Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Pirelli i DRS

Re: Formula 1 team-McLaren

Post Postao/la zvjerko »

mclaren - dado je napisao/la:Bolid mi je fantastičan a jedino taj spojler malo mi je smješan ostalo čista 10
McM testira u Algarveu sa starim (2008) zadnjim krilom, a zašto... :-k (jeli ovako bolje)
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

zvjerko je napisao/la:
mclaren - dado je napisao/la:Bolid mi je fantastičan a jedino taj spojler malo mi je smješan ostalo čista 10
McM testira u Algarveu sa starim (2008) zadnjim krilom, a zašto... :-k (jeli ovako bolje)
Zanimljiva informacija... :o
Pa možda žele vidjeti koliki i kakav utjecaj ima novo zadnje krilo. Zato možda voze sa starim pa da mogu usporediti neke stvari. Drugi razlog baš ne vidim... :?
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Schumy.d je napisao/la:
zvjerko je napisao/la:McM testira u Algarveu sa starim (2008) zadnjim krilom, a zašto... :-k (jeli ovako bolje)
Zanimljiva informacija... :o
Pa možda žele vidjeti koliki i kakav utjecaj ima novo zadnje krilo. Zato možda voze sa starim pa da mogu usporediti neke stvari. Drugi razlog baš ne vidim... :?
Ali moguće je i da su ubacili staro zbog lošeg vremena, radi sigurnosti (da ne bi bolid završio kao i Williamsu ;) ) a postavke starog krila su najvjerojatnije kao i s prošlogodišnjih testiranja; prilagođena aero postavkama za '09.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Lucky je napisao/la:
gringo73 je napisao/la: Ali moguće je i da su ubacili staro zbog lošeg vremena, radi sigurnosti (da ne bi bolid završio kao i Williamsu ;) ) a postavke starog krila su najvjerojatnije kao i s prošlogodišnjih testiranja; prilagođena aero postavkama za '09.
;)
With much to be risked by running in the slippery conditions, the McLaren Mercedes test team conducted a minimal on-track programme today, using a 2008-spec rear wing as a precautionary measure to increase downforce during the runs.
Zanimljivo??

Slika
Da, da vidio sam i ja maloprije službeni tekst s testiranja, a nagađanja su bila od jučer popodne; a iako piše da je zbog smanjenja rizika, meni se čini da možda naši još uvijek nešto traže s tom aerodinamikom. Doduše, vidit ćemo ako se staza osuši hoće li bit promjene zadnjeg krila. A i hoće li bit kakvih promjena za sljedeće testiranje...
A slika...itekako zanimljivo, i teška nepoznanica. Neka nagađanja idu na to da ono služi da bi malo drugačije usmjerili ispuh zbog '08 krila. Možda?!
A jesi vidio ovo ispod prednjeg?

slika
slika
a.novak
Početnik
Početnik
Navijam za: K.Raikkonen Scuderia Ferr

Post Postao/la a.novak »

gringo73 je napisao/la:
Lucky je napisao/la:
gringo73 je napisao/la: Ali moguće je i da su ubacili staro zbog lošeg vremena, radi sigurnosti (da ne bi bolid završio kao i Williamsu ;) ) a postavke starog krila su najvjerojatnije kao i s prošlogodišnjih testiranja; prilagođena aero postavkama za '09.
;)
With much to be risked by running in the slippery conditions, the McLaren Mercedes test team conducted a minimal on-track programme today, using a 2008-spec rear wing as a precautionary measure to increase downforce during the runs.
Zanimljivo??

Slika
Da, da vidio sam i ja maloprije službeni tekst s testiranja, a nagađanja su bila od jučer popodne; a iako piše da je zbog smanjenja rizika, meni se čini da možda naši još uvijek nešto traže s tom aerodinamikom. Doduše, vidit ćemo ako se staza osuši hoće li bit promjene zadnjeg krila. A i hoće li bit kakvih promjena za sljedeće testiranje...
A slika...itekako zanimljivo, i teška nepoznanica. Neka nagađanja idu na to da ono služi da bi malo drugačije usmjerili ispuh zbog '08 krila. Možda?!

slika

Po meni staro krilo je tu,radi provjere sistema dali sve radi kako treba! Nevjerujem da su provjeravali aerodinamiku jer kisa pada. Vjerovatno su se odlucili na staro krilo radi novog prednjeg i novih stvari koje imaju na bolidu(kers,front wing) kako bi imali bolju stabilnost,jer ovako sa straznjim krilom je mozda i rizik odmah testirat te neke parametre ako nema dovoljno stabilnosti iza! A 2 moguce je da su radili na kers set-up tj poceli su pronalazit brake bias s napunjenim kersom pa je moguce da su to testirali,radi toga su trebali vise stabilnosti na zadnjem kraju jer ni ko nevoli nevolje na pocetku sve je ovo relativno novo i nezele riskirat nista jer je vrijeme neprocjenjivo!
a.novak volim jelenu.p
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren - Mercedes

Post Postao/la MP4don »

Brutalno zanimljiv dodatak na prednjem krilu... :shock:
...::: // Hamilton United \\ :::...

Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!

DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

E sad me zanima teorija naših forumaša. Na nekim forumima poteže se priča o poklopcu motora koji je vjerojatno/moguće/izgleda proziran. Normalno, izglednija verzija je o odsjaju. Evo ja sam za primjer uzeo sliku s današnjeg testiranja i pogledajte nastavak zadnjeg krila koji je prekriven poklopcem motora. Ili je idealni odsjaj pod točnim kutem ili se usitinu taj stražnji dio proziran? Jer ono što se vidi je idealan nastavak prekrivenog dijela stražnjeg krila.

slika
slika
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la MP4don »

Moguće da se pod određenim kutem i jakom svijetlošću vidi preko tog poklopca, zašto ne... to je i tako jako tanko...

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Imal ko slike kaciga?
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

MP4don je napisao/la:Brutalno zanimljiv dodatak na prednjem krilu... :shock:
Jako zanimljivo, ali meni su zanimljive i "radkape" koje objašnjavaju prednje krilo (bočne stranice). E sad, većina timova - ma svi su pokazali nekakav osnovni koncept, ali po dostupnim slikama - nema jasnog pravca razvoja - ili se skriva ili još traži. Toliko razlika u konceptu između bolida, posebno prednji kraj gdje svi nagađaju smanjiti drag ili imati DF...do prve utrke smo u "banani" i možemo pričati samo o estetici sa nekakvom sigurnošću jer za sposobnost bolida nemamo dovoljno resursa :ooo:
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

gringo73 je napisao/la:E sad me zanima teorija naših forumaša. Na nekim forumima poteže se priča o poklopcu motora koji je vjerojatno/moguće/izgleda proziran. Normalno, izglednija verzija je o odsjaju. Evo ja sam za primjer uzeo sliku s današnjeg testiranja i pogledajte nastavak zadnjeg krila koji je prekriven poklopcem motora. Ili je idealni odsjaj pod točnim kutem ili se usitinu taj stražnji dio proziran? Jer ono što se vidi je idealan nastavak prekrivenog dijela stražnjeg krila.

[ [url=http://img184.imageshack.us/img184/3548 ... ko7.th.jpg] ][/url]
Jako malo vjerovatno da je ovaj dio providan. Jer ostatak poklopca sigurno nije, što bi značilo da se radi o dva različita materijala, što bi značilo da bi negdje između morao biti dobro čvrst spoj. Ili je možda čitav poklopac od pleksiglasa koji je na tom dijelu jednostavno tanji.
No ne vidim zašto bi takvo nešto radili u McLarenu, jer ne vidim neki praktičan razlog takvog postupka, osim nekog vizualnog doživljaja. A s obzirom na čitavo pretumbavanje pravila i bolida ove sezone ne vjerujem da bilo ko ima vremena za***avat se s tim sitnicama.
Zweki je, ako se ne varam, dosta bolji s fotografijom pa bi bilo lijepo čuti i njegovo mišljenje.

------

De la Rosa iznenađen brzinom automobila za 09'. Kaže da je auto izgubilo brzinu u brzim zavojima, ali zato je dobija u sporim. I to zbog slick guma (na kojima usput nije vozio na testiranju u Portugalu). Malo mi čudno da komentariše pace na slick gumama, kad nije imao priliku da istestira auto na istim. Eh sad ko koga tu...
link:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/72916
Zadnja izmjena: sale, dana/u 21 sij 2009, 15:36, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: spojena dva posta u jedan
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

One and only je napisao/la:De la Rosa iznenađen brzinom automobila za 09'. Kaže da je auto izgubilo brzinu u brzim zavojima, ali zato je dobija u sporim. I to zbog slick guma (na kojima usput nije vozio na testiranju u Portugalu). Malo mi čudno da komentariše pace na slick gumama, kad nije imao priliku da istestira auto na istim. Eh sad ko koga tu...
link:
Varaš se. Slika u ovom postu je s testiranja odrađenog 17.01., slick gume, Portugal.
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

gringo73 je napisao/la:
One and only je napisao/la:De la Rosa iznenađen brzinom automobila za 09'. Kaže da je auto izgubilo brzinu u brzim zavojima, ali zato je dobija u sporim. I to zbog slick guma (na kojima usput nije vozio na testiranju u Portugalu). Malo mi čudno da komentariše pace na slick gumama, kad nije imao priliku da istestira auto na istim. Eh sad ko koga tu...
link:
Varaš se. Slika u ovom postu je s testiranja odrađenog 17.01., slick gume, Portugal.
Da odvozio je 18 krugova, ali ne bih rekao da je to dovoljno da bi dao neko suvislo mišljenje o autu. Možda se i varam.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Zweki
Gerijatrija foruma
Gerijatrija foruma

