Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Re: Felipe Massa

Post Postao/la Lord of the Ring »

nikolaa je napisao/la: On je jedino kriv za eru Ferrari-ja koja je trajala od '99 do kraja '08.A to je da je za tih 10 godina osvojeno 8 konstruktorskih naslova i 6 vozackih naslova.Upravo je di Montezzemolo doveo Todt-a na celo Ferrari-ja '93,a Todt doveo ljude koji mu trebaju.Mada nije sve bilo ni njemu po volji jer je za tehnickog direktora Todt zelio Adrian Newey-a,ali ovom se zena nije htjela u Maranello seliti,pa je kao druga opcija dosao Brawn,a poslije svi znamo sta je bilo.Ovo sada je vec kriza koja vlada odlaskom Todt-a,koji je F1 team Ferrari drzao na sebi,te je na taj nacin tim naprasno otisao na dno.Domenicali nije kadar za ovog posla i to stoji.
Inace Montezzemolo je jako dobar menadzer.Ferrari prodaje po 6000 auta u godini,a tandem Marchione-Montezzemolo su napravili nevjerojatan okret FIAT grupacije.
Izvinjavam se na off topic-u,ali moram samo skrenuti paznju na neobavijestene...
Dobar manager ne znaci i dobar vodja...a ta era je ipak era Schumachera koji je s Todtom i Brawnom to sve poslozio kao svicarski sat i na stazi osvojio te naslove-MS je inace zagovarao Brawna jer su si ocito bili na istoj valnoj duljini...bili su carstvo pod mocnim vodstvom koje ih je drzalo skupa ali bilo je neizbjezno jednom da ce i to vodsvo otici...e sad 2006 je sve smrdilo na inscenirano povlacenje Schumachera (znalo se puno prije Monze) a di Monte je forsirao Kimija...a znalo se da kad ode Schumacher odlaze i ostali iako su cak Brawna mogli zadrzati pod nekim ugovorom..i nije se radilo na tom prijelaznom razdoblju-tko ce tu biti tko...tko ce biti nova jaka persona u Ferrariju koja ce onda pokrenuti sve za sobom opet u pozitivnom smijeru jer ocito je da Ferrari izgleda tako najbolje funkcionira-sa jakim vodstvom i vojnom stegom koju to vodstvo implementira i tu je di Monte fulao (moje misljenje) jer je trebao biti poucen iskustvom kako Ferrari najbolje radi, a on je mislio: dovest cemo Kimija i nastaviti pobjedjivati kao da se nista nije dogodilo...ovo ni u kojem slucaju nije nesto negativno o Kimiju ali on nije kalibar MS-a da bi mogao s takvim autoritetom biti kljucna figua u momcad-on je vozac! Moja odluka bi bila definitivno dovodjenje Alonsa jer je on imao respekt te i dokazanost snalazenja u medjuljudskim odnosima...ali sto je tu je...ali bas me zanima da se ovo s gorivom dogodilo 2004te kako bi to bilo..."joj Michael pa znas ono kuzis...ono...mi...gorivo...neznam kako da ti kazem...ono...totalno smo za*rali...!"
I sad kad smo kod Felipea, on je isto tu u korelaciji s Ferrarijem ali u vezi koja je submisivna od strane Felipea bar mi se cini...to je ocito i problem statusa-felipea smatraju dobrim malim deckom koji nije sad tu da se nesto buni (Felipe baby...) a covjek puno radi i trudi se! Nazalost, no moje simpatije su na njegovoj strani.
Ovo je moja opservacija sagledana iz sire perspektive.
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Lord of the Ring je napisao/la:
nikolaa je napisao/la: On je jedino kriv za eru Ferrari-ja koja je trajala od '99 do kraja '08.A to je da je za tih 10 godina osvojeno 8 konstruktorskih naslova i 6 vozackih naslova.Upravo je di Montezzemolo doveo Todt-a na celo Ferrari-ja '93,a Todt doveo ljude koji mu trebaju.Mada nije sve bilo ni njemu po volji jer je za tehnickog direktora Todt zelio Adrian Newey-a,ali ovom se zena nije htjela u Maranello seliti,pa je kao druga opcija dosao Brawn,a poslije svi znamo sta je bilo.Ovo sada je vec kriza koja vlada odlaskom Todt-a,koji je F1 team Ferrari drzao na sebi,te je na taj nacin tim naprasno otisao na dno.Domenicali nije kadar za ovog posla i to stoji.
