozio na testiranju u Portugalu). Malo mi čudno da komentariše pace na slick gumama, kad nije imao priliku da istestira auto na istim. Eh sad ko koga tu...
link:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/72916
Adriana Lima fan je napisao/la:Imal ko slike kaciga?
Pa vozači su već izrekli svoja mišljenja/dojmove o slick gumama i sa '08 bolidima (pred kraj godina). Čini mi se čak da je Heidfeld doslovno u destinkama gocvorio koliko im slick (i aero specifikacija za '09) daje, ili oduzima, u vrzim, koliko u sporim zavojima, i koliko se dobije na pravcu. Volio bih da sad znam link, ali stvarno se ne mogu sjetit gdje sam to čitao (njemački izvor je bio).One and only je napisao/la:Da odvozio je 18 krugova, ali ne bih rekao da je to dovoljno da bi dao neko suvislo mišljenje o autu. Možda se i varam.
Nisu ono ratkape, ono su senzori...MP4don je napisao/la:Kako su krenuli s tim ratkapama još bi za par godina mogli i gledati bolide s nekim polu-blatobranima... sve kako bi se poboljšala aerodinamika...
Samo neka ostanu na tome...gringo73 je napisao/la:Nisu ono ratkape, ono su senzori...MP4don je napisao/la:Kako su krenuli s tim ratkapama još bi za par godina mogli i gledati bolide s nekim polu-blatobranima... sve kako bi se poboljšala aerodinamika...
tko je u usponu? cijeli svijet vozi spust sa povezom preko očiju..........biti će sretni ako i ovi što jesu ostanuSRV je napisao/la:Naci ce McLaren sponzora, pogotov sad kad su u usponu.
ma to je bio jedan od manjih sponzora,oni i još neka firma koja je otišla davali su im smo oko 5 miljuna dolara zajedno,a to je siča neče im to toliko falitgringo73 je napisao/la:Evo smo i mi izgubili jednog od sponzora; Schüco. Bili su partneri od 1999, i glasnogovornik je potvrdio da neće produžiti ugovor s McLarenom.
LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:ma to je bio jedan od manjih sponzora,oni i još neka firma koja je otišla davali su im smo oko 5 miljuna dolara zajedno,a to je siča neče im to toliko falitgringo73 je napisao/la:Evo smo i mi izgubili jednog od sponzora; Schüco. Bili su partneri od 1999, i glasnogovornik je potvrdio da neće produžiti ugovor s McLarenom.