Kimi Raikkonen [#7]

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Kimi the best
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: F1

Re: Kimi Raikkonen

Post Postao/la Kimi the best »

Nives_esdm je napisao/la:to je Jenni? nemoguće
Ako ti kazes onda nije :D , neverovatno lici, trebalo bi da jeste...
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Ovaj tekst sam preuzeo sa jednog drugog foruma i jako mi se svidio.Napisao ga je navijač Felipea Masse, da ne bi bilo nekih nesporazuma.
Zanima me što vi mislite o ovome i da li je realno da se takvo nešto dogodi.
Ne znam, još ništa nije potvrđeno. Nije mi jasno, kako će se Ferrariju isplatiti prekinuti ugovor s Raikkonenom (uz pretpostavku da će Felipe biti u mogućnosti nastaviti s utrkivanjem) i potpisati novi s Alonsom. Raikkonen dobiva nešto manje od 30 milijuna dolara godišnje (tako barem tvrde ljudi upoznati sa zbivanjima u Ferrariju) i taj novac mu prema ugovoru mora biti isplaćen za sljedeću sezonu. Ne znam, postoji li kakva klauzula u ugovoru koja Ferrariju nudi mogućnost prijevremenog raskida s tim da ne moraju isplatiti cijeli iznos, ali ne vidim tu nikakvu ekonomsku računicu. Raikkonen će novce dobiti vozio on ili ne, a i Alonsa će morati platiti, to je bacanje novaca. A povrh svega, Felipe ima plaću od desetak milijuna, dakle, osjetno manje što bi trebalo sugerirati da je bolje da s njim raskinu ugovor prije vremena, manje bi ih stajalo.

Cijela je stvar ionako bila vrlo komplicirana, a Massina nesreća je stvari potpuno zakomplicirala. Ne znam što će Ferrari odlučiti i kakvi su stvarni planovi, ali nije mi jasno zašto bi Raikkonenov ugovor raskidali prije vremena. Kimi ove sezone radi jako dobar posao, pogotovo na nekoliko posljednjih utrka. A čini mi se da je vozačka postava koju Ferrari trenutačno ima (ne mislim na Badoera, nego na Massu) jako dobra i ja tu ne bih previše mijenjao. Moglo bi im se obiti o glavu jer će Alonso tražiti neprikosnoveni status prvog vozača, a nekako sumnjam da će se Massa samo tako pomiriti s time. U slučaju da Massa ne bude u stanju nastaviti karijeru, to bi značilo da Kimi ostaje (to je jedini logičan potez) i nema šanse da bi on nekome bio drugi vozač. A i prilično sam siguran da Alonso ne bi želio Raikkonena za timskog kolegu pa takva kombinacija otpada iako bi njih dvojica mogla relativno dobro funkcionirati zajedno jer su totalno oprečne osobnosti.
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

luka_kimi je napisao/la:Ovaj tekst sam preuzeo sa jednog drugog foruma i jako mi se svidio.Napisao ga je navijač Felipea Masse, da ne bi bilo nekih nesporazuma.
Zanima me što vi mislite o ovome i da li je realno da se takvo nešto dogodi.
Ne znam, još ništa nije potvrđeno. Nije mi jasno, kako će se Ferrariju isplatiti prekinuti ugovor s Raikkonenom (uz pretpostavku da će Felipe biti u mogućnosti nastaviti s utrkivanjem) i potpisati novi s Alonsom. Raikkonen dobiva nešto manje od 30 milijuna dolara godišnje (tako barem tvrde ljudi upoznati sa zbivanjima u Ferrariju) i taj novac mu prema ugovoru mora biti isplaćen za sljedeću sezonu. Ne znam, postoji li kakva klauzula u ugovoru koja Ferrariju nudi mogućnost prijevremenog raskida s tim da ne moraju isplatiti cijeli iznos, ali ne vidim tu nikakvu ekonomsku računicu. Raikkonen će novce dobiti vozio on ili ne, a i Alonsa će morati platiti, to je bacanje novaca. A povrh svega, Felipe ima plaću od desetak milijuna, dakle, osjetno manje što bi trebalo sugerirati da je bolje da s njim raskinu ugovor prije vremena, manje bi ih stajalo.

