Dobar manager ne znaci i dobar vodja...a ta era je ipak era Schumachera koji je s Todtom i Brawnom to sve poslozio kao svicarski sat i na stazi osvojio te naslove-MS je inace zagovarao Brawna jer su si ocito bili na istoj valnoj duljini...bili su carstvo pod mocnim vodstvom koje ih je drzalo skupa ali bilo je neizbjezno jednom da ce i to vodsvo otici...e sad 2006 je sve smrdilo na inscenirano povlacenje Schumachera (znalo se puno prije Monze) a di Monte je forsirao Kimija...a znalo se da kad ode Schumacher odlaze i ostali iako su cak Brawna mogli zadrzati pod nekim ugovorom..i nije se radilo na tom prijelaznom razdoblju-tko ce tu biti tko...tko ce biti nova jaka persona u Ferrariju koja ce onda pokrenuti sve za sobom opet u pozitivnom smijeru jer ocito je da Ferrari izgleda tako najbolje funkcionira-sa jakim vodstvom i vojnom stegom koju to vodstvo implementira i tu je di Monte fulao (moje misljenje) jer je trebao biti poucen iskustvom kako Ferrari najbolje radi, a on je mislio: dovest cemo Kimija i nastaviti pobjedjivati kao da se nista nije dogodilo...ovo ni u kojem slucaju nije nesto negativno o Kimiju ali on nije kalibar MS-a da bi mogao s takvim autoritetom biti kljucna figua u momcad-on je vozac! Moja odluka bi bila definitivno dovodjenje Alonsa jer je on imao respekt te i dokazanost snalazenja u medjuljudskim odnosima...ali sto je tu je...ali bas me zanima da se ovo s gorivom dogodilo 2004te kako bi to bilo..."joj Michael pa znas ono kuzis...ono...mi...gorivo...neznam kako da ti kazem...ono...totalno smo za*rali...!"nikolaa je napisao/la: On je jedino kriv za eru Ferrari-ja koja je trajala od '99 do kraja '08.A to je da je za tih 10 godina osvojeno 8 konstruktorskih naslova i 6 vozackih naslova.Upravo je di Montezzemolo doveo Todt-a na celo Ferrari-ja '93,a Todt doveo ljude koji mu trebaju.Mada nije sve bilo ni njemu po volji jer je za tehnickog direktora Todt zelio Adrian Newey-a,ali ovom se zena nije htjela u Maranello seliti,pa je kao druga opcija dosao Brawn,a poslije svi znamo sta je bilo.Ovo sada je vec kriza koja vlada odlaskom Todt-a,koji je F1 team Ferrari drzao na sebi,te je na taj nacin tim naprasno otisao na dno.Domenicali nije kadar za ovog posla i to stoji.
Inace Montezzemolo je jako dobar menadzer.Ferrari prodaje po 6000 auta u godini,a tandem Marchione-Montezzemolo su napravili nevjerojatan okret FIAT grupacije.
Izvinjavam se na off topic-u,ali moram samo skrenuti paznju na neobavijestene...
I sad kad smo kod Felipea, on je isto tu u korelaciji s Ferrarijem ali u vezi koja je submisivna od strane Felipea bar mi se cini...to je ocito i problem statusa-felipea smatraju dobrim malim deckom koji nije sad tu da se nesto buni (Felipe baby...) a covjek puno radi i trudi se! Nazalost, no moje simpatije su na njegovoj strani.
Ovo je moja opservacija sagledana iz sire perspektive.