Inace Montezzemolo je jako dobar menadzer.Ferrari prodaje po 6000 auta u godini,a tandem Marchione-Montezzemolo su napravili nevjerojatan okret FIAT grupacije.
Izvinjavam se na off topic-u,ali moram samo skrenuti paznju na neobavijestene...
Dobar manager ne znaci i dobar vodja...a ta era je ipak era Schumachera koji je s Todtom i Brawnom to sve poslozio kao svicarski sat i na stazi osvojio te naslove-MS je inace zagovarao Brawna jer su si ocito bili na istoj valnoj duljini...bili su carstvo pod mocnim vodstvom koje ih je drzalo skupa ali bilo je neizbjezno jednom da ce i to vodsvo otici...e sad 2006 je sve smrdilo na inscenirano povlacenje Schumachera (znalo se puno prije Monze) a di Monte je forsirao Kimija...a znalo se da kad ode Schumacher odlaze i ostali iako su cak Brawna mogli zadrzati pod nekim ugovorom..i nije se radilo na tom prijelaznom razdoblju-tko ce tu biti tko...tko ce biti nova jaka persona u Ferrariju koja ce onda pokrenuti sve za sobom opet u pozitivnom smijeru jer ocito je da Ferrari izgleda tako najbolje funkcionira-sa jakim vodstvom i vojnom stegom koju to vodstvo implementira i tu je di Monte fulao (moje misljenje) jer je trebao biti poucen iskustvom kako Ferrari najbolje radi, a on je mislio: dovest cemo Kimija i nastaviti pobjedjivati kao da se nista nije dogodilo...ovo ni u kojem slucaju nije nesto negativno o Kimiju ali on nije kalibar MS-a da bi mogao s takvim autoritetom biti kljucna figua u momcad-on je vozac! Moja odluka bi bila definitivno dovodjenje Alonsa jer je on imao respekt te i dokazanost snalazenja u medjuljudskim odnosima...ali sto je tu je...ali bas me zanima da se ovo s gorivom dogodilo 2004te kako bi to bilo..."joj Michael pa znas ono kuzis...ono...mi...gorivo...neznam kako da ti kazem...ono...totalno smo za*rali...!"
I sad kad smo kod Felipea, on je isto tu u korelaciji s Ferrarijem ali u vezi koja je submisivna od strane Felipea bar mi se cini...to je ocito i problem statusa-felipea smatraju dobrim malim deckom koji nije sad tu da se nesto buni (Felipe baby...) a covjek puno radi i trudi se! Nazalost, no moje simpatije su na njegovoj strani.
Ovo je moja opservacija sagledana iz sire perspektive.
Mislim da gledas u suvise uskoj perspektivi.
Brawn-a nisu mogli zadrzati osim da on postane vodja momcadi,a to je zahtjevalo trenutno povlacenje Todt-a sa mjesta cela momcadi (kraj 2006).
Luca di Montezzemolo je covjek koji je doveo Jean Todt-a na celo momcadi.A Todt je doveo Schumachera,a zelio je jos Newey-a medjutim vec sam napisao razloge Newey-ovog nedolaska u Ferrari.Schumacher je onda doveo Byrne-a i Brawn-a.Dakle sve se kretalo po inerciji,a sve je pocelo od Montezzemolo-vog poteza da dovede Jean Todta na celo momcadi.
Trenutno momcadi Ferrari treba jedan vodja momcadi koji je vise tip diktatora ( tipa Todt-a ),a ne demokrate ( tipa Domenicalli ).
Talijani kvalitetno rade jedino kada jedan naredjuje i govori,a ostali slusaju.Cim svi govore niko ne slusa to nikuda ne vodi.
Montezzemolo ne moze sada voditi momcad jer je covjek vezan za cijelu grupaciju FIAT i ima vise obaveza.A mislim da bi on jako dobro radio taj posao.
Domenicalli je cisti menadzer.On je uveo tu demokratiju u momcad i sve se raspalo.Jednostavno,previse je italijanizirao momcad.