Cijela je stvar ionako bila vrlo komplicirana, a Massina nesreća je stvari potpuno zakomplicirala. Ne znam što će Ferrari odlučiti i kakvi su stvarni planovi, ali nije mi jasno zašto bi Raikkonenov ugovor raskidali prije vremena. Kimi ove sezone radi jako dobar posao, pogotovo na nekoliko posljednjih utrka. A čini mi se da je vozačka postava koju Ferrari trenutačno ima (ne mislim na Badoera, nego na Massu) jako dobra i ja tu ne bih previše mijenjao. Moglo bi im se obiti o glavu jer će Alonso tražiti neprikosnoveni status prvog vozača, a nekako sumnjam da će se Massa samo tako pomiriti s time. U slučaju da Massa ne bude u stanju nastaviti karijeru, to bi značilo da Kimi ostaje (to je jedini logičan potez) i nema šanse da bi on nekome bio drugi vozač. A i prilično sam siguran da Alonso ne bi želio Raikkonena za timskog kolegu pa takva kombinacija otpada iako bi njih dvojica mogla relativno dobro funkcionirati zajedno jer su totalno oprečne osobnosti.
Kimi ostaje u Ferrariju budi siguran,ako iko ide onda ce to biti Massa,Massin ugovor je bio za 2009 sa mogucnoscu prekida za 2010 ... Alonso i Kimi e odlicno funkcionirati...Kimija boli djon sta drugi vozac u timu radi,a Alonso onda nece imati na sta da se zali nego da vozi i moli Boga da je brzi jer mu nece dugo tolerisati ono cmizdrenje kao s Hamiltonom
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

Nebi rekao da kimija nije briga i on bi volio osvojiti još koju titulu ako bude vozio sa alonsom tu nema prvog vozaca jer ni jednog ne zanimaju druga mjesta .
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

GODINA MOMCAD REZULTAT
2001. Sauber-Petronas - Odustajanje
2002. McLaren Mercedes - Odustajanje
2003. McLaren Mercedes -
2004. McLaren Mercedes - Pobjeda
2005. McLaren Mercedes -
2006. McLaren Mercedes -
2007. Ferrari - Pobjeda
2008. Ferrari - Odustajanje

Kod njega se zna na ovoj stazi... Ili pobjeda, ili odustajanje. :)
slika
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

Scuderia je napisao/la:GODINA MOMCAD REZULTAT
2001. Sauber-Petronas - Odustajanje
2002. McLaren Mercedes - Odustajanje
2003. McLaren Mercedes - nije vozena
2004. McLaren Mercedes - Pobjeda
2005. McLaren Mercedes - Pobjeda
2006. McLaren Mercedes - nije vozena
2007. Ferrari - Pobjeda
2008. Ferrari - Odustajanje

Kod njega se zna na ovoj stazi... Ili pobjeda, ili odustajanje. :)
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
Nives_esdm
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Nives_esdm »

Kimi potpuno opušten...
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Kada su ga upitali, sta ce biti iduce sezone, sta je s ugovorom s Ferrarijem , on im je odgovorio...

Ne brinem se za ugovor. Drugi ljudi se izgleda vise brinu za to, nego ja. Imam ugovor za 2010. ali nisam jedini koji odlucuje sta ce se desiti. Zato ne razbijam glavu s tim. Svejendo, sta god da se desi, siguran sam da cu nesto naci, sta cu moci raditi.
slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Izjava u Kmijevom fazonu...
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Joker
Navijam za: Robert Kubica i Williams
Kontakt:

Post Postao/la Joker »

mislim da je kimi odličan vozač i da nije osvojio naslov 2007 vidjeli bi još mnogo, mnogo njegove čarolije
naime kad je osvojio, postao je ravnodušan, nema izazova,ciljeva, ništa...e a sad mu se pruža novi izazov-relly. eto zbog toga sam uvjeren kimi neće više voziti i formuli 1
samo me malo ljuti što massu nije posjetio ni nazvao
''This city deserves better class of criminals'' - Joker ''The Dark Night''
kimi#1
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi MS

Post Postao/la kimi#1 »