Post Postao/la Zweki »

Adriana Lima fan je napisao/la:Imal ko slike kaciga?

Google! McLaren.com

Kacige za 2009

P.S. Vjerujem da neće biti nikakvog iznenađenja, osim Monaco.
slika
"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

One and only je napisao/la:Da odvozio je 18 krugova, ali ne bih rekao da je to dovoljno da bi dao neko suvislo mišljenje o autu. Možda se i varam.
Pa vozači su već izrekli svoja mišljenja/dojmove o slick gumama i sa '08 bolidima (pred kraj godina). Čini mi se čak da je Heidfeld doslovno u destinkama gocvorio koliko im slick (i aero specifikacija za '09) daje, ili oduzima, u vrzim, koliko u sporim zavojima, i koliko se dobije na pravcu. Volio bih da sad znam link, ali stvarno se ne mogu sjetit gdje sam to čitao (njemački izvor je bio).
A danas je MP4-24 vozio šampion; popodne je bilo testiranje sa '09 zadnjim krilom (za razliku od prethodna 2 dana kad je bilo '08 krilo).

slika
slika
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la MP4don »

Kako su krenuli s tim ratkapama još bi za par godina mogli i gledati bolide s nekim polu-blatobranima... sve kako bi se poboljšala aerodinamika... :roll:

LOL
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

MP4don je napisao/la:Kako su krenuli s tim ratkapama još bi za par godina mogli i gledati bolide s nekim polu-blatobranima... sve kako bi se poboljšala aerodinamika... :roll:
Nisu ono ratkape, ono su senzori...
slika
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la MP4don »

gringo73 je napisao/la:
MP4don je napisao/la:Kako su krenuli s tim ratkapama još bi za par godina mogli i gledati bolide s nekim polu-blatobranima... sve kako bi se poboljšala aerodinamika... :roll:
Nisu ono ratkape, ono su senzori...
Samo neka ostanu na tome... :D

LOL
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Evo smo i mi izgubili jednog od sponzora; Schüco. Bili su partneri od 1999, i glasnogovornik je potvrdio da neće produžiti ugovor s McLarenom.
slika
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

odu pare lagano...još će f1 postat go-kart natjecanje...
slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Naci ce McLaren sponzora, pogotov sad kad su u usponu. :)
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

SRV je napisao/la:Naci ce McLaren sponzora, pogotov sad kad su u usponu. :)
tko je u usponu? cijeli svijet vozi spust sa povezom preko očiju..........biti će sretni ako i ovi što jesu ostanu
McLarem
Test vozač
Test vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

nebrinem se ja za McLaren nisu oni tim od
od juce neki sponzori idu a neki ostaju,
kad je "otiso" marlboro iz mclarena mnogi su mislili
daje to najveca glupost koja se moze desiti u timu
pa eto i to su prezivjeli i poslje tog bez toliko para (od sponzora)
postali prvaci, tako da nije neka velika stvar.
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
LEWIS HAMILTON McM
Početnik
Početnik
Navijam za: Lewis Hamilton McLaren

Post Postao/la LEWIS HAMILTON McM »

gringo73 je napisao/la:Evo smo i mi izgubili jednog od sponzora; Schüco. Bili su partneri od 1999, i glasnogovornik je potvrdio da neće produžiti ugovor s McLarenom.
ma to je bio jedan od manjih sponzora,oni i još neka firma koja je otišla davali su im smo oko 5 miljuna dolara zajedno,a to je siča neče im to toliko falit
McLarem
Test vozač
Test vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:Evo smo i mi izgubili jednog od sponzora; Schüco. Bili su partneri od 1999, i glasnogovornik je potvrdio da neće produžiti ugovor s McLarenom.
ma to je bio jedan od manjih sponzora,oni i još neka firma koja je otišla davali su im smo oko 5 miljuna dolara zajedno,a to je siča neče im to toliko falit

kao sto rekoh sam mercedes bi mogao opstati sa mclarenom
tako da mene to nebrine sekunde
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
Odgovori