Evo kako bi ja poslozio Ferrari:
Sef momcadi - Mick Ainsley-Cowlinshaw
Menadzer momcadi - Masimo Rivola
Tehnicki direktor - dr.Aldo Costa
Sef za motore,elektroniku i KERS: Giles Simon i Paolo Martineli ( kao savjetnik, inace u FIAT-u trenutno radi)
Sef dizajna - Nikolaos Tombazis
Strateg - Luca Baldisserri
Sef dizajna - Nikolaos Tombazis
Sef inzinjeringa - Chris Dyer
Trkaci inzinjer Masse - Rob Smedley
Trkaci inzinjer Raikkonena - Andrea Stella

Mislim da bi ova postava odlicno funkcionirala.Sve su to ljudi kojima Ferrari trenutno raspolaze.Domenicali-ja naravno nema nigdje..
ne bih vise u off-topic...izvinjavam se jos jednom!!!
FORZA FERRARI!!!
Chris1983
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Chris1983 »

Mislim da Massa ima veliki potencijal.......Ali ima jedan problem!?U Ferrariju nema više Rossa Browna!!!Momčad drže Talijani!!Sad se vračaju u vremena Bergera i Alesija....Molim boga sam da dođe Alonso kod njih da malo posloži redove,on si nebi dozvolio da mu natankiraju manje goriva u bolid!!!!
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Molim vas da se držite teme, Felipe Massa!

Teme o Ferrariju i Alonsu već postoje i tamo možete nastaviti raspravu!

Hvala
47
slika
Fiorano04

Post Postao/la Fiorano04 »

Čini mi se da neki ovdje ne znaju informaciju da je u Massin bolid natankano premalo goriva zbog kvara uređaja za punjenje a ne zbog ljudske pogreške.

"Moja odluka bi bila definitivno dovodjenje Alonsa jer je on imao respekt te i dokazanost snalazenja u medjuljudskim odnosima"

I ja mislim da bi Alonso bio odličan izbor ali ovo o međuljudskim odnosima ne misliš valjda ozbiljno, samo da te podsjetim, Alonso-Hamilton-McLaren
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FELIPE MASSA
Kontakt:

Post Postao/la edo »

Felipeu sve najbolje,postat ce otac u novenbru!!!
BH FORD KLUB-FORZA FELIPE...
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Post Postao/la Lord of the Ring »

edo je napisao/la:Felipeu sve najbolje,postat ce otac u novenbru!!!
Isto cestitke-radi covjek i izvan staze :biggrin:
@Fiorano04-da sad neidem u raspravu o 2007. jer je to vec milion puta prozvakana tema (ovo nije mjeto, a vise ni vrijeme) o kojoj postoje sve samo ne istovjetnost u misljenjima; ono bitno je da stvari i okolnosti trebaju biti onakve kakve odredjenoj osobi najvise pasu da bi od njega mogao dobiti (i ocekivati) ono najbolje.
slika
maminho_
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso-Renault

Post Postao/la maminho_ »

jel bilo slucajno... :D
ili,,,, :evil:

salim se :D
cestitam =D>
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Znači, za 20-ak godina (ako bude formule 1 uopće) gledat će se Massa Jr. kao i Rosberg Jr., Piquet Jr. ili Senna Jr. :biggrin:
Naravno, ako bude muško!
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

I s jednom razlikom, sto su svi nabrojani (izuzev Masse) postali prvaci. :D
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

SRV je napisao/la:I s jednom razlikom, sto su svi nabrojani (izuzev Masse) postali prvaci. :D
Ako krene putem prethodnog "crvenog" brazilca, pa zadrzi se u F1 (ukoliko je bude) jos narednih 10-ak sezona, mozda i on postane prvak :D ...naravno ako ode u DennisGP :biggrin:
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Fiorano04

Post Postao/la Fiorano04 »