Joker je napisao/la:mislim da je kimi odličan vozač i da nije osvojio naslov 2007 vidjeli bi još mnogo, mnogo njegove čarolije
naime kad je osvojio, postao je ravnodušan, nema izazova,ciljeva, ništa...e a sad mu se pruža novi izazov-relly. eto zbog toga sam uvjeren kimi neće više voziti i formuli 1
samo me malo ljuti što massu nije posjetio ni nazvao
posjetio je Massu,ali kasno navečer da ga novinari ne snime( :? neznam čemu to al eto),to je i mene bilo zanimalo....
Hvala Lewis Hamilton! Dao si mi najveći dar za rođendan te užitak da doživim što znači biti ispod podija Monze kad je Kimi gore!!!
slika
mmilo42
Početnik
Početnik

Post Postao/la mmilo42 »

Nece kimi napraviti što bi drugi volili nego najbolje za sebe,mislim da ce ostati u f1 još nekoliko godina tu je lova najveca a relly vjerovatno kao hobi.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

mmilo42 je napisao/la:Nece kimi napraviti što bi drugi volili nego najbolje za sebe,mislim da ce ostati u f1 još nekoliko godina tu je lova najveca a relly vjerovatno kao hobi.
ako ti tako kazes onda tako mora i biti... :roll:
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
mmilo42
Početnik
Početnik

Post Postao/la mmilo42 »

Felipe Massa je napisao/la:
mmilo42 je napisao/la:Nece kimi napraviti što bi drugi volili nego najbolje za sebe,mislim da ce ostati u f1 još nekoliko godina tu je lova najveca a relly vjerovatno kao hobi.
ako ti tako kazes onda tako mora i biti... :roll:
Ja sam rekao svoje mišljenje i ne razumjem zašto te smeta to što bi kimi vozio još koju godinu f1 covjek ima tek 29 god. dosta novih ekipa dolazi bit ce mjesta za sve pa i za massu kad se oporavi .
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

The Finn said no matter what happens, he is staying in Formula One.:mrgreen:
"If for some reason I am not at Ferrari next season I know I'll have a seat at another team in the paddock. It's not a problem. Other teams want me."
"I'm too young to retire. I have a contract with Ferrari for next season. If I didn't want to race next season I would not have signed a contract"

dakle ostaje u F1 100%, a vjerovatno i u ferrariju. =D>
slika
luka_kimi
Moderator
Moderator

K1M1 je napisao/la:The Finn said no matter what happens, he is staying in Formula One.:mrgreen:
"If for some reason I am not at Ferrari next season I know I'll have a seat at another team in the paddock. It's not a problem. Other teams want me."
"I'm too young to retire. I have a contract with Ferrari for next season. If I didn't want to race next season I would not have signed a contract"

Ovo je nešto najljepše što sam čuo u svom životu...KOliko sam sretan da nemam komentara...Jednostavno nemam!
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
mmilo42
Početnik
Početnik

Post Postao/la mmilo42 »

K1M1 je napisao/la:The Finn said no matter what happens, he is staying in Formula One.:mrgreen:

Daj bože da bude tako .
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Bravo Kimi, ne daj se. Hmm kamo bi mogao? Renault? Ili fakat Brawn?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
luka_kimi
Moderator
Moderator

Dani je napisao/la:Bravo Kimi, ne daj se. Hmm kamo bi mogao? Renault? Ili fakat Brawn?
Ili fakat Ferrari? :biggrin:
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Mislio sam ako ode iz Ferrarija.

slika
mmilo42
Početnik
Početnik

Post Postao/la mmilo42 »

Možda i mcm.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ne bih se bunio. Dapače.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

mmilo42 je napisao/la:Možda i mcm.
Po meni najmanje vjerojatna opcija. ;)
mmilo42
Početnik
Početnik

Post Postao/la mmilo42 »

Schumy.d je napisao/la:
mmilo42 je napisao/la:Možda i mcm.
Po meni najmanje vjerojatna opcija. ;)
Pa šefovi mcm su rekli da je alonsov prelazak u ferrari kjuc na tržištu vozaca i da oni to cekaju .
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

mmilo42 je napisao/la: Pa šefovi mcm su rekli da je alonsov prelazak u ferrari kjuc na tržištu vozaca i da oni to cekaju .
Pa to oni žele, ali pitanje je šta Kimi o tome misli. ;)
Uostalom, tko kaže da je Kimi taj koji odlazi iz Ferrarija... :? Ima veće šanse za odlaskom od Masse, ali nikad se ne zna.
Odgovori