Lord of the Ring je napisao/la:
Isto cestitke-radi covjek i izvan staze :biggrin:
@Fiorano04-da sad neidem u raspravu o 2007. jer je to vec milion puta prozvakana tema (ovo nije mjeto, a vise ni vrijeme) o kojoj postoje sve samo ne istovjetnost u misljenjima; ono bitno je da stvari i okolnosti trebaju biti onakve kakve odredjenoj osobi najvise pasu da bi od njega mogao dobiti (i ocekivati) ono najbolje.
Sve je ok, svatko ima pravo na svoj stav ali za nekog tko se posvađao sa momčadi u kojoj je više sezona izdržao čak i čudak poput Raikkonena nemože se reći da se dobro snalazi u novim okolinama i da su mu međuljudski odnosi jača strana, to mu je po mome mišljenju i najveća mana jer ipak slovi kao najbolji vozač današnjice.
XTRage
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la XTRage »

slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

joj dobra slika bas m je zao Felipea mogao je biti 4 a zavrsio je 6 al sta da se radi bice bolje valjda u Monaku
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Citam,Felipe je izjavio da je dosta optimistican za ovu iducu utrku sto dolazi. Kaze da su donijeli jos aerodinamickih paketa, te da vjeruje da ce Ferrari pokazati svoju snagu na iducim utrkama.
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Scuderia je napisao/la:Citam,Felipe je izjavio da je dosta optimistican za ovu iducu utrku sto dolazi. Kaze da su donijeli jos aerodinamickih paketa, te da vjeruje da ce Ferrari pokazati svoju snagu na iducim utrkama.
Bas sam sada malo listao ahivu vijesti...prije svake utrke je bila slicna izjava...
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FELIPE MASSA
Kontakt:

Post Postao/la edo »

Ne od strane felipea!!!
BH FORD KLUB-FORZA FELIPE...
Scuderia
Moderator
Moderator

Ferrari-BiH je napisao/la:
Bas sam sada malo listao ahivu vijesti...prije svake utrke je bila slicna izjava...
Ako me sjecanje sluzi, vise je puta takve izjave dao Domenicalli. :roll:
Opet, sta bi trebao Massa reci?

"Cujte, ne nadamo se vise nicemu" ?

Ne., nije takav, a vjerovatno bi bilo svasta u boksu
Hm... da li bi Felipe trebao dobiti ovu "laksu" verziju sada? Jbg. sorry ako je negdje vec odgovor bio.
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

da, felipe dobiva to od ove trke ;)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ajde da vidimo hoće li biti šta od tog napretka.
slika
Scuderia
Moderator
Moderator

Walter je napisao/la:Ajde da vidimo hoće li biti šta od tog napretka.
Meni bi za pocetak bilo odlicno da mu auto dodje do cilja bez kvara, i da ga ovi ne zeznu u boksu. :| Medjutim, imam neki gadan osjecaj da ce ga opet zeznuti u boksu. :| :roll:
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Scuderia je napisao/la:
Ferrari-BiH je napisao/la:
Ako me sjecanje sluzi, vise je puta takve izjave dao Domenicalli. :roll:
Opet, sta bi trebao Massa reci?

"Cujte, ne nadamo se vise nicemu" ?

Ne., nije takav, a vjerovatno bi bilo svasta u boksu
Hm... da li bi Felipe trebao dobiti ovu "laksu" verziju sada? Jbg. sorry ako je negdje vec odgovor bio.
Ma nisam ni rekao da je svaka ta izjava od njega, moja greska je sto nisam napisao u potpunosti ono sto sam mislio.

Htio sam reci da je od nekoga iz Ferrarija dolazila takva izjava...
Uglavnom, nadam se da su se svi maleri ispucali i da ce bar ova utrka proci bez nekog kvara, pogreske u taktici ili ne znam ni ja vise cega, pa makar ni boda ne osvojili (ne daj boze) ali da bar "sredimo" momcad, da poslozimo te "puzzle" i da ne ispadamo smijesni
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Filipe optimist kao i uvijek, neka nadam se da ce biti neki podij za njega u kneževini.
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Massa - viječni optimist. Samo se nadam da zna sve benzinske postaje u blizini Monaca možda će mu trebat zadnjih 10 krugova koja litra. :badgrin:
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

King iCool je napisao/la:Massa - viječni optimist. Samo se nadam da zna sve benzinske postaje u blizini Monaca možda će mu trebat zadnjih 10 krugova koja litra. :badgrin:
Ne mogu da se suzdrzim, ovo mi je uljepsalo dan :biggrin: Svaka cast, fora!
Odgovori